איך עוברים לברלין ?

אשנתי

New member
ברור לי

תודה לך!

mayush63

New member
דה בכיף, אני סתם מלהגת

(מה שאומר שהוספתי לך בשירשור למטה עוד כמה חפירות בנושא הרשיון נהיגה).

אני מוחה דברי הוצאו מהקשרם

1) דברי בהחלט לא נגועים באד-הומינו, הם לא יכולים להיות בעיקר כי אין לי מוסג מה זה 2) הדבר הכי מתסכל בללמוד שפה במדינה אחרת זה לשבור את השינים בגרמנית ואז לראות ידל בן 3 עושה את זה מושלם, ואין מה לעשות זה קורע את הלב במיוחד שזה הילד שלך ... איך הקטן (במקרה שלי קטנה) עושה את זה כלכך בקלות ולי זה בא עם פטיש בין השיניים 3) עבדתי בחברה גדולה שבערך פעמיים בחודש היתי בהרצאה של קורסים כפי שצינת עובדי היי טק משועממים שמנסים לחפס דרכים חדשות להתעשר כל פעם בא אלי חבר \ קולגה חדש והכריח אולי ללכת נישבע לך שאני שומע משפט כזה הידים מתחילים ליל רעוד אין לי בעיה עם ויכוח תביא מחקרים הוכחות או כל מה שבא לך אבל לא לחזור על אתם דברים המון פעמים לא היתה כוונה להעליב או לפגוע סה"כ דבריך קוממו אותי לכן אולי היתתי בוטה מעט מקווה שלא פגעתי ירון

Lia78

New member
הכי טוב זה להתכונן מראש

להתחיל ללמוד גרמנית כבר בארץ, למשל. ליצור קשר עם הקהילה היהודית בברלין. (האם אתם סגורים על ברלין, או שמוכנים לחשוב למשל על איזור קלן? שהוא אזור יותר מערבי באופיו). תתחילו לאסוף תעודות המעידות על עיסוקכם. בכלל תעודות זה טוב, כשמגישים מועמדות לעבודה, צריך להסביר מה עשית בכל רגע בחייך. להתחיל לחפש עבודה מהארץ. להגיע לכאן לסיור מקדים לגבי עבודה, יש בארכיון של פורום גרמניה פוסט מעולה, אפילו שהוא לא חדש, הרבה לא השתנה. בקצרה אני אגיד שאפילו בשביל לעבוד בסופר צריך לעשות פרקטיקום (התמחות) ולכל דבר יש לימודים והתמחויות ספציפיות. אני מניחה שבערים גדולות תהייה (אולי) יותר נכונות לקבל לעבודה אנשים ללא פרקטיקום. שכר - אין משכורת מינימום בגרמניה, יש חוקים של האיגודים המקצועיים. בהרבה עבודות פשוטות, השכר יכול להיות גם 400 €. לגבי שפה, אתה תהייה זכאי לקורס לימודי שפה עד רמה B1. עזרה מהמדינה - יש יותר מאשר בישראל. הארץ4 למשל נותן לך כסף לדירה. אבל האם אתה באמת רוצה להיות נתמך סעד ולגור בשכונות מהגרים+גרמנים מהשכבה הסוצ' הנמוכה ביותר (לא כולם אבל רובם)? כמו שאמרת, להיות זר/מהגר זה לא קל. בגרמניה יש המון זרים (בעיקר טורקים אבל לא רק), לא נתקלתי בשנאת זרים מופגנת אבל אהבה גדולה גם אין. אין פה כמעט אינטגרציה. ובכלל הגרמנים אנשים מאד סגורים.

מעבר לברלין

טוב, נתחיל מזה שלגור במקום מסוים זה לא כמו לבקר בו כתייר. אורח לרגע דווקא לא רואה כל פגע, אבל מי שגר בגרמניה רואה גם רואה דברים שאתה לא ראית - חוסר נימוס, דבקות לנהלים כשדווקא צריך מישהו ש"יחשוב מחוץ לקופסה", חשדנות (וזה אנדרסטייטמנט) כלפי זרים, וכו'. כמובן שאני לא אומרת שהכל רע פה. אם היה כל כך רע, לא הייתי חיה פה, אבל אל תצפה שבעיותך עם אנשים אגרסיביים ולא נחמדים או כל מיני בעיות אחרות יעברו ברגע שתגיעו לברלין. אם לארבעתכם יש דרכון של אחת ממדינות האיחוד, זה כמובן מוריד הרבה מאוד מן המכשולים להגר, אבל אי ידיעת גרמנית היא מאוד בעייתית במדינה שבה רוב האנשים לא יעסיקו אדם שאינו דובר גרמנית - גם לא בתור חדרנ/ית או מנקה בבית מלון. לימודי גרמנית: מציעה להתחיל עם ללמוד קצת גרמנית עוד מן הארץ, דרך ברליץ, מכון גתה, או סתם בבית. ככל הזכור לי (אבל לא הייתי בארץ המון זמן) יש בכבלים/לוויין ערוצים בגרמנית. חיפוש עבודה: כאמור, אם תמצאו עבודה מן הארץ, הכי טוב. זה לא תמיד עצה פרקטית, כי רוב המעסיקים רוצים להיות מסוגלים לראיין אותך למחרת בבוקר ולהעסיק אותך על בסיס מיידי. בכל מקרה, אם הולך לך טוב עם המקצוע שלך, מה הבעייה לעשות אותו ב"עבודה מרחוק" (כלומר, כבר לעבור לברלין ולבנות אתרים שם?) כדאי לנסות לראות אם אפשר להשיג הכרה בתואר/הכשרה של אשתך בתור גננת. הדבר נעשה בכל מדינה בנפרד, אבל יתכן שבשגרירות גרמני יוכלו יותר לעזור לכם. יש בברלין סוכן ביטוח בשם אילן וייס, אדם נחמד מאוד שמפרסם בניוזלטר שלו גם הצעות עבודה לישראלים. האימייל שלו [email protected] עוד מקומות למצוא הצעות עבודה - האתרים הרגילים (תגגל לגבי משרות בברלין); ואתר http://www.thelocal.de/ בנוסף לכל זה, ממליצה לך לקרוא את הפורום של טויטאון, יש שם הרבה מידע על עבודה, החיים בגרמניה בכלל ובברלין בפרט (כולל הרבה קיטורים שיבהירו לך שזה לא גן עדן) http://www.toytowngermany.com/forum/index.php?act=idx כדאי שתדעו שזה לא קל למצוא עבודה בגרמניה בכלל ובברלין בפרט, זה שוק עבודה מאוד שמרני, לא פתוח לאנשים עם הכשרות מחו"ל; צריך להיות מוכנים לכמה זמן של חיים ברמה מאוד נמוכה. מעבר לכך - אשתך יכולה כמובן לפנות ברגע שהיא מגיעה לגרמניה למשרד העבודה ולבקש תמיכה ממשלתית בתור גרמניה שלא מוצאת עבודה וצריכה תמיכה לה ולשני ילדיה - היא יכולה למשל לבקש מהם תמיכה של Hartz IV (כמו דמי סעד בארץ, אבל בברלין, שהיא עיר זולה, אפשר ממש להתקיים מזה) בזמן שהיא תעשה הכשרה לגננת בגרמניה.

שפע08

New member
תודה תמר על תשובתך ,ויש לי עוד שאלה

רוב המגיבים בפורום מסבירים לנו כמה קשה המעבר. ובכן לרגע לא חשבנו שהגירה היא דבר קל. כנראה שיש לנו סיבות הגיוניות לנו שלא להישאר בארץ.בדיוק כמו שיש לכל אחד מהמגיבים כאן סיבה לגור מחוץ לישראל. בחלק השני של התשובה נתת טיפים יותר מעודדים ואני מודה לך . הבחירה בלשכת הסעד בהחלט לא בחירה ראשונה שלי אך אם אצטרך אותה אשתמש בה. ברור לי כי עלי להיות יצרתית במציאת עבודה , ולכן חשבתי אולי לנצל את הנסיון שלי עם ילדים . אולי תוכלי לעזור לי. חשבתי להציע עצמי כמטפלת לילד עד שנתבסס. האם זה מקובל בברלין או שכולם יוצאים לגנים. האם אפשר לעשות זאת יחד עם בני בן השנה? ואם כן איך מפרסמים את זה ? אני לא יודעת אם יש לך תשובות של ממש,,אבל אני מנסה.

מטפלת

נקראת בגרמנית Tagesmutter וקיים "מוסד" כזה - במקרים מסוימים אפילו ניתן לקבל הכרה מן המדינה ולנהל מעין משפחתון. שוב, לדעתי, כדאי לפרסם ולעקוב אחר פרסומים בניוזלטר של אילן וייס שהזכרתי קודם. אני מצאתי את המטפלת שלי דרכו... השירות של המדינה בנושאי גנים והשגחה על הילדים מדהים, אבל יש גם שמשתמשים במטפלות. לגבי מתי והאם לעבור - קראתי את הפוסט שלכם בפורום אחר (גרמנית?) - עם החששות לגבי השפה הגרמנית: אם אתם סגורים על הגירה ועל כך שעתידכם אינו בארץ, כדאי כמה שפחות לדחות את זה - משבר עם הילדים יהיה לכם לדעתי בכל מקרה, אבל עכשיו - בן השנה יוכל ללכת למעון דובר גרמנית ולהתחיל לדבר גרמנית כמעט באותו זמן שהוא יתחיל לדבר עברית - בן הארבע ילך לגן - יהיה לו קשה בהתחלה, אבל הוא יתגבר על זה בעזרת התמיכה של הוריו. בגיל כזה קולטים שפות מהר (או לפחות ככה אומרים המומחים). בעוד שנה שנתיים - הקטן יתמודד עם הבעיות של הגדול, אבל הגדול יתמודד עם בעיות הרבה יותר חמורות, כי הוא יצטרך ללכת לכיתה א'; ולילד בן שש יש גם חברים של ממש שהוא יתגעגע אליהם, לא כמו ילד בן ארבע

Lia78

New member
מטפלת - תוספת לתמר

כמטפלת פרטית את צריכה להיות 'עצמאית', זה לא מסובך, אבל כדאי לדעת את כל החוקים (ניגשים לפיננסאמט). בשנה הראשונה בכל מקרה הם מתחשבים. המלצה שלי, תתחילי כבר מעכשיו לאסוף את כל התעודות שיש לך + המלצות ולתרגם אותם. כל נושא המסמכים והתעודות בגרמניה, הוא בבחינת, כמה שיותר יותר טוב. לפרסם אצל אילן וייס זה רעיון טוב, אם אין לך גרמנית, יהיה יותר קל להיות מטפלת אצל משפחה, מאשר לפתוח משפחתון בבית (אני לא מכירה, אבל סביר להניח שגם לזה יש חוקים ותקנות). אני לא יודעת כמה בדיוק משלמים למטפלת, אבל לאו-פר ממזרח אירופה ישלמו כ400 יורו, בשביל להרוויח יותר תצטרכי להתמחות במשהו. (כלומר להציג תעודות+המלצות+ אולי לעשות פרקטיקום יכול לעזור עד שהניסיון שצברת בארץ יהיהמקביל לניסיון של מטפלת כאן) עוד הצעה (זה מה שאנחנו עשינו) היא שאחד מבני הזוג יגיע קודם לסדר עניינים. אנחנו גרנו ב"נפרד" חצי שנה, לא היה קל ולא היה זול אבל כשאני הגעתי רוב הדברים היו מסודרים. אם קיבלתם את הרושם שמנסים לשכנע אותכם לרדת מהרעיון של מעבר לגרמניה, אז זה בגלל שחווית ההגירה היא אכן לא פשוטה וגם בגלל שיש הרבה אנשים שמציגים את המעבר לאירופה, כמשהו שיפתור את כל בעיותיהם (ובכן, זה לא. אבל נחמד פה
) שיהיה בהצלחה.

למעלה