מעבר לברלין
טוב, נתחיל מזה שלגור במקום מסוים זה לא כמו לבקר בו כתייר. אורח לרגע דווקא לא רואה כל פגע, אבל מי שגר בגרמניה רואה גם רואה דברים שאתה לא ראית - חוסר נימוס, דבקות לנהלים כשדווקא צריך מישהו ש"יחשוב מחוץ לקופסה", חשדנות (וזה אנדרסטייטמנט) כלפי זרים, וכו'. כמובן שאני לא אומרת שהכל רע פה. אם היה כל כך רע, לא הייתי חיה פה, אבל אל תצפה שבעיותך עם אנשים אגרסיביים ולא נחמדים או כל מיני בעיות אחרות יעברו ברגע שתגיעו לברלין. אם לארבעתכם יש דרכון של אחת ממדינות האיחוד, זה כמובן מוריד הרבה מאוד מן המכשולים להגר, אבל אי ידיעת גרמנית היא מאוד בעייתית במדינה שבה רוב האנשים לא יעסיקו אדם שאינו דובר גרמנית - גם לא בתור חדרנ/ית או מנקה בבית מלון. לימודי גרמנית: מציעה להתחיל עם ללמוד קצת גרמנית עוד מן הארץ, דרך ברליץ, מכון גתה, או סתם בבית. ככל הזכור לי (אבל לא הייתי בארץ המון זמן) יש בכבלים/לוויין ערוצים בגרמנית. חיפוש עבודה: כאמור, אם תמצאו עבודה מן הארץ, הכי טוב. זה לא תמיד עצה פרקטית, כי רוב המעסיקים רוצים להיות מסוגלים לראיין אותך למחרת בבוקר ולהעסיק אותך על בסיס מיידי. בכל מקרה, אם הולך לך טוב עם המקצוע שלך, מה הבעייה לעשות אותו ב"עבודה מרחוק" (כלומר, כבר לעבור לברלין ולבנות אתרים שם?) כדאי לנסות לראות אם אפשר להשיג הכרה בתואר/הכשרה של אשתך בתור גננת. הדבר נעשה בכל מדינה בנפרד, אבל יתכן שבשגרירות גרמני יוכלו יותר לעזור לכם. יש בברלין סוכן ביטוח בשם אילן וייס, אדם נחמד מאוד שמפרסם בניוזלטר שלו גם הצעות עבודה לישראלים. האימייל שלו
[email protected] עוד מקומות למצוא הצעות עבודה - האתרים הרגילים (תגגל לגבי משרות בברלין); ואתר
http://www.thelocal.de/ בנוסף לכל זה, ממליצה לך לקרוא את הפורום של טויטאון, יש שם הרבה מידע על עבודה, החיים בגרמניה בכלל ובברלין בפרט (כולל הרבה קיטורים שיבהירו לך שזה לא גן עדן)
http://www.toytowngermany.com/forum/index.php?act=idx כדאי שתדעו שזה לא קל למצוא עבודה בגרמניה בכלל ובברלין בפרט, זה שוק עבודה מאוד שמרני, לא פתוח לאנשים עם הכשרות מחו"ל; צריך להיות מוכנים לכמה זמן של חיים ברמה מאוד נמוכה. מעבר לכך - אשתך יכולה כמובן לפנות ברגע שהיא מגיעה לגרמניה למשרד העבודה ולבקש תמיכה ממשלתית בתור גרמניה שלא מוצאת עבודה וצריכה תמיכה לה ולשני ילדיה - היא יכולה למשל לבקש מהם תמיכה של Hartz IV (כמו דמי סעד בארץ, אבל בברלין, שהיא עיר זולה, אפשר ממש להתקיים מזה) בזמן שהיא תעשה הכשרה לגננת בגרמניה.