איך עוברים לברלין ?

natan123456

New member
איך עוברים לברלין ?

שלום רב, חזרתי עכשיו מביקור בגרמניה ואני ממש ממש מבולבל. אי אפשר להתעלם שאני וזוגתי יותר מתאימים לתרבות הגרמנית מאשר לתרבות הישראלית. מהרבה מאוד סיבות שונות - אבל בעיקר מהזווית המליטנטית. שנינו פצפיסטים בלב וזה מאוד קשה לחיות כפצפיסט במדינה שרואה במילה הזאת סוג של מילת גנאי. בגרמניה הרגשתי שמכבדים את האמונה שלי הרבה יותר. לאישתי יש דרכון גרמני. לילדים ( שנה , ארבע - יש זכאות ), לי יש דרכון אנגלי. חייתי שנה באנגליה אחרי הצבא ואני יודע שזה לא קל להיות מהגר. שנינו לא יודעים גרמנית בכלל. חבר שגר בברלין אמר שהדרך הטובה ביותר לעבור לאירופה היא לחפש עבודה מישראל. אז אם יש למישהו כיוון שיכול לעזור זה יהיה ברכה אמיתית. שנינו בעלי תואר ראשון במדעי הרוח. לאישתי יש גן ילדים עצמאי. אני בונה אתרים עצמאי. ושנינו מוכנים לנקות רחובות ובלבד שנוכל לחיות במקום שבו לא נהיה חריגים/בוגדים בגלל שאנחנו מאמינים שכל בני האדם יכולים וצריכים לחיות בשלום. ( אפילו אלו מעבר לגדר... ) אז כל רמז שיקדם אותנו יתקבל בברכה מהלב.

Woking

New member
זה לא ממש עונה על השאלה

אבל בכל אירופה המערבית פציפיזם הוא לא מילה מגונה. אם זאת הסיבה היחידה שאתם חושבים על ברלין, אז אולי כדאי לשקול אפשרות אחרת. שפה היא המכשול הגדול ביותר להגירה. ברלין היא אומנם עיר מאוד קוסמופוליטית, ובטוח שתסתדרו אפילו רק עם אנגלית, אבל למצוא עבודה יכול להיות קשה. אם לא ידעת, אז הרפובליקה האירית היא מדינה נייטרלית, ככה שנראה לי שזוג פציפיסטים יכולים להסתדר שם. לא לשכוח לקחת מטריה!

אשנתי

New member
גמנחנו עם אזרחות גרמנית

ואחרי מחשבה החלטנו על אנגליה (שקלנו גם את הולנד כי יש שם חברים) בעיקר בגלל השפה וקצת התרבות בואו לאנגליה! אנחנו מחפשים שותפים להגירה ואנחנו מהגרים מסיבות דומות לשלכם. לא לונדון, יש עוד המון מקומות...

natan123456

New member
לא יכול אנגליה ... מצטער

תודה תודה, אבל אני אישית לא יכול אנגליה. אמא שלי אנגלית וכל הנושא כרוך בהרבה מאוד משקעים שאני עדיין רחוק מלהתגבר עליהם. בנוסף, חייתי בלונדון ( ובאזור "טוב" - ריצ'מונד ) ולא ראיתי כל כך הרבה אלימות כל בכל החיים שלי ביחד כמו שראיתי שם. אני יודע שיש אנגליה אחרת, אבל אני עדיין רחוק מלהתגבר על אנגליה שאני מכיר.

אשנתי

New member
נשמע שאתם סגורים על עצמכם

וזה חשוב. גיסתי למדה גרמנית ועושה רושם שזו שפה קלה ללמידה למי שיש אנגלית טובה. המון בהצלחה!

forglemmigej

New member
גרמנית אחת השפות הקשות בעולם

במיוחד הדקדוק שפה זה לא רק אוצר מילים אני חיה עם מישו שמדבר שוטף דנית, שבדית, נורבגית , אנגלית וגרמנית והוא אומר שגרמנית הכי קשה מכולן. והשפות הסקנדינביות לא דומות בכלל לגרמנית . בכלל לא.

natan123456

New member
ולכן אנחנו מתלבטים בין ברלין וליסבון

וזה לא רק הקושי של לימוד גרמנית, אלא המזג אויר. ברלין מאוד קרה ואנחנו די מפחדים מזה. מצד שני - בברלין אני מכיר לפחות שלושה אנשים - ואילו בליסבון - אף אחד.

Emc2

New member
Scandinavian languages are not Germanic?

Someone who speaks Danish will have problems understanding basic German? A German will find it difficult to follow a simple news article written in Danish? I highly doubt that That's like saying Italian and Spanish are not similar.

אספרסו2

New member
במיוחד שמתי לב

לדמיון בין נורבגית לגרמנית

forglemmigej

New member
התשובה לשתי השאלות שלך היא כן

השפות הסקנדינביות הן חלק מקבוצת שפות גרמאניות (גם אנגלית אגב) ביחד הן חלק משפות אינדו אירופאיות. גם שפות רומאניות כמו איטלקית או ספרדית שייכות לשפות האינדו אירפאיות. השפות הגארמניות מתחלקות לכמה קבוצות בינהן מערבית וצפונית כאשר הגרמאנית שחשבת לשפת אם מדוברת בעיקר בגרמניה ואילו הצפונית בעיקר בדנמרק, שבדיה, איסלנד נורבגיה (שם יש שתי שפות בכלל), פארו ועוד. אין שום קשר בין השפות למרות שהן אותה קבוצה. גם הולנדי לא יבין גרמנית או דנית או שבדית למרות שהולנדית היא דיאלקט גרמני. לסיכום לא גרמני ולא דני יבינו אחד את השני בדיבור או בקריאה. זה כמו שתגיד שמי שמדבר עברית יכול להבין ערבית בלי בעיות שלא לדבר על קריאת טקסט נראה לך? אלו שתי שפות שמיות אחרי הכל.

Emc2

New member
first of all

I appreciate you trying to teach me some basic linguistics. However, this being a subject of great interest to me, I am sorry to tell you that you have not taught me anything on this particular occasion. Just to point out a few errors in your argumentation: Dutch is (as you mentioned) a West Germanic language. Accordingly, a Dutch speaker reading a German tabloid will be able to follow the main points in the article. The analogy to Hebrew and Arabic is not relevant. First of all, Hebrew has been a dormant language for centuries and has not developed along side Arabic, in contrast to the development of the Germanic language. Additionally, as Hebrew and Arabic are written in different alphabets, obviously knowing one language, one cannot simply "read" the other language. Obviously Germanic languages have different vowels, but the are still essentially all based on the Latin alphabet. However, many nouns in Hebrew and Arabic are very similar and again, just as with Germanic languages, if you would listen to Arabic spoken slowly enough and without a too heavy dialect, and when you know the general topic of conversation, you would be able to pick up quite a few words, and many more than a non Hebrew speaker would. Now, from my own personal experience, people from the region can in fact understand one another on some limited level. Again, my point is that a Danish person would understand much more German than an Italian. to say the Germanic language have nothing in common is just silly.

forglemmigej

New member
תרשה לי לחלוק

אין מצב שמי שלא למד ערבית יוכל להבין שיחה בערבית מדוברת. אני לא יודעת איזה ערבית אתה למדת בתיכון אני למדתי ספרותית ואף ערבי שיושב בסוף כל שיר בעברית עם נרגילה לא יבין כשאשאל אותו וואן תעמל מה זה אלא אם אשאל וואן תישריל. זה שמבינים כמה מילים זה לא נותן שום מושג על הקונטקסט. לדוגמא הנה טקסט בכמה שפות על אתר תיירות בדנמרקhttp://www.visitesbjerg.dk/ הטקסט בדנית :
- byen ved havet, hvor unikke naturoplevelser forenes med bylivets puls.​
הטקסט בגרמנית אותו דבר
die Stadt am Meer, wo sich einzigartigen Naturerlebnisse mit dem schnellen Puls städtischen Lebens.​
- the city by the sea, where unique nature experiences combine with the pulsating life of the city. ולבסוף באנגלית אתה רואה דימיון בכלל? יש מילים דומות זה נכון למשל בית בדנית HUS בגרמנית HAUS באנגלית HOUSE אבל מה תבין במשפט אם יש רק מילה אחת דומה ההגייה גם שונה בין דנית לגרמנית . קיצר השפות מאותה קבוצה אבל שונות לגמרי בדקדוק ובמבנה. בגרמניה יש גם דיאלקטים ממדינות שונות.

Emc2

New member
well

unikke=unique=unikat unikat is another word in German for einzigartig natur=natur=nature med=mit=with hvor=wo=where Puls=puls=Pulse that's 5 words out of 10, or rather 50%, that have some common features. And I am not even mentioning the fact of how much closer to Danish the Dutch version would have been. What I found very often with Dutch is that a German speaker would understand the words used, but would not use the exact same word in German when talking about the subject. This seems to be the same case with Danish. A bit of thinking and a good vocabulary would get a German speaker much further in understanding the Danish text above than a Chinese speaker. The fact that German have different dialects has no effect on their reading and writing, as this is the same across the German speaking world (I would never understand a Swiss unless I read him rather than heard him) I honestly can't understand why you are insisting that there is no relation between the languages.

forglemmigej

New member
בקטנה אם אינך מבין דיאלקט

אינך יכול לנהל שיחה עם כל הידע העצום שלך בגרמנית. דיאלקט בכלל לא כותבים אלא רק מדברים כך שאין שום קשר לגבי קריאה או כתיבה. עובד איתי מישהו מהעיר ברגן בנורבגיה זהו הדיאלקט הכי קשה בנורבגית בדרך כלל כשנפגשים ביחד עם שבדים ונורבגים אפשר לנהל שיחה כשכל אחד דובר את שפתו במקרה של הדיאלקט הברגני זו משימה בלתי אפשרית וכולם עוברים לדבר איתו אנגלית, הבעיה היא שהאנגלית שלו שואפת לאפס. השפות הסקנדינביות למעט איסלנדית שהיא ממש הנורדית המקורית שלא השתנתה בחמש מאות השנים האחרונות מאד דומות ואפשר לשוחח כל אחד בשפתו למעט דיאלקטים קשים. בנורבגיה בכלל יש שתי שפות אני לא יודעת באיזה מדינה אתה חי וכמה שפות אתה יודע אבל הארגומנט שלך לגמרי לא נכון לגבי הבנה של שפות גרמאניות בקלות. מחר אני ארחיב

forglemmigej

New member
קצת הרחבה

היו כל מיני קבוצת שפות בהתהוות הלאומית של אירופה חלקן נעלמו חלקם השתנו חלקן התמזגו . כל שפה משתנה עם הזמן לטוב או לרע אבל היא משתנה. קבוצת השפות הבסיסית הגרמאנית נפרדה לתת קבוצות: גרמנית,אידיש,אנגלית,הולנדית,אלמנית,פריסית,פארואית,אפריקנס,דנית,שבדית,נורבגית,איסלנדית,גוטנית וברגע הזה כל שפה לעצמה ואין יותר קשר בינהן ואי אפשר לשוחח ולהבין אחד את השני למעט שפות סקנדינביות בסיסיות כמו דנית, נורבגית ושבדית שאפשר להבין אחד את השני בלי לשוחח בשפתם. איסלנדית ופראואית(איי פארו) עתיקות מדי ולא עברו שינוי כמו יתר הסקנדינביות לכן אי אפשר לשוחח. בזמן הכבוש הויקינגי את בריטניה התיישבו הרבה חקלאים דנים שם בין שנת 800 עד 1100 בערך והמון מילים באנגלית באות מדנית בעצם למשל:
rm arm book - bog calf - kalv cake- kage can - kan, kunne cold -kold cow -ko come - kom, komme ear -øre fish - fisk eye - øje head -hoved gum - gumme hot -hed ice -is hail - hagl know - kende lamb -lam lay - lagde long -lang leg - læg rib - ribbe ring -ring, sea - sø see - se set - sætte small - små snow - sne stone - sten​
אבל האם בריטי או כל דובר אנגלית ויש הרבה כאלו יוכל להבין דנית ? זה כמו הנצרות שפרשה מהיהדות למעשה זוהי אותה דת עם אותה אלמנטים אבל ברגע שלא מקיימים מצוות ולא עובדים לפי ההלכה נוצרת דת חדשה. דת זו גם סוג של תקשורת בדיוק כמו שפה ויש בה היררכיות דומה.

Emc2

New member
Ok, I give up

I am not sure why in the first part of your message you are saying exactly what I am a saying, but trying to mock me while you repeat it. I suggest you read again the last part of my message, and see for yourself that in essence you are saying EXACTLY what I said. If you are not willing to respond to what I am saying but just keep on bringing new, rather unrelated evidence to support your theory, than this is not a dialogue but a monologue. I see no point in debating while you are having a monologue. That’s quite futile to say the least. By the way, I speak German Fluently (lived in Germany for 8 years) and near pretty good Dutch (lived in the Netherlands for 3 years). So again, no need to mock my German. Have a nice day

אספרסו2

New member
דוקא הולנדים יכולים להבין גרמנית

אבל גרמנים לא יכולים להבין הולנדית

אשנתי

New member
אני דווקא מכירה איזו גרמניה

שמבינה הולנדית בקלות ואפילו טוענת שהולנדית היא "גרמנית לילדים"

למעלה