איך עוברים לברלין ?

אבל אם זה עושה לך טוב

אז גרמנית זוהי שפה קלילה קלה וקליתה והוכחה בגרמניה יש מלא ילדים בני שנתיים שלוש שמדברים גרמנית שוטפת

forglemmigej

New member
לא ברור אם לתחות או לבחוק מהתגובה שלך

השפה העברית מובחנת משפות אירופאיות בזה שהיא מורכבת משורשים ומשקלים. בן יהודה חידש את העברית (היא מה שנקראת ניב מודרני) השפה עצמה הייתה קיימת כשהולנדים, גרמנים או אמריקאים עוד חיו במערות. תסלחי לי אבל קשה לי להאמין שאחרי שבוע הבנת הולנדית או גרמנית . לפי כמות השטויות שכתבת פה לדעתי גם עברית את בקושי יודעת למרות מצבה הסמרטוטי לפי הגדרתך. על זה נאמר בעברית מודרנית חחחחחח אחד גדול!

אשנתי

New member
חבר'ה יש לכם יופי של אנקדוטות

כשתוכלו לגבות אותן במחקרים - יהיה על מה לדבר ראיות אנקדוטליות גם לי יש מלא, זו חוכמה קטנה ולך בעל הניק הארוך שטוען שהוא יודע עברית - איזה אחוז מהתנ"ך אתה מבין כשאתה קורא אותו? כמה אתה מבין טוב את עגנון על כל דקויותיו? לעשות ממני טיפשה לא יהפוך אותך לחכם - להפך. גם לעשות את האמריקאיים ליושבי מערות לא יהפוך את הישראלים לעם מתקדם ונאור

אני יענה לך על אף שאני לא בעל הניק הארוך

אני מבין מעט מאוד מהתנך וזה כי למדתי מישנה גמרה תלמוד בעברי הבנתי ארמית די טוב וכתב רש"י אני קורא וכותב בכל ההסטוריה היהודית רק 4 אנשים הבינו את התורה על בוריה ואלו הם בן עזאי, בן זומא, אחר (אלישע בן אבויה), ורבי עקיבא רק ר' עקיבא ניכנס שלם ויצא שלם, אחד ומת אחד לא הבין דבר ואלישע בן אבויה השתגע והפך לכופר וקרה לילדים לחלל שבת וכיפור אז כמה טוב את מבינה את התורה ? כל מי שענה לך פה לדעתי דובר גרמנית ברמה מסוימת, חי במדינה שדוברת גרמנית ובביהס פגש אנשים ממדינות אחרות שלומדים את השפה הגרמנית + חברים מקומיים אמרו לך שגרמנית קשה שפה ואת מספרת לנו שזה בגלל שאנחנו יהודים ? אז רק לחדש לך בגרמנית יש מילים שנגזלו ונגנבו מעברית טוהו ווהו - גרמנית שפריח תכלס - דבר דוגרי בציווי ועוד ויש הפוך בטון, שפריץ, שלוק, שטקר, תעריף(כימת בעו המון שפות) שפכטל וקואפ אז לפני שאת קובעת שגרמנית מדוברת היא שפה קלילה שווה לבדוק

אשנתי

New member
פשט ירון! פשט!

למה אתה מסתבך? לא אמרתי שגרמנית היא שפה קלילה, רק שהיא לא יותר קשה מצרפתית או שוודית. יש לי הרגשה שבארץ בגלל ליקויי הוראה הדביקו לה הילה של "שפה קשה" על לא עוול בכפה.

ח"וח מסתבך

פשות לא אהבתי איך שניכנסת בבחור למעלה לדעתי וזה ווכח לגיתימי ומותר לנו גם לא להסכים בנושא
גרמנית היא יותר קשה משפות אחרות וזה מכוון שיעדו אותה לזה (כמו שסיפרתי למעלה) לכן גם ניקראת hoch deutsch אני באפן אישי לא חושב שיש ליקוי כלכך חמור בהוראה בארץ כי אני לא כלכך טיפש או חסר תרבות וידע גם בהשווה לחברי השווצרים אבל זה דיון אחר לחלוטין בכל מקרה הדיון לא אישי ומקווה שלא פגעתי
ירון

אני לא מורה לגרמנית רק תלמיד גרוע

והוך זה גבוהה הוך דויצ זה גרמנית גבוהה - הגרמנית שמדברים בגרמניה ללא דיאלקטים זו שאוסלנדר לומד בביה"ס לשפות

אשנתי

New member
ועוד משהו

תראו איזה דיון נהיה פה מזה שניסיתי לעודד את הבחור שהוא יכול ללמוד גרמנית - אם הוא יאמין שזה קל, בטוח שיהיה לו יותר קל - למה אתם מנסים להקשות?

Lia78

New member
כי צריך להיות ריאלים

זה לא פשוט, כי יש המון חוקים, ויש זכר נקבה ונייטרלי שמחולקים בלי קשר לעברית ואין הרבה חוקים (סיומות) להבדיל בינהם (יש כמה ספצפיות שכן, אבל את רוב המיליםצריך פשוט להכיר). גרמנית שפה סבוכה. הגרמנית הגבוהה, התפתחה מיידיש, אז יש מילים דומות, אבל זה לא שמי שיודע יידיש יידע לדבר גרמנית ממש לא. רדידות השפה אצל הדור הצעיר, זאת בעיה משותפת לישראל, לגרמניה ואני מניחה לעוד כמה מדינות. ולמי ששאל מלכתחילה, אני יכולה לעודד אותו ולהגיד לו שהוא זכאי לקורס שפה ע"ח המדינה (אישתו לא כי יש לה דרכון אז היא כביכול אמורה להכיר את השפה). אחרי 9 חודשים בVHS אפשר לדבר ולהבין, אבל ממש לא ברמה של ללמוד באוניברסיטה. בעיקרון, מי שלומד כל יום ומקדיש את כל זמנו ללימוד השפה, יכול תוך שנה להגיע לתוצאות יפות. שיהיה בהצלחה

אשנתי

New member
אני בעד מחשבה יוצרת מציאות

זה נכון לגבי הגירה ולגבי היכולת ללמוד משהו חדש. ריאליזם ישנו בכל מקרה אצל כל אדם, השרשור הזה נטה להפחדות וזה משהו שנתקלתי בו גם אצל סטודנטים לשפות. המשפט הראשון שלך יכול לתאר את חווית לימודי הצרפתית שלי. גם משפט כמו "ויש מלא חיבורי מילים מכל מיני סוגים שמקשים על ההבנה" מתאים לשתי השפות. מדוע צרפתית לא נחשבת לקשה?

Lia78

New member
צרפתית נחשבת לשפה קשה

יש שיאמרו אפילו יותר מגרמנית. לי יש תיאוריה (לא מוכחת) שאומרת שלישראלים קשה פסיכולוגית ללמוד גרמנית, בגלל שמגיל 0 יש לנו אסוציאציות מאד מסוימות לשפה. קשה לנו אמוציונלית להתחבר לשפה ויש איזושהי התנגדות פנימית ולכן קשה יותר עם השפה לעומת שפות אחרות, כמו צרפתית או ספרדית שנחשבות בישראל לאקזוטיות/יפות/מיוחדות במובן הטוב של המילה. אבל אולי זאת רק אני... זה עדיין לא סותר את העובדה שגרמנית שפה לא קלה ללמידה. ואני מאמינה גדולה במשפט הכותרת שלך, אבל בשביל שהוא יעבוד צריך להיות מאד מדויקים. להגיד אני רוצה לדבר גרמנית שוטפת תוך חודש, פשוט לא יעבוד. להגיד, אני רוצה לדבר גרמנית שוטפת תוך שנה זה יותר ריאלי, אבל צריך לעבוד בשביל זה. רק לחשוב לא מספיק (מניסיון אישי
)

אשנתי

New member
ברור שצריך לעבוד

חשיבה חיובית לא סותרת עבודה. אהבתי את התאוריה שלך לגבי ההתנגדות הנפשית, מה שמגדיל את חשיבות החשיבה החיובית, כי היא עוזרת להמיס את המכשולים הפנימיים. אני למדתי צרפתית ולא זכור לי קושי מיוחד או גדול יותר מלימודי האנגלית, ולכן אני לא מבינה אנשים שאומרים ומקטלגים שפה מסויימת ככקשה. זה שהיא קשה להם לא הופך אותה לקשה נקודה. אפילו אם היא קשה לעוד כמה מחבריהם. זה מה שניסיתי להגיד על ראיות אנקדוטליות - עדויות אישיות זה לא "מספיק". המחקר המסודר הפסאודו מדעי היחיד שאני נתקלתי בו דווקא לא תומך בתאוריה שיש שפות שהן קטגורית קשות ללמידה יותר מאחרות - להפך, שפות מסויימות יהיו קשות לאנשים מסויימים ואחרות לאנשים אחרים. איך אפשר לדעת ולהחליט לפני שניסית? ואם מישהו טרם ניסה למה להכניס לו לראש לפני הניסיון שיהיה לו קשה? אם עושים את זה בטוח שיהיה לו קשה, כי הוא כבר מאמין לזה! זה בדיוק חשיבה חיובית אבל מהצד השלילי שלה... סביר שאם התאוריה שלך לגבי הקושי הנפשי ליהודים ישראלים ללמוד גרמנית נכונה, המוניטין הגרוע שהפיצו ללימודי הגרמנית בארץ (ואכן יש לה מוניטין כזה פה!) - לא עוזר!

Lia78

New member
לימוד שפה זה עניין אינדווידואלי

מהניסיון שלי ללמוד גרמנית, וגם של עוד הרבה אנשים שאני מכירה, לאו דווקא ישראלים, זה לא כל כך בקלות. יש פרמטרים שעוזרים, כמו גיל צעיר, או כישרון לשפות,או מחויבות ללימוד, אולי גם ידיעת שפות אחרות ברמת שפת אם (לא אנגלית ברמת תיכון). אני חושבת שאחד הקשיים בגרמנית, הוא שגם משפטים פשוטים יכולים להיות מסובכים, למשל כי הפועל מתחלק ורק בסוף המשפט מבינים את משמעות המשפט. וירון הוא אחד האנשים הנחמדים בפורומים שאני מסתובבת בהם. אני לא מאמינה שהוא התכוון להעליב. אולי אנחנו (אני מכלילה גם את עצמי), קצת משוחדים בדעה שגרמנית שפה קשה, אנחנו הרי מתמודדים איתה כל יום... שתהייה שבת שלום

forglemmigej

New member
זו שפה קשה בלי שום קשר לשואה

צרפתית יותר קלה ללמידה כי ההטעמה שם היא על סוף המלה כמו בעברית. הרבה אנשים טועים אותי לצרפתיה כשאני מדברת והגדיל איש אחד היום כששאל על דרך מסוימת וכשהסברתי לו ענה בסוף ..MERCI הבעיה בשפות הגרמניות זו ההגיה וההגיון של הדקדוק וכמות ענקית של אירגולרים.

כניאה שגרמנית אכן שפה קשה

או לפחות יותר מצרפתית אני לא מכיר צרפתית אבל אם יש שני פעלים הפועל השני ניזרק לסוף המשפט ? את קוראת משפט ושמגיע לסוף מגלה שכל המשפט הוא משהוא אחר ? די מיציתי את ניצחת גרמנית היא שפה פשוטה כי כל ילד בגרמניה דובר אותה כאילו היתה שפת אם מניסיוני הדל אני בעד מחשבה יוצרת מציאות = קורס לנדמרק / קורס תיקשורת בין אישי / תני לי כסץ ושכנעי מלא חברים שלך שיתנו לנו כסף ויהיה לך טוב בכל מקרהה מחשבה יוצרת חלומות אבל לא מציאות עבודה קשה והתמדה מסיעים להניע דברים עד גבול היכולת אנדיבידואלית אבל אחותי בהצלחה BTW משפט הקופים מכירה? כל הקופים אומרים שהם הכי חכמים מכל החיות ששואלים אותם מה ההוכחה הם אומרים כל הקופים אומרים את זה ולא יכול להיות שכל הקופים טועים בטוח לפחות אחד צודק.... אם תכתבי מליון פעמים שגרמנית שפה קלה היא לא תהפוך קלה יותר וסתם תצרי אשליות אצלך או אצל קוראים אחרים שיש אתגר קשה צריך לשנס מותניים ולהתמיד אבל חשוב להתכונן לקושי איל אמר המ"כ שלי שקשה לא נישברים אלה ממשיכים

אשנתי

New member
ירון התגובה שלך לא עניינית

ובכלל, בכל הדיון הזה אתה נגוע באד הומינום די קשה. לא בא לי להתדרדר לרמה הזאת. איתך הסליחה. אתה מוזמן לקרוא את הדיון עם ליה, הוא מנוהל בצורה קצת יותר בוגרת. (מאיך ששנינו מתנהגים, כי אתה מעליב אותי ואני טורחת להעלב ולענות לא לעניין) מכיוון שאתה לא מכיר צרפתית, איך בדיוק קבעת שהיא קלה יותר מגרמנית?

mayush63

New member
סבתא שלי היתה אומרת שמה שיודעים זה קל...

זה לא קשור לכלום, סתם רציתי להמיס קצת קרח ולפזר עננים. אני לא מבינה איך אפשר להעלב מירון, if there was ever a conscious stream talkback-ist...... (טוב גם אוחן קצת, אבל מסוגנן).

אשנתי

New member
אמנם התרשמתי שירון בחור חביב

יחד עם זאת כשכותבים לי דברים כמו "גרמנית היא שפה פשוטה כי כל ילד בגרמניה דובר אותה כאילו היתה שפת אם" <אפשר לשמוע את ה'צליל-זלזול'> או "אני בעד מחשבה יוצרת מציאות = קורס לנדמרק / קורס תיקשורת בין אישי / תני לי כסץ ושכנעי מלא חברים שלך שיתנו לנו כסף ויהיה לך טוב " אני לא יכולה שלא לקחת את זה באופן אישי, ככה אני, שרוטה, רוצה לדבר על דברים לגופו של עניין ולא לגופו של אדם. כל התגובה של ירון נגועה באד-הומינום, אולי לא קלאסי, אבל הוא בהחלט שם... בברכת שבת שקטה

mayush63

New member
../images/Emo140.gif

לא היתה לי כוונה להעביר עליך ביקורת, רק למנוע עלבונות. שבת שלום, הצלחה במעבר, ושאר ברכות!

למעלה