איך עוברים לברלין ?

zoter

New member
הולנדים מבינים גרמנים בדר"כ

ממה שידוע לי, הולנדים מצליחים להבין גרמנית. אבל גרמנים לא מבינים הולנדית כל כך. בתור לומד גרמנית ברמה B1 צפיתי בפרק הראשון של Alfred J. Kwak בהולנדית דרך יו-טיוב(או דומיו) והצלחתי להבין בגדול את מה שנאמר. גוטן מורגן, אנגנם....נשמעות לי שפות הרבה יותר קרובות מאשר עברית וערבית. אך מאידך - בגרמנית יש כל כך הרבה מבטאים ודיאלקטים כך שקשה לי לפעמים להבין, שאני מאמין שגם לאנשים ששפת אימם היא גרמנית קשה להבין דיאלקטים אחרים אם הם כבדים מדי.

אשנתי

New member
אני כופרת בגישה הזאת

שיש שפות קשות יותר או פחות יש מבוגרים שיותר קשה להם ללמוד שפות זרות, אז נדמה להם ששפה שהם נחשפו אליה בגיל מאוחר יחסית היא "קשה". לילדים הגרמנים לוקח אותו זמן לרכוש את השפה כמו לילדים העבריים, האמריקאיים והצרפתים ואפילו לסינים. אני אחרי שבוע בהולנד ושבוע בגרמניה התחלתי כבר ל"אסוף" את השפה. אני יודעת שלי יש מה שנקרא "כשרון לשפות" אז לוקח לי פחות זמן, אבל זה לא כישרון, זה רק אומר שהחלק במוח שקולט ומעבד שפה עדיין "פתוח" אצלי יחסית לאנשים אחרים. יש אנשים שזה לא המקרה אצלם אבל יש להם אוזן לדפוסים וכמה ממכרי שהם דוברי אנגלית אמרו לי שזה מאוד קל להם ללמוד את השפות הצפון ארופאיות כי בסה"כ זה מאוד דומה. הרבה יותר קל מיוונית או רוסית או יפנית לדוגמא. אני יכולה להבין למה לישראלים שפות צפון ארופאיות זה יותר מורכב ללמידה. זה לא עושה אותן שפות "קשות"

החיסרון העיקרי בגרמניה

זה שיש שם המון גרמנים והיתרון הגדול שיש שם המון גרמניות
אבל ברצינות * גרמנית שפה מורכבת וקשה כי זוהי שפה שהתפתחה כשפה של האוניברסיטה והאצולה וסיבחו אותה בכל מיני חוקים לא הגיוניים כדי שפשוטי העם לא יתקרבו אליה ** אין שום דבר דומה בין לטייל בארץ ולא משנה איזו ולבין לחיות בה ***אשנתי, שאני רואה את חתימתך אני מבין שאת עושה את השינוי במגורים ושוקלת בעיקר את הכוון הכלכלי חכי בחשבון שאנליה היא מאוד יקרה יחסית לשאר העולם ולכן מה שתוכלי לחסוך יהיה פחות מאשר לדוגמה גרמניה אולי ושוב סליחה לא התכונתי, לא ראיתי ובבקשה רק בלי צלקות בפנים

אשנתי

New member
תודה ירון

אני יודעת שאנגליה יקרה וזה קצת מבאס אותנו, אבל חסכנו הרבה בשנים האחרונות ועכשיו בא לנו להנות קצת... חוצמאייסע, העבודה שולחת את האיש לשם (אילו דבר גרמנית שוטפת היה נשלח לגרמניה, איזה מזל שהוא לא :p)

forglemmigej

New member
יש הבדל בין לגור במקום מסוים לבין לבקר

לדעתי אתה ממש לא מכיר את ברלין לכל עיר גדולה באירופה (בכלל בעולם) יש המון נקודות כעורות לעומת דברים בוהקים. בערים הגדולות יש המון מהגרים, לכלוך ורעש שלא רואים אותם בביקור ואפילו בכמה ביקורים. אתה מסוונר מהפתיחות אבל מה יקרה כשיגיע יום הדין ותצטרך לחפש עבודה כי צריך לשלם חשבונות מי יעסיק אותך בכלל בלי איזה מקצוע, קשרים ובלי שפה. אתה יודע כמה אבטלה יש בגרמניה ועוד בברלין? אנשים באים מתלהבים מהפוזה (ברלין היא אשכרה פוזה) ואז באים להתישב שם והמציאות תופחת להם בפנים. אבל מה, אתה לא הראשון ובטח לא האחרון שמתלהב מברלין אז לך על זה למה לא . לפני כמה שנים כל אחד יכל להגר ולמצוא עבודה היום המצב רע מאד בכל מקום ביבשת ובמיוחד בברלין.

amitm5

New member
אין מדינה כמו גרמניה בעולם

אני מצאתי עבודה מישראל, אבל זה היה אחד למיליון אני גם לא יכול כרגע לפרט איך עשיתי את זה (בעיקרון זה כמו סטארט אפ, לשכנע משקיעים שאתה יכול להרים פרויקט טוב יותר מהגרמנים) ברלין זה ליד פולין, לא מכיר. כאן במרכז אירופה (פרנקפורט) החיים יפים. אני הרבה מסתובב באירופה ובגרמניה, ואני לא חושב שבכלל יש מה להשוות, ועוד לפורטוגל? זה ממש מצחיק. גרמניה המדינה האלגנטית ביותר, האיכותית ביותר, אין שום אספקט של החיים, כולל לא מזג אוויר, שבו גרמניה לא עולה על השאר. ואני אגב ציוני ופטריוט, מתנדב לקרבי, ומאד לא מעריך פצפיסטים (סלח לי, אני לא צבוע, אני מאחל לך המון הצלחה אישית, אבל בחדשות מעניינים אותי רק היהודים הציונים ורק טובתה של ישראל מול האוייבים והאנטישמים) לעצם העניין, עניות דעתי במעבר לגרמניה: זו מדינה עשירה ואיכותית, אבל אם אתה בא "להיות מנקה רחובות" אז את תבוא. הדבר דומה למי שמרוויח שכר מינימום בישראל, והולך לגור ברמת אביב. הוא סתם ירגיש חרא שם, לא? מאיפה תביא אוכל לילדים שלך? אם יש לך רמת פרנסה מסויימת בארץ, ואתה לא מסוגל להרוויח יותר בגרמניה, לא מציע לך לבוא. מצד שני, מה שכתבת כל כך הזוי (אתה לא בוגד, אבל האנטי ציונות שלך ברורה) וילדותי (כולם יכולים לחיות בשלום...חחחח) שאולי באמת עדיף לך, ואני לא אומר את זה בציניות, לנקות רחובות במדינה אחרת.

סליחה בתור שווצרי אני חייב להתרעם

הגרמנים הם מתנשאים פריקים של שליטה מדברים יותר טוב גרמנית ורוצים להכריח אותנו לפתוח את הבנקים שלנו בפניהם פשוט חצופים ! הכי טוב זה שוויץ מקום קטן קסום ויפיה ואפשר לדבר גרמנית עם שגיאות כי רוב האנשים לא באמת יודעים מה DER מה DIE ומה DAS בשווצרית הרוב DAS ואם לא אז מסימים בLI KINDER אומרים KINDLI וזה הןפך להיות DAS (אני יודע שKINDER זה DAS זו היתה רק בדיחה) ירון

amitm5

New member
../images/Emo6.gif

בתור סניף שלנו, למעשה קנטון גרמני, אני מאשר לך להגדיר גם את מחוז שווייץ כמקום מגורים נפלא...
ואם לא תפתחו את הבנקים, נכבוש אתכם...

amitm5

New member
../images/Emo31.gif את זה כבר לא אהבתי....

אולי עדיף שתתרכז בהמלצות לטיולים כמו פארק הקופים...

בארה"ב דורשים

משוויץ לפתוח את החשבונות של UBS כדי לבדוק הלבנת הון (בדיוק כמו גרמניה ואנגליה) ואם לא יעשו כך שוויץ תכנס לרשימה השחורה של מדינות ששותפות להלבנת הון זו היתה הכוונה ולא מעבר אם לא היתי נחמד אז סליחה באמת שאין לי שום דבר רע נגד ארה"ב או אמריקאים יש לי משפחה קרובה וחברים שם .

talila16

New member
חייבת להוסיף בעניין השפות

בעניין הויכוח על השפות, חייבת להוסיף - שיש הבדל גדול בין להבין שפה, "לאסוף" אוצר מילים בשפה לבין לדבר אותה נכון. וגרמנית היא כן שפה קשה. נראה את זה/את שאמר/ה שהיא היתה בהולנד וגרמניה ואספה שם אוצר מילים מדברת את השפה נכון ומדוייק. וזה לא קשור לכישרון לשפות. עד כה בכל מי שנתקלתי בגרמניה, שהגיע לכאן החל מגיל 8 ואילך שומעים בגרמנית שלו שזו איננה שפת אם עבורו. וזה גם אם אני מתעלמת מהמבטא. הוא או היא לא מצליחים לדבר במשפטים מורכבים כמו המקומיים וכן לא תמיד שולטים באי אילו דיוקים דיקדוקיים

אין וויכוח

כולם מסכימים שזו שפה מאוד קשה ומורכבת הכי יפה זה לקרוא שירי אהבה בגרמנית צריך רק להקריא בקול מעט רועש זה נישמע טוב ורומנטי

אשנתי

New member
picked it up

המילה לאסוף היתה נסיון (קצת צולע) לתרגם את המונח הזה. אילו חיית במדינה דוברת אנגלית סביר שיכולת להגיד אותו הדבר על מי שהגיע לשם אחרי גיל 8, כנ"ל צרפתית ועוד כמה. (אני שמה לב להבדלים בשימוש בשפה של אחותי ובנותיה - היא מהגרת, הן דוברות ילידיות, ולא, לא גרמנית, סתם אנגלית אמריקאית פשוטה) זה פשוט שישראלית זו שפה כ"כ דלה ושטחית, העברית של בן יהודה לא הצליחה לתפוס תאוצה ולהמריא ונשארנו עם איזה מין ייצור כלאיים סמרטוטי ומדכא... אז לישראלים נדמה ששפות אחרות הן קשות או מורכבות. האמת היא שלרובם גם עברית היא קשה ומורכבת ואם יתקלו בדובר עברית, לא יבינו חצי ממה שהוא אומר. זה פשוט עצוב. מבחינתי אפשר לסגור את הדיון הזה, הרי מי שניסה ללמוד גרמנית וזה היה לו קשה, לא יסכים לקבל את העובדה שבשביל מישהו אחר (ויותר מאחד) זה היה ממש קל....

הפעם אין קשר להיותינו יהודים

וגם נקי מאנישמיות אנגלים טוענים שגרמנית קשה, אמריקאים תוענים שקשה שפה טורקים, אנשים מקוסובו, אלבניה, איטלקים, צרפתים הונגרים ושווצרים כולם אומרים וספרו לי שהגרמנית קשה להם, ובמיוחד אנשים שדוברים יותר משפה אחת חבר שווצרי שדובר שווצרית, גרמנית, איטלקית, ספרדית, צרפתית, קורא ברוסית (היה פה סידרה ללימוד רוסית לפני המון שנים) אומר שהכי קשה זה הגרמנית ועונה לפני ששואלים כן יש הבדל בין הגרמנית הגבוהה לשוצרית גם במבטה והגיה גם במילים עצמם ואפלו בדקדוק ובנוסף יש השפעה צרפתית חזקה וולו - אופנים גלסה - גלידה קוצ'ה - קירקרה אורנג'ה - תפוז והינה מלה ברנאית אמיתיתäwwä שפרושה לאאאאאאאאא

למעלה