איך זה?

qet1

New member
אתה כל הזמן משנה את המיקום במימד

הזמן אתה נע בו קדימה ללא הפסקה!

Deathatred

New member
נכון

אבל הנה 2 שאלות: 1. מה זאת אומרת "נע בזמן"? (שים לב היטב להגדרה של "תנועה"). 2. למה אני כל הזמן משנה את המיקום במימד הזמן?

Deathatred

New member
גרפים זו צורת ייצוג ותו לאו

אנו יכולים לצייר גרף של y כפונקציה של x שמתארת צורה מישורית, אם נניח שהיא קבועה בזמן, נוכל להוסיף ציר t מאונך למישור שבכל מישור t=T נקבל את אותה תמונה כמו במישור xy (כלומר, במישור t=0). אותו דבר בדיוק אפשר לעשות לגבי ציר z. מטעמי נוחות, כאשר אנו משרטטים גרפים, אנו משמיטים את ציר y או ציר z (או את שניהם) כדי להקל על השרטוט. ההנחה שלנו היא ששיעור ה y (או ה z) אינם משתנים בבעיה ולכן שרטוט הציר לא יוסיף לנו שום מידע.

ailag

New member
הגדרה של "שניה"

הפקטור בו גדל ההעתק של אלקטרון ש*הכניסו כאן תנאי התחלה, משהו בסגנון "אלקטרון שיצא מהמסלול שלו סביב פרוטון ברמה הנמוכה ביותר של אטום מימן"* הבעיה היא שמתישהו אנחנו מגדירים דבר אחד בעזרת השני, ואז את השני בעזרת הראשון.

DhoBit

New member
שאלה

אם הגדרנו זמן כ"מימד" אז כמו שיש פלוס ומינוס ברוחב, אורך , ועומק. אמור להיות גם פלוס ומינוס בזמן. ואני לא חושב שזה אפשרי כ"כ לחזור בזמן... או שאני טועה ואז כולם מוזמנים לתקן אותי.. אני עדיין צעיר יש לי עוד המון מה ללמוד
תודה לכולם

qet1

New member
יש פלוס ומינוס בזמן, אנחנו קוראים

לזה: עבר ועתיד...

DhoBit

New member
תשובה.

אוקיי אבל בשולשת המימדים האחרים אנחנו איך אני אגדיר את זה "מודעים" (בצורה שמוגדרת הכי גרוע שאפשר) לפלוס ולמינוס ובזמן אנחנו לא ממש יכולים. או שכן??

ailag

New member
אתמול קמתי ב-12 בצהרים.

אני מודעת למינוס בזמן .. לפני מינוס 1320 דקות התעוררתי. אתה תופס את זה בצורה ממש טובה. ואם תלמד קצת יחסות או תקרא על זה, גם את העיוותים בזמן תתפוס בצורה טובה, כל מה שצריך זה דמיון.

DhoBit

New member
אני אנסה להתחכם עוד קצת...../images/Emo13.gif

ננסה לצייר טת את זה.... אני יכול לצייר אורך אני יכול לצייר רוחב אני יכול לצייר עומק (עד כמה שזנ ניתן) כלומר אנחנו רואים 3 מימדים לאן נעלם הרביעי?? אנחנו יכולים להגיד שמשהו נמוך או גבוה או רחב.ושוב נכון אנחנו יכולים להגיד משהו קצר וארוך... אוקיי ד"א רק עכשיו כשאני חושב על זה הבנתי על מה דיברתם כשאמרת לעוות משהו... אז זהו אי אפשר לעוות את הזמן..??? או שכן?? (מצער אם ההודעה לא ברורה פשוט תוך כדי כתיבה הבנתי את המושג...חחח
) אוקיי אז הגענו למסקנה/שאלה. איך אפשר לעוות את הזמן

ailag

New member
-=-=-

אורך, רוחב, עומק - הם מימדים במרחב. הזמן הוא לא מימד במרחב. אנחנו רואים את ציר הזמן כשאנחנו חושבים על העבר או העתיד. כמו שאנחנו יכולים לצייר גרף של y כפונקציה של x, אפשר גם y כפונקציה של t. איך אפשר לעוות את הזמן? אם תנוע מהר, אתה תראה אותי בסלואו מושן. בגלל תורת היחסות. (הסברים יותר מדוקדקים בסיכום שלי - לך לכאן, תקליק על חומר למחשבה, תחת פיזיקה מודרנית..) מה שנחמד, שגם אני אראה אותך בסלואו מושן. זה די מוזר, לא?
אם אתה תחליט לנחות במערכת שלי, שנעה במהירות שלי, אתה תגיד לי שהריצה שלך לקחה פרק זמן מסויים, ואני אגיד שהיא לקחה יותר. (פרדוקס התאומים). שנינו נהיה צודקים. מי אמר שחייבים לנוע באותו קצב בזמן? מי אמר שהזמן בסיסי כמו שנראה לנו? שאי אפשר לטוס מהר לעתיד, ובנסיעה של שעה לנחות והשנה תהיה 2050? הכל עיוות של הזמן. כדי לעוות את הזמן - נעים מהר. הבעיה היא שביום-יום אנחנו לא שמים לב לזה, לכן גילו את זה רק ב-1905. (פחות או יותר בגלל זה).

DhoBit

New member
לגליה

תאמת ניסיתי לקרוא את הסיכומים שלך.... אבל איך להגיד את זה... לא הבנתי שום דבר... אני עדיין לא ברמה כזאת.. ככה שניסיתי ולשוא...חחח
בכל מקרה.. הדברים האלה מופשטים מידי.... אי אפשר לעשות אותם פשוט פשוטים?? חחח

ailag

New member
הסיכומים נועדו במקור..

.. למי שלומד איתי באוני' ולא עקב אחרי החצי הראשון של הקורס
כי כשלימדו את זה בשיעור, המון אנשים גם לא הבינו כלום. אניווי, חשבתי שאולי אם מדלגים על כל דבר שקשור לחישובים זה יהיה קריא.. יותר פשוטים? יש לנו שני מאמרים, אחד של 2_be ואחד שלי, נסה לראות אם הם מובנים - הם מסכמים חלק ממה שיש בסיכום (בזה שלי, פשוט ניסיתי הסביר את תורת היחסות בצורה הכי קצרה / פשוטה שיכולתי). כשכתבתי שהסברים מדוקדקים יותר תוכל לקרוא בסיכום, במקרה הזה התכוונתי שאם אתה רוצה להשתכנע אתה צריך לראות את החישוב שאיתו הגענו להתארכות הזמן. נ.ב. בקשר להודעות אחרות: אפ'חד לא ראה את התמונה היפה שהעליתי?
(בקשר לציר הזמן)

Deathatred

New member
למה להסתבך?

השאלה שהוא שאל היא יסודית מאוד ולא צריך לדעת יחסות בשביל להבין אותה: למה במרחב אנחנו יכולים ללכת אחורה וקדימה ואילו בזמן לא? למה רק בזמן אנחנו רק מתקדמים בכיוון אחד? למה לא ניתן לחזור אחורה בזמן באותה קלות שבה ניתן לעשות זאת במרחב?

DhoBit

New member
../images/Emo13.gif Deathatred כנס שנייה../images/Emo70.gif

ניסחת את זה בצורה מושלמת... בדיוק מה שרציתי לשאול פשוט לא ידעתי איך... כל הכבוד...

אורן51234

New member
קצת פילוסופי

מהו זמן? זמן הוא במידה מסוימת שינוי. אם עץ עומד במקום מסוים הוא לא זז ולא גדל, במשך מיליון, מיליארד, המון זמן, האם זה באמת משנה כמה זמן הוא עומד שם? לכן זמן=שינוי. לפני המפץ הגדול הכל היה דחוס לא היה ריק ולא רווח, לא הייתה תנועה, הכל היה קפוא בנקודה במרחב ולא היה שינוי. לכן לא היה זמן. הזמן כמימד רביעי: אם הזמן הוא מימד הוא יכול להיות רק חיובי. הוא מתחיל מנקודת אפס כלשהי (המפץ הגדול,אם תרצו) וממשיך ממנה. אין לו צד שלילי לפי התאוריה שהוזכרה למעלה. אפשר לנוע אחורה וקדימה על הציר אך לא לעבור לפני האפס. תאוריה נוספת אומרת שהזמן הוא לא בהכרח ציר ישר אולי הוא בעצם מעגלי.... הוכח שהיקום מתפשט יש שאומרים שהוא ימשיך להתרחק עד אין סוף (קו רציף) ויש שאומרים שבזמן אינסופי הוא ייעצר לרגע ויחזור עד שידחס שוב, התפוצץ שוב וכו' (קו מעגלי). מהו מימד? הגישה שלי: מימד הוא "משהו" (קראנו לו כבר מימד) שמגדיר היבט מסוים של העולם אותו אנחנו רואים. לכן נאמר גם "במימד הפילוסופי\הרוחני וכו'. בעולם שלנו אנחנו רואים 3 מימדים xyz אנחנו לא יכולים לראות מעבר לכך. את מימד הזמן אנחנו אומנם מרגישים ויודעים באופן אינטואיטיבי מה הכוונה למרות שההגדרה קצת בעייתי.אנחנו לא יכולים לראות אותו כחלק מהעולם. הדוגמא הכי טובה היא סרט קולנוע. ניקח את הפילם שרץ במקרנה ונוכל לומר: הי, אני רואה את הזמן!! מה שעשינו היה לפשט את המימד ה"מחשבתי" שקראנו לו זמן למימדים אותם אנחנו יכולים לחוש-לראות רוחב אורך ועומק של התמונות על הסרט. כמו כן תפסנו רק נקודות מסוימות בזמן ולא את כל המימד בהתאם למהירות המצלמה (מה קרה בזמן שעבר בין תמונה לתמונה בסרט?) ועכשיו לנקודה: מימד הזמן בשונה למימדים אחרים תמיד זז (כך הגדרנו אותו קראנו למימד שתמיד זז בשם "זמן"). לכן נוח להגדיר כל שינוי שהוא בהתאם למימד שתמיד משתנה (ראה זמן=שינוי) לכן גם הגדרנו מהירות (שהיא שינוי מיקום של גוף) כמרחק (x או y) חלקי הזמן (שגם הוא נע). לכן אי אפשר להגדיר תנועה בזמן בעזרת 3 המימדים האחרים כי הם סטטיים ולכן תנועה בזמן לא תוכל להיות מוגדרת כ x/y*z לדוגמא אלה כזמן אחרי המסע: לדוגמא אני נסעתי בזמן ל-יומיים לפניך. נסחפתי קצת כאן, אז ההודעה יצאה ארוכה... מאוד ארוכה... אשמח לשמוע תגובות, הערות וחילוקי דעות.

DhoBit

New member
אורן51234 מעניין מאד... קראתי הכל.

אין לי כ"כ הערות...חוצמזה שזה היה ממש מעניין אני לא יכול לחלוק עליך... עדיין אין ברשותי את הידע... מקווה שיום אחד יהיה זה נורא מעניין....

CLASSIFIED

New member
הזמן כשינוי

חשבתי גם על להגדיר את הזמן כשינוי, אבל זה לא מדויק. גם אם העץ ישאר אותו דבר במשך המון זמן, עדיין זמן יעבור. ולמה? בגלל שהוא זמן והוא עובר. לפני המפץ הגדול נניח שלא היה שום דבר חוץ מאותו חומר קטן דחוס מאוד. אבל זה היה לפני המפץ הגדול, ולכן היה זמן לפני המפץ הגדול. היה זמן, שלא היה בו שינוי, אבל הזמן היה קיים. אם היה אפשר להגיע לזמן שלפני המפץ הגדול, היינו רואים שיש זמן גם אז, כי היינו שם, והיינו רואים שכלום לא משתנה. ככה אני חושב לפחות, אז ההגדרה של זמן כשינוי היא לא ממש מתאימה...

Levos

New member
אם הזמן התחיל בנקודה כלשהי

אז היה צריך להיות שינוי כלשהו שממנו התחיל הזמן. אבל בשביל שיקרה שינוי צריך שיעבור זמן, כלומר (לפחות לפי ההגיון המעוות שלי) זמן לא היה יכול להתחיל מנקודה מסויימת אלא צריך היה להיתקדם תמיד.

DhoBit

New member
אם כבר אז כבר ../images/Emo70.gif

אם כבר במהיריות, זמן , וגלים עסקינן אז הנה עוד שאלה... חוץ ממהירות האור... מה הדבר המהיר ביותר בהנחה שמהירות האור היא הדבר המהיר ביותר ביקום??? וכשאני אומר דבר זה הכל! גלים מכוניות שבלולים וכו'

למעלה