-=-=-
1. אל תהרוס את גברים בשחור למי שעוד לא ראה
(אני ראיתי). שמים
.. 2. אם "אנחנו לא אמורים לדעת איך זה התחיל", אתה רומז לשני דברים: האחד, יש אלוהים, והשני - הוא מנסה למנוע מאתנו ידע. אם אלוהים הוא אכן ישות (כמו בתנ"ך, למשל) - אני לא רואה סיבה לכך. כי האלוהים מהתנ"ך הוא חזק מספיק כדי להשתלט עלינו וכדי שלא נצליח להשיג אותו, no matter what. אלא אם כן יש לו סיבות שאנחנו עוד לא הבנו. אבל נעזוב את זה, זה לא דיון דתי.. 3. אין דבר שמתחיל באפס? תגיד את זה ל y=e^x .. לא, באמת, משוואה כזו יכולה לתאר *משהו* ביקום. ואם כן, אז לעולם לא נגיע לנקודת האפס שלו. או, למשל, מה אם איכשהו הזמן מתואר ע"י y=x²+1, כאשר בy=0 קרה המפץ הגדול? אז המפץ הגדול מעולם לא קרה - הגענו ממש קרוב אליו, דילגנו והמשכנו הלאה, אבל יש מצב שבטעות נחשוב שהיה אחד. אנחנו רק בני אדם. מה שאנחנו בד"כ עושים (כמו עם אור) זה לחשוב שהכל הולך בקוים ישרים, ונמתח קו ישר (משיק לפרבולה) לעבר ציר x, כשבעצם אנחנו לא יודעים שהזמן הולך כמו פרבולה.. זו בהחלט אפשרות. ד"א, אתה בוחר צירים, הם לא בוחרים אותך. אני יכולה להגדיר את הזמן עכשיו כאפס של היקום (למשל, סביבות לידת ישו זה אפס לספירה) ואת החדר שלי כx=0 של היקום. פשוט החישובים שלי לא תמיד יהיו נוחים. 4. "שאנחנו נראה אותו לא מובן אבל בעצם הכל פשוט" - יכול להיות. כבר גילינו שדברים הם פשוטים בהרבה ממה שחשבנו אם רק מדמיינים טוב יותר. אבל אנחנו עדיין צריכים לגלות את זה.. אם חיפשת באמת בחיפוש המתקדם ומצאת את השרשורים שהיו לפני כמה זמן, ראית את הדימויים לעולם חיפושיות (או כל חרק אחר) שרואות רק בדו מימד. אין למעלה-למטה. הן חושבות שזה ביזארי לגמרי, שאחת מהן מתחילה לרוץ קדימה ומגיעה מאחוריהן, אבל אנחנו יודעים שהן עומדות על כדור. אז יכולה להיות רמת תפיסה מעל שלנו בה הכל פשוט יותר. ואנחנו גם מגלים עוד ועוד פשטות כל הזמן .. (מקשרים בין נושאים ומשוואות שנראו זרים) 5. "כל דבר נוצר ממשהו אז איך זה שיש גוש חומר?" -- אתה בעצמך אמרת שיש נקודת אפס לזמן. "נוצר ממשהו" מצביע על התייחסות לזמן .. מה אם החומר הזה היה קיים תמיד? תמיד זה לא הרבה, זה מתחיל מנקודת האפס של היקום. כלומר, סופי (לא אינסופי) לפי אותה תאוריה. 6. יש תאוריות בקשר למה יש מחוץ ליקום, אבל אין לנו בינתיים איך לגלות
בהחלט יכול להיות
שחייזרים משחקים איתנו בגולות.
נ.ב. ויכול להיות שחוקי הפיזיקה פשוט לא עובדים אותו הדבר בכל מקום. יכול להיות שמערכת השמש עטופה במשהו שמוקרנים עליו הכוכבים בצורה ממש אמינה. כי בת'כלס, הצלחנו לחקור רק אותה מקרוב (יש חללית מחוץ למע' השמש, אי אפשר כבר לתקשר איתה)