איך הייתם מתרגמים -

ססילי

New member
תשובה לא מוסמכת:

כל האמור לעיל אינו מתוך ידע. אני מנסה לתאר אינטואיציות (ויתכן כמובן שאני טועה) המשמעות לדעתי זהה ההבדל הוא במבנה המשפט שבו הן משתלבות ובמשלב. המילה מוטב היא במשלב גבוה. עדיף מתאימה לשלל משלבים. נדמה לי שהמילה 'מוטב' מתאימה בעיקר להופיע לפני הדבר שאותו היא מתארת, כשאחריו מגיע הדבר(ים) שעדיפותו נמוכה יותר: מוטב לנוח מלעבוד. או לגמרי לגמרי לבד כמשפט שלם המתייחס למשפט קודם: אולי במקום לעבוד כל הזמן אשכב לי לישון קצת? מוטב. ואילו המילה 'עדיף' מתאימה לתאור דבר אחד, ללא השוואה (כלומר, שההשוואה אינה חלק מאותו משפט (או איך קוראים לזה? פסוקית?) לעבוד זה רע. לנוח עדיף. או כשהיא מופיעה (עם מילת היחס 'על') בין שני הדברים המושווים ומתארת את המילה שלפניה: מנוחה עדיפה על עבודה

אז איך היית מתרגמת את זה

It is better to travel hopefully than to arrive​
? מוטב עדיף או עדף מוטב? לטייל? לנוע בדרכים? ללכת? לחפש?

יפתח ב

New member
אם כבר באימפרסיוניזם עסקינן,

שתי המילים יכולות להיאמר באותן המצבים בדרך-כלל, אבל "עדיף" הוא יחס בין דברים שאינו מועמד באופן ישיר על נקודת מבטו של הדובר, בעוד "מוטב" הוא מוטב-לשם-טובתו-של-מישהו. אומרים שפעולה א עדיפה על פעולה ב, תוך "שימה בסוגריים" של תפקידו של המעדיף בשיפוט הזה; לעומת זאת, כשאומרים שמוטב א, או מוטב לעשות א, נדמה לי שהשומע מבין מיד שמדובר על "מה טוב למשה" מתוך קבוצת אפשרויות נתונה.

Fanja

New member
הפעם הלכתי לאיבוד בתשובתך

אבל נראה לי שעדיף תלוי דווקא במישהו שמעדיך X על פני Y (יותר אישי) ואילו מוטב מתייחס למצב אובייקטיבי , לפחות מבחינת מיש זה נוגע אליוץ נניח: בשעת מבחן עדיך לי לשבת ליד יפתח
אבל המרצה הזהיר אותנו שמוטב לא להעתיק.

יפתח ב

New member
מוטב לא להעתיק, ובמיוחד לא מיפתח

דווקא הבנת מה כתבתי, והזהרתי מראש שמדובר בתרגיל אימפרסיוניסטי.

כן, אבל אף אחד לא הציע לי שום הצעה;

אין הצעות???
It is better to travel hopefully than to arrive​
הלו? יש מישהו בבית?

יפתח ב

New member
לדעתי מה שהוצע מתאים.

אולי "טוב לנסוע בתקווה מלהגיע [אל היעד]"

למעלה