איך הייתם מתרגמים -

עוד אפשרות לתרגום המשפט -

מטרות פחות שאפתניות יכולות להיות די מספקות, בייחוד אם הן תוצאה של טיפול הגיוני ותבוני בבעיה שולית. מה עדיף?

Eldad S

New member
../images/Emo45.gif זה עדיף, לטעמי.

שמתי לב שהשמטת בתרגום את concentrated, "מרוכז". גם לטעמי הוא לא כל כך משתלב יפה במשפט.

Eldad S

New member
../images/Emo62.gif אני מזכיר את ההסבר בצד שמאל

של עמוד הפורום: אנא ישרו טקסט לטיני שמאלה באמצעות Iהקוד| בתחילתו, ו-IסקודI בסופו. אדגים ואסביר. כרגע הטקסט שלך נראה כך: Less ambitious goals may be quite satisfying, especially if they result from the concentrated application of reason and common sense to a minor problem לאחר שאת עורכת אותו תוך הוספת הקודים בשורה הקודמת ובשורה הבאה, כך: IהקודI Less ambitious goals may be quite satisfying, especially if they result from the concentrated application of reason and common sense to a minor problem IסקודI הוא ייראה כך:
Less ambitious goals may be quite satisfying, especially if they result from the concentrated application of reason and common sense to a minor problem​
הרבה יותר נוח לקריאה.

Eldad S

New member
אם את משתמשת בקודים של תפוז

כדי להפיק את קוד ההצמדה לשמאל - תוכלי למצוא את שני הקודים לפתיחה וסיום של טקסט אנגלי בתחתית מסך העריכה: [תחילת קוד] - לשורה שלפני טקסט לטיני, ו- [סיום קוד] לשורה החותמת את הטקסט. אני הצעתי להקליד את הקודים הנ"ל באופן ידני: את משתמשת בקו האנכי, | , כתוחם של הקודים הנ"ל, ובשני הקודים "הקוד" ו-"סקוד", קרי, התחלת קוד וסיום קוד. הם נראים כך: IהקודI ו- IסקודI (כדי שאפשר יהיה לראות אותם כאן על המסך, השתמשתי באות הלטינית I).

Eldad S

New member
../images/Emo92.gif :) כדאי גם

להשתמש (לפחות בהתחלה) בתצוגה המקדימה. היא מאפשרת לך לראות כיצד ההודעה תיראה בפורום, ויש לך עדיין הזדמנות לבצע בה כמה שינויים קטנים, אם יש צורך, לפני השליחה.

ססילי

New member
עוד הצעה

מטרות שאפתניות פחות עשויות להספיק, בעיקר אם הן תוצאה של ריכוז ההגיון והשכל הישר בבעיה מצומצמת. מטרות שאפתניות פחות עשויות להיות מספקות למדי, בעיקר אם הן תוצאה של פניה מרוכזת של ההגיון והשכל הישר אל בעיה מצומצמת.

תודה רבה לך!

נראה לי שהניסוח יהיה - מטרות פחות שאפתניות יכולות להיות מספקות למדי, בעיקר אם הן באות כתוצאה מטיפול אינטנסיבי של ההיגיון והשכל הישר בבעיה שולית.

ססילי

New member
../images/Emo140.gif נדמה לי ש'אינטנסיבי' פה,

שונה מן המשמעות המקורית, וללא צורך.

עושה רושם שאת צריכה לחפש

טקסטים טובים יותר. ממה שאת מביאה כאן עושה רושם שהכותב לא יודע לכתוב. אין דבר מעצבן יותר מלתרגם טקסטים גרועים. ואח"כ עוד באים בטענות למתרגם.

הוא דווקא כותב מאד ידוע ומוערך,

אולי בגלל שאני מוציאה את המשפט מתוך פיסקה שלמה, נוצר בך הרושם הזה. אני חולקת על דעתך.

../images/Emo26.gifושוב השאלה...../images/Emo42.gif

Less ambitious goals may not be quite satisfying,especially if the result from the concentrated application of reason and common sense to a minor problem​
שתי אפשרויות.... 1. מטרות פחות שאפתניות יכולות להיות די מספקות, במיחד אם הן נובעות מהתייחסות הגיונית ותבונית לבעיב שולית. 2. מטרות פחות שאפתניות יכולות להיות די מספקות, בייחוד אם הן באות כתוצאה מטיפול הגיוני ותבונית בבעיה שולית. מה עדיף, והאם יש לכם עוד הצעות?

זה קצת מסובך... ובמקרה הנ"ל

אני לא משוכנעת שזה יעזור... תודה על כוונותייך בכל אופן.

חלילה

אל לחשוד בי בכוונות טובות - אין לי חשק להמשיך במה שאני עושה (אמורה לעשות)... אז מעדיפה להיטפל לאחרים

../images/Emo26.gifפתגם יפני

It is better to travel hopefully than to arrive​
עדיף לנדוד מלא תקווה מאשר להגיע? עדיף לטייל חדור תקווה מאשר להגיע?

למעלה