אני מאד מקווה שהצלחתי לשפר את ה3 יח'... יש לי שלוש טעויות בשאלות הסגורות (7.5 נק') ועוד סעיף אחד מרכזי באנרגיה (סעיף ג') ועוד סעיף קטן באורגאנית.... אני מקווה לקבל 85 בערך בבגרות (הלוווואאאיייי
) שנה שעברה קיבלתי 74 בבגרות.... מגן 94.... בשתי יחידות השלמה הלך סבבה... אנטרופיה הלך מצויין... ויש לי שלוש טעויות קטנות יחסית בפולימרים.... אני מקווה מאד לקבל בבגרות 85-90... מגן 100..... ויש לי מעבדת חקר סופי 100 חצי יחידה... מקווה שהשתלם לי באמת לגשת היום ל4 וחצי היחידות..חח
אני מתחילה ללמוד היום למתכונת בסיפרות ואני לא יודעת בדיוק מה החומר יש לי את המיקוד אבל כתוב בו מה שירד ואני רוצה לדעת מה נשאר יש לכם מושג איפה אני יכולה למצוא?
מעניין אותי...חלק אומרים לי שה-3 יחידות יותר קשה וחלק אומרים לי שההשלמה ל-5...למרות שהרוב אומרים לי שמה שעשיתי אתמול כאילו ה-3 יחידות יותר קשה ממהשלמה....מה אתם אומרים?
רמת השאלות ב-3 יחידות נמוכה בהרבה מזה שבשאלון ההשלמה. לעומת זאת, הבחינה הרבה פחות עמוסה! לפי התוכנית שמעבירים בבית הספר שלי, נבחנו רק על שלושה נושאים (תרמודינמיקה, שיווי משקל חמצון חיזור, וסוכרים) ונתבקשנו לענות רק על שתי שאלות בבגרות.
שיווי משקל חמצון חיזור, תרמודינמיקה, פולימרים ויצור דשנים בישראל. והיינו צריכים לענות על 4 שאלות... וגם עשינו את ה3 יחידות באותו יום, זה היה לחץ מטורף ,עכשיו כשאני חושבת על זה...
הן קלות ביותר. הן לא אמורות להוות תחליף לקורס אוניברסיטאי,זה ברור, אבל בהשוואה לאותו קורס, אם רוצים לעשות את ההשוואה-הבגרות הזו היא בדיחה אלא אם כן ב3 שנים אחרונות העלו בכמה סדרי גודל את רמתה[לא מאמין,אפילו מניח שההיפך הוא הנכון]. ואם אני חייב, מה יותר קשה?...ההשלמה, אבל באופן מאד מאד מאד זניח.
טוב אני שואל שוב כי לא ענו...אני ינסה להסביר הפעם יותר ברור..לגבי השאלה בתרכובות פחמן בבגרות של ה3 יחידות בסעיף ג שביקשו לכתוב נוסחאת מבנה של החומר B D ו-E סתכלו איך אני עשיתי ואיך אנקורי עשו(בקובץ המצורף) את החומר B עשיתי כמו באנקורי...אבל D ו-E עשינו שונה...האם איך שעשיתי זה גם נכון??
כמו שאחרים בשרשור הזה שאלו שאלות על הבגרות והם לא כתבו תשאלה..ומי שעשה תבגרות הבין על מה השאלה....וגם הייתי כותב בכל זאת אבל קצת בעייה לכתוב שאלות בכימיה בפורום....
הנוסחה המולקולרית של שני כהלים A ו-B היא C5H12O. המולקולות של שני הכהלים הן מסועפות. הכוהל A אינו מגיב עם CuO. א)רשום נוסחת מבנה ל-A (טוב זה היה קל..כוהל שלישיוני..לא צריך פה עזרה) הכוהל B מגיב עם CuO ומקבל אלדהיד C . ב)רשום שלוש נוסחאות מבנה אפשריות לכוהל B (גם קל ולא צריך עזרה פה) הכוהל A משתתף בשרשרת תגובות I והכוהל B משתתף בשרשרת תגובות II : (בקובץ המצורף שרשרת התגובות) ג)רשום את נוסחאת המבנה של כל אחת מהתרכובות B D ו-E (פה אני צריך עזרה...בתגובה מקודם רשמתי מה עשיתי ומה עשו באנקורי...האם גם איך שעשיתי זה נכון?)