איחוד בין מרצ לחד"ש

הגל

New member
האיחוד

אמור לשרת את חזרתה של מדינת ישראל וחברה הישראלית לשפיות. אם להפסיק להקיז דם במטרה לפנות את הדרך לעיסוק בחברה הישראלית פנימה - הן בהפיכת לחברה אזרחית דמוקרטית והן להשבת הסולדיריות חברתית בדמותה של מדינת הרווחה אז תרשום - אני שאני מתאבד. בנתיים הגישה שלך היא המאיימת לכלות את כוחה של החברה הישראלית

Deathatred

New member
הוא לא יישרת

טיבי הוא לא המודל שלי לחברה אזרחית, מדינת רווחה או סולידריות.

הגל

New member
אני בטוח

שאתהערכת הכרות עם עמדותיו אז אולי תשתף אותנו בהם.

Alexco

New member
טיבי? עמדות?

טיבי הוא אופרטוניסט, לא אידיאליסט...

yeshgvul

New member
יש לו עמדות , והן די שמרניות

מבחינה זו לא מתאימות לחד"ש. מה שאני מעריך אצלו זה לא העמדות השמרניות האלה אלא הסרוב המוחלט להיות ערבי כנוע, כמו הנכבדים ממפלגות הלוין של מפא"י.

מטרניך

New member
אני מצטער שטיבי הוא נושא כליו של

ערפאת. הינה מה הלאומנות עושה לבן אדם. כשלעצמו טיבי הוא אדם סימפטי, משכיל, אינטליגנטי ובעל דעות די ליברליות בנוגע לחברה ולמדינה. אלמלא היה לאומן ערבי יכול היה להיות האבטיפוס של דמות מנהיגות גאה, בורגנית ומכובדת של ערביי ישראל שיכלה לתרום לדו-קיום יהודי-ערבי במדינת ישראל היהודית. מבחינת העמדות שלו בענייני חברה בכלל טיבי היה מתאים להיות בשינוי. אולי הוא יבין יום אחד שבדרך הזאת, ולא בדרך הלאומנית, הוא ישיג הישגים יותר גדולים לעמו. אז יכולה להיפתח עבורו ועבור שכבה שלמה של משכילים ערביים בעלי השקפת עולם בורגנית-ליברלית הדרך להשתלבות במערכות החברה והפוליטיקה בישראל.

צודק צחי

אין שום סיבה לאחד בין מרצ, מפלגה שפויה שהיא אפילו מהווה מדי פעם אופציה עבורי, לבין חד"ש.

yeshgvul

New member
עדיף משהו יותר רחב

חזית שמבוססת על מספר מפלגות ועל כוחות חוץ פרלמנטריים. אם אפשר יהיה לצרף את עמיר פרץ ו"עם אחד", מה טוב.

yeshgvul

New member
או שהכיבוש ממש לא פוגע בכיס שלך

כי בכיס של אחרים כן. זה ההקשר.

מטרניך

New member
יש היגיון באיחוד האגף האנטי-ציוני

של מרצ (גלאון, שולה, ישגבול וסרבניו, החרפרות של חד"ש במרצ, 'מלך המשיח' ודומיהם) עם חד"ש - איחוד שמשמע הצטרפותם לחד"ש בתור עוד גרורה ב'חזית הדמוקרטית' של הקומוניסטים עם בעלי בריתם. מה שנוגע ל'עם אחד' הרי פרץ ואנשיו, עם כל ההסתאבות ההסתדרותית שלהם, הם פטריוטים ישראליים גאים המגינים על המדינה ונאבקים בטרור. הקומוניסטים יודעים שאין להם מה לחפש אצל פרץ המתעב אותם וכל מה שהם מייצגים. הינה מה שהם כותבים עליו ב'זו הדרך' של השבוע: http://www.maki.org.il/hebrew/zoohaderech/2001/17-01-2000/zoohaderech.html "המחדל הנמשך - ההסתדרות והכיבוש לפני כשבועיים נפגשו יו"ר ההסתדרות, ח"כ עמיר פרץ, ומזכ"ל הפדרציה של האיגודים המקצועיים הפלסטיניים, שאהר סעד. המפגש לא התקיים בתל-אביב או בשכם, אלא דווקא בז'נבה, לשם הגיעו השניים לרגל כינוס הוועידה השנתית של ארגון העבודה הבינלאומי (ILO). במרכז הדיונים עמדה הפעם השאלה, איך לא פוגעים בחופש ההתארגנות, לא רומסים זכויות עובדים ולא מסדירים את תנאי השכר והעבודה באמצעות חקיקה. במילים אחרות, בכינוס דנו בכמה מהבעיות המרכזיות, עמן מתמודד מעמד העובדים בישראל. אך עמיר פרץ כלל לא השתתף .בדיון הזה יו"ר ההסתדרות כן ניצל את זכות הדיבור בדיון על הדו"ח בסוגיית העובדים הפלסטינים בשטחים הכבושים, שהיה כתב אישום חריף כלפי מדיניות הסגר .ומניעת העבודה, אשר מנהלות ממשלות ישראל במטרה להמשיך בכיבוש ,"כיבוש" כתבנו? האם בכלל יש "כיבוש" בשטחים? אם לשפוט לפי דברי שרון אכן יש כיבוש. אם לשפוט לפי דבריו של פרץ בז'נבה... אין כיבוש! נאומו של פרץ החזיר את ההסתדרות לתפקיד שנטלה על עצמה בזירה הבינלאומית במשך עשרות שנים: הגנה על עמדותיה של ממשלת ישראל והתעלמות מהקשר בין המאבק . החברתי למאבק לשלום פרץ התייחס רק לסוגיית ה"טרור", ואופק השלום היחיד שהוא רואה הוא "מפת הדרכים". פרץ גם הצדיק את מדיניות הסגר וההרעבה בטענה הממשלתית, כי "לא נוכל להבטיח שבין אלפי הפועלים (המעוניינים לעבוד בישראל) לא מסתתר מחבל קנאי, שיעדו רצח המוני והרס". לא היתה בנאום פרץ בז'נבה אפילו מלת !ביקורת אחת על ממשלת שרון, הפוגעת קשות בהסתדרות עצמה שר העבודה הפלסטיני, רסאן חטיב, מראשי מפלגת העם, הדגיש, כי האלימות ההדדית היא תוצאת הכיבוש הישראלי והמשך הרחבת ההתנחלויות, וגינה אלימות .כלפי אזרחים כצפוי, הדו"ח על מצב הפועלים הפלסטינים בשטחים אושר על-ידי רוב-רובם של .משתתפי הוועידה אפרים דוידי" מגיע מלוא ההערכה לעמיר פרץ שייצג בכבוד את המדינה בזירה הבי"ל ולא נכנע ללחצים ולפיתויים של שונאי ישראל מכל הסוגים והמינים.

ליליxx

New member
הזדמנות נוספת להביא את דעתי

נגד כניסת עובדים פלשטינאים לתוך ישראל. באותו נושא, אזכיר גם את המאבק הבעיתי נגד נייקי ויתר התאגידים המנצלים כוח עבודה זול בארצות לא מפותחות (סליחה, לא יודעת איך אומרים את זה בשפת פוליטיקל קורקט). הבעיה בארצות אלה היא שתנאי העבודה המקומים גרועים ביותר, ומשכורת רעב, בגלל אופי הכלכלה והמשטר המקומי. גם בתנאים כאלה קשה לקבל עבודה וסביר להניח שפועלים האלה שמחים להשיג מקור פרנסה כשהסטנדרטים שלהם הם לפי המקובל במקומותיהם ולו דווקא בהשווה למה שנעשה במערב. טוב היו עושות תנועות השמאל הנאור אם היו נאבקות למען תנאי עבודה טובים יותר במקומות אלה, בלי קשר למערב ולתאגידים. כך יקדמו על באמת את מצב התושבים במדינות אלה, ולא יהיה סיכוי לתאגידים לנצל אותם, באשר אף אחד לא יבחר לעבוד אצלם אם תנאיהם כל כך גרועים ביחס לאפשרויות. אבל הרבה יותר קל, נעים וכייפי לתקוף את התאגידים ואת המערב, מאשר לתקוף משטרים בעולם השלישי או לעזור באופן מעשי לכלכלות המקומיות שם.

iceviper

New member
יש לך טעויות

1."עובדים לפי התנאים המקובלים במקומותיהם" -----> ממש לא נכון.העובדים בסדנאות היזע מרוויחים כ-12 סנט לשעה (בנייקי למשל) ובנוסף עובדים בתנאים מזעזעים-12 שעות+חיוב לעבוד שעות נוספות,איסור לדבר בזמן העבודה ועוד. אלה לא "התנאים המקובלים במקומותיהם",אלא התנאים המקובלים באיזורי הסחר החופשי שם בנויים המפעלים.לממשלה המקומית אין השפעה על האיזור. 2."טוב היו עושות תנועות השמאל הנאור אם היו נאבקות למען תנאי עבודה טובים יותר במקומות אלה" ----> השמאל הנאור מפגין כל הזמן בעד תנאים טובים יותר,וההפגנות האלה הן בכל מקום בעולם זולת ישראל,הפודל של הדוד סם. במיוחד יש לזכור את המהומות נגד קאת'י לי וסדנאות היזע שלה. 3.חשוב להבין,שהמשמעות של יצירת איזור סחר חופשי במזרח התיכון תגרום בדיוק למה שקורה במזרח הרחוק-רק שכאן הפועלים יהיו ערבים ולא אסיאתים. מדיניות כזאת תגרום להרס הכלכלה,מהומות ודירדור מוחלט של ישראל.

ליליxx

New member
יש לך איזה שהוא קישור על הפגנות

השמאל בנושא תנאי העבודה בעולם השלישי, (לגבי חברות או מפעלים שלא בבעלות מערבית)? אני מעולם לא ניתקלטי בכאלה. חד וחלק אני אומרת לך שהפגנות כאלה לא מקובלות, גם אם אולי במאמץ רב תמצא איזה שהיא דוגמה לא מייצגת. אז מה הטעם להגיד שיש כאלה. עדיף כבר התירוצים הרגילים האחרים (אנו מבקרים את עצמנו, המערב אשם בגלל המורשת הקולוניאליסטית של אותם המקומות וכ'). אז אם תנאי העבודה במדינות אלה כל כל טובים, למה העובדים בכל זאת מעדיפים לעבוד בנייקי? למה שלא יעבדו במפעל מקומי, או יעדיפו לקחת דמי הבטלה? כמי שרואה בקובה דוגמה ומופת, האם ידוע לך מה המשכורת הממוצעת לעובד שם? לגבי אזור סחר חופשי בישראל, לא ניראה לי שהדבר יקרה בקרוב, ובכל מקרה תהיה אפשרות לישראל ללכת על זה או לדחות זאת, בהתאם לכדאיות. דווקא מפעלים של חברות אמריקאיות בארץ הביאו אך ברכה (מייקרוסופט, אינטל וכ') וביחד לאפשרות עבודה שם ניתן החופש לכל אחד לעבוד במקומות על טהרת הכחול לבן. לעומת זאת, כניסה של תוצרת סין והמזרח הרחוק בכלל גרמו לכלכלתינו להרבה צרות , לא שאני טוענת שעלינו לאסור זאת. תוכל בבקשה לפרט באיזה אופן אזור סחר חופשי יביא להרס הכלכלה בישראל. הכוונה לשרשרת הארועים שיתרחשו פה וסופם הרס זה.

iceviper

New member
איזה יופי

יש לי מזל היום... כנסי לכאן,לכי לחלק FAQ,והשאלה הראשונה שם תפורה במיוחד בשבילך. והנה ארגון שכל מטרתו להיאבק למען זכויות העובדים במדינות העולם השלישי. בעניין ההפגנות,יש לי את זה בחומר כתוב,מצטער. בקשר לשאלתך על החסרונות באיזור סחר חופשי-זה בדיוק מה שגרם לקריסה של "הנמרים האסיאתים" ב-1998.כתוצאה ממדיניות משכורת-הרעב גם למדינה לא היה כסף.כשאתה מרוויח 12 סנט לשעה,אז אין לך כל כך ממה לשלם מיסים.ואז למדינה אין כסף להענקת שירותי רווחה,סעד ושירותים מינימליים-בריאות חינוך ועוד. לגבי כניסת תוצרת סין וכו',אשמח לשמוע מה הפתרון שלך,אם מצד אחד את טוענת (ובצדק) שזה גרם לנו הרבה צרות ומצד שני לא מעוניינת לאסור זאת.הרי מדיניות הממשלה היא הגמשת מדיניות היבוא.

למעלה