נוסטלגיה טרום קורונה
Well-known member
למי אתה מתכוון? לאינפנטיל דה סקונד או למיסטר "חכם"?
למי אתה מתכוון? לאינפנטיל דה סקונד או למיסטר "חכם"?
ל wokeלמי אתה מתכוון? לאינפנטיל דה סקונד או למיסטר "חכם"?
דווקא לא אליו, אלא לסופר סתם, רק שבמקום לכתוב ספרי תורה, הוא סופר את ימי העומרל woke
הבנתי, אתה כבר לא רב עם ווק אלא עם הרינגטון.לסופר סתם
לא, הדיונים שלנו האחרונים ענייניים למרות שמוגבי מנסה כל הזמן להחזיר אותנו לריב ומקפיץ את שרשור מר שללאשוילי עד אשר הזכרתי לו בתגובה #264 שלי שהוא הרים להנחתה כלודאי קטן ומושתן, ששכח שהרים להנחתההבנתי, אתה כבר לא רב עם ווק אלא עם הרינגטון.
דוג' מוחשית אפשר לראות מספירת ה-OCD שלו שהבריחה לו גולשים מהפורום מתת הרמה שלו, לרבות דתיים.
חשבתי שנעלמת בגלל חסימה,אבל נראה שאגרת כוחות והנה ההגדרות והסימנים לבדוק אם אתם גם
"
סכיזופרניה (מונח שהומצא בהשראת היוונית: σχιζοφρενία; בעברית גם: שַׁסַּעַת. באנגלית Schizophrenia)[6] היא הפרעה נפשית ממושכת, מורכבת והטרוגנית בביטוייה, השייכת לקבוצת ההפרעות הנפשיות המלוות לרוב בתופעות של פסיכוזה. הפרעה זו מתאפיינת בהזיות, שמיעת קולות שאף אחד אחר לא שומע, מחשבות שווא, הפרעות בארגון הדיבור והחשיבה, צמצום רגשי, פגיעה בהנאה ובכוח הרצון והיוזמה (initiative), בעיות קוגניטיביות (בזיכרון, קשב, פונקציות ניהוליות וכו'), התנהגויות מוזרות המוסברות על ידי החוויות הפנימיות החריגות (ההזיות, מחשבות השווא) ועל ידי שיבושי מערכות בקרה (קוגניטיביות), קשיים תפקודיים רבים בתחום התעסוקתי והחברתי.[7] בדרך כלל מחלקים את התופעות לתופעות "חיוביות" כגון הזיות, שמיעת קולות, התנהגויות מוזרות ומחשבות פרנויות, ותופעות "שליליות" כגון פגיעה בהנאה וביוזמה. רוב התרופות לטיפול בסכיזופרניה מכווונות לטיפול בתופעות ה"חיוביות".
פירוש המונח הלטיני, שמקורו ביוונית, הוא מוח או שכל מפוצל או שסוע, אך סכיזופרניה איננה "פיצול אישיות" (הפרעת זהות דיסוציאטיבית); הכוונה במונח היא לפיצול או אי תיאום עם המציאות. מונח זה המקובל בסיווג הפסיכיאטרי, אינו תיאור מדויק לכל הצורות והביטויים המגוונים של הפרעה זו.
סכיזופרניה מסווגת כהפרעה פסיכוטית, אך התופעות הפסיכוטיות אינן קבועות ולעיתים חלק מהתופעות נעלמות תוך כדי טיפול.
הגורמים להתפתחות מחלת הסכיזופרניה עדיין לא ידועים. לפי תאוריה הרווחת, לדופמין יש תפקיד חשוב בהתפתחות סכיזופרניה. דופמין הוא מתווך עצבי המשמש להעברת מידע בין התאים במוח וקשור לתחושות הנאה ותגמול. כשאדם עובר חוויה מהנה, כמו קיום יחסי מין, רמת הדופמין במוח עולה. לפי התאוריה, בסכיזופרניה יש השפעה עודפת של דופמין, או שרמות הדופמין המופרשות במוח גבוהות מדי, או שמוחם של החולים נעשה רגיש במיוחד לדופמין שמופרש. רמות גבוהות מדי של דופמין עלולות לשבש את המסלולים במוח שאחראים לחלק מהתפקודים הנפשיים החשובים ביותר כמו זיכרון, רגשות, התנהגות חברתית ומודעות עצמית. הפרעות בפעילויות אלו יכולות להסביר את הסימפטומים הפסיכוטיים של סכיזופרניה, כמו שמיעת קולות ומחשבות שווא. רוב התרופות הנמצאות בשימוש היום בטיפול בסכיזופרניה מורידות את כמות הדופמין בדם.
אבחנה
אבחנה של סכיזופרניה ניתנת על ידי פסיכיאטר בהסתמך על מספר פגישות.[9] הדרישות לאבחנה של סכיזופרניה לפי מדריך האבחון האמריקאי ה-DSM-5 הן:[6]
- שניים או יותר מהתסמינים שלהלן צריכים להופיע למשך זמן ניכר ולאורך תקופה של לפחות חודש אחד, (או פחות אם ההפרעה מטופלת תרופתית). לפחות אחד מהתסמינים חייב להיות 1, 2 או 3.
- ירידה בתפקוד התעסוקתי, החברתי (בקשרים בינאישיים) והזנחה בהיגיינה האישית במידה בולטת בהשוואה למצב שלפני התחלת הסימפטומים למשך מרבית הזמן שחלף מאז הופעת התסמינים.
- התסמינים קיימים במשך חצי שנה לכל הפחות, בה לפחות חודש אחד של תסמינים מקבוצה א. ("תסמינים פעילים" או "תסמינים חיוביים"). בתקופה המוזכרת יכולים להתקיים גם תסמינים של פרודרום (prodromal symptoms) או שרידיות (residual symptoms). בתקופה של הפרודרום (prodromal period) או השרידיות (residual period) הכלולות במהלך המחלה יכולים להופיע רק תסמינים שליליים או 1–2 ויותר מהסימפטומים הפעילים (מסעיף א) בצורה מתונה, למשל אמונות מוזרות או חוויות תפיסתיות בלתי רגילות.
- נשללו הפרעות כמו הפרעה סכיזואפקטיבית, דיכאון או הפרעה דו־קוטבית.
- נשללו השפעות פיזיולוגיות של חומרים (למשל, סמים ממכרים, או תרופות) או הפרעות רפואיות אחרות.
- במקרה של קיומן של הפרעה מהספקטרום האוטיסטי או הפרעות תקשורת מילדות, נוספת אבחנה של סכיזופרניה רק אם קיימים תסמינים אופייניים לסכיזופרניה, שבתוכן תופעות של מחשבות שווא והזיות בולטות למשך חודש לפחות.
לא חסמו אותיחשבתי שנעלמת בגלל חסימה,אבל נראה שאגרת כוחות ו
you came back with a vengeance
בקיצור אתה מעדיף לשקר לעצמך ולא להאמין שנתנו להם להיכנס בכוונה ב 7/10
דרך אגב היום דיברתי עם בעל פיצריה וניסיתי לשכנע אותו שנתנו להם להיכנס בכוונה,
הוא הסכים איתי אבל כמובן מהגירסה הימנית של העיניין שמופצת בצורה חצי מחתרתית,
ז"א כולם אשמים אבל ביבי צח וזך.
מכאן השיחה התפתחה שנתנו להם להיכנס לדעתו בשביל להפיל את ביבי(אבל כמובן ניכשלו
כמו שניכשלו מיליון פעם קודם כמו בטום וג'רי,פינקי והמוח ו"ביפ ביפ"),כל הזמן נכשלים
ולא מבינים שבמציאות אין דבר כזה שכל הזמן ניכשלים ומנסים שוב,רק בסרט מצויר יש כי שם זה מצחיק.
אח"כ עשה לי חיקוי של ביבי לא מקבל טלפון ב 7.10 - הטיפשות הזאת שרק דימיון מזרחי יכול לקבל,
הסיפור האוילי שלא העירו אותו.
ההסבר שהוא לא עושה להם משפט על בגידה כי "כולם נגדו" במע' המשפטית בשב"כ בצבא וכד'
אז ברור שיורידו אותו אם יעשה את זה.
מכאן זה התפתח שכל הזמן מנסים להוריד אותו ע"מ שהמזרחיים לא יעלו לשלטון,שהמינוים בצמרת
ישארו של אשכנזים.
מן הסתם הוא שכח שביבי לא מזרחי...
בדרך היה הסיפור הטיפשי הרגיל של אין תחליף לביבי וביבי הטוב מהרעים(הרע במיעוטו).
שקר חלקי:אני קורא וכותב באנגלית חופשי כמעט כמו בעברית, אז יש בערך 1000 פורומים גדולים פי 100 מתפוז
אני לא משקרשקר חלקי:
ידוע שהרבה יותר נעים וקל לכתוב ולקרוא בשפת האם.
מבחן התוצאה:
אתה לא מאתמול כאן,אם זה היה כמו שאתה אומר היית עובר מזמן.
במילים אחרות המקום היחיד שאתה יכול להיות עצמך ולא צבוע.אני לא משקר
אני הודעתי
שאני כותב כאן בשביל לתרגל את העברית ולהוציא קיטור וקללות שאי אפשר במקומות נורמלים
רק בישראל
אני רק שואלהנה ההגדרות והסימנים לבדוק אם אתם גם
"
סכיזופרניה (מונח שהומצא בהשראת היוונית: σχιζοφρενία; בעברית גם: שַׁסַּעַת. באנגלית Schizophrenia)[6] היא הפרעה נפשית ממושכת, מורכבת והטרוגנית בביטוייה, השייכת לקבוצת ההפרעות הנפשיות המלוות לרוב בתופעות של פסיכוזה. הפרעה זו מתאפיינת בהזיות, שמיעת קולות שאף אחד אחר לא שומע, מחשבות שווא, הפרעות בארגון הדיבור והחשיבה, צמצום רגשי, פגיעה בהנאה ובכוח הרצון והיוזמה (initiative), בעיות קוגניטיביות (בזיכרון, קשב, פונקציות ניהוליות וכו'), התנהגויות מוזרות המוסברות על ידי החוויות הפנימיות החריגות (ההזיות, מחשבות השווא) ועל ידי שיבושי מערכות בקרה (קוגניטיביות), קשיים תפקודיים רבים בתחום התעסוקתי והחברתי.[7] בדרך כלל מחלקים את התופעות לתופעות "חיוביות" כגון הזיות, שמיעת קולות, התנהגויות מוזרות ומחשבות פרנויות, ותופעות "שליליות" כגון פגיעה בהנאה וביוזמה. רוב התרופות לטיפול בסכיזופרניה מכווונות לטיפול בתופעות ה"חיוביות".
פירוש המונח הלטיני, שמקורו ביוונית, הוא מוח או שכל מפוצל או שסוע, אך סכיזופרניה איננה "פיצול אישיות" (הפרעת זהות דיסוציאטיבית); הכוונה במונח היא לפיצול או אי תיאום עם המציאות. מונח זה המקובל בסיווג הפסיכיאטרי, אינו תיאור מדויק לכל הצורות והביטויים המגוונים של הפרעה זו.
סכיזופרניה מסווגת כהפרעה פסיכוטית, אך התופעות הפסיכוטיות אינן קבועות ולעיתים חלק מהתופעות נעלמות תוך כדי טיפול.
הגורמים להתפתחות מחלת הסכיזופרניה עדיין לא ידועים. לפי תאוריה הרווחת, לדופמין יש תפקיד חשוב בהתפתחות סכיזופרניה. דופמין הוא מתווך עצבי המשמש להעברת מידע בין התאים במוח וקשור לתחושות הנאה ותגמול. כשאדם עובר חוויה מהנה, כמו קיום יחסי מין, רמת הדופמין במוח עולה. לפי התאוריה, בסכיזופרניה יש השפעה עודפת של דופמין, או שרמות הדופמין המופרשות במוח גבוהות מדי, או שמוחם של החולים נעשה רגיש במיוחד לדופמין שמופרש. רמות גבוהות מדי של דופמין עלולות לשבש את המסלולים במוח שאחראים לחלק מהתפקודים הנפשיים החשובים ביותר כמו זיכרון, רגשות, התנהגות חברתית ומודעות עצמית. הפרעות בפעילויות אלו יכולות להסביר את הסימפטומים הפסיכוטיים של סכיזופרניה, כמו שמיעת קולות ומחשבות שווא. רוב התרופות הנמצאות בשימוש היום בטיפול בסכיזופרניה מורידות את כמות הדופמין בדם.
אבחנה
אבחנה של סכיזופרניה ניתנת על ידי פסיכיאטר בהסתמך על מספר פגישות.[9] הדרישות לאבחנה של סכיזופרניה לפי מדריך האבחון האמריקאי ה-DSM-5 הן:[6]
- שניים או יותר מהתסמינים שלהלן צריכים להופיע למשך זמן ניכר ולאורך תקופה של לפחות חודש אחד, (או פחות אם ההפרעה מטופלת תרופתית). לפחות אחד מהתסמינים חייב להיות 1, 2 או 3.
- ירידה בתפקוד התעסוקתי, החברתי (בקשרים בינאישיים) והזנחה בהיגיינה האישית במידה בולטת בהשוואה למצב שלפני התחלת הסימפטומים למשך מרבית הזמן שחלף מאז הופעת התסמינים.
- התסמינים קיימים במשך חצי שנה לכל הפחות, בה לפחות חודש אחד של תסמינים מקבוצה א. ("תסמינים פעילים" או "תסמינים חיוביים"). בתקופה המוזכרת יכולים להתקיים גם תסמינים של פרודרום (prodromal symptoms) או שרידיות (residual symptoms). בתקופה של הפרודרום (prodromal period) או השרידיות (residual period) הכלולות במהלך המחלה יכולים להופיע רק תסמינים שליליים או 1–2 ויותר מהסימפטומים הפעילים (מסעיף א) בצורה מתונה, למשל אמונות מוזרות או חוויות תפיסתיות בלתי רגילות.
- נשללו הפרעות כמו הפרעה סכיזואפקטיבית, דיכאון או הפרעה דו־קוטבית.
- נשללו השפעות פיזיולוגיות של חומרים (למשל, סמים ממכרים, או תרופות) או הפרעות רפואיות אחרות.
- במקרה של קיומן של הפרעה מהספקטרום האוטיסטי או הפרעות תקשורת מילדות, נוספת אבחנה של סכיזופרניה רק אם קיימים תסמינים אופייניים לסכיזופרניה, שבתוכן תופעות של מחשבות שווא והזיות בולטות למשך חודש לפחות.
הבעיה זה כל המיליונים שהלכו אחרי החולים הללוישוע מנצרת -לקה בסכיזופרניה.
הבמאי אסי דיין-חולה כנ"ל
הרצל החוזה- כנ"ל.
הזמר שמוליק קראוס-כנ"ל.ועוד.
באווירת האירוויזיון, אתה יכול להוסיף את נדב גדג' ששר את גולדן בוי והגיע למקום שביעי.ישוע מנצרת -לקה בסכיזופרניה.
הבמאי אסי דיין-חולה כנ"ל
הרצל החוזה- כנ"ל.
הזמר שמוליק קראוס-כנ"ל.ועוד.
אבל את השרשור על קול המליח מחקו, ודי מהר.אנחנו לא רופאים ובוא לא נרד נמוך. אנשים כאן קראו לי חולה נפש, שלחו אותי לאברבאנל (בצירוף טופס נלווה שטרחו להוריד), הסבירו לי דברים שלא ידעתי על אבא ואמא שלי וכדומה. זאת תת רמה. פשוט תתעלם מהמקקים האלה.
אתה טועה בסדר הכרונולוגי של הדבריםהבנתי, אתה כבר לא רב עם ווק אלא עם הרינגטון.
אין לי מושג במה מדובר, אבל אולי המוחק גילה שאין קשר בין הטענה לתוכן הדברים, יעני טרח ללמוד קצת אנגלית ואיות בשפה חביבה זואבל את השרשור על קול המליח מחקו, ודי מהר.
זה שאתה מזהה שמדובר בך, כבר מוכיח שהדברים לגביך נכוניםאתה טועה בסדר הכרונולוגי של הדברים.
וזה שאתה (ועוד רבים) בראיה לאחור, רואה שצדקתי, למרות שאיש קטן (אפ0 כימלוך) כמוך לא יכול להודות בטעותוד' ואני היינו פעם בקשר לא רע כאן. אלא שאז העזתי לחלוק עליו באיזה עניין שביקש לקדם בימי הקורונה העליזים, מעשה שלא ייעשה כמובן.
הקוזאק הנגזלמאז עבר לתקוף דרך קבע. מאז גילה דעתו גולש נוסף שקשה מאוד להתמודד עם מישהו שתוקף את דבריך והפך 98% מתגובותיו כלפי לתוקפניות. בשני המקרים אם כי בייחוד בראשון, ההתקפות די פבלוביות, מופיעות ללא כל רלוונטיות לשום דבר ופעמים רבות מבלי שתופנעה בהן עודף אמת.
איך אתה יכול להיות מומחה שאתה חולה בעצמך?אני לא בהכרח מומחה מתחום בריאות הנפש, אולם אם הייתי מחפש הגדרות והשלכתן על גולשים (שרשור שלטעמי לא היה צריך לבוא לעולם, אבל כנראה שמנהלי הפורום נהנים ממנו יותר מדי), אך אילו הייתי משועמם כמותם הם היו אלה שהייתי מחפש להם הגדרות מהתחום. לא מושאי דבריהם.
גם לי אין מושג, אך נראה שיש לך מזל שמחקואין לי מושג במה מדובר, אבל אולי המוחק גילה שאין קשר בין הטענה לתוכן הדברים, יעני טרח ללמוד קצת אנגלית ואיות בשפה חביבה זו. נסה את זה פעם. האמן לי, תוכל רק ליהנות מכך
.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.