אחד בשביל תמו"ש...

sailor

New member
כמי שגדל בירושלים הקטנה

אני יכול לספר לך שאדיסון לא היה קולנוע נחשב כלל, וותיקי ירושלים קוננו על נפילתו מפאר האולמות לשפל המדרגה. נכון, באין אולם אחר עם במה גדולה, הועלו ההפקות הגדולות באדיסון, עד שהסתיימה בניית האולם הגדול בבנייני האומה. מאז הידרדר הקולנוע עוד יותר. מעולם לא ראיתי בו מבנה ארכיטקטוני מיוחד וגם לא אולם קולנוע מושך. בתי הקולנוע שאני מתגעגע אליהם הם קולנוע ציון וסמדר.

sailor

New member
פעם סגרו אותו

והייתי בטוח שהלך בדרך כל קולנוע עם הזמן.

eliUSA

New member
מה עם קולנוע אוריון

ראיתי שם את "הנודד" עם ראג' קאפור

sailor

New member
המרכז המסחרי שמרכזו היה בממילא

טיפס גם במעלה פרינצס מרי וגם בכיוון קינג דיויד וימקא

amit1270

New member
אתה טועה.

בקולנוע אדיסון לא הקרינו סרטים בליל שבת. השכונה שסביבו הפכה לחרדית כבר בשנות ה-60 והקולנוע עצמו נסגר בתחילת שנות ה-90, בעיקר מחוסר כדאיות כלכלית (גם לסביבה היתה השפעה כמובן). בתי הקולנוע שנפתחו בלילות שבת היו ברחוב הלל (החילוני, ברוך השם) - בית אגרון ואחריו קולנוע אוריון (שנהיה רב-אור) ואורנע, כולם מנוחתם עדן (שגם כן נסגר, כמו כל בתי הקולנוע במרכז העיר, ובלי קשר לחרדים).

אלי ו.

New member
א. יש חוק

ואם החוק מחייב שימור אז צריך להיות שימור ואכמ"ל. לא ידעתי שקולנוע אדיסון הוא אתר תרבות הסטורי אבל אם הוא כזה גם לסאטמר לא צריך שיהיה פטור. ב. כנציג ההולכים לקולנוע אני לא מרגיש מובס וכנציג הדתיים אני לא מרגיש מנצח, אני לא חש צורך לתרץ תחושות של אנשים אחרים, מבחינתי יש כאן ענין פשוט של שכונה חדשה ואנשים הצריכים פתרונות דיור.

אתה לא מייצג את הקבוצות הנכונות.

כנציגת הירושלמים, אני חשה שעקרו לנו אחד מסמליה של העיר.

אלי ו.

New member
איך עקרו?

למיטב הבנתי קולנוע אדיסון כבר סגור שנים רבות. אם מדובר במבנה שמיועד לשימור ברור שהבניה החדשה אמורה להתחשב בכך ולשמר את המבנה/החזית כנדרש בחוק. אם העיריה לא תאכוף את הענין אני בטוח שיהיה מי שיפנה לביהמ"ש ויכפה את הענין. ברור לי שמדובר בענין רגשי אבל זה מנהגו של עולם, מוסדות נסגרים סמלים הופכים להסטוריה וכו' וכו'. בינתיים גיגלתי קצת, מצאתי את הכתבה הזאת http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/ShArtPE.jhtml?itemNo=719567&contrassID=2&subContrassID=2&sbSubContrassID=0 שיודעת לספר שהקולנוע נסגר מחוסר ענין של הציבור שהעדיף לצפות בטלויזיה מאשר להגיע לקולנוע.

amit1270

New member
העירייה ושימור מבנים.. סיפור ארוך (ועצוב)

כמעט כל שבוע מתבשרים תושבי ירושלים על עוד מבנה לשימור שנהרס באישור תמוה של העירייה. עד שמישהו יתעורר יהיה מאוחר מדי.

בעזרת בולדוזרים.

העיריה? הייתי אומרת משהו על העיריה וסדרי העדיפויות שלה, כשזה מגיע לשאלות של חילונים מול חרדים, אבל אני מפחדת מגנגי, שעדיין לא סלחה לי (ובצדק) על שלא טרחתי ללכת להצביע בבחירות האחרונות לראשות העיריה.

אלי ו.

New member
ה"סמל" שאת מדברת עליו ריק מתוכן

מתי בפעם האחרונה היה במקום אירוע תרבות כלשהו? הבולדוזרים לא עקרו דבר, מי שעקר זו את ושאר הציבור החילוני שהצביעו ברגליים והפסיקו להגיע למקום בגללכם המקום נסגר. מה שאת דורשת זה שהבנין יעמוד כאבן זכרון לאירועי העבר. זה אינו קשור לחרדים, זו סתם דרישה מוזרה. ושוב, אני אומר, אם מדובר בבנין המיועד לשימור העומד להיהרס, ניתן לפנות לביהמ"ש לקבלת סעד משפטי.

amit1270

New member
רק החזית מיועדת לשימור

והיא כנראה תשוחזר מהאבנים המקוריות.

למעלה