אחד בשביל תמו"ש...

masorti

New member
אותו כנ"ל.

לא רואה סיבה לקדש בנין שהיה פעם אולם תיאטרון.

סוריאל

New member
את מרימה להנחתה

הרי את לא באמת מתכוונת לטעון שצפייה בקולנוע, בהצגת תיאטרון או האזנה לקונצרט מקבילה לתפילה או לכל פולחן דתי אחר, נכון? או שמא את באמת סבורה שתרבות לא-דתית היא בהכרח תרבות של סגידה לצרכנות ובליינות? ובחזרה לנושא הדיון: לא הבנתי משהו. שכונ חרדית שלמה תוקם על חורבותיו של קולנוע אחד? כמה מ"ר הוא כבר תפס, הקולנוע ההוא? או שמא מתכוונים לבנות את השכונה הזו לגובה? וקצת יותר ברצינות: לפני כך וכך שנים החילונים הראו לחרדים מאיפה משתין הדג, ועכשיו החרדים מראים לחילונים מאיפה משתים הדג. או בעברית: דור הולך ודור בא, והארץ לעולם עומדת. וכל ההמולה סביב השכונה הזו, משני הצדדים, מטופשת לגמרי.

masorti

New member
אני אענה לך...

על פי ההלכה יש פרוצדורה לפי מסירים את הקדושה של בית כנסת שאינו פעיל יותר, ומאותו רגע זהו בנין רגיל. אם אין לבנין שום ערך ארכיטקטוני או הסטורי, אני לא רואה שום סיבה לשמר אותו. בפועל יש המון בתי כנסת שכונתיים שנהרסו כשבאותה שכונה הוקם בית כנסת חדש. מה שכן, ראוי לא להשתמש במבנה של בית כנסת לשעבר למטרה שבמהותה מנוגדת לערכי הדת (נניח דיסקוטק). לא כי יש מניעה הלכתית, אלא מטעמי התחשבות ברגשות הציבור הרלוונטי.

amit1270

New member
הבעיה היא שההתחשבות תמיד באה רק מצד אחד

קשה לי להיזכר במקרה של התחשבות חרדית ברגשות החילונים (ואפילו הדתיים-לאומיים).

eliUSA

New member
לא מדויק

גם לפני שנות השבעים הוא שימש אולם קולנוע (ואפילו ראינוע לפני עידן הסרטים המדברים) במקביל לשימוש בו כאולם אסיפות ותאטרון.

amit1270

New member
אבל את קולנוע רקס הרסו הרבה קודם...

רק ששם בנו את בניין האחים ישראל (המכוער באמת), וברחוב שבו הוא נמצא (שומציון) מתרכזת כיום סצינת חילול השבת העיקרית בירושלים.

amit1270

New member
*בקיצור -

לא הכל שחור.

לפחות יש ממנו זכר

בשיר של יוסי בנאי אני וסימון ומואיז הקטן ולפעמים כשאני כך לבדי אני חוזר לסמטאות ילדותי אל נעורי שנעלמו עם השנים לחברים שלי ההם הישנים אני חוזר אל הצבעים והקולות אל העיניים התמימות והגדולות אני חוזר אל השכונה אל עץ התות אל עפיפון אדום אדום קשור לחוט היינו ילדים וזה היה מזמן אני וסימון ומואיז הקטן אני זוכר קולנוע רקס ביומיות ומרחוק פעמונים של כנסיות ואיך רדפנו על גגות אחרי יונים לעוף איתן רצינו עד לעננים ובגן השעשועים על נדנדות נשבענו אמונים לכל הילדות שיחקנו סמל וסוס ארוך וראשיות המלחמות היו אז לא אמיתיות היינו ילדים וזה היה מזמן אני וסימון ומואיז הקטן בנעלי שבת עם כובע של בארט ובעברית יפה עם עין ועם חית דהרנו על ענן עשוי מכריות ובאקדח פקקים הטבענו אוניות הייתי טרזן , וסימון ארול פלין ומואיז הקטן קפץ כמו גונגה דין ובלילות החורף הקרים מאוד היינו מתכסים בכל החלומות היינו ילדים וזה היה מזמן אני וסימון ומואיז הקטן עברו שנים מאז עכשיו העיר גדולה מסימון לא שומעים אפילו לא מילה ומואיז הקטן לאן הוא נעלם וגם קולנוע רקס כבר לא קיים אבל אני כשאני כך לבדי אני חוזר לסמטאות ילדותי אל נעורי שנעלמו עם השנים לחברים שלי ההם הישנים היינו ילדים וזה היה מזמן אני וסימון ומואיז הקטן. והרחוב נקרא שלומציון. שומציון נמצא באמת במאה שערים.

sailor

New member
קולנוע רקס נשרף ב-47

במהומות במרכז המסחרי (ממילא) ובפואיה ששרד הוקם קולנוע סטודיו. על חורבות סטודיו, שהיה עלוב, הוקם הבנין המכוער הנ"ל.

מה הקשר בין האחים ישראל לממילא?

תחליטו - איפה היה ממוקם קולנוע רקס? אגב, גם הקולנוע הדוחה שליד איפה שהיום מרבד הקסמים נהרס ואיש אינו בוכה עליו וגם קולנוע אוריון/אורגיל/אורנע או איך שקראו לדבר הזה שעל חורבותיו הוקם לתפארה מקדונלד'ס בלתי כשר בעליל. בכל זאת, אדיסון זה משהו אחר. קשה לי להאמין שיש ירושלמים שיחלקו עלי.

amit1270

New member
ממילא? זה ממש ממול...

את צודקת לגבי שאר בתי הקולנוע שהיו חסרי-חן ולא מציאה גדולה (נדמה לי שזה שליד מרבד הקסמים הוא עדן, מקדונלדס נבנה על-חורבות אוריון, הסניף הראשון של ארומה נפתח על חורבות אורגיל, ואורנע הפך לטאואר רקורדס שעבר אח"כ לבניין ממול). מצד שני, חסרונו של בית קולנוע במרכז העיר מורגש יותר ויותר, ביחוד לאור העדנה שלה זוכה האזור לאחרונה.

למעלה