אחד בשביל תמו"ש...

אחד בשביל תמו"ש...

ניצחון במערכה על "קדושת ירושלים"

גלבועא

New member
עכשיו עוד תשאלי אותי למה אני לא סובל

את העיר הזו? מה יש לי לחפש שם בין אנשים אלה? בקרוב אני רואה אותך מתגלגלת לשפלה, את ירוןשלים הופכת לענייה מבני ברק, משרדי הממשלה עוברים לתל אביב. שינהלו הסאטמרים את העיר.די מהר היא תהפוך לפח זבל כמו שכונת גאולה בשבת, ועוד שכונות חרדיות מטונפות. פיכסססססס

אזור התעשייה של בני ברק

אין מטונף ומוזנח ממנו, כל הכבישים חצי סלולים, ערמות אשפה בכל מקום, מדרכות חצי גמורות, לא מבין למה חרדים לא יכולים לנהל את ענייניהם כשורה

יוסי ר1

Active member
דווקא בשבת שכונת גאולה מקסימה.

נסה ותהנה. ביום ראשון לעומת זאת, עד איסוף האשפה אכן חלאתי ביותר. או בימים בהם שורפים עגלות אשפה (בערך כל שני וחמישי, אבל זה כבר תלוי בהתנהגות הציבור החילוני)

eliUSA

New member
אה, שכונת גאולה

פעם נסעתי לשם לבקר את בית ילדותי ומישהו ירק על אשתי (למרות שהייתה עטופה בשל). פריצוס-טפו עליהם.

יוסי ר1

Active member
שמע נא, אני עובר הרבה בשכונות הללו.

האצבע לא קלה אצלם כל כך על הדק היריקה. במעט הפעמים שראיתי אותם מתנכלים לנשים חשופות, הנשים היו בהחלט חשופות. ים של תיירים עוברים שם מדי יום, ולא כל יום יש מופע יריקות, או שאר ירקות.

א. למה על חשבון שימור אתרי תרבות היסטוריים?

ב. למה זה "ניצחון" במערכה על "קדושת ירושלים"?

masorti

New member
אתרי תרבות הסטוריים?../images/Emo2.gif

האם קולנוע אדיסון הוא מבנה ביזנטי כולל פסיפס וכתובות ביוונית? או שמא מדובר על ארמון מהתקופה הפרסית או אולי אף מתקופת בית ראשון? כולה בנין בית קולנוע שבו הקרינו סרטים בימי ששי בערב כבר לפני 20 שנה. אני מניח שזהו "אתר הסטורי" משום ששם לראשונה בג"ץ הראה לחרדים בירושלים מי כאן בעל הבית ומאיפה משתין הדג.

מדוע מבנה תרבות מהמאה הקודמת

לא נחשב להיסטורי? למה לשמר את ביה"ח שערי צדק ולא את אדיסון? למה בית ש"י עגנון כן ובית גרטה גרבו לא? מדובר במבנה יפה ומיוחד, המהווה ציון דרך בהתפתחות התרבותית והחברתית של העיר.

masorti

New member
באמת למה לשמר את שערי צדק?

לא צריך לשמר כל מבנה מט ליפול שלפני 50 שנה היה מבנה ציבור. זה לא אתר ארכיאולוגי מלפני אלפי שנים. אפשר לשמר מספר קטן של בנינים בעלי חשיבות לאומית, ובנוסף מבנים שהינם מרשימים (גם היום) מבחינה ארכיטקטונית. אין שום סיבה ללכת עד לאבסורד ולהתעקש לשמר כל בנין שמזכיר לסבא את נעוריו. במקרה של קולנוע אדיסון לא ברור לי מהו אותו "ציון דרך בהתפתחות התרבותית והחברתית של העיר". העובדה ששם בג"ץ כפה לראשונה בירושלים את הנורמות החילוניות אינה סיבה להנציח את הבנין לדורי דורות. אולי נשמר גם את האיטליז הראשון שהורשה לייבא בשר חזיר בהוראת בג"ץ?

אני יודעת שקשה לך, מתוך הפריזמה הצרה של

שנאת חילונים דרכה אתה מסתכל על העולם, להכיר בעובדה שקולנוע אדיסון היה קיים עוד לפני שהתירו בו חילול שבת.

masorti

New member
ראשית, לא שנאת חילונים...

אלא שנאת אלה שעושים "להכעיס". ושנית, אז מה אם קולנוע אדיסון היה קיים קודם? היו עוד בתי קולנוע קודם. הדיון הוא האם זהו "ציון דרך הסטורי", וכאן רלוונטי רק ענין התרת חילול השבת שחילונים מסוימים רואים בו נס גלוי. אלמלא אדיסון היה נושא דגל החילון, איש לא היה זוכר שיש קולנוע כזה.

היו בסך הכל עוד נשיים לפניו

ואף אחד מהם לא תרם למורשת התרבותית של ירושלים כמו אדיסון. הסמליות, עבורנו, היא לא הקרנת סרטים בשבת, לא מכירת כרטיסים לסרטים בשבת ואף לא הפעלת מיקרופונים בשבת. הסימליות עבור צרכני התרבות הירושלמים היא מקדש של הצגות, קונצרטים, סרטים וסתם הוואי-ירושלמי טיפוסי סביב דמויות ירושלמיות טיפוסיות. מזל סיוסי בנאי מת לפני היום הזה.

masorti

New member
"מקדש של הצגות, קונצרטים, סרטים..."

לא הגזמת קצת? בסה"כ מדובר על בית קולנוע. להזכירך שלפני שבוע-שבועיים עירית ת"א הרסה את מגרש אוסישקין של הפועל ת"א, שודאי היה מאושיות העיר יותר מכל בית קולנוע. חוץ מקומץ אוהדים שרופים של הקבוצה (שהתנכלו לרון חולדאי), אף אחד לא עשה ענין מההריסה. אני לא ירושלמי ולא מעורה בהסטוריה הקולנועית שם. האם אדיסון היה בית הקולנוע הראשון בעיר? האם חוץ מענין החרדים היה בו משהו ייחודי ביחס לבתי קולנוע אחרים בעיר? כי אחרת הטיעון שלך הוא בעצם שיש לשמר כל בנין שהיה בו פעם בית קולנוע.

למעלה