אז... ios7

noa_f

New member
מצטערת, אני לא רואה איך העברת קבצים

דוקא בבלוטות' - המיושן, האיטי - מושווה לתוכנית בסיסית של מכונת כביסה.
תוכנית בסיסית: שיחות, סמסים, אימיילים, גלישה, מוסיקה, משחקים.
זה לא שאין שום דרך להעביר אליו וממנו אינפורמציה...

את מזכירה לי שפעם האיש שלי קנה מכשיר של מוטורולה. יש לו שריטה לאיש שלי, הוא אוהב מוצרים של מוטורולה... פלאפון די יקר זה היה ולא היה בו שעון מעורר. זה ממש שבר אותו: איך בנוקיה פושטי יש שעון מעורר ואין במכשיר של מוטורולה.
עובדה: לא היה. וזה היה מכשיר יקר, יפה, חזק ובעל איכות שיחה מצויינת (רק ממשק גרוע, כמו שמוטורולה תמיד עשו). אז האיש ויתר על החלום להחזיק במכשיר מוטורולה חמוד וחזר לנוקיה. אלו החיים.

noa_f

New member
ועוד משהו, שוב: אם העברת קבצים בבלוטות'

היא הדיל-ברייקר שלכם, אז האייפון לא מתאים לכם.
לפני שהיה לי אייפון ואחרי שהראשון טבע (לפני האנדרואיד), היו לי פושטיפונים שונים.
אבל כיוון שאני מגבה כבר בערך 10 שנים את אנשי הקשר למחשב, החסם התחתון לפושטיפון שיתאים לי היה אחד שמסתנכרן למחשב בבלוטות' וגם יש לו פלאגין מתאים לסנכרון לאדרס-בוק של המק.
אז לא יכולתי לקנות מכשיר ב-150 ש"ח ולפעמים גם מכשירים ב-1500 ש"ח לא התאימו לי.

אבל כיוון שזה באמת היה ה-פיצ'ר שדרשתי ממכשיר: גם בדקתי שהמכשיר מתאים לי לפני קניה.
אגב, גם ממייבש הכביסה דרשתי מעבה ולא צינור עיבוי. אבל לא חשבתי לרגע להניח שזו תכונה בסיסית, רק כי אני רוצה אותה...

BravoMan

Active member
אני חושב שאת לא מכיר מתכנתים כ"כ טוב:

כמות הוויכוחים על על טיב קוד שקיימת בתעשייה היא עצומה!

יש המון סטנדרטים, יש המון אנשים שטוענים שצורה אחת לכתוב היא טובה ואחרים שטוענים שצורה אחרת היא טובה.

נכון, יש מדדים גם לקוד, אבל תאמיני לי - במידה רבה מאוד, "קוד טוב" הוא בעיני המתבונן.

את רוצה דוגמה מוחשית?
אחד מהכללים להכנסת קוד ל-kernel של לינוקס (אחד מפרויקטי התוכנה הגדולים והחשובים בעולם) קובע שאסור להסתיר את מבני הנתונים.
הם טוענים שבתור מתכנת, לא צריך להיות לך מה להחביא, ומי שבא לקרוא את הקוד שלך צריך לדעת בדיוק עם מה אתה עובד.

באקדמיה לאומת זאת, כמו גם בפרויקטים אחרים, במיוחד כאלה שדוגלים בפיתוח מונחה עצמים, החבאת מבנה נתונים היא ערך עליון:
בתור מי שרק משתמש במבנה, אתה לא אמור לשבור את הראש איך הוא בנוי.
ואם מחר הוא ישתנה, זה לא אמור להשפיע עליך.
יש לך אובייקט אתום (opaque) ויש לך פונקציות שעובדות איתו, זה כל מה שצריך לדעת.

מי צודק? מי יותר טוב? אפשר להתווכח על זה עד מחר, ויש אנשים שעושים בדיוק את זה...

ואם כל הכבוד, האם באמת אפשר לעמוד על כל פיצ'ר ופיצ'ר של מכשיר מורכב כמו ה-iPhone?
במיוחד כשבאים לפורום שאמור לדון בו והמשתתפים הקבועים אומרים "תקנה, זה המכשיר הכי טוב בשוק!"?

מה אם השכן שלך היה מקבל אוטו ומגלה שאין בו אורות גבוהים כי היצרנית החליטה שזה מסנוור ומסוכן?
את מכירה מישהו שבודק אם קיימים אורות גבוהים ברכב?
את היית בודקת "פיצ'ר" כזה?
היית בודקת במכונית מודרנית שישי חלונות חשמליים או הגה כוח?

mazovera

New member
מוכרח לציין

שאני נהנה מאוד מהוויכוח המרתק (והמפרה) ביניכם, אם כי לא ברורה לי ההיתפסות להעברת קבצים ב- BT.

כמי שעשה שימוש נרחב מאוד בטלפון אנדרואידי בשנתיים האחרונות אני מוכרח לציין כי מעולם לא השתמשתי ב- BT מעבר לשימוש הבסיסי לקישור עם הדיבורית ברכב...
גם בין כל בני משפחתי, מכרי וחברי שהם בעלי טלפון כזה אני לא חושב שיש מישהו שמתעניין בהעברת קבצים באופן זה - זה נראה לי פיצ'ר שהוא נישה שבנישה...

יש מספיק מגבלות אחרות לאייפון גם בלי המגבלה הזו. ומצד שני כמי שנחשף לשימוש בו בשלושת השבועות האחרונים (אם כי המכשיר שלי פרוץ והתקנתי עליו כמה טוויקים לשיפור יעילות השימוש בפונקציות שאני מחפש בטלפון), אני מוכרח לציין שכיום לא חסר לי כמעט שום דבר ממה ששימש אותי באנדרואיד (אולי רק האינטגרציה הטובה יותר של יישומים כמו ווטסאפ, וויבר וכו') ומנגד, למדתי לאהוב כמה פיצ'רים חדשים שלא היו לי במכשיר הקודם.

noa_f

New member
אני לא חושבת שמישהו רציני ממליץ בצורה כזו

אומרים: אם אין לך בעיה עם כסף ואין לך בעיה עם הגן הסגור - זה יופי של מכשיר.

אורות גבוהים ברכב הם ענין של חוק.
אבל אנחנו בהחלט נכנסנו למכונית בנורבגיה וחיפשנו את הכפתור שמדליק ומכבה את הפנסים וגילינו שאין! למה? כי שם חייבים תמיד להדליק פנסים, גם בחורף, גם בקיץ, גם ביום, גם בלילה - אז לא צריך כפתור, כדי שהנהג לא יכבה בטעות. הפנסים נדלקים עם כל שאר החשל במכונית.
- היית קורא לזה: משרד התחבורה הנורבגי מגביל לי את החופש האישי? כנראה שכן...

ולגבי חלונות חשמליים וכו': ברור שהייתי בודקת את המפרט הטכני לפרטים קטנים. וגם הייתי לוקחת לנסיעת נסיון (וכיון שקנינו כבר כמה מכוניות חדשות, תנוח דעתך: אני עומדת פה מאחורי דברי. זה מה שעשינו בכל פעם ופעם).

BravoMan

Active member
לא ידעתי ש-Apple היא גוף ממשלתי שיכול לקבוע

חוקים משלו...

בכל אופן, אם נחזור רגע לטיב הממשק, כאילו לפי בקשתי, הופיע הכתבה הזו:
http://www.mako.co.il/nexter-cellular/iphone/Article-f4e1d90dbd83f31006.htm

יש שם מומחה לממשקי משתמש שטוען שהממשק החדש של Apple מאו לא נוח.

מה תגידי עכשיו? שהוא לא מומחה? או שלא כל המומחים מסכימים?

ronengeles

New member
זה מצחיק

השתמשתי לא מעט בממשק MIUI בטלפון הישן שלי. הוא לא היה לי הכי נוח, אבל בגלל הביצועים שלו העדפתי אותו על פני ממשקים אחרים. תמיד הוא נראה לי כמו חיקוי לממשק של האייפון. מה שמצחיק, שלפי התמונות בכתבה, הממשק החדש של האייפון נראה כמו חיקוי של MIUI.
כשעדכון ייצא באופן רישמי, נראה איך הוא נראה על האייפאד שלי....

BravoMan

Active member
דיברו ועוד איך דיברו:

https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=qzUH9PJA1Ro#t=1808s

הם ציינו את זה כפיצ'ר מהפכני במיוחד שמאפשר חיבור המחשב לכל טלוויזיה בלי מתאמים הזויים ושאר ירקות.

באשר ל-super connector, בשביל זה יש USB, ה-U מציינת Universal, ואם תשווי את כמות ההתקנים שתומכים בתקן הזה מול כמות הרכיבים שאפשר לחבר ל-TB (בלי מתאם כמובן, אחרת מה הטעם?), ועוד תוסיפי זמינות ומחירים, אז פתאום החורים הללו, לא כאלה נפלאים, נכון?

ובעניין רזולוציה ו-HDMI, כדאי שתציצי כאן:
http://en.wikipedia.org/wiki/Hdmi#Version_comparison

ואגב ענייני רזולוציה: מעניין שלכל המקבוקים למעט הפרו היקר ביותר יש כרטיס של Intel חלש ועלוב.
מצד שני, אף אחד כנראה לא משחק במשחקים "כבדים" על Mac אז מה זה משנה, אני אישית אוהב כרטיסים של Intel לעמדות Linux שלי כי יש להם תמיכה מצוינת בקוד פתוח.

אבל ממחשבי יוקרה הייתי מצפה למשהו עם קצת יותר שרירים...

noa_f

New member
תבדוק בנצ'מארקס של פוטושופ על המקבוק אייר

גם מהדור של אתמול. הכרטיס של אינטל לא כזה חלשלוש ואנשים הופתעו מאוד לטובה מהביצועים-לעומת-משקל שלו

ולגבי משחקים: רוב המקים הם ניידים. אם אתה גיימר, אתה לא קונה נייד רגיל של דל או HP אלא משהו של Alienware או דסקטופ עם GPU רצחני. כנ"ל על המק, אתה קונה את הפרו החזק או שולחני חזק.

That said, המק בהחלט איננו מכונת משחקים.
ולא כי הוא לא יכול, אלא כי הגרסאות למק יוצאות מאוחר יותר בד"כ. דוקא את משחקי הלגו (תלת ממד) שהצעיר שלי אוהב, ניתן לשחק בלי בעיה גם על הנייד הפנסיונר בן ה-4.5 שלי, אבל חברה עם פיסי איכזבה את הבן שלה, כשהמשחק פשוט לא רץ על הנייד (ההרבה יותר חדיש) אצלם... (טוב, לזה שלי יש שני GPUs).

se7en7

New member
TB זה כמו firewire מתישהו יגידו מספיק

ויעברו לדבר הבא שינסה לתפוס את המקום של ה-usb

noa_f

New member
תראה, בינתיים FW משרת תחומים ש-usb

לא הצליח בהם, בגלל מגבלות הפרוטוקול שלו. למשל כמו עריכת וידאו.
TB מחליף באמת את FW ולא את usb3 - אבל נותן רמה אחרת של ביצועים.
לא אומרת שכולם זקוקים לו.
אבל להשוות TB ל-HDMI ולטעון שהאחרון יותר טוב? זו בדיחה גרועה.

se7en7

New member
tb ו-hdmi שונים , אין מסכים שתומכים ב-tb

אולי למעט מסכי אפל.

Y. Welis

New member
הדור החדש שבא עם ה'האסוול' (4XXX) חזק פי כמה

מקודמו.

אגב יש מימוש של OPEN GL ל-MAC? או שיש להם שפה גרפית פרטית?

se7en7

New member
בסדר , זה מעבד ... אבל האם זה כל השינוי

שבשבילו ישבנו 30 שעה מול המסך , היה אומר בהתחלה וזהו :)

אני סתם ציני ומאוכזב מההכרזה.

se7en7

New member
יותר הדהימה אותי התכונה המהפכנית

של עבודה בריבוי צגים , מאיזו שנה יש TV OUT ואפשרות לשני כרטיסי מסך ב-PC.

לא ידעתי שזה לא קיים במק , פשוט לא השתמשתי בזה.

אל תדאג , זה לא רק אתה.

noa_f

New member
אני חושבת שלא הבנת את התכונה.

בוא נאמר שריבוי צגים כמו שאתה מכיר מחלונות קיים כבר שנים ארוכות (בעצם, לא כמו שאתה מכיר. זה עובד יותר טוב). פה דיברו על משהו אחר: שולחנות עבודה מרובים על צגים מרובים, עבודה בפול-סקרין או לא, על צגים מרובים ועוד קצת.

אבל מילא.

se7en7

New member
הוסיפו תמיכה בצג שני

ריבוי שולחנות קיים כבר היום תחת MISSION CONTROL ( בעבר SPACES) , פשוט אוטומטית בצד השני ייפתח DESKTOP חדש.

noa_f

New member
היום, ריבוי שולחנות זהה על כל הצגים שמחוברים

לך (גם יותר מאחד)

se7en7

New member
ידוע , ההבדל בגירסא החדשה

שהוא בפני עצמו , לא משני .

למעלה