אז... ios7

noa_f

New member
יכול להיות שהופיע פעם אחת. כאמור, המכשיר

מסמן עדכון מאז שיצאה 6.1 ועדיין לא עודכן - כי הילד מילא לי אותו בשטויות ואין מקום לעדכון OTA (ואין לי סבלנות לחבר למחשב)
וזה אומר שכבר חודשים הוא לא מעודכן ואין פופאפים. לפי מה שתיארת, הם היו צריכים לקפוץ כל הזמן.

noa_f

New member
אין למקבוק פרו חיבור HDMI והם אתמול בכלל לא

דיברו עליו...
ואתה יודע למה אין לו חיבור כזה? כי יש לו חיבור ת'אנדרבולט, שלא מוגבל רק לחיבור מסך ורק לרזולוציה של 1920x1200 כמו hdmi, אלא נותן חיבור למסך חיצוני עם רזולוציה של 2560x1600 (וזה מהמחשב הכי פושט שלהם) בנוסף לחיבור לרשת, דיסקים מהירים ועוד היקפיים מסוגים שונים. מין "סופר-קונקטור" כזה.
יש לך אחד כזה בפיסי שלך? גם זה מהשנה האחרונה? אני מנחשת שלא...

(אני מבינה ש"כל המקים נראים לך אותו הדבר", אבל זה לא אומר שהם באמת כאלו)

ולגבי ה"מימין משמאל למעלה למטה": נכון, אמרתי את זה (ואפילו ידעתי איכשהו בחוש שתגיד היום משהו בנושא) - אבל תשים לב שפה הענין מוגבל ל"מגירה" בלבד. לא לחלקים שונים של ממשקים שונים שעובדים בצורות שונות. מגירה היא משהו סביל ביותר, גם אם אני הייתי פותרת את זה אחרת.
באנדרואיד המסכים (ברבים) של הוידג'טים עובדים בכיוון אחד, המסכים של האפליקציות הגיעו מכיוון שני והמעברים ביניהם היו בגלילות לכיוונים שונים (אין לי מושג מה קורה שם היום, אולי הם תיקנו את הברדק הזה) ויש עוד גם את התפריט העליון בגלאקסי, עם נורמה שלישית: החלקה מצד לצד 'על הדבר' - שפותחת עוד מגירה או מסך או השד יודע מה...
וכמובן, זה אחרי שאנשים צריכים להבין שיש הבדל בין "וידג'ט" ל"אפליקציה" (למרות שאין בעצם הבדל מהותי ביניהם) - ורובם לא מצליחים להבין. כמובן, אני מדברת על האנשים הרגילים, אלו שלא מחליפים לבד רומים או לאנצ'רים ותקועים עם מערכת הפעלה מלפני שנתיים, במקרה הטוב.

ואין ספק שגוגל שיפרו מאוד את העיצוב שלהם - אני אפילו אוהבת את הפונט החדש שלהם (יש רק אחד?) - אבל:
א) הם עוד לא שם. זה כמו ההבדל בין תוצר של פאואר-פוינט למצגת מהוקצעת שנוצרה ע"י מקצוען.
ו-ב) האם כולם יקבלו את החנות החדשה, או שמא רק ה-עוד-מעט-60-אחוזים בעלי מערכות ההפעלה האחרונות? כמו שקורה עם ג'ימייל ושאר האפליקציות שלהם...

shoosh2607

Member
מנהל
ווידג׳ט

ווידג'ט הוא חלק פעיל מהאפליקציה המוצג על-גבי מסך הבית ויכול לספק מידע כמו גם פעולות שונות, כך שלא צריך לפתוח את האפליקציה כלל על-מנת לצפות במידע.
למשל יומן או מזג אויר - זה מוצג באופן קבוע על המסך (בגודל ובמיקום הרצוי לך) ולא צריך ללחוץ על כלום על מנת לצפות בו.

noa_f

New member
אני יודעת מהו וידג'ט - עדיין לא הסברת במה הוא

שונה מ"אפליקציה".
אז בואי אסביר לך:
וידג'ט הוא אפליקציה שלא מופעלת על מסך מלא. פשוט מאוד.

shoosh2607

Member
מנהל
ואני מתנצחת?

א. ההסבר שלך לא מדויק (הוא כן יכול להיפתח על מסך מלא)
ב. אם את יודעת, בשביל מה שאלת?

BravoMan

Active member
עוד לא הבנת?

יש אנשים בפורום הזה שחייבים להוכיח את צדקתה של Apple.

לא שאני כזה תמים - אני לא סובל את ההתנהגות של החברה הזו כלפי משתמשים ומפתחים (במיוחד כי אני בעצמי מפתח ואם כל יצרניות הפלטפורמות היו נוהגות כמו Apple לא רק שהיה הרבה יותר קשה להתפרנס בתחום, אלא בכלל לא הייתי מגיע עליו כי לא יכולתי ללמוד את הכישורים הדרושים).

אז אני לא מפסיד הזדמנות להבליט את הבעיות במוצרים שלה או פשלות עסקיות שלה.

אבל לא יעזור לך כלום - אם זה מומש ע"י Google הצגת מידע חיוני בלי צורך בלחיצות מיותרות זה רע ומבלבל.
אם זה היה פיצ'ר של iOS 7 היינו קוראים על איך שהוא פתאום ממוש בצורה נכונה ונוחה.

ב-iPhone יש תצוגה של מזג אוויר במגירת ההתראות הנפתחת (ששום חובב Apple לא אהב עד שהיא הועתקה ל-iOS כמה שנים טובות אחרי שהופיע בגרסה הראשונה של Android).

לא ברור מה זה עושה שם, כי זה לא ממש מקצר את הגישה לנתונים, אולי רק שם אותם במקום קבוע, אבל תרם שמעתי תלונות.
וזה כמעת ווידג'ט.

אם Apple תשרוד בשוק הטלפונים להוציא iOS 8, אני בטוח שכל המשתמשים שלה יהללו את הפיצ'ר המהפכני הבא - iWidgets

shoosh2607

Member
מנהל
הבנתי

אני בחרתי באנדרואיד אחרי התנסות עם ios והמשכתי איתה כי היא משרתת אותי יותר טוב.
זה לא אומר שאני לא חושבת שגם לאנדרואיד יש את המגבלות שלה.
מה שאני לא אוהבת זה את האמונה השלמה שכל מה שאפל עושה זה מעולה ומדהים. אין שום דבר מושלם בחיים ולכל דבר יש יתרונות וחסרונות. בעיני היתרונות של אנדרואיד גוברים.
אבל זה מאפיין משתמשים רבים של אפל - לפעמים זה יוצר הרגשה כאילו הם חושבים שאם הם יעיזו להעביר ביקורת על משהו של אפל זה יהיה חילול הקודש והם יענשו

אני משתדלת לא להיגרר לוויכוחים האלו כי זה כמו להתווכח עם אדם דתי. אני לא אזיז אותו גם אם אוכיח לו שהוא טועה ולכן חבל לי על הזמן שלי.
כן, אני גם מאמינה שהווידג׳טים יגיעו גם לשם (כמו דחיית שיחה עם הודעה ושאר הדברים שאפל יישרה קו איתם עכשיו) ואז לפחות יהיה דבר אחד פחות להתווכח עליו.
אני בהחלט לא מאמינה בגישת ההתנצחות ווהתנשאות שנתקלתי בה (לראשונה האמת) ולכן אני לא מתכוונת להמשיך.
שיהיה ערב מקסים

noa_f

New member
מי אמר שכל מה שאפל עושה מדהים ומעולה?

הדבר היחיד שנאמר פה בשרשור הוא, שאולי הטענות שלכם על דברים לא מוצלחים פשוט לא מחזיקות מים.
זה לא בגלל שאני (למשל) חושבת שאפל מושלמת, אלא בגלל שאני חושבת שהתלונות הספציפיות הללו לא נכונות/לא מבוססות/מגיעות מאנשים שסתם כותבים בלי הבנה וכו'

המערכת החדשה שהוצגה טובה מאוד בעיני. יש בה שינויים לטובה ושינויים גדולים ברמה המהותית. ולדעתי, גם אם חלק מהדברים היו קודם באנדרואיד או WP או webOS - הם מומשו כאן הרבה יותר נכון וטוב. (ואפילו התייחסתי בהודעה הראשונה למשהו שבהחלט נלקח מ-webOS, רק שהמערכת ההיא מתה וזה גם לא עבד בה חלק ו-ios חיה ואני מניחה על סמך נסיון העבר, שזה כן יעבוד בה חלק)

בנוסף: את "בחרת אנדרואיד אחרי הכרות עם ios" ואני "חזרתי ל-ios אחרי הכרות עם אנדרואיד" כשגיליתי שאנדרואיד לא משרתת אותי היטב.
ההנחה שלך שהבחירה שלי לא היתה מושכלת כשלך ונבעה מאיזה טירוף דתי - די מקוממת. אם כבר, היא מעידה עלייך...

שני פיצ'רים חסרים לי באייפון: מתגי כיבוי/הדלקה מהירים של שירותים וצפיה באג'נדה של היומן על מסך הנעילה - כשהמכשיר נעול.
הפיצ'ר הראשון היה לי באנדרואיד. אבל באותה המידה קיים גם ב-sbsettings של סידיה לאייפון (ויש מי שיטען שבאנדרואיד ובמיוחד בגלאקסי, יש חיקוי שלו). השני גם כן אפשרי באייפון פרוץ (היה לי באייפון דור 1), אבל לא מצאתי ישום שלו לאנדרואיד בזמנו.
היום הוא אפשרי עם JB4.2 - רק שהמכשיר שלי נשאר תקוע ב- 2.3 הענתיקה. ולא, אני לא רוצה להכנס לסחרור של החלפת רומים, כמו שהתלבטתי זמן רב אם לפרוץ את האייפון או לא. התעסקויות מהסוג הזה לא מתאימות לי.

גם וידג'טים לא מתאימים לי:
לא רוצה את זמן הסוללה הקצר, לא רוצה את הסיבוכיות של הממשק. באנדרואיד היו לי שני סוגי וידג'טים בלבד:
האחד - המתגים הללו (ומספר הקליקים להגיע אליהם בסוני שלי לא היה הרבה פחות מאשר להגיע ל-settings ב-ios בסופו של דבר. אולי קליק פחות). והם היו נחמדים. אני רוצה משהו כזה.
והשני - קיצורי דרך למספר אנשי קשר פייבוריטיים מצומצם - שנבחר כאילוץ בגלל האיטיות המזעזעת של המערכת (איטיות במובן של "המון קליקים כדי להגיע לשם") ובזכות העובדה שהם לא צרכו זכרון. באייפון אני לא זקוקה לזה. יש לי פתרונות אחרים.
שום וידג'ט אחר לא "עשה לי את זה". אלו אפליקציות לכל דבר, שאפשר היה לממש בצורה טובה יותר, והחסרונות שלהם גברו - בעיני - על היתרונות שאולי מישהו אחר מוצא.

אבל, כמו שכתבתי בהתחלה: אם אתם פריקים של וידג'טים, אין סיבה שתבכו שאין כאלו באייפון, או תחכו שיהיו ותתאכזבו ששוב אין, או תפרצו ותאלצו את המכשיר להתקין כאלה. עדיף שתעברו למערכת שזה הקטע שלה. ואני אומרת את זה בשיא הרצינות. מה הטעם במערכות שונות, אם הן כולן זהות?

אז מה כן רציתי: התממשקות קלילה עם המחשב שלי, שכן, הוא מחשב של אפל. אז? לא מגיע לי תוכנת סנכרון טובה? גיבוי מלא? קישור לשירותים ולתוכנות שאני משתמשת בהם? לדעתי - מגיע לי, אפילו אם מערכת ההפעלה השולחנית שלי טובה יותר

מה עוד רציתי: מכשיר קטן עד בינוני. א-מ-מה? באנדרואיד היום: מכשיר קטן => חומרה חלשה, מסך לא מדהים ומערכת הפעלה לא מעודכנת.
האייפון גם קטן וגם חזק עם מסך מעולה וגם מקבל עדכונים סדירים.

אין ספק שמערכת השיקולים שלי שניה בפאנאטיות שלה אך ורק לזו של חסידי הגורו מגורנישט...

AYELET1

New member
אין לי כח להיכנס לדיון של שנים. רק דבר אחד

את רוצה מכשיר קטן ויכולה למצוא באנדרואיד
אני רוצה מכשיר עם מסך גדול ולא יכולה למצוא בשום אופן באייפון. יש גודל אחד, שגם אם עובד חלק, הוא אינו מתאים לכולם.

noa_f

New member
בדיוק. אז את חייבת לקנות מכשיר אנדרואידי

(כי גם WP לא ממש ענקיים).
וזה שיקול ענייני. לא דתי.
מנקודת ראות אחת: זה אחד ה"פאקים" של אייפון -> רק דגם אחד.
מנקודת ראות אחרת זה יתרון. למשל מנקודת הראות של המפתחים. השאלה היא איפה אתה נמצא ומהי נקודת הראות שלך, עבור הצרכים שלך.

אגב, גם הגן הסגור ו-sandbox הם "פאק" מנקודת ראות אחת, אבל יתרון מנקודת ראות אחרת: למשל, אני מוכנה לותר על סמסים אוטומטיים, אם זה אומר שאני גם יכולה להיות בטוחה שאף אפליקציה לא יכולה לנצל אותי ולשלוח סמסים בלי ידיעתי.
מישהו אחר מעדיף את התכונה (סמסים אוטומטיים) ומוכן להתמודד עם פרצת האבטחה שהיא יכולה ליצור. זה ענין של סדרי עדיפויות.

אגב, גם מחיר הוא שיקול ענייני. אחת הסיבות שקניתי בזמנו אנדרואיד, או שאמליץ למישהו מסויים דוקא עליו - הוא מגוון של מחירים. כמובן שמכשיר במחיר נמוך בד"כ נותן פחות, אבל לפעמים הפחות הזה הוא בדיוק מה שמתאים למשתמש ההוא.

וגם צריך להיות ברור: הסיבה שאני, למשל, מוכנה לוותר על תכונות - היא כי יש אלטרנטיבה!
האלטרנטיבות הן הן שמאפשרות לי סדרי עדיפויות והחלטות מושכלות.
ולכן אני באמת לא חושבת שכל המערכות חייבות לתמוך באותו סט פיצ'רים!!!
זו עושה ככה וזו עושה ככה. בזו יש את זה (ואז יש ל"זה" את המחיר שלו) ולזו יש את זה (עם המחיר ש"זה" גורר).

כשאני אומרת שלדעתי ממשק המשתמש באנדרואיד מסובך ולא מתאים (לי ולאנשים מסוגי, שהם רבים, לדעתי) - זה לא כי אני *שונאת* את אנדרואיד. אני לא לוקחת מכשירי אנדרואיד ומעלה אותם על המוקד ורוקדת בלילות ירח מסביב לערימת אייפונים ותמונה של ג'ובס (נכון שהייתם בטוחים שכן?
) . אלא זה ציון עובדה וזו עובדה שלא רק אני אומרת אותה, גם אנשי מקצוע ו-UX אחרים טוענים אותה. לעומת זאת, יש מי שמוכן ללמוד את המערכת הכי מסובכת, כי הוא שם את אפשרות החלפת האייקונים והרקעים בתור ערך עליון במכשיר, זו דרכו להפוך את חתיכת המתכת-פלסטיק הזו למשהו אישי. סבבה לו. בתנאי שהוא מוכן לשלם את המחיר.

כתבתי פה שהתלבטתי אם לפרוץ את האייפון, כי SBSetting קסמו לי. אבל בסוף לא פרצתי. למה? כי לא הייתי מוכנה לשלם את המחיר בשביל התענוג הזה.
באותה המידה, לא הייתי מוכנה יותר לשלם את המחיר של שימוש באנדרואיד, למרות ששם יש את התכונה הזו - כי סך התכונות של אייפון נותן לי יותר מאשר סך התכונות של אנדרואיד. פשוט מאוד.

AYELET1

New member
קחי בחשבון שבמערכת הכה-כה מסובכת לטענתך

משתמשים אנשים שרחוקים צרחק שנות אור מלהיות משתמשים מתוחכמים בפסיק (מכירה כמה כאלו).
האנדרואיד, גם בזכות המחיר כמובן, הפך להיות מכשיר המונים. מתכוונת לאנשים שמרוצים ממנו, חיים איתו טוב, אבל עבורם הוא טלפון
לעומת זאת אני גם מכירה כמה שאני מסייעת להם עם האייפון כי הם לא מצליחים להגדיר בו כלום(כמה שהוא אינטואיטיבי ופשוט לטענתך
(.

אז הדברים רחוקים מלהיות שחור ולבן כפי שאת (ולא רק את ) מציגים אותם.
ברור שגם האנדרואיד אינו מושלם.
יחד עם זאת, הטלפונים הכי טרנדיים (עם אנדרואיד), מחירם יורד במהירות בניגוד לאייפון (אני מתכוונת לגדולים וליקרים) צ
ודבר נוסף, לא כל מי שלוקח אנדרואיד צריך תותח, ולחלק (בעיקר אלו אותם הזכרתי), טלפון low end מספק מצויין את הסחורה.

noa_f

New member
האנדרואיד הפך למכשיר המונים בעיקר בזכות חוסר

הזמינות של האייפון. שלא יהיה לך ספק בזה (ולאנשי המקצוע, לברוקרים, לחוקרי השוק - אין).
חוסר זמינות בגלל: מחיר גבוה; לא נמכר אצל כל ספקית; מיוצר רק ע"י יצרנית אחת; מספר דגמים מצומצם וכו'. הרבה סיבות וכולן נכונות וכולן משרתות רק את טובתה של אפל ומתאימות בדיוק להצהרת הכוונות שלה.

רק אח"כ אנדרואיד התחיל לעמוד בפני עצמו והיום הוא כזה, כנראה.

והמחירים של החדשים יורדים בתלילות כי א) יש תחרות בין יצרניות שונות ודגמים רבים ב) היצרניות מפציצות בדגם חדש כל 3-4 חודשים, כי המודל העסקי שלהן הוא מכירת מכשירים ולא טיפוח קהילה (וזה מודל עסקי כשר, גם אם הוא מעצבן).

אנדרואיד משתפר. אייפון משתפר. אחרי שהמציאו את "הדבר" - זה מה שנשאר לעשות.
אבל לא יתכן שמקבלים בהבנה הוספה של מאות פיצ'רים באנדרואיד - בלי שיש שיפור בבעיות המהותיות שלו (פרגמנטציה, לאגים וכו') ולעומת זאת מצפים מאפל להמציא גלגלים פעמיים בשנה ואם היא לא, "חרא של חברה, חרא של מוצר", "תחילת הסוף של אפל". נו, באמת...

אני רואה דברים בשחור ולבן? לא, אני לא.
אני אולי נשמעת נחרצת בכתיבה פה, אבל אני בהחלט מודעת לגם לבעיות או חוסרים. פשוט בדקתי את הענין ביני לביני והחלטתי שהיתרונות עדיין עולים על החסרונות.

אתם גם נוטים לבלבל הסברים טכניים של "למה זה עובד ככה" או "למה אי אפשר ככה" עם "וואו! אני ממש מתרגש שזה ככה, זה פאקינג מדהים!" - כמובן, רק כאשר מישהו מסביר על ios.
(וגם זה אומר עליכם הרבה יותר...)
כותב פה לפטון, שעד כמה שאני מבינה מהכתיבה שלו הוא מפתח לאייפון ומכיר את המערכת הזו ואחרות ברמה שאני ואת לא מכירות, ומסביר הסברים טכניים וענייניים. ואנשים, שאינם מקצוענים באותו התחום, אומרים לו שזו דיעה? שזו "אהבה"?

מדוע לכתוב שחוסר תמיכה בהעברת קבצים ע"י בלוטות' זו הבעת ביקורת בונה, עניינית ומיושבת, אבל לכתוב שממשק מבורדק מדי (שאגב, מגובה בידע מקצועי רלוונטי) זו הערצה עיוורת של הממשק השני?

נכון שברור שאני מעדיפה את האייפון כמכשיר. אבל זו לא התגלות דתית! זה בגלל שהוא פאקינג שימושי לי בטירוף - מה שלא הצלחתי לממש במכשיר אחר. ושאוסף החסרונות שלו - עבורי - מתגמד לעומת אוסף החסרונות שהיו לי בשימוש במכשירים אחרים. ושאני לא מוצאת ענין באוסף יתרונות שאחרים כן מוצאים בהם ענין (מודה, לעתים עד כדי זלזול בנחיצותם. באמת לא חושבת שמחסור באנימציות ברקע הוא דיל-ברייקר).

עם כל הכבוד, כל טיעון של פאנבויז, דת, כת, וכד' כהסבר למה מישהו מעדיף משהו - רק אומר שלטוען הזה נגמרו הטיעונים הענייניים והוא תקוע בפינה. "הא, הא, הם פאנבויז! הם לא מסוגלים לחשוב! הם עדר! המאמינים של סטיב! אני יותר טוב מכם!" סו-אינטיליגנטיש, ממש מביך. אפשר היה לכתוב "אמא, הוא התחיל!" וזה היה בדיוק אותו הדבר...

ולגבי הסטטיסטיקות האישיות שלנו, שלי ושלך: לא חולקת עליהן. אבל הן... אישיות ומצומצמות. הסטטיסטיקות המחקריות הגדולות מראות תמונה אחרת:
*הרבה יותר* משתמשי אייפון עושים יותר דברים עם הטלפון שלהם (גם בלי העברת קבצים בבלוטות'). *הרבה יותר* משתמשי אייפון יותר מרוצים מהטלפון שלהם (גם בלי אנימציות ברקע).
*הרבה יותר* מפתחים ל-ios מרויחים הרבה יותר.

מה שלא אמרת מעולם ואני כן מוכנה לומר: אני מהמרת על כך שיותר מחמישים אחוז ממחזיקי אייפון קנו אותו בזכות הסטייל. ואת זה אנדרואיד לא מצליחה לתת וזו כנראה הנקודה שהכי כואבת ליצרניות שלה.
ועדיין זו לדעתי לא טעות פטאלית לקנות אייפון. למה?
א. כי זה כולה מכשיר. זו לא יכולה להיות טעות פטאלית...

ב. כי אני חושבת שהגשטאלט שהמערכת של אייפון נותנת הוא גם בעל ערך חינוכי מסויים: לאסתטיקה, להרמוניה. את קראת לזה: "מערכת זורמת".זה בדיוק זה וזה לא משהו שאפשר לכמת בנתונים טכניים. זו "חוויה" (לא במובן של הנאה חיובית, אלא במובן של התפיסה החושית הנדרשת).
אני חושבת שלמעט יוצאי דופן בודדים, אנשים שלא חווים אסתטיקה לא מסוגלים להעריך אותה. ואני גם קוראת את זה פה בתגובות.
"זר לא יבין זאת" הוא לא סתם משפט מתנשא. לעתים זו עובדה.
ולכן שימוש באייפון נותן לאנשים ערך מוסף - שונה מהיכולת לשמור בדיוק את תיקיות המוסיקה שלך כמו שאתה אוהב - אבל בעיני, לא פחות חשוב.

ואני לגמרי מבינה שיש אנשים שמעדיפים מפרט וזו זכותם. (ברור שזה כי הם פשוט לא התנסו
)

טוב, נלך לעבוד קצת.

shoosh2607

Member
מנהל
בוקר טוב

קראתי הכל בעיון רב

1. לא טענתי שהבחירה באייפון נובעת מטירוף דתי ובטח ובטח לא טענתי שזה קורה אצלך אז אם הבנת ככה - סליחה.
מה שלא ברור לי זה איך זה מעיד עלי אבל ניחא.
2. בואי נעזוב את הדיון בווידג'ט כי לא נסכים - לי מפריע הלחיצה המיותרת ולך לא.
3. הכי אני מסכימה איתך על הבחירה. היתרון באמת הוא שיש לנו את הבחירה.
המכשיר שלי (נקסוס 4) והמכשיר שלך (אייפון 5, נכון?) הם באמת שווי ערך וניתנים להשוואה - הם כמעט באותו גודל , חוזק ושניהם מקבלים עידכונים מיידים.
אצלי המחיר לא היווה שיקול ובחרתי בו.
באייפון אין בחירה - יש מכשיר אחד ולכן האנדרואיד נותנת את הבחירה.
4. זה נכון שאייפון מתאים לאנשים מסויימים ואנדרואיד לאחרים, לכן כמו שכבר כתבתי בעבר יש אנשים שאני ממש ממליצה להם על אייפון כי אני יודעת שזה מתאים להם ויענה על הדרישות שלהם.
לאבא שלי למשל לקחתי אנדרואיד זול יותר כי בשבילו זה מספיק וחבל על הכסף.
5. אני גם רציתי התממשקות מלאה מול גוגל - זה גם היה שיקול. ולא אכפת לי שיודעים עלי הכל - גם ככה יודעים עלי הכל

(את ידעת שג'וגל סורקים את המיילים שלך אם הם בג'ימייל ומנתבים פרסומות? לי זה נודע בשבוע שעבר ודי הייתי בשוק מזה. בנקודה הזו הרמתי ידיים. יאללה, שידעו הכל ושיהיה להם לבריאות. מקסימום ימותו משעמום.)
כמו כן, אני רוצה לחבר את המכשיר למחשב ולהעביר דברים בפשטות.
6. מה שמפריע לי (גם אצל אנשי "אפל" וגם אצל אנשי "אנדרואיד") זו היהירות הזו של שלי יותר טוב ושלך זבל. נו באמת, אפשר לחשוב שמישהו מאיתנו בעל אופציות באחת החברות (הלוואי על כולנו!). זה מצליח להוציא מאנשים אמוציות מטורפות.
ולסיום, מה באמת שאת לא לוקחת מכשירי אנדרואיד ומעלה אותם על המוקד ורוקדת בלילות ירח מסביב לערימת אייפונים ותמונה של ג'ובס??
הרסת לי את הפנטזיה

ושיהיה אחלה יום

noa_f

New member
ברור שגוגל סורקים אימיילים - מה שמפתיע הוא

שלא ידעת את זה... זה היה הבסיס! מכאן הכל התחיל. לפני זה הם רק סרקו את הרשת.

אגב, הבעיה שלי עם גוגל היא לא שהם יודעים עלי הכל. אני יודעת שהם יודעים עלי הכל. גם חברת האשראי שלי, גם חברת הביטוח, אפילו השכן יכול - אם הוא ישלם למי שצריך. אני אדם שומר חוק, מוסרי פחות או יותר ואין לי שלדים בארון, שאני צריכה לפחד מזה. ואני גם לא באמת מוכנה לוותר על היתרונות של הטכנולוגיה כדי לחזור להיות אנונימית.

זו לא הבעיה שלי עם גוגל. הבעיה שלי עם גוגל היא ששליטה במידע היא שליטה בעולם. איך את יודעת שאת ממשית ואת לא במאטריקס? את לא יכולה לדעת. כבר אפלטון הבין את זה לפני אלפי שנה והוא אפילו לא החזיק שעון יד...
אני פוחדת מהעולם שיהיה עוד 10 שנים ומהאינטרנט שיהיה עוד 10 שנים. אנחנו רואים את העולם דרך העיניים של גוגל: אנחנו מחפשים בגוגל, אנחנו מסתכים על השירותים שלה. האם אנחנו יכולים לדעת אם תוצאת החיפוש שקיבלנו היא *הנכונה* או מה שגוגל מוכרת לנו?
האם אנחנו מקבלים את הנתונים האמיתיים, או מה שגוגל רוצה שנחשוב?

יש לי חבר שטוען שהעובדים בגוגל באמת מאמינים ב"Do no harm" וטובת המשתמשים וכו'. אבל העובדים בגוגל הם לא התאגיד "גוגל". התאגיד הוא משהו אחר, עם ערכים אחרים, שרחוקים מאלו של העובדים עצמם.
הקניה של ווייז בשבוע האחרון - שלא מוסיפה שום ערך מוסף לשירות המפות של גוגל, כי הוא טוב יותר בכל מקום פרט לישראל - היא דוגמא לכך שהתאגיד חושב אחרת. שהוא דורסני. שמטרתו, כמו של כל עריץ קומיקס היא "World Domination". רק שפה זה לא מצחיק ולא נגמר כאשר בנות הפאואר-פאף מגיעות ומצילות את העולם (או ספיידרמן, או סופרמן).

וזה מה שמפחיד אותי ולכן אני מעדיפה לפזר סיכונים (לא שאני חושבת שאפל חושבת על טובתי. אבל אני חושבת שהם - כתאגיד - מעדיפים להיות "הכי נחשקים" על פני "הכי שליטים" וזה יתן לגוגל קונטרה)

shoosh2607

Member
מנהל
באמת שלא ידעתי

אבל מה שעוד לא ידעתי, ודווקא הפתיע אותי לטובה, זה שאם את גולשת באתר מסויים ומחוברת לחשבון הג'ימייל שלך באותו זמן אז גוגל אנליטיקס לא מוסר עליך פרטים לבעל האתר. יהיה כתוב user unknown. ככה לטענתם הם שומרים עליך

ובעניין הסטייל - אין ספק. אני קניתי את האייפד שלי בהחלט בגלל הסטייל (גם את האפל טיוי ששוכב כאבן שאין לה הופכין) וגם בגלל שלא היה מתחרה ראוי.
מאז שהוציאו את סדרת הנקסוס גם הם קיבלו סטייל והאמת שהיום הייתי קונה את הנקסוס 10.
אז אם אתה קונה טלפון ומוכן לשלם עליו אלפי שקלים רק בשביל הסטייל, שיבושם לך.
ביננו, לכמה אנשים יש טלפונים מתקדמים שהם לא מנצלים רבע? אבל מה, יש להם סמארטפון מדהים!
בעיני אייפון כבר לא משדר סטייל ולכן אני לא אבחר בו מהסיבה הזו (מודה, גם אני קונה לא מעט בשביל הסטייל).

noa_f

New member
גוגל לא מוכרים מידע ספציפי.

הם מוכרים את יכולת הניתוח: אנליטיקס, תוצאות חיפוש, וכו'.
הם שומרים את המידע לעצמם.
אבל זה טוב רק לטווח הקצר. בטווח הארוך, העובדה שרק להם יש את כל המידע הזה, היא הדבר המזיק.

shoosh2607

Member
מנהל
לא מדויק

אפשר לקבל מידע עליך (אם את לא מחוברת) - מאיזה ארץ, עיר ועוד.
נכון, אני מסכימה איתך אבל if you can't beat them, join them.

למעלה