האנדרואיד הפך למכשיר המונים בעיקר בזכות חוסר
הזמינות של האייפון. שלא יהיה לך ספק בזה (ולאנשי המקצוע, לברוקרים, לחוקרי השוק - אין).
חוסר זמינות בגלל: מחיר גבוה; לא נמכר אצל כל ספקית; מיוצר רק ע"י יצרנית אחת; מספר דגמים מצומצם וכו'. הרבה סיבות וכולן נכונות וכולן משרתות רק את טובתה של אפל ומתאימות בדיוק להצהרת הכוונות שלה.
רק אח"כ אנדרואיד התחיל לעמוד בפני עצמו והיום הוא כזה, כנראה.
והמחירים של החדשים יורדים בתלילות כי א) יש תחרות בין יצרניות שונות ודגמים רבים ב) היצרניות מפציצות בדגם חדש כל 3-4 חודשים, כי המודל העסקי שלהן הוא מכירת מכשירים ולא טיפוח קהילה (וזה מודל עסקי כשר, גם אם הוא מעצבן).
אנדרואיד משתפר. אייפון משתפר. אחרי שהמציאו את "הדבר" - זה מה שנשאר לעשות.
אבל לא יתכן שמקבלים בהבנה הוספה של מאות פיצ'רים באנדרואיד - בלי שיש שיפור בבעיות המהותיות שלו (פרגמנטציה, לאגים וכו') ולעומת זאת מצפים מאפל להמציא גלגלים פעמיים בשנה ואם היא לא, "חרא של חברה, חרא של מוצר", "תחילת הסוף של אפל". נו, באמת...
אני רואה דברים בשחור ולבן? לא, אני לא.
אני אולי נשמעת נחרצת בכתיבה פה, אבל אני בהחלט מודעת לגם לבעיות או חוסרים. פשוט בדקתי את הענין ביני לביני והחלטתי שהיתרונות עדיין עולים על החסרונות.
אתם גם נוטים לבלבל הסברים טכניים של "למה זה עובד ככה" או "למה אי אפשר ככה" עם "וואו! אני ממש מתרגש שזה ככה, זה פאקינג מדהים!" - כמובן, רק כאשר מישהו מסביר על ios.
(וגם זה אומר עליכם הרבה יותר...)
כותב פה לפטון, שעד כמה שאני מבינה מהכתיבה שלו הוא מפתח לאייפון ומכיר את המערכת הזו ואחרות ברמה שאני ואת לא מכירות, ומסביר הסברים טכניים וענייניים. ואנשים, שאינם מקצוענים באותו התחום, אומרים לו שזו דיעה? שזו "אהבה"?
מדוע לכתוב שחוסר תמיכה בהעברת קבצים ע"י בלוטות' זו הבעת ביקורת בונה, עניינית ומיושבת, אבל לכתוב שממשק מבורדק מדי (שאגב, מגובה בידע מקצועי רלוונטי) זו הערצה עיוורת של הממשק השני?
נכון שברור
שאני מעדיפה את האייפון כמכשיר. אבל זו לא התגלות דתית! זה בגלל שהוא פאקינג שימושי לי בטירוף - מה שלא הצלחתי לממש במכשיר אחר. ושאוסף החסרונות שלו - עבורי - מתגמד לעומת אוסף החסרונות שהיו לי בשימוש במכשירים אחרים. ושאני לא מוצאת ענין באוסף יתרונות שאחרים כן מוצאים בהם ענין (מודה, לעתים עד כדי זלזול בנחיצותם. באמת לא חושבת שמחסור באנימציות ברקע הוא דיל-ברייקר).
עם כל הכבוד, כל טיעון של פאנבויז, דת, כת, וכד' כהסבר למה מישהו מעדיף משהו - רק אומר שלטוען הזה נגמרו הטיעונים הענייניים והוא תקוע בפינה. "הא, הא, הם פאנבויז! הם לא מסוגלים לחשוב! הם עדר! המאמינים של סטיב! אני יותר טוב מכם!" סו-אינטיליגנטיש, ממש מביך. אפשר היה לכתוב "אמא, הוא התחיל!" וזה היה בדיוק אותו הדבר...
ולגבי הסטטיסטיקות האישיות שלנו, שלי ושלך: לא חולקת עליהן. אבל הן... אישיות ומצומצמות. הסטטיסטיקות המחקריות הגדולות מראות תמונה אחרת:
*הרבה יותר* משתמשי אייפון עושים יותר דברים עם הטלפון שלהם (גם בלי העברת קבצים בבלוטות'). *הרבה יותר* משתמשי אייפון יותר מרוצים מהטלפון שלהם (גם בלי אנימציות ברקע).
*הרבה יותר* מפתחים ל-ios מרויחים הרבה יותר.
מה שלא אמרת מעולם ואני כן מוכנה לומר: אני מהמרת על כך שיותר מחמישים אחוז ממחזיקי אייפון קנו אותו בזכות הסטייל. ואת זה אנדרואיד לא מצליחה לתת וזו כנראה הנקודה שהכי כואבת ליצרניות שלה.
ועדיין זו לדעתי לא טעות פטאלית לקנות אייפון. למה?
א. כי זה כולה מכשיר. זו לא יכולה להיות טעות פטאלית...
ב. כי אני חושבת שהגשטאלט שהמערכת של אייפון נותנת הוא גם בעל ערך חינוכי מסויים: לאסתטיקה, להרמוניה. את קראת לזה: "מערכת זורמת".זה בדיוק זה וזה לא משהו שאפשר לכמת בנתונים טכניים. זו "חוויה" (לא במובן של הנאה חיובית, אלא במובן של התפיסה החושית הנדרשת).
אני חושבת שלמעט יוצאי דופן בודדים, אנשים שלא חווים אסתטיקה לא מסוגלים להעריך אותה. ואני גם קוראת את זה פה בתגובות.
"זר לא יבין זאת" הוא לא סתם משפט מתנשא. לעתים זו עובדה.
ולכן שימוש באייפון נותן לאנשים ערך מוסף - שונה מהיכולת לשמור בדיוק את תיקיות המוסיקה שלך כמו שאתה אוהב - אבל בעיני, לא פחות חשוב.
ואני לגמרי מבינה שיש אנשים שמעדיפים מפרט וזו זכותם. (ברור שזה כי הם פשוט לא התנסו
)
טוב, נלך לעבוד קצת.