אז... ios7

Nike17

New member
רק דבר בהשקה לא הבנתי.....

מתי כל מערכת ההפעלה החדשה תושק ?
והיא תהיה זמינה לכל מכשירי האייפון ? או רק ל5.

etal2

New member
אמרו בסתיו, לא התחייבו על תאריך

המערכת החדשה זמינה מיידית למפתחים, תושק לציבור בסתיו, היא תתאים למכשירי איפון 4 ומעלה אבל המכשירים הישנים לא יקבלו את כל השיפורים.

Nike17

New member
הבנתי תודה רבה !:))

קראתי בFXP שזה רק מאייפון 5.....
לא מבין אף פעם למה הם חייבים למשוך את הקץ

Y. Welis

New member
או שהמכשירים כ"כ טובים, שהם עדיין טובים גם

שנים אחרי שיצאו (כמו הקלאסיים של נוקיה).

מישהו זוכר את גלקסי 1? זהו.

Y. Welis

New member
אגב חדשה מהיום - באג סימני הקריאה ב'הערות'

שבאתר iCloud, נפתר!

בנוסף, ניתן להדביק שם לתוך ההערות טקסט ממקומות אחרים, כולל בפונטים אחרים, והוא יוצג *בנאמנות* בתוך המכשיר. יפה.

מעניין אגב אם היישומים שהוצגו בכנס, שמתחרים באופיס אונליין וגוגל דוקס, יתמכו בעברית. אם כן - חגיגה מקומית.

הלוואי שיקנו את EVERNOTE המצויינת ו*יעברתו* אותה. זה יהיה טוב.

Lepton

New member
הם חייבים לשחרר אותה למפתחים כמה חודשים מראש

אחרת לא יהיו יישומים שיתמכו בה. וברגע שמשחררים אותה למפתחים אי אפשר לשמור אותה בסוד.

talflanzman

New member
מנצל"ש - נראה אחלה פיצרים שהיו חסרים לנו תמיד

ורק סידיה נתנה את חלקם:
קונטרול קונסול לכיבוי\הדלקה מהירה של BT WIFI ועוד הרבה
שיתוף קבצים מהיר עם מכשירי אייפון אחרים
רדיו מאייטיונס
נראה אחלה
מקווה שהבאגים שיצוצו(והם יצוצו) לא יהיו רבים

Y. Welis

New member
כמו ש-MS העתיקו מהמערכת הלינוקסית שהאקרים

יצרו ל-XBOX הראשונה שלהם, ועכשיו מאפשרים מולטימדיה בגירסה האחרונה שלה.

noa_f

New member
אז... ios7

http://www.apple.com/ios/ios7/

הממשק:
בהחלט Flat, so flat כמו שג'וני אייב רמז. והם גם כנראה הפנימו באופן רציני את העובדה שהם בקליפורניה, עם פלטת הצבעים העליזה הזו.
עוד לא החלטתי אם אני מאוד אוהבת את זה, או סתם נהנית מהעובדה שאין יותר סקאומורפיזם (או כמו שהם אמרו שם איפשהו על אפליקצית היומן של המק: "Absolutely no virtual cows were harmed in the making of this calendar."). מעניין יהיה לראות את כל הלבן הזה בשמש ובהקשר של חיי סוללה.
דברים שאהבתי:
- מחוות גם בקונטקסט רחב יותר בממשק: סווייפ החוצה ופנימה כדי לקבץ אלמנטים של UI ולא רק כשאתה בתוך אלמנט בודד (תמונה, דף אינטרנט). כמו בקיבוץ התמונות, מזג האויר וכו'. כנ"ל גם ביומן, במייל, בספארי וכמובם שגם מחוות צידיות.
- ממשק הטאבים החדש של ספארי - מרשים ביותר.
- מולטיטאסקינג: החלק שמענין אותי יותר כמשתמש קצה הוא המעבר בין אפליקציות פתוחות והפריוויו שהם הוסיפו (מישהו אמר webOS?) בהחלט מוסיף. (אפקט הפראלאקסה מרהיב).
- Notification center על מסך הנעילה: מתבקש.
- הקונטרול סנטר החדש לכיבוי והדלקה וגישה מהירה לפונקציות נבחרות: גם התבקש. ברור לי שאנשים יבכו שאין אפשרות להחליט מה יהיה שם, וגם לי חסרות האופציות של כיבוי/הדלקה של דאטה ושל tethering. טוב, בשביל זה יש פריצות, לא?
- Air drop: פיצ'ר מעולה שמגיע מהמק. כמובן שהוא רק בין מוצרי אפל מעודכנים, אבל כשהוא קיים - הוא נהדר.
-iCloud Keychain: עוד פיצ'ר שהרחיבו מהמק. האם הוא מייתר אפליקציות כמו 1password ו-keepass? נחיה ונראה. אני מאוד אוהבת את 1password...

עוד כמה דברים נחמדים: פילטרים למצלמה (חביב, לא ממש בשבילי, אבל שאר העולם אוהב), notifications שיופיעו אצלי גם על המק (סבבה. האייפון איפשהו בסלון ואני רואה הודעות על המק בחדר עבודה), וכל מי שרצה אנימציות ברקע - קיבל. אולי.

iCloud iWorks: יהיה מעניין לראות איך התוכנה המשרדית של אפל תתמוך בעברית בגרסה הוובית שלה.

מה לא היה: וידג'טים? אין. לדעתי האישית - לעולם לא יהיו. אתם רוצים וידג'טים? קנו אנדרואיד. ברצינות.

מה אולי יגיע אלינו בסוף: סירי אמורה להתרחב מבחינת שפות; iTunes Radio החדש, שכרגע רק לארה"ב;

לסיכום: אין ספק שזה major release ולא התפתחות קלה מהמערכת הקודמת.

BravoMan

Active member
זה רק אני, או שיותר ויותר פיצ'רים זולגים

מה-Android ל-iOS עם כל שחרור

המראה החדש של ה-Appstore מזכיר מאוד את העדכון האחרון של Google Play, המקדלת מזכירה מאוד את מקלדת stock של Android ותמונה של מזג אוויר מזכירה מאוד את מה שיש בכמה מכשירי HTC...

אגב, אני זוכר שבזמנו התלוננת שאחת הבעיות הגדולות בממשק של Android היא ש-"דברים יוצאים מכל הכיוונים, מלמטה מלמעלה" בניגוד ל-iPhone שם יש גלילה אחידה של אייקונים (זה היה לפני שהכניסו את מרכז ההתראות).

עכשיו נראה שגם ב-iOS אלמנטים של ממשק נפתחים כמעת מכל כיוון אפשרי של המסך, וכרגיל חובבי הפלטפורמה אומרים שזה נהדר.

אני מתחיל לתהות: האם תוכנית מגירה שסטיב השאיר ליורשים שלו הייתה "תעקבו אחרי Android אבל לאט ובזהירות, לא יותר צמוד מאשר איחור בשנה", או שבכלל עיבדו את התוכנית שלו ובלית ברירה החליטו להיצמד למערכת המובילה בשוק?

אגב, מעניין איך סירי תתפקד עם Bing בתור מנוע החיפוש שלה...

וקצת |OFF|: די הצחיק אותי לראותם את Apple מציגים חיבור HDMI על המק בוק פרו, כאילו היה פיצ'ר חדש ומהפכני, בעוד שבעולם ה-PC כל נייד זול מלפני שנתיים ויותר הוא בעל חיבור כזה.
כנ"ל לגבי USB 3...

לולא הצורך לפתח ל-iOS, האם שוק הניידים והנייחים של Apple היה חווה את העליה שהציגו בכנס?

Lepton

New member
זה רק אתה, והערה אחת

החנות של אפל קיימת 5 שנים. ב-5 השנים האחרונות נמכרו 36 מיליון מחשבי מק. מספר המפתחים הרשומים בחנות הוא קצת פחות מרבע מיליון. אבל למה להיצמד לעובדות אם אפשר לעקוץ (שוב) את אפל.

shoosh2607

Member
מנהל
רק הערה קטנה

זה לא רק הוא

כמעט כל הפיצ'רים החדשים קיימים באנדרואיד די ממזמן.
אני זוכרת שבהכרזה האחרונה (אם אני לא טועה) הכניסו דחית שיחה עם הודעה

מצד שני, למרות הכל, זו קפיצת דרך מאד יפה לאפל ביחס לעצמה וכל הכבוד שהם מתאימים את עצמם לדרישות השוק.
גם בפייסבוק הכניסו את פיצ'ר הרשימות אחרי שגוגל יצאו עם המעגלים שלהם.
אין ברירה ואתה לא יכול להישאר מאחור.

עצוב, זהו יום עצוב לאנושות כולה.

טים קוק אומר ש33% מהמשתמשים באנדרואיד משתמשים במ"ה ששוחררה ב2010. כולם מוחאים כפיים ש90 ומשהו אחוז מהאייפונרים מריצים OS6.

דקה אחרי זה, טים קוק מספר על פיצ'רים חדשים שקיימים באנדרואיד משנת 2010 (מאותה מערכת הפעלה), כולם שוב מוחאים כפיים.

ואז אני נזכר שאם אתה לא משדרג מ"ה באייפון הוא חופר לך עם מלא פופאפים עד שאתה "נאנס" לשדרג אם אתה רוצה לעשות ריסטור, למשל.

הדבר היחדי שמהווה עבורי נק' אור:
אפל מנצלים סוף סוף את ה"גן הנעול" שלה לטובת המשתמשים: אם המכשיר הולך לאיבוד / הגנב מבטל את Find My iPhone בשביל לעשות אקטיבציה מחדש מול השרתים של אפל (גם אם הגנב עשה WIPE) צריך את האפל-ID שלך.... די מחסל לחלוטין את תופעת הגניבה + Wipe של מכשירים....ברגע שהמכשיר נגנב (ואפילו לא הספקת לנעול / לעשות לו וייפ, הגנב הקדים אותך עשה WIPE ואיקטב...באקטיבציה הבאה הוא ישאר עם משקולת נייר).

noa_f

New member
איזה פופאפים? יש באדג' אדום קטן על אייקון.

ונכון, אפל בהחלט חשבו על המשתמשים עם המחיקה מרחוק (זה רק עכשיו הגיע לאנדרואיד, לא?) ועם התכונה החדשה של איפוס ללא יכולת איקטוב מחדש.

בהחלט, יש באנדרואיד כל מיני eye candies כבר ממזמן. אבל צריך מעבד 35 ליבות כדי להריץ אותן וגם אז כולם בוכים על הלאגים (שממש ממש השתפרו עכשיו עם מריחת קצת חמאה במערכת האחרונה ועם רום גוגל-סטוק ובלי sd). ועל הסיבוכיות של הממשק כבר דיברנו מספיק.

noa_f

New member
שמע, התגובה הסו נכתבת מהאייפד עם מערכת לא

מעודכנת. אפילו נכנסתי ל״הגדרות״ כדי לבדוק. אין פופאפ. רק הנקודה האדומה. מעולם לא ראיתי כזה ויש לי 4 מכשירי ios בבית ועוד אחד שאני שמה עליו עין (של אמא שלי).

karpe

New member
אפשר לשלוט בזה בהגדרות

של הNOTIFICATIONS, יש אופציה של הSETTINGS, וזה קובע אם מקבלים התראות במרכז העדכונים, הודעות פוש וכו'.

למעלה