אז... ios7
http://www.apple.com/ios/ios7/
הממשק:
בהחלט Flat, so flat כמו שג'וני אייב רמז. והם גם כנראה הפנימו באופן רציני את העובדה שהם בקליפורניה, עם פלטת הצבעים העליזה הזו.
עוד לא החלטתי אם אני מאוד אוהבת את זה, או סתם נהנית מהעובדה שאין יותר סקאומורפיזם (או כמו שהם אמרו שם איפשהו על אפליקצית היומן של המק: "Absolutely no virtual cows were harmed in the making of this calendar."). מעניין יהיה לראות את כל הלבן הזה בשמש ובהקשר של חיי סוללה.
דברים שאהבתי:
- מחוות גם בקונטקסט רחב יותר בממשק: סווייפ החוצה ופנימה כדי לקבץ אלמנטים של UI ולא רק כשאתה בתוך אלמנט בודד (תמונה, דף אינטרנט). כמו בקיבוץ התמונות, מזג האויר וכו'. כנ"ל גם ביומן, במייל, בספארי וכמובם שגם מחוות צידיות.
- ממשק הטאבים החדש של ספארי - מרשים ביותר.
- מולטיטאסקינג: החלק שמענין אותי יותר כמשתמש קצה הוא המעבר בין אפליקציות פתוחות והפריוויו שהם הוסיפו (מישהו אמר webOS?) בהחלט מוסיף. (אפקט הפראלאקסה מרהיב).
- Notification center על מסך הנעילה: מתבקש.
- הקונטרול סנטר החדש לכיבוי והדלקה וגישה מהירה לפונקציות נבחרות: גם התבקש. ברור לי שאנשים יבכו שאין אפשרות להחליט מה יהיה שם, וגם לי חסרות האופציות של כיבוי/הדלקה של דאטה ושל tethering. טוב, בשביל זה יש פריצות, לא?
- Air drop: פיצ'ר מעולה שמגיע מהמק. כמובן שהוא רק בין מוצרי אפל מעודכנים, אבל כשהוא קיים - הוא נהדר.
-iCloud Keychain: עוד פיצ'ר שהרחיבו מהמק. האם הוא מייתר אפליקציות כמו 1password ו-keepass? נחיה ונראה. אני מאוד אוהבת את 1password...
עוד כמה דברים נחמדים: פילטרים למצלמה (חביב, לא ממש בשבילי, אבל שאר העולם אוהב), notifications שיופיעו אצלי גם על המק (סבבה. האייפון איפשהו בסלון ואני רואה הודעות על המק בחדר עבודה), וכל מי שרצה אנימציות ברקע - קיבל. אולי.
iCloud iWorks: יהיה מעניין לראות איך התוכנה המשרדית של אפל תתמוך בעברית בגרסה הוובית שלה.
מה לא היה: וידג'טים? אין. לדעתי האישית - לעולם לא יהיו. אתם רוצים וידג'טים? קנו אנדרואיד. ברצינות.
מה אולי יגיע אלינו בסוף: סירי אמורה להתרחב מבחינת שפות; iTunes Radio החדש, שכרגע רק לארה"ב;
לסיכום: אין ספק שזה major release ולא התפתחות קלה מהמערכת הקודמת.