אז... ios7

BravoMan

Active member
אני מסכים אם חששותיך, אם כי הרבה מחברי היו

אומרים לי שזו פרנויה טהורה.

אבל אני לא מצליח להבין את הגישה שלך: את חוששת (ובצדק) שגוף גדול, זר ורודף בצע ישלוט על המידע שלך, אבל כדי לברוח ממנו את בוחרת להגביל את הגישה שלך לכלים שגוף אחר, גדול, זר ורודף בצע באותה מידה בדיוק, שולט בהם לחלוטין, ולא מאפשר לך להחליט כמעת כלום.

נכון, Google יכולה לספק תוצאות חיפוש מוטות מהקצה שלה, אבל Apple היא בעמדה יותר חזקה: היא יכולה לשלוט בכל מה שמוצג בדפדפן של iOS, כי אפילו אי אפשר להחליף אותו, וכך גם אם תנסי לחפש דרך Duckduckgo או כל מנוע חיפוש אחר כדי לברוח מהשליטה של Google, עדיין Apple תוכל לשלוט בתוצאות החיפוש שלך.

לכן, אני ממש לא מצליח להבין איך מישהי שמבינה כמוך את הסכנה שבשליטה במידע (ובאמת מאוד מצער אותי שהרבה אנשים לא מבינים או מזלזלים בנושא), מוכנה שתאגיד ישלוט בצורה מוחלטת בגישה שלה לכלל המידע, בין אם פרטי שלה ובין אם ציבורי \ פומבי...

shoosh2607

Member
מנהל
אז מה היא תעשה במקום?

תתנתק מהטכנולוגיה? הרי אלו הברירות שלה (ושל כולנו) - או שתאגיד מרושע א' ישלוט במידע שלי או שתאגיד מרושע ב' ישלו במידה שלי או ששניהם.
או שנלך כולנו לגור במערה

noa_f

New member
הפתרון שלי הוא להיות לקוח של שני התאגידים

המובילים (לפחות. פשוט מייקרוסופט היא כרגע לא פונקציה מבחינתי), לעודד גם קוד פתוח ולתת לכו-לם להילחם זה בזה

כדי שאף אחד לא יהיה הכי דומיננטי.
אני לא רואה אפשרות שאפל וגוגל מתאחדות, למשל. לא עם ה-mission statement העכשווי של אפל, ששונה מהותית מזה של גוגל.
אם זה כן יקרה בעתיד, זה יקרה רק אחרי שהיא תאבד את כל היתרונות שלה בעיני ואז כבר לא אהיה לקוח שלהם, אלא אתמוך במי שיחליף אותם (ויהיה מישהו כזה).

shoosh2607

Member
מנהל
את יודעת

קראתי פעם מישהו שאמר שבכל רגע נתון יש חמש חברות ששולטות בעולם האינטרנט.
הן יכולות להתחלף אבל תמיד יהיו חמש.
כרגע הן - אפל, אמזון, פייסבוק, גוגל ומייקרוסופט.
לטענתו אם לא יקרה משהו, מייקרוסופט יעלמו מהשוק הזה אבל לא יישאר רווח וחברה אחרת תיכנס.
משפט מעניין

BravoMan

Active member
האמת היא שיש הרבה מה לעשות, ולא חייבים

לוותר על טכנולוגיה כלל.

למשל, יש לי Nexus 7, ותקופה השתמשתי בו בלי חשבון Google בכלל.
הסיבה שיכולתי לעשות זאת, היא משום ש-Android מאפשר להתקין חנויות יישומים חלופיות (וזה בלי להיות מפתח, לפרוץ מכשיר או להחליף ROM), וגם להתקין יישומים ישירות מהספק ללא חנות.

אז השתמשתי בחנות F-DROID שמספקת תוכנות קוד פתוח שניתן לבטוח בהן.
הסיבה שבכל זאת נכנסתי ל-Play בסופו של דבר, היית כי משום מה באותה תקופה לא היה VLC בחנות הפתוחה (כיום הוא שם), אבל גם אז לא עשיתי זאת עם חשבון הדוא"ל הראשי שלי אלא אם חשבון נפרד.

כשפלטפורמה פתוחה, יש חלופות להכל.
למעשה, באתר xda-developers יש עכשיו סדרת כתבות איך ניתן להשתמש במכשיר Android בצורה מלאה בלי שירותים של Google בכלל.

זה אולי לא נוח כמו להשתמש במה ש-Google מציעה, אבל מי שמוכן לטרוח קצת למען שמירה על פרטיות ושליטה, בהחלט יכול להסתדר.

ומעבר לפינה יש מערכות אחרות לטאבלטים וטלפונים חכמים: טלפונים עם Firefox OS כבר יצאו, ועד סוף שנה נראה טאבלטים.

וגם Ubuntu Touch בדרך - זו הסיבה העיקרית שבחרתי דווקא ב-Nexus 4: כי הוא נתמך רשמית ע"י Ubuntu ומאפשר לי לברוח מ-Android במידת הצורך (לפחות הוא יאפשר ברגע שהגרסה תתייצב, הם עדיין ב-beta).

לכל דבר בעולם יש חלופה, השאלה רק עם נעולים למשהו ספציפי או לא...

shoosh2607

Member
מנהל
צ'מע, חלק ניכר ממה שכתבת לא הבנתי בכלל

אבל מיילים? ג'ימייל. נכון, יש חלופות אבל אני רוצה את הכי טוב.
מסמכים משותפים? דרייב.
חיפוש באינטרנט? גוגל
ועכשיו גם הניווט...
מה לעשות? זה הכי נוח לי ובאמת שאין לי מה להסתיר. שיהיו בריאים

BravoMan

Active member
מי קבע ש-Gmail הכי טוב?

הוא חינמי, הוא פופולרי, והוא נותן נפח גדול מאוד, אבל האם הוא באמת הכי טוב?

לפי איזה מדד?

לא שאני מנסה לשכנע אותך לעבור חס וחלילה, השאלה היא פשוט למה את חושבת שהוא הכי טוב? אלו עוד שירותים ניסית?

בכל אופן, אסביר לך בצורה פשוטה את העיקר כי אולי זה יעניין אותך:
מכירה את Google Play? החנות שדרכה את מתקינה את כל האפליקציות על המכשיר?

אז היא לא האפשרות היחידה! יש עוד חנויות שמכילות אפליקציות שונות (חלקן יש גם ב-Play חלקן לא).
למשל, ל-Amazon יש חנות ליישומים ל-Android.
אפשר להוריד אותה מכאן:
http://www.amazon.com/mobile-apps/b?ie=UTF8&node=2350149011

יש עוד חנות שכוללת רק תוכנות חופשיות (הן גם חינמיות, אבל הרבה יותר מזה), אפשר להוריד אותה מכאן:
http://f-droid.org

בקיצור - יש עולם של יישומים מעבר למה ש-Google נותנת לך, ואת לא צריכה "לפרוץ" את המכשיר כדי להשתמש בהם.

זאת, בניגוד ל-iOS שם יש רק מה ש-Apple מרשה, ועל הדרך היא גם קובעת ענייני מוסר, דת, מיניות ועוד.

shoosh2607

Member
מנהל
רגע - וזה בטוח?

לא בא לי שאיזה יישום לא ברור יקלקל לי את המכשיר

לי נוח עם ג'ימייל - הוא ידידותי, מתחבר לי ל hangout, נפח גדול, חינמי.
אבל שוב, אין צורך לשכנע אותי כי אין לי שום בעיה עם זה שגוגל יודעים עלי הכל.

BravoMan

Active member
בטוח כמו Google Play וה-Appstore של Apple

אין שום חנות בעולם שתשמור עליך ב-100% בלי שתצטרכי להפעיל שיקול דעת.

אני לא מכיר את תהליכי הסינון של Amzon ספציפית, אבל כמו בחנות של Google יש להם דירוגים והערות, את יכולה לדעת של מי היישום, ואת יכולה לבדוק אלו הרשאות הוא דורש לפני שאת מתקינה אותו.

אז פשוט צריך להיות בררן במה שמתקינים - שוב, זה תקף לכל חנות.

לגבי F-Droid: כרגע, חסרה להם מערכת דירוג ותגובות, וזה חיסרון, אבל האפליקציות שם הן מה שמכונה "קוד פתוח", כלומר כל אחד יכול לדעת בדיוק מה התוכנה עושה (בניגוד לרוב התוכנות בחנויות האחרות), הרבה עיניים עוברות עליהן, וקשה מאוד עד בלטי אפשרי להחביא שם מזיק.

שוב, זה לא אומר שלא צריך להיזהר, כי הכל אפשרי.

shoosh2607

Member
מנהל
ברור שצריך לבדוק

אבל ב - play וב - appstore לפחות יש איזו מערכת סינון.
אבל אני אנסה - תודה

BravoMan

Active member
סליחה אם לא הבנת, אבל זה לא שהחנויות

האלה לוקחות כל תוכנה שהן מוצאות זרוקה באינטרנט ונותנות לך אותה.

ל-Amazon יש הרשמה, תשלום וכללים בדיוק כמו לחנות של Google.
רמת היכולת שלהם לקבוע אם התוכנה עושה משהו מזיק זהה לזו של Google ו-Apple.

F-Droid לדעתי יותר בטוחה משלושתן כי הם לוקחים רק תוכנות פתוחות שניתן ממש לדעת מה הן עושות, כך שיש להם יכולות סינון הרבה יותר גבוהות מלשלושת החברות הללו.

noa_f

New member
גם אם "ניתן לדעת" מי אמר שבאמת הסתכלו?

לדעתי, אנשים שומעים "קוד פתוח" ונופלות להם ההגנות. "הם עשו קוד פתוח, הם בטוח נחמדים וטובים!"

BravoMan

Active member
מי שמנהל את המאגר אמר.

פרויקטים מכובדים שמחזיקים מאגרי תוכנה דואגים לבדוק בטיחות ותקינות של תוכנות שהם מכניסים למאגרים, ויש להם תהליכי קבלה שהרבה פעמים לא פשוטים ועל המפתח להוכיח את עצמו ואת איכות מוצריו.

מוניטין הוא מדד חשוב מאוד (אולי הכי חשוב) בעולם הקוד הפתוח, והוא משמש הגנה לא פחות טובה (ולדעתי גם הרבה יותר טובה) מהבטחה של איזה תאגיד שהם כביכול בודקים תוכנות, כאשר בפועל אף אחד לא יודע מה באמת הולך במשרדים הסגורים שלו.

אגב, כשיש לך כמה אלפים בודדים של יישומים שונים וייחודיים, הרבה יותר קל לבדוק אותם מאשר כשיש לך כמה עשרות אלפי אפליקציות פלוצים

ולמקרה שלא שמת לב, בהודעה הקודמת שלי חזרתי שלוש פעמים על כך שבכל חנות צריך קודם כל להפעיל שיקול דעת ולבדוק מה מתקינים, ולא לסמוך אוטומטית על החנות שתגן עליך.

אז אני לא יודע לאלו אנשים את חושבת שנופלות הגנות, אבל אני לא אחד מהם, ולא המלצתי כאן לסמוך על עיוור על שום דבר.

noa_f

New member
וזו דוגמא לתגובה לא מתנצחת?

לא הסברת איפה טעיתי בכך שטענתי שווידג'ט = אפליקציה. למה? כי ווידג'ט = אפליקציה.
נכון, היא פתוחה תמיד (זה לא יתרון בעיני וגם לא בעיני כל אלו שהסוללה שלהם נגמרת אחרי חצי יום), נכון היא לא תמיד על מסך מלא, אבל לפעמים כן ולפעמים היא לא. ולפעמים היא עושה דבר אחד ולפעמים מתוחכמת בדיוק כמו אפליקציה "רגילה". כל אלו הן פשוט עוד דוגמאות לממשק לא קונסיסטנטי ומבלבל.

ול-shoosh2607: שאלתי "מה ההבדל" כדי לשמוע מה ההבדל (אולי בכל זאת אני טועה). לא כתבת שום הבדל. למה? כי אין הבדל!!! וידג'ט = אפליקציה.
אם אני צריכה לעבור למסך מסויים כדי לראות את הוידג'ט, אז באותה המידה אני יכולה ללחוץ על אייקון (שפותח אפליקציה) כדי לעבור למסך המסוים לראות את התוכן שלה...

BravoMan

Active member
לא, זו דוגמה להלצה.

אני באמת חושב שכמה ממשתתפי הפורום הזה לקחו את התגובות של shoosh2607 קצת יותר מידי ללב

וברצינות: יש הבדלים טכניים בין יישום לווידג'ט, אבל הרי משתמש אינו מתכנת ואינו אמור לדעת על ההבדלים האלה.

מה שהמשתמש אמור לדעת, זה כיצד הם משפיעים עליו.

אז: ווידג'ט אינו אפליקציה!
כשאת רואה ווידג'ט על המסך, זה לא אומר שיש קוד נוסף שרץ וזולל את הסוללה. לחלוטין לא - מי שאחראי על כל התצוגה זה למעשה מסך הבית בעצמו.
הפעם היחידה שהאפליקציה מתעוררת, זה כאשר מגיע הזמן לעדכן את המידע (המערכת מעירה אותה) או כאשר המשתמש לוחץ על ה-Widget.

אם כבר, יותר נכון להשוות ווידג'טים להתראות מבחינה תפעולית ומבחינת צריכת סוללה.

אבל נדמיין שאפילו זה לא מעניין אותי בתור משתמש.
ווידג'ט אפליקציה, לא רוצה ללמוד על הבדלים, רוצה שהמכשיר ישרת אותי.
מה שאני רוצה זה נוחות, נכון?
נוחות זה מקסימום תוצאה תוך מינימום התעסקות, מסכימים?

יופי. אז עכשיו יש לי במכשיר כמה מקומות בעלי רמת נגישות משתנה:
יש את מסך "הנעילה" (למען האמת אני מתחיל לחשוב שהוא מיותר אם לא מנסים להגן על המכשיר עם ססמה), יש את המסך הראשי שזמין מיד (נקרא לו רמה 1), יש המשך של המסך הראשי - צעד אחד ימינה או שמאלה, נקרא לזה רמה 2, ויש את כל השאר (לוקח מספר פעולות להגיע לשם).

התיאור הכללי נכון גם ל-iOS וגם ל-Android ולמעשה לעוד מערכות.

עכשיו השאלה היא מה המשתמש יכול לעשות עם שטח הפרמיום ברמה 1 שזמין מיד, מה הוא יכול לעשות עם רמה 2 שמצריכה עוד פעולה (swipe) בודדת ועם מה נשאר לו להתעסק בלחיצות רבות ופעולות שונות.

ב-iOS השטח הנגיש מוגבל להפעלת יישומים וסימניות דפדפן.
וזהו.
רוצה לחייג לאיש קשר מסוים בלחיצה אחת בלבד?
אי אפשר.
(נדמה לי שהיה פעם יישום שפתר זאת חלקית, אבל אני לא בטוח אם הוא עדיין קיים, וגם הוא פתר זאת עבור איש קשר בודד בלבד)
רוצה לראות מזג אוויר, הודעות אחרונות, מניות, את הקיר שלך ב-FB? אי אפשר.

רוצה לקצר את הדרך להפעלת הוט-ספוט?
אי אפשר.

וזה ההבדל האמתי שחשוב למשתמש: כמה התעסקות הממשק של הטלפון יכול לחסוך לו.

זה שיש תמיכה ב-Widgets זה לא אומר שאת חייבת לשים כאלה. זה רק אומר שיש לך בחירה.
את יכולה לנצל את שטח המסך איך שנוח לך ולא איך שהחליטו עבורך. את יכולה לחסוך לעצמך לחיצות.
ואם את לא רוצה להחליט לבד? אז תשערי עם ברירת המחדל. זה לא ש-Android מכריח מישהו "לחשוב" יותר מ-iOS.

בסופו של יום, לכל ממשק צריך להתרגל.
בהתחלה, לא סבלתי את ה-DOK הצדדי שיש בגרסאות החדשות של Ubuntu, אבל אחרי תקופה מצאתי את עצמי מפעיל את היישומים הנפוצים בלי להסתכל כמעת לאן העכבר הולך.

מצד שני, במקרים הנדירים שאני חוזר ל-Windows, הרבה פעמים העכבר נזרק לי לצד המסך, ולוקח כמה שניות להיזכר שה-DOK לא יופיע, לך תדפדף בתפריט התחל.

וזו בדיוק הסיבה שהטיעונים שלך על "בלגן" שונים בתכלית מטיעון "אי אפשר להעביר קבצים ב-BT":
ממשק טוב או ממשק רע זו קביעה סובייקטיבית. אומנם יש אנשים שמשקיעים מאמץ רב במציעת מדדים לאסתטיקה ונוחות, אבל בסופו של יום היופי הוא בעיני המתבונן.

העברת קבצים ב-BT זה שחור ולבן: או שאפשר, או שלא.
את יכולה לטעון שאת ספציפית לא צריכה את זה ולא תשתמשי בזה, אבל זה לא משנה את העובדה שלמיליונים אחרים לא השאירו ברירה: לא שאלו אם הם צריכים או רוצים, לא השאירו את האפשרות.
פשוט חסמו. ולמה? ככה.

לא מרוצה? זרוק אלפי שקלים לפח ותחליף מכשיר. אחלה חופש...

noa_f

New member
קודם כל, זה לא כאילו שאפל החליפו את כל

האפשרויות אחרי שקנית את המכשיר.
השכנים שלנו היו אמורים לקבל מיניוואן בליסינג מהעבודה. אז השכן, לפני שהוא חותם ל-3 שנים התחייבות למכונית, לקח אחת כזו ובדק שנכנסים 3 כסאות בטיחות מאחור ועגלה ענקית בבגאז'. לא נכנסו. לא לקח.

מי שקונה מכשיר על בסיס הפיצ'רים שהיו לו במכשיר קודם - של חברה אחרת, מסוג אחר, עם אפשרויות אחרות - ואז אומר: רגע, למה אין לי פה את זה? הוא - תסלח לי - אידיוט מושלם.
אין דבר כזה "אבל תמיד יש", או "אבל חייב להיות". לא חייב להיות, לא תמיד יש. אף יצרנית לא חייבת לך כלום - החובה היא עליך לבדוק.

נכון שאם היא רוצה לקוחות, רצוי מאוד שהמוצר שלה יתאים להם. אבל אנחנו לא "פורום מודלים עסקיים" וכרגע אני לא חרדה לעתיד האייפון שלי, משום מה. זה לא רנו פלואנס של "בטר פלייס"...

ולגבי החזרה האובססיבית שלך על כך שממשק הוא בסה"כ ענין של טעם אישי: כשאתה רואה קטע קוד - אתה יכול לשפוט אם הוא טוב או רע?, אם הוא מקצועי או חובבני? אם קל לדבג אותו או שהיה רצוי לבנות אותו אחרת? אם אתה איש מקצוע - בוודאי שכן.
ואם אגיד לך שקטע קוד מסויים שהגדרת אותו כחובבני וגרוע, עושה בסופו של דבר את מה שהיה אמור לעשות (זה רק לקח יותר זמן לכתוב, בלתי אפשרי לדבג, יהיה ממש קשה לשדרג, ובאופן כללי עדיף לעשות לזה רמונט) - זה ישנה את ההחלטה שלך לגבי כמה שהוא גרוע? כנראה שלא. אבל אולי תוכל לחיות איתו.

אז סליחה - אני חושבת שהקביעה שלך שהקוד ההוא לא טוב, לא חשובה. היא סובייקטיבית, אין דבר כזה תכנות טוב או לא. יש רק באגים או בלי-באגים. אז מה אם יש לך מדדים?
זה עושה את הפונקציה? עושה. אז זה נופל פעם ביום ויקח פי שתיים זמן וכסף לכל שינוי. קוסמטיקה.

פחחחח

תעשה לי טובה, תשאר בתחום שבו אתה מבין, במיוחד אם אתה נחרץ. או שתתחיל לקרוא.

AYELET1

New member
יש סטנדרט מסויים( כתוב או לא) להתנהגות

סמרטפונים.
כמו שברור מאליו שבמכונת כביסה שקונים היום (ולא, היא לא יד שניה, בת עשרים
) יש בה כביסה בטמפרטורה גבוהה, כביסה במים קרים, עם סחיטה ובלי סחיטה
כך גם עם טלפונים.

למעלה