אז על מה כל המהומה?

OrEl74

Well-known member
מנהל
אז על מה כל המהומה?

OK, אז לברון שינה לבלאט את התכנון של המהלך האחרון. מה כל כך נורא בזה?
לברון לא השחקן (שלא לומר, הסופרסטאר) הראשון שבא למאמן שלו במהלך מכריע ומשנה לו את התוכניות.
כולנו מכירים את אותו מהלך שג'ורדן תיכנן עם סטיב קר בפלייאוף 97 כשבמהלך פסק הזמן, ג'ורדן אומר לקר שיהיה מוכן כי הם הוא מתכוון למסור לו.
גם אייזיה תומאס שינה לצ'אק דיילי המנוח מהלך מכריע (אני חושב שזה היה מול הסלטיקס) כשהוא אומר לו שהוא יקח את הזריקה האחרונה במשחק ולא שחקן אחר.
אמנם זה לא קורה לעיתים קרובות מידי אבל זה קורה וזה לא אמור להפתיע שהכוכב הגדול רוצה להיות זה שיקבל את הכדור האחרון.

לעולם לא נדע מה היה קורה אם המהלך היה מתבצע כפי שבלאט תיכנן ואף אחד לא אומר שזה לא היה מהלך טוב ונכון רק שעובדתית, הדרישה של לברון לקבל את הכדור היתה מוצדקת בסופו של דבר.

אבל!!!
דבר אחד בכל זאת מציק לי בכל הפרשה הזאת וזה ההצהרה הזאת של לברון במסיבת העיתונאים כשעל פניו חיוך שחצני משהו "המהלך שהמאמן תיכנן, מחקתי אותו"
הזלזול הזה במאמן (ולא בגלל שזה בלאט והוא "משלנו") מעצבן ומקומן אבל אם נהיה כנים, כשמדובר בלברון זה גם לא כזה מפתיע.

אשמח לדעתכם על הפרשה התורנית שמסעירה את האמריקאים המשועממים

liron1311

New member
זה מתעצם בגלל עניין הטיימאאוט

שזה סיפור כמובן הרבה יותר גדול לדעתי. כל העונה אמרתי שהתקשורת מוציאה מכל פורפורציות דברים כאלה, אבל בלאט באמת פישל פה. טעות כזו ברגע מכריע וכמובן שבעידן הטכנולוגיה של היום זה לא ייעלם (בעבר אולי היו מפספסים דבר כזה). לא מתאים לו. כמובן שזה קרה, קורה, יקרה וכו' אבל הפעם לא נעים ובאמת לא במקום.
&nbsp
לגבי כל העניין המהלך? מסכים עם מה שאמרת. לא מעניין במיוחד.
&nbsp
לא מסכים עם המשפט של "זה לברון, אז זה לא כזה מפתיע". זה נאמר כאילו יש איזה קונצנזוס מופרך שלברון לא מכבד שחקנים/מאמנים, לא מנהיג? שטויות בעיניי.

OrEl74

Well-known member
מנהל
לא מנהיג?

אם יש משהו שכל הסיפור הזה מוכיח זה שהוא מנהיג.
וצריך להרחיב לגבי הקונצנזוס שלברון לא מכבד מאמנים/שחקנים? אם כן, אז כנראה שהיית קצת מנותק בשנים האחרונות.
אתה מוזמן לשאול את מייק בראון, אריק ספולטרה, כריס בוש, קווין לאב.
וכן, גם את דוויד בלאט.
&nbsp

liron1311

New member
לא נראה לי שאני מנותק

יש קונצנזוס? הייתי שמח לשמוע את זה מאנשים שהם לא אוהדי שיקגו ממורמרים...

אשמח לשמוע מה הרביעייה שהזכרת אומרת, אבל איבדתי את המספר שלהם. אתה רוצה להרחיב?

liron1311

New member
אני סתם מיתמם

אני מודע טוב מאוד לכל הסיפורים ואני טוען שהכל ניפוח תקשורתי אחד גדול. בסופו של דבר, מי שרוצה לראות את לברון ככה יראה אותו ככה ומי שלא, לא. אני מחזיק בדעה שהכל מנופח היום בכל הסיפורים האלה.
&nbsp
ברור לי מאוד מה אוהדי שיקגו חושבים. במיוחד באמצע סדרה מותחת נגדם. תוסיף לזה את ההיסטוריה - לברון העיף אותם כבר כמה פעמים מהפלייאוף וגם לא הייתי מזלזל ב"חשש" שלהם מהסיכון שלברון מהווה על ג'ורדן כגדול מכולם מאז שנכנס לליגה (בלי להיכנס לזה, אני בטוח שרבים פה מוכנים לקבור אותי על זה).
&nbsp
אצל אוהד NBA ממוצע או קצת יותר? לא יודע מה התחושה הכללית לגבי לברון. בגלל זה התנגדתי להצגה הזו של "זה לברון, אז זה לא מפתיע".

תאמין לי שאני מכבד את לברון בתור שחקן

אני חושב שהוא השחקן הכי טוב בעולם , אפילו טופ 10 בהיס' כבר כיום.
לסדרה מול שיקגו אין שום קשר למה שאני חושב על האופי המחורבן שלו מאז שהגיע לליגה..
תשים לב גם בפוסט של המשחק קליבלנד-שיקגו שלא רשמתי אפילו מילה אחת על לברון פרט לזה שהוא משחק בלי סרט על הראש
.
&nbsp

OrEl74

Well-known member
מנהל
לברון צודק

הוא יודע שעם הסרט על הראש הוא נראה כמו מטרה נעה עבור נואה אז הוא מעדיף להוריד אותו ולא לקבל סטירות לראש

&nbsp

liron1311

New member
מבין לגמרי

אני אוהד בוסטון כן? הקבוצה שפגשה אותו הכי הרבה בפלייאוף. בשרשור ההוא? ראיתי בעיקר הרבה עצבים
אבל שוב, מבין לגמרי ומשתדל לא לשפוט אוהדים, בטח בתגובות תוך כדי משחק.

בקשר לג'ורדן , גם הוא לא היה טלית שכולה תכלת

היה רודן לא קטן כלפי החברים לקבוצה, ובאמת סביר להניח שאם היה משחק בעידן התקשורתי של היום- היינו שומעים על הרבה סיפורים כאלו.
אפילו סיפורים הרבה יותר קשים, אומרים שהפרישה הראשונה שלו למשל באה כתוצאה מחובות עתק בהימורים שהיו לו וסטרן אילץ אותו לפרוש כדי להשתיק את הפרשה. כמו כן אמרו שהוא בגד באשתו ומה לא.. עם השנים מגלים עוד ועוד סיפורים.
הורס גראנט אמר לאחרונה באיזה ראיון שג'ורדן פיצץ איזה שחקן באימון, שבר לו את האף.. בקיצור היה שמח גם איתו.

OrEl74

Well-known member
מנהל
אוהדי שיקאגו ממורמרים?

אתה באמת מנותק אה?
&nbsp
לעולם לא אהיה ממורמר מלברון, הוא השחקן הטוב בעולם אם נרצה ואם לא.
להפסיד לו זאת לא הפתעה גדולה ובטח שלא אכזבה מבחינתי.
אני בהחלט ממורמר על היחס הלא הגיוני שהוא מקבל מהשופטים לפעמים אבל אני גם הראשון שיגיד לך שזה לא מה שמפסיד לבולס משחקים.
&nbsp
ושוב, אם אתה לא יודע מה טיבה של מערכת היחסים של לברון עם בראון שאותו הוא דאג שיפטרו.
או את טיב מערכה היחסים שלו עם ספולטרה שגם בו הוא זילזל לא פעם בראיונות.
או את העובדה שרק לפני חודשיים בוש ציין שהוא ולברון לא היו חברים טובים ולמעשה מאז שהוא עזב את מיאמי, הם לא בקשר בכלל.
או את חוסר התקשורת שלו עם לאב לאורך כל העונה והעקיצות ההדדיות שלהם זה לזה בתקשורת ובטוויטר.
אז איך אני אמור להגיב לאדם שטוען שהכל אחיזת עיניים ולא רואה גם את מה שהאוהדים בשרופים ביותר של לברון רואים?
&nbsp
אההה וכן...
דוגמא 1:
https://www.youtube.com/watch?v=vowNwPPhciM
דוגמא 2:
https://www.youtube.com/watch?v=uGpSpXJwlJ0
&nbsp
ואגב, לברון בעצמו אמר שיש לו רק 3 חברים בליגה...וויד, כרמלו וכריס פול (מה שנקרא, אמור לי מי חברייך ואומר לך מי אתה)
כל השאר מבחינתו הם "חברים לעבודה" כהגדרתו.
&nbsp

liron1311

New member
זה פשוט לא נכון

לברון דאג שיפטרו את מייק בראון? היו להם 5 שנים מוצלחות מאוד ביחד, הגיעו לגמר, בראון זכה במאמן העונה, 55 ניצחונות בעונה. זה באמת אף פעם לא נגמר באליפות - גם בגלל הסגל החלש שההנהלה חיברה וגם בגלל בראון שהוא לא מאמן התקפה טוב במיוחד - אבל אם הם באמת לא היו מסתדרים הוא היה עף הרבה לפני. אז אחרי עונת 2010 לברון דאג שיפטרו אותו ו...עזב למיאמי? אה, אוקיי מאוד הגיוני. אולי בעונה ההיא היו פשוט ציפיות יותר גבוהות וקבוצה יותר טובה והם אכזבו ועפו בחצי גמר המזרח + ההנהלה ידעה שהיא חייבת לעשות משהו דרסטי כי לברון עלול לעזוב - אז היא פיטרה אותו? דווקא נשמע יותר הגיוני. זה נקרא שלברון דאג שיפטרו אותו? אז גם דוראנט דאג לזה שברוקס יפוטר? זו אותה סיטואציה. אני דווקא זוכר שלברון אמר כמה מילים טובות מאוד על בראון, במיוחד אחרי שפוטר מהלייקרס אחרי 5 משחקים כמה עונות אחרי זה וגם כשחזר לעונה בקליבלנד.

ספולסטרה? אני דווקא זוכר דיבורים בקיץ אחרון על הכבוד ההדדי ביניהם ואת ספולסטרה כאחת הסיבות להישאר במיאמי. אה כן, המקרה ההוא של "הדחיפה". הוכחה חותכת לשנאה ששררה ביניהם.

כריס בוש? אולי הכי הזוי מבין הרביעייה. ה"דיווח" הזה לפני כמה חודשיים אמר שבוש ולברון כבר לא מדברים באופן יומיומי יותר אבל הם עדיין חברים (אתה מוזמן לחפש). מה ש...לא כל כך מפתיע בהתחשב בזה שהם כבר לא באותה קבוצה וזה לא שהם היו חברים-הכי-טובים לפני זה כמו לברון ו-וויד. למה שידברו כל יום? מה ההיסטריה? אני דווקא זוכר שלברון ישר היה לצד בוש בכל העניין עם הקריש דם בריאות. שלא לדבר על התקופה שלהם במיאמי שהם היו ביחסים טובים מאוד.

קווין לאב? סבבה, יכול להיות שהם לא חברים טובים במיוחד. אם תשאל אותי, נראה שלאב מבודד את עצמו מהקבוצה (היה דיבור על זה גם במינסוטה אני חושב) הרבה יותר אבל כל אחד רואה מה שהוא רוצה אני מניח. איפה ראית איזשהו חוסר כבוד של לברון כלפיו או משהו כזה?

ומה בדיוק הדוגמא השנייה אמורה להציג? את זה שלברון ו-וויד חברים ממש טובים עוד מהדראפט...? מה אתה מנסה להגיד? יש ללברון 3 חברים אמיתיים מהליגה (יש לו גם קליקה של איזה 5 חבר'ה מאקרון) שהוא מבלה איתם גם בפגרה...אחלה. אז הוא לא יוצא לבאולינג עם קיירי בקיץ, כמו שבטח ורז'או עושה. אתה מחפש פה ברמות, בן אדם.

בקיצור, זיכרון סלקטיבי. באמת שלא הצגת פה כלום. עם בראון לא היה כלום. לברון בכלל לא המשיך בקליבלנד אחרי הפיטורים שלו (אני מניח שגם זו אשמתו). עם ספולסטרה הייתה "התחלה איטית" (שמיוצגת ע"י תקרית אחת של "דחיפה") של היחסים שעם הזמן נעלמה. אין לי מושג מה רצית עם בוש בכלל.
זה אפילו לא תקריות. אנחנו חיים בעידן כשאתה השחקן הכי טוב בליגה אז כל תנועה שלך מצולמת ומנותחת ב1000 דרכים ולא משנה מה תעשה אפשר לקחת את זה לכיוון אחר. בגלל זה, זה עוד יותר מצחיק אותי לשמוע את זה מאוהדי שיקגו שסביר להניח סוגדים לג'ורדן, שאם היה חי בעידן הזה היו פי 2 סיפורים כאלה.

ואגב, וצריך להגיד את זה - אפילו בלי להיכנס לעניינים הNBAיים של "הכוכב הגדול חייב לזרוק את הזריקה האחרונה" = אם בלאט באמת תכנן שלברון יכניס את הכדור עם 1.5 שניות, כשאין זמן שהוא ייכנס ויזרוק...אז הוא באמת טיפש, מה בדיוק הוא חשב?

picki23

New member
תראה

מייק בראון פוטר מכיוון שהנהלת קליבלנד הרגישה שלברון לא יחזור לשחק תחת שרביטו.
&nbsp
אני יכול להגיד לך שלברון קלע זריקה גדולה אבל בהתאם למשחק, היה סביר להניח שזה לא ייכנס. יותר מזה - אם זה לא היה נכנס לברון היה נכנס לשיח הצ'וקר הגדול אי פעם. שתי עבירות תוקף רציניות במאני טיים ובכלל ממוצעים רעים יחסית למי שמרכז את המשחק. (דוגמא לממוצעים רעים - אם אסיסט שווה 2, איבוד שווה -0.75 אסיסט וחטיפה שווה 2, היחס בין חטיפות + אסיסטים ל איבודים במשחק הזה = 1.5 . בד"כ גאוני הסטטיסטיקה מחשיבים איבוד כיותר משמעותי מאסיסט ואז היחס הוא פחות מ1. ) לא הייתי ישר מזלזל בהחלטה של בלאט.
&nbsp
מה שכן יכול לעצבן -
&nbsp
לברון מדבר על ההתפתחות של בלאט כאילו לברון המאמן ובלאט הוא השחקן. שחקן צריך להבין את הררכיה ולדעת שגם אם אתה השחקן הטוב בעולם יש לך עדיין מאמן והוא רואה את הדברים מהצד.
&nbsp
לברון עושה מבלאט צחוק בפומבי במסיבת העתונאים ואומר " מחקתי את התרגיל של בלאט". אין שחצנות גדולה מזו. אני אוהד גדול של הלייקרס וקובי ברייאנט (הסלידה שלי מלברון היא האהדה העיוורת אליו ולא בגלל ההשוואות הטפשיות בין שני שחקנים שלא משחקים אותה עמדה ולא אותו משחק). בחיים קובי לא עשה צחוק מאף מאמן שהיה לו בצורה הזו. הוא כן ירד עליהם בתקשורת (מייק בראון ודאנטוני) אבל הוא מעולם לא אמר משהו כמו הלכתי ועשיתי ההפך ממה שהמאמן רצה. אתה יכול להבין למה מה שהוא אמר פסול? תעזוב את מה שהוא עשה.. אני בטוח שבראיינט ועוד הרבה גדולים החליטו לקחת לעניינים את הידיים כשהיה מתוכנן אחרת.
&nbsp
זה עניין של צורת מחשבה. אני גם נורא לא מעריך את ההתנהלות של לברון במגרש ומחוץ למגרש, אני לא רואה את הדברים בצורה כ"כ חד משמעית אבל סובייקטיבית הוא מעצבן אותי נורא. (דווקא כשהתחלתי להעריך אותו שנה שעברה)
&nbsp

billc

New member
דרך אגב אם לברון היה מחטיא את הזריקה הקשה מהשלוש

הם היו הולכים להארכה, ואם קלבלנד היו מנצחים אז שום שיח לא היה מתפתח

picki23

New member
גם אם היו מנצחים בהארכה

היה מתפתח השיח הזה כי הוא חירבן להם הובלה של +5 בדקה וחצי.
&nbsp
אחלא אם כן בהארכה הוא היה מנצח את המשחק אבל קשה לי להאמין אם איך ששמרו עליו ואיך שהוא שיחק
&nbsp

billc

New member
למה לא יכול להיות תאקלים פה ושם בין מאמן לכוכב שלו

אני בטוח שהיה תאקלים בין ג'ורדן לפיל ג'קסון, וגם זכור לנו טוב מאוד שהיה תאקל בין פיל ג'קסון לפיפן
זה תחרות זה מלחמה יש סיר לחץ, לפעמים משחררים אדים,

Cade Foster

New member
דבר אחד אני לא מבין

אומרים שהבקשה של בלאט לטיים אאוט בזמן שאין לו הייתה "גומרת להם את המשחק". למה? מקבלים על זה טכנית?

הפסקה האחרונה שרשמת על זה כל המהומה

לברון עם אופי מחורבן חייב להראות לכל העולם שהוא זורק *** על בלאט

למעלה