אז מה קורה לעבודה???

אז מה קורה לעבודה???

אני תומך מפלגת העבודה, ואני גאה להיות שייך למפלגה זו, אך אני מודאג ממה שקורה לה. המפלה של העבודה לא התחילה עם בחירת מצנע, כי מצנע נבחר מאוחר יותר, והיא לא באה הפסד ברק, כי גם אז הפהר לא היה כו גדול. התבוסה התחילה עם כניסתנו לממשלת האחדות ששרון הקיים עם ניצחונו בבחירות. כיום בנימין בן אליעזר הוא אדם מאוד הגון אשר מתנגד לכניסת העבודה לממשלת אחדות ללא תיק האוצר, אך אז הוא היה מנהיג ללא ניסיון אשר עשה טעות על גבי טעות. רוב חברי העבודה חושבים וטועים שהתבוסה באה כי מצנע היה "שמאלי מדי", אך זה לא נכון. התבוסה הגדולה באה משום שהיינו זנב של הליכוד בממשלת האחדות. כיום העבודה מנסה להציג את עצמה כמפלגת "מרכז", אבל ניראה לי שהחכמים ביננו מבינים שאנין באמת כזה דבר מרכז ושמרכז זו רק מילה יפה. אני שאלתי פעיל העבודה אחד, אולי אתה מתכוון מרכז-שמאל (מה שאומר שמאל מתון)? והוא אמר לי: "לא, רק מרכז", אבל רין כזה דבר מרכז, אז הכוונה היא ימין? העבודה תמיד הייתה מפלגת שמאל, היא לא ימין ולא "מרכז". אם העבודה באמת תמשיך עם השטויות שהיא עושה עכשיו, אז יקרה משהו לא טוב - העבודה כבר לא תהיה נציגת השמאל, ויח"ד תהפוך לנציגת השמאל (ולשם זה הולך עכשיו). אני מאוד מעריך את יח"ד והייתי שמח אילו העבודה ויח"ד היו מקיימים מחדש את "המערך", אבל אני תומך ממפלגת העבודה, ולכן הייתי רוצה שהעבודה תהיה נציגת השמאל. אסור לעבודה לשכוח שהיא מפלגת שמאל!!!

Charlie

New member
תקרא היסטוריה, מה אתה מקשקש?

מפלגת העבודה, מפא"י, המערך - מעולם לא שמאל ממש! מעולם! בשמאל היו תמיד מפלגות אחרות: רק"ח, מפ"ם, של"י, מוקד, רצ ועוד. תמיד העבודה היתה מפלגת מרכז-שמאל ולכן שלטה - היא משכה קולות הן מהשמאל והן מהמרכז, ורבין ז"ל השכיל ב-1992 (כמו ברק באופן אישי ב-1999) למשוך גם מצביעי ימין והליכוד. העם זז ימינה. העבודה חתכה שמאלה. הליכוד של שרון תפס את מקומה ההיסטורי של העבודה והפך ל"מפלגת-ציר" (כדאי שתקרא מה זה) מרכז-ימנית. העבודה תוכל לדבר על חזרה לשלטון כאשר תבצע 3 דברים: 1) תציג סדר יום אלטרנטיווי משלה למדיניות הביטחון והכלכלה של הליכוד. 2) תציב מנהיג בעל שיעור קומה בראשה ותרענן את השורות באנשים חדשים ואיכותיים שיהוו "כוורת" מושכת של אנשים מסביבו של רוה"מ המיועד. 3) תחזור מבחינה פוליטית למקומה ההיסטורי בפוליטיקה הישראלית כמפלגת מרכז-שמאל ותתרחק מגורמים שמאליים דוגמת יח"ד, שלום עכשיו וחד"ש שמבריחים כמעט כל מצביע שפוי מהמרכז וימינה. ואיש לא ניצח בחירות בלי קולות המרכז.

EverMan

New member
ככה ...

המושג "מרכז" בפוליטיקה לא קיים. תמיד זה יהיה שמאל או ימין. מתון , מתון מאוד אולי , אבל מתון. אתה מדבר על שמאל מדיני , שמאל זה לא רק מדיניות חוץ. רבין לא משך קולות ימין וקולות של הליכוד , פשוט הליכוד חי על אותם המנדטים שאנחנו חיים מהם - ה"קולות הצפים" , ה"מרכז". האנשים המתונים (שאגב , רובם נוטים שמאלה). הליכוד פשוט שבר שמאלה חזק מאז 77 ... 1.נכון 2.נכון 3.גם נכון. אבל העיקר הוא להתחיל פשוט להוות אופוזיציה לוחמת. להתחיל לצעוק , להתחיל להציע הצעות חוק , להתחיל לנסות להפיל את הממשלה. הפלנו את ביבי בענק ב99 , ושרון הפיל אותנו עם 19 מנדטים ב2001 ... אבל צריך לנסות ! וצריך לרצות. השאיפה לשלטון , השאיפה להוות אלטרנטיבה , נדמה שכבתה.

ש

שלמה איזקסון

Guest
השאיפה כבתה אצל פרס-איציק-רמון

תקרא היסטוריה, מה אתה מקשקש?

העבודה תמיד הייתה שמאל, לא "מרכז" ולא ימין. בן גוריון בכלל לא רצה את הימין בממשלתו, ורבין בכל הקיים קואליציה עם מר"צ (כיום יח"ד). תפסיק לדבר שטויות, אוקיי? העבודה תמיד הקיימה ממשלות שמאל, לא אחדות (חוץ ממשלת 67' והרוטציה). ידעת שכמאת כל אנשי שלום עכשיו הם מהעבודה??? אני פעיל שם, לכן אני יודע.

EverMan

New member
למעשה , העבודה הייתה ימין

מדיני במשך רוב שנותיה. עד שנות ה70 למעשה ... והעבודה/מפא"י קיימת כבר משנות ה30 ...

לא נכון

העבודה תמיד הייתה שמאל מדיני וכלכלי!!! העבודה אף פעם לא פתחה את המלחמות, אילו היא הייתה ימין היא כבר אז הייתה כובשת את "Aתי גדות לירדן" - העבודה רק הגנה על המדינה, והגנה זה לא רק ימין.

EverMan

New member
מקס , אם יש דבר שכדאי

שתלמד , זה שאיתי לא כדאי להתווכח על העובדות. טעויות קטנות (שבדר"כ קורות שיש לי 41 חום) קורות לעיתים רחוקות , אבל אני לא טועה. לפתוח במלחמות היא לא דרך הימין. החלוקה בין ימין ושמאל מדיניים היא בין ההסכמה להחזרת שטחים , מול חוסר ההסכמה המוחלט לכך. העבודה לדורותיה במשך רוב שנות קיומה , התנגדה להחזרת שטחים תמורת שלום. וגם סביב הצעת החלוקה של האו"ם , לא היה רוב במפא"י. להפך , בן גוריון הלך נגד דעת הרוב במפלגה שקיבל את ההחלטה.

shay or eli

New member
מפא"י ההיסטורית

תפקדה כמפלגת ימין בהרבה מובנים וכמפלגת שמאל במובנים אחרים. היא פתחה במלחמת ששת הימים, היא לא הסכימה להצעת סאדאת לשטחים תמורת שלום לפני 73', היא שברה באופן ביריוני את שביתת הנמלים בשנת 51', היא הפלתה מאוד את היהודים יוצאי ארצות ערב ואת עיירות הפיתוח, היא הנהיגה ממשל צבאי על האזרחים הערבים ועל חלקה בנאכבה לא נתחיל לדבר. מצד שני היא הנהיגה איזושהי מדיניות רווחה כפי שהיה מקובל אז - מדינת הרווחה הקיינסיאנית, שיתוף פעולה בין המעסיקים לעובדים כך שהעובדים מקבלים יותר זכויות ויותר חלקים בכלכלה מולאמים, אבל המעסיקים נשארים במקומם וממשיכים לשלוט.

Azazel

New member
ההון לא שלט בזמן מפא"י הישנה.

ההון היה קיים, והוא היה בעל כח מסויים, אבל הוא לא שלט במדינה.

Azazel

New member
וגם שבירת שביתת הנמלים

במסגרת של מאבק בין קבוצת עובדים, לממשלה נבחרת הוא לאו דווקא ימני. זה לא כמו היום שהדבר נעשה כדי להעביר את השליטה בידי מיעוט. זה שהם 'עובדים' לא נותן להם זכות לנהל את המקום. זוהי מחשבה אנארכיסטית, שאינני מסכים איתה. הכלכלה צריכה להיות בשליטת העם כולו, ולא חלקים שונים בשליטת אנשים שונים.

shay or eli

New member
כשאמרתי "לשלוט"

התכוונתי דווקא לשליטה באמצעי הייצור. למרות שההון הישראלי ובעיקר הזר (הבריטי, האמריקאי, הצרפתי...) בהחלט בחשו פה בקלחת.

Azazel

New member
בחשו בחשו,

אבל השלטון היה של ממשלה נבחרת שלא הייתה בובה של ההון. ההון הישראלי היה רך נולד באופן כללי, אבל זה הקטן עוד גדול יהיה, ויקנה את המדינה, כמו שאומרים.
מה שאני מנסה להגיד, שהשלטון במדינה לא היה בידי בעלי ההון, וזאת הייתה תופעה מאוד מיוחדת.

אז ככה

ש ט ו י ו ת. היא פתחה במלחמת ששת הימים כי היה ידוע שהערביים ייתקפו אותנו, וכולנו זוכרים כמה נהרגו במלחמה יום הכיפוריים אחרי שלא התקפנו כשידענו שהם יתקיפו - זה לא נקראה ימין. היא לא הפלתה את יוצאי עדות המזרח. הם קיבלו את כל התנעים הסוציאלים, הילדים שלהם הלכו לבצפר, לא היו שום הפליות. שלא יצפו שיביאו להם וילות!!! אני יסביר למה רוב מצביעי השמאל אשכנזים ולמה רוב מצביעי הימין מזרחים ספרדים (בלי להתחשב שכמאת כל המנהיגים גם אצל השמאל וגם אצל הימין אשכנזים). יש לי חבר אחד שמשרת בשטחים (הוא גם תומך העבודה), והוא סיפר לי, שרוב המזרחים-ספרדים ימנים רק כדי להראות שהם שונאים ערביים ושהם לא כמו הערביים למרות שהם באו ממדינות ערב.

shay or eli

New member
סליחה,

ואני חשבתי שמי שתוקף ראשון במלחמה הוא זה שפותח בה. אבל כניראה שלמקס תשובות, והוא כניראה יודע בבירור מה עבר בראשם של מנהיגי מדינות ערב. הוא גם יודע שביום כיפור ידעה ממשלת ישראל שמדינות ערב יתקפו, ולא שמצרים הציע לממשלת ישראל שלום תמורת סיני. בסדר מקס. אכן לא הייתה כל אפלייה נגד יוצאי ארצות ערב. לא הייתה כל אפלייה נגד עיירות הפיתוח, מתנס"ים ושירותי רווחה פרחו בשכונות המצוקה, המעברות הן פיקציה והדי.די.טי היה כולו מכוונות טובות. אה, וגם הניסויים על ילדי הגזזת: http://www.hagada.org.il/hagada/html/modules.php?name=News&file=article&sid=2577

EverMan

New member
אם כך - אז עדיין המצרים והסורים

הם אלו שתקפו ראשונים , א.לפי החוק הבנלאומי ב.בשל העובדה שהיינו תחת ירי מתמיד.

תגובה

ברור שאפשר היה חדעת. היו הסכמים בין המדינות שתקפו אותנו שבהם הם מסכמים על שיתוף הפעולה נגד ישראל, והם קירבו תנק'ים ומטוסים לגבול שלנו. והם גם לא הכחישו שהם רצו לפתוח. מתי היה ברור שבסופו של דבר הליכוד יזכה? אחרי הבחירות שלאחר מלחמת יום הכיפורים - למה? כי אז היה אותו מצב כמו במלחמת הימין, רק שבמקום לתקוף חשבנו שאין להם אומץ. הסיפור שהצגת על עדות המזרח - מדע מדיוני.

youvall

New member
מקס-לך תלמד!

העבודה, על כל גילגוליה מעולם לא הייתה מפלגת "שמאל"! מפלגת העבודה הייתה מאז ומעולם מפלגת "מרכז"-מרכז המפה הפוליטית, כאשר היה לה נוח יותר, מבחינה אידיולוגית להתחבר למפלגות "שמאל". בן גוריון לא רצה את חירות בממשלה-אבל גם לא את מק"י! רבין הקים קואליציה עם מר"צ-כי אנחנו יותר הסכמנו עם מר"צ מבחינה כלכלית ומדינית מאשר עם מולדת! זה עדיין לא סתר את העובדה שמפלגת העבודה לא הייתה מפלגת שמאל! לידיעתך-גנדי הי"ד הוא יוצא המערך...הוא אפילו ניסה שמולדת תרוץ ברשימה אחת עם המערך ב88... אתה יכול להיות פעיל שם-זה נהדר! אבל השותפות בין מפלגת העבודה לשלום עכשיו היא לא שותפות שתחזיק לאורך זמן-מהסיבה הפשוטה-המפה הפוליטית השתנתה...העם לקח טיפה ימינה, הליכוד בראשות שרון שבר שמאלה לכיוון העם, העבודה נבהלה טיפה והתחילה בהססנות ללכת שמאלה, יח"ד חתכה חזק שמאלה-לכיוון הערבים ושלום עכשיו הלכה עם יח"ד! הצורה היחידה שמפלגת העבודה תחזור לשלטון היא אם היא תשכיל לחזור למקומה הטבעי במרכז המפה הפוליטית! ד"א, 99'- מוקמת קואליציה שמכילה את שרנסקי והמפד"ל! 74-קואליציה עם המפד"ל! 92- קואליציה עם ש"ס... אלה רק דוגמאת להראות לך שמעולם לא הוקמה ממשלת "שמאל" אלא ממשלה שהכילה גם מפלגות מהשמאל! ומקס-המערך כשל, זוכר?!?

youvall

New member
היא גם לא הייתה שמאל....

המפד"ל ב74' הייתה מפלגת מרכז לדתיים.... אני מדגים למקס שזה לא תמיד מפלגות השמאל שהן בלבד מרכיבות קואליציה...

למעלה