אז מה צריך באמת?

deathcaster

New member
אבל זה מה שאני מנסה להסביר לך

"אם אומרים לך שאתה מקבל מלגה אם קיבלת ממוצע של מעל 95 אז אתה תקבל את המלגה בין אם הממוצע שלך הוא 96 בספרות אנגלית ובין אם הוא 96 בביולוגיה" - מלגה תקבל, רק בחלק ממוסדות הלימוד 96 בביולוגיה יתן לך מלגה גבוהה יותר. "ואם שני אנשים הם עם אותו הממוצע זה לא שהביולוג יועדף על פני ה... סיפרותאי? איך קוראים לד"ר לספרות?"- הוא כן, שניהם יקבלו מלגה, הביולוג יקבל מלגה גבוהה יותר (בחלק ממוסדות הלימוד).

Sophalin

New member
שוב

תלוי באיזו מלגה מדובר זה תלוי בככך הרבה גורמים. ואני אחזור ואגיד שוב, יתכן שמדעים מדוייקים יקבלו יותר אבל עלויות המחקר שלהם יקרות יותר.

the ror

New member
סבבה, זה התיאוריה, איך זה מתרחש למעשה?

איך אתה עושה שינוי לכל אותם אנשים פתאום להגיע לצבא לשרת ואחרי זה לעבוד? אני יודע מדתיים לאומיים שלא מעט מהם הולכים למכינות רק כדי להתכונן לשינוי של השירות הצבאי ו"העולם החילוני". לעשות שינוי שכזה לחרדים יהיה הרבה יותר קיצוני. מה גם, שהחרדים הרבה יותר מאורגנים ומאוחדים. ממה שאני יודע, או ששינוי שכזה פשוט לא יתרחש, או שהוא יתרחש ותקום צעקה להפסיק אותו כי יראו מה זה גורם לצבא ולתעסוקה בכלל שתוצף במכה אחת בחרדים. מה שמוביל אותי לתוכנית שינוי מתונה יותר.

לאונידס

Active member
אני לא חושב שמישהו דיבר על "קריעה"

אף אחד לא הציע לסגור את הישיבות. ישנן דרכים מסודרות לפתיחת מוסד לימודי וזכותו של כל אחד לפתוח מוסד לימודי בהתאם לדרכים האלה, גם חרדים. אבל, וזהו אבל גדול, המוסדות האלה צריכים להיות ממומנים ע"י המדינה לפי אותם קריטריונים שמוסדות דומים אחרים ממומנים. כנראה שלהערכת החרדים אם ישיבות וכוללים ימומנו כמו כל מוסד חינוכי דומה הם יסגרו ולכן זעקת השבר. אם לדעת החרדים כל כך חשוב להחזיק כל כך הרבה ישיבות וכוללים מעבר לכל מוסד דומה שיתכבדו ויתחזקו אותם. הפטנט פשוט, יוצאים לעבוד, מרוויחים כסף ותורמים למי שרוצים לתרום. לגבי התלמידים עצמם: יתנו כמו כל אחד אחר 3 שנים שירות צבאי סדיר + מילואים. מכסימום נצח יהודה (הנח"ל החרדי) יגדל קצת, לא יקרה כלום. אם מנהיגי החרדים חושבים שהחינוך שהם נותנים לתלמידים שלהם כל כך רע שהם לא מסוגלים להתמודד עם העולם שישפרו את החינוך. התירוץ של חינוך רע לא יכול להצדיק עריקות מהצבא. אני גם לא מתרשם מהאיומים בהצפה של לשכות התעסוקה. רלוונטי כמעט כמו איומים במינוי רמטכ"ל חרדי. חלק לא קטן מאותם חרדים ימשיכו לעבוד באותה עבודה - רק לא בשחור. יהפכו מעבריינים לאזרחים שומרי חוק. הגיעו לארץ מליון עולים חדשים מחבר העמים ולרובם נמצאו מקומות עבודה. הם הזניקו את כלכלת ישראל בצורה בלתי רגילה. בניגוד לחרדים מדובר באוכלוסיה בעלת השכלה רלוונטית אבל אני בטוח שגם לחרדים ימצא מקום ובהמשך בעזרת השם גם תמצא השכלה.

קלריס110

New member
תנאים מתאימים

ושיספקו להם את כל צורכיהם מבחינה דתית. אי שמיעת שירת נשים - זכותם. חדרים,תאים לגברים בלבד - זכותם. וכן הלאה..

Sophalin

New member
לא - לא זכותם

(אגב איזה תאים בצבא הם משולבים לבנים ובנות)?

קלריס110

New member
ממתי גויסו חרדים לצבא?

כשאני מתכוונת חרדים,אני לא מתכוונת לכיפה סרוגה,אלא לחרדים שלומדים יום ולילה בישיבות. אתה מוציא אותם ולוקח אותם למסגרת צבאית - ושם הבעיה. מעולם לא גויסו סוג אוכלוסייה כזו לצבא. ועכשיו רוצים לשנות סדרי עולם. לדעתי זו טעות ,כי הדרישות שלהם יהיו לא "הגיוניות" ולכן,הצבא לא יבין אותם וזה מה שנקרא ראש בריא במיטה חולה. אני חושבת לא צריך לגייס אותם לצבא,אבל להמיר את השירות שלהם בשירות לאומי.

deathcaster

New member
לא מדובר על תאי שירותים

היא מתכוונת למשרדים וכד'...שגם שם החרדים מבקשים הפרדה מגדרית

למעלה