אז מה צריך באמת?

deathcaster

New member
הוא לא, הוא מתקשר בעזרת סימנים

שפה= לא בהכרח דיבור. שפה יכולה להיות כל צורה של תקשורת. דיבור= הגיית מילים מהפה. ההגדרה הרחבה והמיידית של "דיבור" ע"פ ויקיפדיה: "דיבור הוא תקשורת קולית בעזרת מילים." שימי לב שרשמת בעצמך "מדבר" ולא מדבר. בפורום רק קוראים וכותבים.

deathcaster

New member
כי ככה אילן החליט?

Sophalin

New member
לא. כי היא לא נכונה

אמנם יש קריא שבו דיבור חייב מרכיב מילולי אבל גם אילמים מדברים בינהם בשפת הסימנים. וגם כשאתה מתכתב עם מישהו בתוכנת צ'אט אתה מדבר איתו גם אם השפתיים שלך לא נעות כלל וכלל. קיים קריא כזה והעובדה היא שמשתמשים בו.

זה יותר ענין של ביקוש

ביקוש פירושו תלמידים, תלמידים פירושם כסף, כסף פירושו אפשרות לחקור וזה מעגל שמזין את עצמו. מכיוון שמדעי הרוח נחשבים לפחות פרקטיים הם גם פחות מבוקשים ומכאן הבעיה. הטענה שמדעי הרוח לא תורמים שום דבר לחברה לא מחזיקה מים. אין חברה ללא תרבות ואי אפשר לנתק את התרבות מהמחקר התרבותי. מדעי הרוח מחזירים לחברה בשני מישורים - הם יוצרים אנשים חושבים (יותר) בעלי כלי חשיבה בכל מיני תחומים שחלקם מאוד רלבנטים לחיים (כן כן, אפילו יהדות), והם יוצרים מטען תרבותי חברתי שכלל החברה נשענת עליו (בין אם היא יודעת את זה ובין אם לא). בהרבה מאוד מן התחומים שלמדתי גיליתי שלמעשה הרבה מאוד מהעמדות המופיעות בחיי היום יום כעמדות סתם הם למעשה עמדות לומדים אותן באוניברסיטה, ואני רואה את בעיניים את ההשפעה של המחקר בנקודות הללו.

deathcaster

New member
זה לא יותר עניין של ביקוש

זה כמעט רק עניין של ביקוש !
"הטענה שמדעי הרוח לא תורמים שום דבר לחברה לא מחזיקה מים"- לא העליתי את הטענה הזו ואני גם לא חושב כך, אני חושב שלמדעי הרוח ולימודי אומנויות יש חלק חשוב מאוד בחברה מתוקנת ולכן מוזר שאילן ואתה מנסים להבהיר לי את מה שלא טענתי. אבל אם מסתכלים על המלגות שבאות בראש ובראשונה בכדי לעודד סטודנטים ללמוד בפקולטות השונות...... אתה רואה שהטענה הזו כן מחזיקה מים אצל המוסדות האקדמיים עצמם ומי שמממן ומתקצב ותורם להם (לפחות כך בישראל), אני גם יכול להגיד מהיכרות אישית של המערכת האקדמית במשך 6 השנים האחרונות כי תקציבי מחקר (לא רק כמלגות לסטודנטים) בפורמט של גרנטים, אדמניסטרציה וסדרי עדיפות אקדמיים וכד'.. מגיעים במנה קטנה בצורה ניכרת למדעי הרוח והאומנויות ביחד לפקולטות שאותן ציינתי מעלה

נכון

כי לכולם יש אותה מערכת ערכים שאומרת שלמדעי הרוח אין חשיבות כי א. הם לא מדעיים ב. כי אין בהם כסף (מחקר במדעי הרוח לעולם לא יניב פטנט משום סוג שהוא ולא יקושר לטכנולוגיה) ג. וגם כי פקולטה גדולה תהיה ברוב המקרים חזקה יותר מפקולטה קטנה ולו בגלל שהיא יכולה על בסיס הכסף שמקבלים על התלמידים לייצר יותר מחקר. האוניברסיטה מתוקצבת, בחלק מן התקציבים פר תלמיד ולכן לא מפתיע שהכספים הולכים לאן שיש יותר תלמידים.

Sophalin

New member
אתה שוכח משהו מאוד חשוב

מחקר פיסיקאלי או מדע מדויק אחר דורש ציוד יקר מאוד. בשביל מחקר סיפרותי לא נדרש הרבה כסף חלוקת המלגות מתחשבת גם בזה.

deathcaster

New member
תגובה

זה נכון לגבי מלגות המחקר לחוקרים והגרנטים.. זה לא נכון לגבי מלגות המחקר לסטודנטים.לא צריכה להיות אפליה בין סטודנט לסטודנט... אבל יש ... בדיוק בגלל מה שטענתי- המוסד עצמו רואה (שלא בצדק לדעתי) את מדעי הרוח ולימודי האומנויות כפחות חשובים, לא בכדי רצו לסגור חוגים שלמים כאלה באת"א לפני שנתיים-שלוש.

Sophalin

New member
רגע אחד

מה זאת אומרת "זה לא נכון לגבי מלגות המחקר לסטודנטים?" אתה טוען שסטודנטים למדעים מדוייקים לא צריכים לבצע מחקרים במעבדות שדורשות ציוד יקר? אתה טוען שהחזקת הפקולטה לא דורשת ציוד יקר יותר מאשר החוג לבלשנות או החוג להיסטוריה?

הסטודנט עצמו לא מממן את המעבדה

(מממן זו חתיכת מילה מגניבה) המלגה שהולכת לסטודנט צריכה לממן את הסטודנט ולא את המעבדה. (זו כוונתו)

Sophalin

New member
לא מדויק

המלגה אמורה ועשויה לכסות כמה דברים: א. שכר לימוד. כלומר הסטודנט משלם כדי להשתמש במתקני האוניברסיטה השונים, על הקורסים והידע שהוא צובר וכו'. ב. מחיה אישית. כלומר השכר שהוא מקבל על עבודתו. שכר הלימוד (בתארים גבוהים) של מדעים מדוייקים הוא גבוה יותר ולא רק בגלל הביקוש...

deathcaster

New member
זה לא עובד כך בכל מוסדות הלימוד

גם לא בכל המדעים המדוייקים. לא כל סטודנט מקבל מימון עבור השכ"ל שלו, לא כל סטודנט מקבל מלגת קיום. כמו כן בחלק ממוסדות הלימוד, מלגת הקיום אינה אחידה בין הסטודנטים. "שכר הלימוד (בתארים גבוהים) של מדעים מדוייקים הוא גבוה יותר ולא רק בגלל הביקוש"- גם זה לא נכון בהכרח, באונ'/מכללה ציבורית השכ"ל הוא אחיד ברוב החוגים של המדעים לרבות מדעי הרוח.. בחוגים מסוימים כגון מנהל עסקים/ תעשייה וניהול... שכר הלימוד אינו מסובסד (בעיקרבגלל הביקוש)

Sophalin

New member
לא אופייני לך

ממתי אתה מכניס לי טענות לטקסט? א. לא אמרתי שכל סטודנט מקבל מימון לשכ"ל. ב. לא אמרתי שכל סטונדט מקבל מלגת לימוד. אני חושב שדי הבהרתי שיש סטנדרטים לקבלת מלגה אז ברור לחלוטין שלא כל אחד מקבל אותה. גם לא אמרתי שמלגת הקיום אחידה בין כל הסטונדטים. אמרתי שכשמישהו מציעה מלגת קיום אז כל הסטודנטים יכולים להגיש בקשה לקבל אותה בלי קשר למה שהם לומדים. אני חושב שאפילו יש איזשהי תקנה באוניברסיטאות שאומרת שמישהו שמציע מלגת קיום לא יכול להציע אותה לפקולטה מסויימת ספציפית (אבל יכול להיות שזה רק באונ' ספציפית". לגבי הציטוט האחרון, זה לא נכון. לפחות לא באונ' ת"א שלמיטב ידיעתי היא אוניברסיטה
. שכה"ל לתארים מתקדמים של הנדסה ופיסיקה גבוה יותר וזה גם הגיוני יותר. אין שום סיבה שסטודנט לפילוסופיה או אומנויות יממן מישהו שלומד פיסיקה נכון? (אם כבר אז להיפך...)

deathcaster

New member
תגובה

"ממתי אתה מכניס לי טענות לטקסט?"- ממתי שאתה עשית זאת... (אתמול?
) וברצינות, לא הכנתי לך טענות לטקסט, זו בעיקר הייתה תוספת לדבריך. "א. לא אמרתי שכל סטודנט מקבל מימון לשכ"ל. ב. לא אמרתי שכל סטונדט מקבל מלגת לימוד."- נכון, הוספתי הסתייגויות. "אני חושב שאפילו יש איזשהי תקנה באוניברסיטאות שאומרת שמישהו שמציע מלגת קיום לא יכול להציע אותה לפקולטה מסויימת ספציפית"- אני לא מכיר תקנה כזו, נהפוך הוא, יש מלגות קיום שהם מאוד ספציפיות ואף לחוגים מסוימים, לא רק לפקולטות.... בטכניון זה חזק מאוד אפילו. "שכה"ל לתארים מתקדמים של הנדסה ופיסיקה גבוה יותר וזה גם הגיוני יותר"- תבדוק ותראה שגם באת"א שכ"ל למהנע"ס ו/או תעו"נ יקר יותר משכ"ל להנדסה ופיזיקה.

Sophalin

New member
לגבי המשפט האחרון

פחות ר"ת כי אני לא ממש מכיר. אז בדקתי את זה לפני כמה שנים למעשה ובאת"א שכ"ל לדוקטורט בבלשנות זול יותר מפיסיקה ומתמטיקה. וכמובן שלביקוש יש גם השפעה, אבל לא רק.

deathcaster

New member
תגובה

"מה זאת אומרת "זה לא נכון לגבי מלגות המחקר לסטודנטים?"- מלגות מחקר לסטודנטים הן מלגות הקיום שאליהן התייחסתי קודם לכן. "אתה טוען שסטודנטים למדעים מדוייקים לא צריכים לבצע מחקרים במעבדות שדורשות ציוד יקר?"- לא "אתה טוען שהחזקת הפקולטה לא דורשת ציוד יקר יותר מאשר החוג לבלשנות או החוג להיסטוריה?"- לא

Sophalin

New member
מלגות הקיום

הן אותן מלגות לכולם. כשמחלקים מלגת קיום היא מופצת לכלל הסטודנטים והסטנדרטים שלה לא תלויים בתחום המחקר אלא בגורמים אחרים (כמו למשל תנאים סוציאליים)

deathcaster

New member
גם לא נכון, לא בכל מוסדות הלימוד

באונ' העברית למשל, בתארים מתקדמים חלקות מלגות הקיום הן ע"פ תנאים סוציאלים והישגי הסטודנט. באונ' חיפה, טכניון ולפי מה שחברים סיפרו לי באת"א ובבר אילן, המלגות אחידות לכולם והן תלויות רק בהיקף המחקר- למשל בטכניון ישנן "מנות מלגה" והן ניתנות לסטודנט בהתאם לזמן שהוא עוסק במחקר, משרה מלאה= 4 מנות, משרה חלקית= 3 מנות וכן הלאה.באונ' חיפה, זה הולך לפי עיקרון "הכל או לא כלום", סטודנט שלא עובד, מקבל מלגה, סטודנט עובד, לא מקבל כלום. כמובן שהסטודנט צריך לשמור על סטטוס אקדמי תקין בכדי שהמלגה "תמשיך לזרום".

Sophalin

New member
מה לא נכון? חיזקת את דברי.

לא אמרתי שמלגות מחולקות רק לפי תנאים סוציאלים. זו הייתה רק דוגמא. הישגי הסטודנט לא תלויים בתחום המחקר שלו. אם אומרים לך שאתה מקבל מלגה אם קיבלת ממוצע של מעל 95 אז אתה תקבל את המלגה בין אם הממוצע שלך הוא 96 בספרות אנגלית ובין אם הוא 96 בביולוגיה. ואם שני אנשים הם עם אותו הממוצע זה לא שהביולוג יועדף על פני ה... סיפרותאי? איך קוראים לד"ר לספרות? גם הדוגמאות האחרות שנתת לא סותרות את מה שאני אמרתי. לא הבחנתי שבסטנדרטים שהצגת מתייחסים לתחום המחקר. רק למצבו האקונומי וכמות העבודה שהוא משקיע במחקר.

למעלה