אז מה צריך באמת?

Sophalin

New member
מאוד חכם

כל המהפכים ההסטוריים נעשו לאחר מאבק ממושך - אבל מאבק שנמשך ונמשך גם אם האידאל נראה "דמיוני".

דיברתי על הדרך לא הרעיון

"כל המהפכים ההסטוריים נעשו לאחר מאבק ממושך" נכון. אבל לא בבת אחת זה קרה, אלא לאחר זמן רב תוך התקדמות טקטית כלומר התקדמות חכמה ולא בכח ולאו דווקא כח הזרוע.

Sophalin

New member
נכון מאוד

אבל לרגע הם לא ויתרו על אף עיקרון או אג'נדה שבו האמינו. וזוהר לא מאמין שהשינוי יבוא מחר. הוא מספיק ראלי בשביל להבין שמדובר בתהליך. ואני גם לא חושב שזוהר ירים ידו על אף אחד. וסתם בשביל הפרוטוקול - דווקא התקדמות תוך שימוש בכח הזרוע הביא (לאורך ההסטוריה) לשינויים הרבה יותר מהר והרבה יותר יעיל משימוש בכוח המוח...

ככלל שימוש בכח חייב להיות כמוצא אחרון

וזאת רק אם אין ברירה. זה היה גם לצורך הפרוטוקול, לכשעצמי אני סולד מאלימות ואפילו לא לוקח זאת בחשבון באף סיטואציה למעט הגנה עצמית.

Sophalin

New member
גם אני סולד מאלימות

אני בן אדם מספיק ראלי בשביל להבין שבאלימות יש לטפל באלימות קשה יותר. כל נסיון אחר לבטל את ההבנה הזו היא התנהגות יפת נפש, לא ראלית ועיוורת למציאות. זה יכול לעבוד אולי במקומות מסויימים אבל זה לא עובד מול חברות פרמיטיביות.

the ror

New member
מסכים שזה לא המצב כיום בישיבות.

ולכן יש צורך לשנות את צורת ההתנהלות הזו. וכשינוי ראשוני, אני חושב שהדיעה של פרידמן היא מאוד במקום. בעיקר כי האלטרנטיבה היא לא מעשית. אתה לא יכול לקרוע ציבור של חרדים מהישיבות. אתה יכול אולי להתחיל לפקח כדי שלא יהיו אותם אי סדרים שציינת וכדי לצמצם בעזרת בחינות ובקרה את האלפים שלומדים בהם. היה לי דיון עם גולש אחר בתפוז על השוואה בין לימוד תורה ללימוד מדעי רוח. בסופו של דבר החריגה העיקרית שראיתי היא שלימוד התורה בארץ נעשה ללא פרופורציות ובקרה. הרי אחרי שכמות הלומדים יהיה בפרופורציה ככה גם מספר ה"משתמטים" ומקבלי הכספים מהמדינה יכנסו בהדרגה לפרופורציה.

Sophalin

New member
השינוי צריך להיות

באופן כזה שכשאברך מגיע לגיל ח"י הוא מתגייס לצבא, עושה 3 שנים שירות צבאי רגיל רגיל. אחרי זה אם הוא רוצה הוא הולך ללמוד. הוא צריך לשלם על הלימודים שלו - הוא יכול לקבל מלגה ממוסד הלימודים אבל המדינה תממן את לימודיו בהתאם לנהלי השכלה גבוהה רגילים. הווה אומר באוניברסיטאות מקבלים 50% הנחה על שכ"ד (רק באוניברסיטאות) כעת יש לזכור שבזמן הלימודים הם עשויים להקרא לשירות מילואים וכדומה. שילמדו מה שהם רוצים אבל שישלמו על זה גם בדיוק כמו כולם. - אפילו להיפך! הייתי אומר שבעוד שלימודים גבוהים בתחומי המדע והתרבות מחזירים את עצמם למדינה מבחינה כלכלית, לימודי תורה לא לפיכך אין לממן אותם בכל מקרה.

deathcaster

New member
וזו הסיבה שגם באקדמיה

המלגות לפקולטות מדעי הרוח, עלובות ביחס למלגות מדעי הטבע/ חיים/ מחשב/ מדוייקים ואף חברה.

Sophalin

New member

ממש לא. המחלקות לאומנויות (מוזיקה, ארכיטקטורה וכו') השונות הן מאוד מצויינות וחשובות. זה הכל תלוי באוניברסיטה.

deathcaster

New member
לא הבנתי מדוע
? איך מה שרשמתי על המלגות

סותר את מה שאתה רשמת?

deathcaster

New member
אבל זה עדיין לא קשור למה שאתה רשמת בתגובה

ואני לא מכיר מוסד ישראלי שמשלם מלגות לאומנויות/ מדעי הרוח בערך גבוה יותר מאשר למקצועות האחרים שציינתי אולי קיים כזה, אני לא מכיר.

Sophalin

New member
רק בדיעבד

ופעולת הדיבור אינה מחוברת בהכרח לפה או לצלילים וקולות

למעלה