אז מה הקטע המנצח בSJS?

Aviraman

New member
שמע

ג'ייסון התחיל את הכדור שלג הזה. אחרי שהוא עזב הם התחילו טרפייה כזאת. רואים את זה בסרט Some kind of monster שמתעד את מטאליקה מהרגע שג'ייסון עוזב. הדברים לא משתפרים במיוחד שם. אני חושב שה"ניקיון" העצמי שג'יימס עשה לא היה במקום, אז נכון שיש משפחה, אבל לפני שהוציאו את סיינט אנגר רואים את העבודה שלהם בסטודיו, זה היה בטח זוועה לעבוד בזמן הזה. שלא לדבר על זה שבתקופה ההיא אין באסיסט (למרות שבוב רוק משחק אותה ברמות מטורפות, הייתי מת למפיק כמו בוב רוק)

מי שבאמת רוצה לראות מה היו מטליקה

חייב לראות את הסרט Cliffem all לזכרו של קליף ברטון. ובכל מקרה מה שקרה למטליקה משנת 91 זה נקרא התבגרות, והמעריצים התבגרו ביחד איתם. אני חייב למטליקה- בזכותם החלטתי לנגן על גיטרה.

יאסון1234

New member
לא יצא לי וחבל

מעניין איך מטאליקה היו נראים היום אם קליף לא היה מת... לפי הסיפורים הבנתי שבאותו לילה הוא התחלף עם קירק האמט במיטות באוטובוס שהם נסעו בו. מעניין מה היה קורה...

WinterZ

New member
הם לא היו להקת הרוק הגדולה בעולם.

קליף לא היה נותן להם לשחרר אלבום כמו And Justice For All, שלא לדבר על הבלאק אלבום. אחרי ג'אסטיס (שהיה כסאח והוצאת תיסכולים אדירה) הם "טכנית" הדרדרו ואיבדו מנהיגות, ג'יימס שתה את עצמו קרוב למוות כנ"ל לארס, קירק היה בדיכאון ורק בוב רוק היה נחשב להצלה שלהם באותה התקופה. שגם בו הם פקפקו, ואישית - כואב ככל שיהיה המוות של קליף, ואבדה קשה לעולם (לא רק מוזיקלית), הם לא היו מטאליקה הסופר-סייז בנד שהם היום.

יאסון1234

New member
אני חושב שאתה טועה,

ג'אסטיס לדעתי יותר טוב ממאסטר אוף פאפטס (מבחינת כמות השירים שאני אוהב משם..:p וגם מבחינת הסגנון שהיה יותר דומה עוד לסגנון ההתחלתי של המטאל הבסיסי שזאת האהבה היחידה שלי למטאל [שמהסגנון הזהו יצאו כל הזרמים החדשים שאני לא סובל]) ולדעתי וא באמת נחשב להרבה יותצר דומה מבחינת סטייל וז'אנר לאלבומים הראשונים... זה שהם עשו קליפ לOne, שאגב עד אז לא שידרו קליפ כזה כסחני ואנטי ממשלי באמ טי וי נראה לי, לא אומר שהם התמסחרו באלבום הזה. בקשר לבלאק אלבום - כן מה לעשות כל להקה אחרי כמה אלבומים (5?) תרגיש להתחיל בצורך לגוון מבחינת הסגנון ואני חושב שאם קליף היה יכול להיות בהחלט שהוא היה מסכים לשנות טיפה ולגוון. זה תהליך שפשוט קורה ללהקה והוא יכול לקרות למשל בתור מופע אקוסטי שינוי סגנון קל או קצת פחות קל... כל להקה ולאן שהיא לוקחת את זה אבל ברוב הפעמים זה קורה לא משנה מה.

Katarzis

New member
Load פשוט תקליט ענק

והשחור זה בכלל יצירת מופת. שני אלה הם התקליטים הטובים ביותר של מטאליקה. KILL'EM ALL זה דרעק, תקליט ממש רע עם סאונד זוועה. LIGHTNING בינוני, חוץ מ2-3 שירים. MASTER וJUSTICE תקליטים טובים, אבל לא משתווים לאלה שציינתי. אם אוהבים או לא זה עניין של טעם, אבל לגבי רמת התקליטים, מי שטוען אחרת או שלא מבין מהחיים שלו או שמנסה ללכת נגד הזרם ולהיות מאגניב.

doc monti

New member
זה תלוי את מי אתה שואל

המעריצים של מטאליקה בימיה הראשונים לא ממש אהבו את המאבר מת'ראש לנגינת בלדות... אני אישית פחות אוהב את התקופה של הת'ראש שלהם, אלבומים כמו ה BLACK עשו אותם פופולריים ברמה שהם היום, ולא KILL'EM ALL.

אבו גמל

New member
לדעתי הוא לא התכוון למה שמנגנים שם

אלא לרמת האיכות של התקליט... אישיתי אני יותר אוהב את השלשה הראשונה שלהם מאת התקופה שלאחר מכן.. עמית

WinterZ

New member
חולק עליך קשות.

בתור חובב מטאל (ומעריץ מטאליקה מעל כל סגנון מוזיקלי שקיים, בכל תקופה שלהם) אני אישית הכי נהנה מ-Kill 'em All ומ-Master of Puppets כי שניהם משקפים לפי דעתי את מטאליקה של ההתחלה, האחת ללא קליף ברטון (עם רון מקגבני) שמראה ת'ראש מטאל בועט ומפגיז בצורה מגניב למדי (לא דומה בשום צורה ללהקות יותר כבדות כמו סלייר, אנתרקס או טסטסמנט) והשניה עם קליף שמשקפת פרוגרסיב-ת'ראש מטאל אם אתה רוצה לקרוא לזה ככה, ואת שניהם אני מאוד אוהב. עם Lightning אני מסכים דווקא, מכל הרביעייה המיוחדת הראשונה של מטאליקה, לייטנינג באמת החוליה החלשה למעט כמה הברקות כמו Fade to Black, For Whom The Bell Tolls, The Call of Ktulu ו-Creeping Death. הבלאק אלבום הגיע לא בגלל שנמאס למטאליקה עצמם מהסגנון - חברת התקליטים שלהם הביאה להם מפיק חדש שהחליט שהוא רוצה להדריך את הלהקה, 3 חודשים קשים הם עשו לבוב רוק את המוות, והוא היה עם מנטרה אחת - הלהקה צריכה להיות הלהקת רוק הכבד המצליחה בעולם, ומטאליקה התחילו להוסיף דברים שלא היו נכנסים פעם לאלבום. עוד דבר שהשתנה מאוד הוא העובדה שבמהלך ההקלטות הלהקה הייתה מנותקת -לגמרי- מהסצינת מטאל הארצית שלהם, וזה דבר שהם עצמם מעידים שהם יכלו לתת לעצמם את החופש יצירה בלי הלחץ של שאר האנשים. Justice לא היה נכתב בחיים אם קליף היה בחיים מהסיבה הפשוטה שהבאס שם כל כך מינורי שהוא לא קיים בכלל, וכידוע מטאליקה היו בעלי צליל באס מיוחד מאוד (Pulling Teeth, For Whom The Bell Tolls, Orion), רואים שהם איבדו את הצפון באלבום ג'אסטיס, אבל לפי דעתי זה מה שיצר את האלבום הכי כועס שלהם בכל הקריירה. וזה מה שעושה אותו בעצם לג'אסטיס. ג'יימס נשמע הכי כועס, לארס נשמע הכי מטורף (עם סאונד תופים שעד היום נחשב לאגדי, ועם רעיונות גאוניים), הכל מפוצץ ושובר אבל אין באס. יש לי המון וידאוים למיניהם שג'יימס מודה יחד עם לארס שאף אחד לא באמת נתן להם הדרכה ושהם כתבו את כל האלבום שלהם מתוך כעס טהור. וזה הרגיש להם טוב מאוד, וזה הרגיש להם נכון לאותה התקופה והם לא מצטערים על האלבום הזה - אבל אחרי האלבום ההוא הם מעידים שאחרי שקליף "עזב אותם" (הם לא מתייחסים לזה שהוא מת) משהו לא היה בסדר בהרכב והם היו צריכים הדרכה מחדש, ושוב - בוב רוק הוא האחראי מספר אחד למגה-בנד שנקראת מטאליקה.

Katarzis

New member
כל מה שכתבת לא מצדיק את הטענה

שהתקליט השחור וLOAD פחות טובים. "מטאליקה של ההתחלה" כהגדרתך, היא לטעמי ולדעתי להקה בינונית במקרה הטוב. זה שהתקליטים הראשונים משקפים אותה לא אומר שהם טובים - נהפוך הוא. בוב רוק עשה למטאליקה רק טוב, גם מבחינה פרסומית וגם מוסיקלית.

WinterZ

New member
אף פעם לא טענתי,

אבל הגדולה של מטאליקה היא מההתחלה מהאלבומים הראשונים. אני שומע מהדמואים הראשונים ועד סיינט אנגר (כולל) ונהנה מכל רגע ורגע. מטאליקה מבחינתי תמיד הייתה ותמיד תהיה הלהקת רוק הכי גדולה בעולם אי-פעם.

yotamn9

New member
לא יודע מה איתכם

אבל לדעתי מגהדת' לוקחים אותם בהליכה עם עיניים מכוסות וידיים קשורות מאחורי הגב.

יאסון1234

New member
תראה אני לא מעריץ מטאליקה רגיל :p

אני אוהב בעיקר את קיל 'אם אול, רייד דה לייטנינג, ...אנד ג'סטיס פור אול, האלבום השחור, קצת קצת ממאסטר אוף פאפטס את לואד רילואד לא ממש חוץ מפיול (חהחה לא אני באמת אוהב אותו הוא נחמד...), בכלל לא את סיינט אנגר, והבנתי שגראג' איי אן סי אמור להיות נחמד אבל לא יצא לי לשמוע אותו באמת. אני בהחלט מעדיף את המטאל ההתחלתי שלהם שהיה מכסח ואנרגטי כיאה לנערים בני 18 שכרגע סיימו בית ספר ושטויות. נכון התקליטים היה אז בחרא איכות והשתפרו עם השנים אל אני לא יודע זה לא מוריד לי מהחוויה של לשמוע את השירים האלה ולהנות כל פעם כמו בפעם הראשונה פחות או יותר.

Katarzis

New member
אני בכלל לא יכול לשמוע את kill'em

גם מילים מטומטמות, סאונד זוועה ומוסיקה בשקל.

em AllיKill

New member
אם לדעתך זה ככה

פשוט אל תשמע את האלבום. לדעתי האלבום הזה, עם ה"סאונד זוועה" וה"מוסיקה בשקל", מתעלה על כל אלבום רוק, בלוז ג'אז, או כל ז'אנר מוסיקלי אחר עם סאונד בשמיים של הקלטת "גדלתי בסביון, ההורים שלי שילמו" אחרים שיש. Kill 'em All אלבום סוס. אהבת? סתכל על הכינוי שלי. לא אהבת? יש את החתימה למטה, תהנה.

Katarzis

New member
אני באמת לא שומע אותו... למה אתה לוקח את זה

אישית? כנראה שפגעתי בעצב רגיש....... את החתימה שלך אתה יכול לשלוח חזרה לרוסיה.

Katarzis

New member
תשמע - מבחינתי זה מאוד לא מנומס

לדבר עם מישהו בשפה שהוא לא מבין, וביחוד אם זה רוסית - מה שבכלל מביא לי את הסעיף.

למעלה