או ...סןף סןף....

• פותח הנושא VDM
  • פורסם בתאריך

בלוז2002

New member
לא לפיאט

היי יכול להיות שהפונטו מכונית נהדרת. אני אישית לא הייתי קונה שום מכונית של פיאט - קניתי טיפו חדשה ובמשך שנתיים בקרתי בקביעות במוסך המרכזי (לפחות פעם בחודש). מנהל השירות הארצי הכיר אותי בשמי. התקלות והבעיות רק נוספו - אחרי שנתיים נשברתי ומכרתי את האוטו (שאגב מתוכנן מצויין). כשהטיפו יצאה לשוק טענו בפיאט ששיפרו את האיכות בצורה משמעותית. אני לא המקרה היחיד - נפגשתי בחדרו של מנהל השירות עם סיפורים דומים במודלים אחרים. תצליח ירון

VDM

New member
די.... אתה רציני???

אתה באמת ביקרת כל כך הרבה במוסך??? ותגיד ראית שם גם פונטוים??? ומה קנית עכשיו??? אחרי הפיאט... פפפפפפשששששששששש..........!!!!!!!!!!!

sronis

New member
אם אתה הולך להכנס לחובות על הפונטו

אז אל תקנה, אתה חייב בקניית רכב כזה לשמור קצת כסף בצד למה שלא יהיה... רוני

בלוז2002

New member
לצערי אני רציני

כן היו חודשים שביקרתי מספר פעמים ... אני חושב שהבעיות לא היו רק במכונית אלא גם ברמה של המוסך המרכזי. בעיות שהיו קיימות מהתחלה - כמו דליפת מים מהדלת האחורית אל ריפוד הגג ואיבוד מים ממערכת הקירור (ליטר לכל 1000 קמ - רציני) לא נפתרו גם אחרי שנתיים !! בנוסף היו בעיות שהתרחשו ונפתרו במשך הזמן. הנקודה שסה"כ אהבתי את המכונית ורק אחרי הרבה זמן הבנתי שזה לא יגמר לעולם. כל התיקונים לא עלו אגורה - הכל באחריות - אבל הרבה זמן ועצבים. באותה תקופה לא היו פונטו אבל מצאתי שם בעלי אונו במצב דומה. אחרי הפיאט קניתי סובארו (גאסטי 1200 חדשה - מכונית אהובה) ואחרי זה היו לי הרבה מכוניות שונות - חלקן חדשות - אף אחת לא התקרבה לפיאט מבחינת האיכות. היום יש לי קורולה ופיגו 206XS - שתיהן נהדרות. ירון

be_roo

New member
זה לא עובד ככה

זה שהיה לך רכב בעייתי ואתה יודע על עוד כמה שהיו להם בעיות עם פיאט לא אומר כלום. את מי חשבת שתפגוש בחדר מנהל השירות
את אלא שיצאו מרוצים מהטיפול והרכב
אצלנו במשפחה עברו טיפו, 164, קופה ו-156. ורק לאחרונה, אחרי 10 שנים נתקלנו בקצת
אכזבה מרמת הטיפול. אני לא אטען שהאטלקיות יותר אמינות מסובארו, אבל לכ דוגמא בודדת אפשר למצוא דוגמא סותרת, ואני מבטיחה לך שגם בטויוטה יש תור המתנה למנהל השירות. בנוגע ל-GT, מכנויות ספוטיביות יד שניה הן בעיתיות, אתהלא יודע מי נהג עליהן ואיך טיפלו , ובגלל שנוטים ללחוץ אותן חזק ושהן נוטות להיות רגישות יותר מהרגיל, קשה למצוא אחת במצב טוב. אבל לא בלתי אפשרי.

בלוז2002

New member
אין פיאט בארה"ב ....

לא מייבאים פיאט לארה"ב - הסיבה היא איכות. כך שזה רחוק מלהיות מקרה פרטי שלי. גם בהנחה שהיו בעיות במכונית - אז מה הבעייה לתקן אותן? החליפו לי פעמיים משאבת מים, צינורות והשד יודע מה והבעיה רק החריפה. בעייה אחרת - חדירת מים לריפוד הגג - החליפו פעמיים את כל ריפוד הגג. וגם אחרי מספר תיקונים חדרו מים מהדלת האחורית ... נשברתי כאשר בטיפול תקופתי אחרי שנתיים סיפרו לי על נזילת שמן !! המכונית עברה סך הכל 18000 קמ בנהיגה רגועה. יש עוד הרבה פרטים דומים. אז כמו שאמרתי - זה לא רק איכות המכונית אלא בעיקר רמת המוסך. ואדרבה כאשר המכונית ספורטיבית והנהיגה בהתאם. ולמשפחתך - תנסו פעם מכונית גרמנית, יפנית או אפילו צרפתית. וההודעות יהיו מיותרות. ירון.

falou

New member
אתה צוחק, נכון?

השוק האמריקאי הוא דוגמא מצויינת לאיך אפשר למכור זבל שלא נמכר באף מקום אחר בעולם. לגבי המשפחה - יש לנו גם גרמניות (ב-BMW הנורות בפנסים כל הזמן נשרפות) וגם צרפתיות (טפו, טפו, בגדול הכל תקין) ולא סבלנו במיוחד מאף מכונית. לא שלא היו תקלות, אבל לא משהו שיפגע אנושות בשביעות הרצון. המוסך המרכזי של אלפא כמעט תמיד נתן לנו שירות יעיל (לא אומר מיקצועי, כי אין לי כלים להעריך אותם), שלא נדבר על המנהלה הסופר מסודרת.

בלוז2002

New member
אני דווקא רציני

האמריקאים רגישים מאוד לכספם ולא קונים מוצרים לא איכותיים (בניגוד לנו הישראלים ה"עשירים" ולכן מוכנים לבזבז את כספנו). לצערי בעניין טעם הם אינם בררנים ואכן מוכנים לקנות כמעט הכל. האם המוסך המרכזי של אלפא הוא גם המוסך של פיאט ? נראה לי שגם לא כדאי להשוות אלפא לפיאט מבחינה דינאמית. ירון

rtwingo

New member
אתה הרבה כנראה לא מבין...

כי פיאט ואלפא היו (באופן טבעי, הרי זה אותו הקונצרן) יותר דומות משונות עד לפני שנים בודדות- במיוחד הבראבה/בראבו מול ה145/146. פיאט לא נמצאת בארה"ב, ללא קשר לאכות. פשוט מאוד- מכוניות פיאט (ורנו, פג´ו, סיטרואן, פורד ארופה בחלקה, ועוד) פשוט לא מתאימות לשוק האמריקאי הדורשני. דורשני אמרתי? הנה דרישותיו: 1.אלטרנטורים מתאבדים בפחות מ10K נסיעה. 2. המון פח מבחוץ, אבל בלי מרווח תואם מבפנים. 3. אכות חומרים והרכבה רעים. 4. תכנון דינמי ארכאי ומסוכן. 5. כמה שיותר ריקולים- כך טוב יותר. 6. מנועים שהגודל בהם קובע, לא האכות או ההספק. 7. תכנון בטיחותי פאסיבי ואקטיבי לקוי. ועוד, ועוד... אז חבל שפיאט לא שם... זה כנראה רק מראה שלפיאט יש סטנדרטים טובים מדי... אגב, אלפא מתכננת חזרה לארה"ב בזמן הקרוב יחסית. כמו כן- שיווק בארה"ב הינו דבר קשה, הדורש רשתות שיווק גדולות, דבר שיצרנים רבים לא מצאו לנכון להשקיע בו.

בלוז2002

New member
אני באמת לא מבין הרבה ...

במיוחד לא את ההודעה שלך. לא רוצה לחזור על עצמי ראה תגובה נוספת שלי - סחטיין על הסגנון.

אילן די

New member
כן, נשמע מאד הגיוני

פיאט אומרים לעצמם. השוק האמריקאי הזה, הם לא מבינים כלום במכוניות, הם נוהגים בפחיות, אז מה אם במוו פתחו שם מפעל. לנו לא אכפת, אנחנו לא נמכור להם את הפיאטים היקרים והמשובחים שלנו גם אם הם ירדו על הברכיים ובוש ילמד לדבר איטלקית. אנחנו מוכנים לוותר על שוק ענק עם פוטנציאל רווח של מיליארדי דולרים ורק שאיזה יאנקי מלוכלך לא ידרך במכוניות היוקרתיות המדהימות שלנו. יה רייט

B.M.F

New member
זה שוק שונה לגמרי ..

..אם אני לא טועה. גם בגלל העדפותיו של הצרכן האמריקאי לעומת האירופאי וגם בגלל מערכת הכבישים ובכלל הטופוגרפיה הכללית. תקן אותי אם אני טועה.

אילן די

New member
האמריקאים מאד דומים לישראלים

כולנו יודעים שאם הישראלי הממוצע היה יכול לקנות אוניה אמריקאית בשנות ה-80 הוא היה עושה את זה, וכיום הוא היה קונה בדיוק אותן מכוניות שהולכות באמריקה - אקורד וקאמרי אילו המחירים היו זהים. כל אמריקאי יודע שרכבים אירופאים הם איכותיים ויוקרתיים, אבל זה בגלל שרק הרכבים היוקרתיים מאירופה מגיעים לאמריקה : ג´אג, וולבו, מרצדס, במוו, אודי, סאאב, רולס רויס. אלא נחשבים גם באירופה לאליטה של היצרנים וכך גם באמריקה. ההעדפות של האמריקאי הממוצע נובעת מהסטוריה ארוכה של כבישים ארוכים וטובים, חוסר צפיפות ודלק זול. האמריקאי הממוצע יעדיף רכב בטיחותי ואמין. כאשר חסכון בדלק אינו חשוב. לסיכום, טוב יעשו יצרנים אירופאים חדשים אם "יירכבו" על תדמית הרכב האירופאי האיכותי והאמין (במוו, מרצדס) ולא על תדמית הרכב הביצועיסטי אך המתקלקל (פיאט, סיטרואן). לצורך זה הם יצטרכו להיות מגובים בעיתונות רכב תומכת (האמריקאי הממוצע קונה רכב לאחר מחקרי שוק וכתבות בעיתונים - קונסיומר ריפורט ודומיו), ובקבלות על אמינות ואיכות ייצור. אני דווקא חושב שפיג´ו בדרך הנכונה.

be_roo

New member
LOL תודה על ההמלצה. צרפתיות אמרת../images/Emo35.gif

גרמניות
(מהיפניות אני אתעלם) אני אעביר את המסר הלאה. קרעת אותי עכשיו
אנשים כמוך עושים לי את היום. אז אם הבעיה היא רמת המוסך, מה הקשר ליבוא לארה"ב
לא מיבאים פיאט לארה"ב כי אמריקאים אוהבים אוניות מתנדנדות שעושות רעש ומצריכות חניה בגודל של אצטדיון פוטבול. כבר היה פעם דיון על "האיסור" כביכול ליבא פיאט לארה"ב בגלל איכות ירודה, נו באמת.

sronis

New member
שיר, אם כבר צרפתיות אז

אני ממליץ לך בתור התחלה ללכת על 306, באמת אחלה אוטו.
רוני

בלוז2002

New member
סחטיין על הסגנון../images/Emo127.gif

מעניין למה פולקסוואגן, אודי, ב.מ.וו., מרצדס ועוד כן מיובאים לארה"ב. האם גם מכוניות אילו "מתנודנדות ועושות רעש ..." ? לגבי היפניות - יש להם מכוניות מצוינות (כולל ספורטיביות) - הבעייה היא היבואנים הישראלים.

אילן די

New member
איזה פרקופילים, בחיי.

התעלתם על עצמכם הפעם. הסיבה היחידה שמכוניות כמו פיאט או פג´ו אינן מיובאות היא מוניטין לקוי. אין ויכוח על זה שההסטוריה המכאנית של היצרנים האלה אינה נקיה מכל רבב, ואני מתנסח מאד בעדינות... פיג´ו כן נחתו בארה"ב בשנת 89 ונחלו מכה קשה וכואבת שהחזירה אותם למציאות. גרוטאה מקרטעת כמו פג´ו 505, מקומה לא יכיר בין מכוניות טובות הרבה יותר באותו הגודל. לאור כמות האירופאיות הכן איכותיות שנמכרות בארה"ב כל טיעוניכם מתגמדים - שאלו את החברה הגרמניים והבוואריים על פלח השוק שלהם באמריקה. שאלו גם את הג´מעה מיגואר ואת הבלונדינים משבדיה. מכוניות אירופאיות איכותיות נמכרות בארה"ב בהצלחה. במיוחד לאור ההכרה ההולכת ומתגברת אצל הצרכן האמריקאי לגבי איכות המוצר המקומי. המגמה משתנית ופורד אירופה הוכיחו שאפשר למכור קומפקטיות איכותיות באמריקה בהצלחה, כשהשיקו כאן את הפוקוס. אמנם פורד נהנית ממותג מוכר ביבשת המרוחקת, מה שלא יעזור לפיג´ו ולפיאט אך בסופו של דבר - אם תמכור מוצר איכותי וטוב הן יצליחו. חשוב לציין עוד דבר נוסף שבשל המרחקים באמריקה, המכוניות גומאות קילומטרז´ גבוה יותר מבכל מקום אחר, לא כל יצרן ערוך לזה.

גרמי

New member
והאודי 5000 (100) מכונית גרועה?

לאודי 100 לא היו בעיות אמינות. היה רק את הסיפור של כניסות פתאומיות ובלתי מוסברות לתוך קירות החניה (שלדעתי בכלל נגרמו בגלל תפעול לקוי של הגיר, אבל זו רק דעתי...) ואיכשהו האמריקאים הצליחו לנפח את הסיפור הזה עד כדי כך שאודי נאלצו לוותר על המשך שיווק המוצרים שלהם בארה"ב....

אילן די

New member
אודי 100 לא נמכרה טוב בשום מקום

ואודי היום מוכרת יפה מאד באמריקה והיא נאמרת בנשימה אחת יחד עם במוו ומרצדס. תפעול לקוי של הגיר ? כמה ישראלי וטיפוסי לחשוב שבאמריקה לא יודעים להשתמש בגיר ידני. אולי יביאו לפה מומחים מישראל שילמדו את בוחני הרכב.

גרמי

New member
המקרים ההם היו עם גיר אוטומטי...

אני מעולם לא שמעתי או קראתי מסקנות על הסיבה האמיתית ל"תקלות". הסימפטום היה שהנהגים נכנסו ברברס אל תוך קירות המוסכים, כשהם התכוונו לנסוע קדימה. התאוריה שלי היא כזאת: בגיר אוטומטי אתה עובר דרך R בדרכך מ P ל D. בגיר של מכוניות אמריקאיות אם אתה מעביר ל R, לוקח איזה שניה עד שההילוך משתלב. יתכן שבאודי האירופאית זמן ההשהיה לשילוב רברס היה קצר יותר, והנהגים האמריקאיים שהיו רגילים להעביר ל D באיטיות ובשלווה פשוט נשארו ב R יותר מדי זמן.... אבל אני חוזר ואומר שההשערה הזאת לא מבוססת על עובדות כלשהן. אני אשמח אם מישהו יודע מה באמת היה שם....

למעלה