אושו -משחק החיים -

הדיון הפך ממילותיו של אושו למעשיו

הובאו כאן כל מיני ציטוטים של אושו ואיכשהו התפתח דיון לגבי מה עשה או לא עשה בחייו.
עלתה בי התהייה, האם ניתן להגיב למילים מבלי להגיב לשם "אושו" שבשמו הם הובאו.
זה הזכיר לי מחשבה שחלפה בי פעם, על כך שחלק מההודעות בפורום הן תגובות לשם שמופיע ליד הכותרת, ולא להודעה עצמה.

ינוקא1

New member
קודם כל

אני חושב שאושו כתב גם דברים נפלאים , גם אני נהנה לקרוא אותו לפעמים.

העניין הוא שכאן מביאים אותו בתור "מואר" , מבחינת חלק מהכותבים כאן , זה אומר שדבריו שווים יותר מדברי , למשל.

כשאני כותב משהו , הם מחליטים שזה "מיינד" וכשאושו כותב משהו , זה הופך לאמיתי , כי אושו או רמאנה או אנליודע מי אמר זאת.
מאחר וכך , הדיון הופך להיות קשור לאושו עצמו ולדמותו - האם הוא באמת מואר ? האם אדם מושחת ותאוותן יכול להיות מואר ? וכדומה.

לי אין בעיה להגיד שאין דבר כזה " מוארות " ושישפטו את דברי ודברי כל אחד אחר לגופם.
אני חושב שזה בריא ונכון יותר.

תן לאחרים לדאוג לעצמם

אם הם מעוניינים לקרוא את דבריך ולאפשר להם לעורר בהם משהו, שייהנו.
אם אינם מעוניינים, כי השם "ינוקא1" מופיע לידם ולא "אושו", זה עניינם.
כל אחד נמצא במקום בו הוא נמצא, וכולנו מדמיינים דברים לגבי מקומם של אחרים.
כך או כך, עצם זה שאחרים עושים זאת, כלל לא עונה על השאלה "האם אני עושה זאת".
אם הבחנתי שאני עושה זאת, האם הנימוק "גם אחרים עושים זאת" מאפשר לי לראות את התהליך המביא לכך בתוכי?

ינוקא1

New member
כאשר

הדיון שלי הוא עם אותם אחרים , אין לי מנוס מלהתייחס לכך.
אני יכול לא לקיים איתם דיון , ושהם ידאגו לעצמם , אך אני בוחר כן לקיים את הדיון , וממילא אני צריך כחלק ממנו להפריך את "טענת המוארות" הזו , שממנה נובע כי דבריו שווים יותר מעצם היותו "מואר".

בעבר , גם במערב שלטה גישת ה"מוארים" - דברי אריסטו , למשל , נחשבו כאמת שלא ניתנת לערעור.
אחת הסיבות העיקריות להתפתחות המדעית וליציאה מקיפאון ימי הביניים , היתה עירעור הגישה הזו.

ומאחר וכך , גם לי אין שום בעיה להגיד ש"מוארות" איננה קיימת , כי גם אם היא כן קיימת , אני דווקא מעדיף התייחסות לגופם של דברים.

אולי שווה לקרוא שוב את השרשור

בעקבות הודעתך, קראתי שוב את כל השרשור, והבחנתי בכמה דברים:
1. אינני בטוח למה אתה קורא דיון.
לי לפחות נדמה שהיו כאן בעיקר "התנשאות הדדית" ותגובות לדמיונות אחד על השני.
היה קצת דיון על "שכל" בהתחלה, אבל הוא התפוגג מהר מאוד.
שים לב שהוא לא כלל דעות לגבי אושו, אך נדמה שכלל כמה דעות לגבי המשתתפים בו.
2. בשום מקום בשרשור לא נטען כי אושו מואר, או כי דעתך נחשבת פחות מדעתו, כך שמעניין מה ייצר את הצורך "להפריך את טענת המוארות".
3. נדמה לי, אך אינני בטוח, כי ראית בדברי איזו "ביקורת" כלפי התגובות שלך.
ההפך הוא הנכון - תופעת ה"תגובה לדובר ולא למילים" מעניינת אותי הרבה יותר ממה שאושו חושב על השכל, או ממי מואר לדעתו של מי.
לפני כמה ימים חשבתי לפתוח על כך הודעה חדשה, אחרי איזה דיון עם "מודטחדש", שהתגובות של כולנו לדבריו מהוות דוגמה נהדרת לתופעה זו.
כשראיתי את הודעתך לגבי אושו, נזכרתי בכך וניסיתי "לגנוב" את הדיון לכיוון הזה.
נראה שלעת עתה נכשלתי, אנא המשיכו בשלכם :)

ינוקא1

New member
ככה :

להתנשאות אני מגיב להתנשאות משלי , סוג של שיקוף.
אם תקרא היטב את השרשור , תראה זאת.

מבחינתי זה תרגול טוב - להיות טוב לטובים , רע לרעים , פנאט לפנאטים , חשוך לחשוכים , מואר למוארים.

אם מודט חדש היה מגלה יותר סובלנות לשיטות אחרות ,כולנו היינו סובלניים כלפיו.

לא הבנתי מה "טוב" בתרגול הזה.

אשמח אם תוכל להרחיב מה עושה את זה ל"תרגול טוב".
אצלי זה נתפס כסוג של "מלחמת אגו" על בסיס "הוא התחיל".
לתחושתי, תרגול "טוב" יהיה אולי להיות אור למוארים, ואור לחשוכים, וטוב לטובים, וטוב לרעים. או במילים אחרות, פשוט להיות טוב ואור לכולם, ללא קשר למצבו של המקבל.
כמובן שזה לא כזה פשוט, כי הרי "מלחמות אגו" יש לכולנו, אך לתאר אותן בתור "תרגול טוב" נשמע לי קצת מפתיע.

Mist2

New member
אולי זה יוסיף ויבהיר :)

"גיתה צחק. 'כך הוא הדבר. גסות בגסות תיעקר, בגדולה ועצומה מן הראשונה. נזכר אני במקרה אחד מימי חיי הקודמים, בשעה שבין האצילים מצויים היו עדיין פה ופה אדונים-טרפונים, והיה מעשה שבשעת סעודה בחברה מעולה ובנוכחותן של נשים עמד אציל עשיר אחד ודיבר דיבורים גסים, לבושתם ולצערם של כל מי שהיה אנוס לשמעם. בדברים בלבד אי-אפשר היה לקפח אותו. עמד אדון אחד, נועז ומכובד, שישב ממולו, ובחר אמצעי אחר, עם שעשה בקול וברעש גדול מעשה מביש, שהכל נבהלו ואף אותו גס בר-גס בתוכם, וכך נתנמך קולו של זה ושוב לא פתח את פיו. מרגע זה ואילך לבשה השיחה צורה נאה, בדוחה, לשמחת כל הסובבים, אשר הגו תודה רבה לאותו אדם נועז על עזותו הנפלית ועל תוצאותיה המצוינות'."

ינוקא1

New member

ינוקא1

New member
כן , זו נקודה חשובה.

אין לי יכולת לענות לך על הכל.

אענה לך רק למה זה לא טוב להיות "טוב לכולם".

אמרו חז"ל -
"המרחם על אכזרים , נעשה אכזר על רחמנים".

וזה הגיוני -
כי יש באדם שני כוחות - להמית ולהחיות.
גם כח המוות והמלחמה יכול להיות משרת החיים - במקום הנכון.
וגם כח החיים יכול להיות משרת המוות - במקום הלא נכון.

מי שמרחם למשל על גידול סרטני , נעשה אכזר כלפי כל הגוף.
ואילו מי שמתאכזר אליו , הוא רחמן על כל הגוף.

לכן אינני בעד להיות טוב לרעים , ואור לחשוכים.
אני בעד לשקף לכל אדם את מי שהוא :
להיות טוב לטובים , רע לרעים.
אור למוארים וחושך לחשוכים.

וגם המציאות עובדת כך.

כל מאורעותיו של האדם הם שיקוף של מי שהוא.

השאלה היא האם אני מצליח לתת לאדם מולי שיקוף מדויק וטוב

אני חושב שבגדול כן , אך יש גם לי מה לשפר.
והדיון בפורומים עוזר לכך.
ככל שאני יותר אמיתי עם עצמי , השיקוף שאתן יהיה טוב יותר.

ארונצלה

New member
טוב לנתפסים כטובים, חשוך לנתפסים כחשוכים, וכן הלאה

מה שהופך את הכל למין משחק טניס פנימי
או אולם מראות בלונה פארק

ינוקא1

New member
בדיוק

משחק הטניס הזה , כאשר הוא נעשה על ידי שני אנשים עניניים וישרים , עוזר לכל אחד לראות את עצמו ואת פגמיו של עצמו דרך המראה שהשני מציב בפניו.
&nbsp
כך שניהם משפרים אחד את השני.
&nbsp
(אך אם לא ........)

ינוקא1

New member
לא.

אבל ההתחלה היא תמיד כמו בדיון הנוכחי.
בהתחלה צריך לשבור את הקליפה הקשה , וזו קצת עבודה מלוכלכת

&nbsp
אני חושב שעם לייטפלייק למשל , כבר יש ביננו קצת "קשר טוב" שכזה , ואז העבודה הופכת ליותר עדינה , למרות ששנים רבות הדיונים שלנו בהחלט נראו כמו הדיון הנוכחי.
&nbsp
(וגם היום מידי פעם).
&nbsp
&nbsp
&nbsp

lightflake

New member
מסכים לגבי קשר טוב בינינו

זה שמדי פעם תגובה שלך מעוררת בי רצון לנער אותך ולהלקות בך במילים חריפות זה לא קשור שאני לא מחבב אותך לכן גם קצת מאכזבת ותמוהה קפיצתך להצטרף לקריאתו המייבבת של מיסטוש על "בריונות" שלי כלפיך... הייתי מעריך אותך יותר לו היית עומד בפיתוי המיידי להצטרף לקורבניות, אגב לא ראיתי אותו מתמרד כך כשרועי ממש קילל אותך... (מתי אני קיללתי אותך?) ..... אבל אם זה לייטפלייק, אז בוא נעשה הצגה של הודעת הקורבן וניקח גם טרמפ בדרך את ינוקא כשבכלל בסוף התברר שכל מטרתה הייתה לקבל אישור מההנהלה להתחיל לקלל בעצמו

ינוקא1

New member
לעומת רועי אתה מלאך צחור כשלג .....

אין בכלל מה להשוות.

&nbsp
אבל אני חושב שמיסטוש צודק -
בגדול התרגלנו לסוג של שיח אלים בפורום , יש כאן יותר מידי אווירה לעגנית ולא מכבדת.
גם אם לא אני ולא אתה מתרגשים מזה , אני חושב שזה יעשה טוב לכולנו אם צורת השיח הזאת "תרוסן" קצת.
&nbsp
&nbsp
&nbsp

אולי זה קשור קצת ל"שיקוף" שדיברת עליו.

אולי הגיע הזמן לבחור - האם לשקף אלימות/התנשאות/לעגנות, או לרסן אותן?
מה אתה מעדיף - "אווירה מכבדת" או "שיקוף"?
הכדור בידיים שלך.
תהנה :)

lightflake

New member
טוב אם מישהו היה פותח דיון לגבי רמת השיח כאן

ומבקש שנשתדל לשנות אותה, להיות פחות ציניים אחד כלפי השני וכו', לא חושב שהייתה לי איזושהי התנגדות לנסות להשתתף בניסוי, אבל אתה מסכים איתי שזה "קצת" שונה מההודעה של מיסט שמאשימה בלעדית את לייטפלייק (וחבריו הדמיוניים) בבריונות ואלימות וקללות וגידופים ופניה למנהל לעשות משהו בנדון או שאחרת האדון יתחיל לקלל בעצמו ... הו הו הו.... מפחיד.... איומים כמו במאפיה... (אבל אמוטיקונים של צחוק ופיהוקים זו אלימות! אתה לא שם לב לצביעות מסויימת פה?)
&nbsp
בנוסף נדמה לי שאנחנו קצת מבוגרים בשביל שנבקש ממישהו חיצוני ש"ירסן" אותנו... (ומי ירסן אותו?
)

Mist2

New member
גם זו אלימות

אם היית מבוגר, לא היה צורך לבקש ממך ״להשתתף הניסוי״...
קצת פטטי...

למעלה