אולי כדאי גם לי להעלות כמה נקודות.....
אני מעלה אותן מתוך כתבותיו של אורי לוטן ז"ל , שהיה מספר שנים שם בקומונה שלו , וכתב על הדברים מכלי ראשון :

"......אבל הדבר שהיווה עבורי ועבור רבים אחרים תפנית ראשונה ביחסינו לאושר היה פרשת העיקורים. בשלב מסוים הכריז רג'ניש שכל אשה החפצה לממש את ייעודה הרוחני חייבת לבחור בין שתי אפשרויות, שתיהן מתחילות למרבה האירוניה בה', הארה או הריון, וכפתרון הציע עיקור. ניתוח פשוט ובלתי הפיך לנשים. לגברים הוא לפעמים הפיך, מה שהציל את הגבר הישראלי היחיד שעבר אותו, איש רוח ירושלמי שכדי לשמור על צנעת הפרט לא נחשוף כאן את שמו. לעומתו, אלפי נשים, חלקן נערות בנות שבע עשרה (ביניהן לפחות שתי ישראליות לפחות) עברו את הניתוח המביש ואיבדו לנצח את מה שכל אשה נורמלית רוצה.

כאשר הבעתי בקול ספקות לגבי העניין הוזמנתי למשרדה של יוגה וידיה לשיחה. במהלך השיחה הוגשה לי כוס תה שטעמה היה מוזר במקצת. שעות מספר אחרי כן חליתי קשות, והרופא האשראמי (שמאוחר יותר התברר כלא יותר מסטודנט לרפואה) איבחן אותי כסובל מסרטן. הוא הציע לי להישאר תחת טיפול האשראם. לו קיבלתי את הצעתו מישהו אחר היה כותב את המאמר הזה לזכרי. את חיי אני חייב לסואמי ניצן, חבר קרוב שייעץ לי לחפש חוות דעת נוספת אצל רופא הודי שהוכיח לי מעבר ללא ספק שלא סרטן ולא נעליים, פשוט הורעלתי. אפילו לרגע לא עלה בדעתי מי עמד מאחורי ההרעלה."

"......סאלי, לשעבר מנהלת המרכז הרפואי בקומונה, היתה ידועה בין הסניאסים (חסידיו של רג'ניש) בשם החיבה סיסטר מֶנגֶלָה ותחביבה היה הרעלות. היא הרעילה במשך חמש שנות קיומה של הקומונה מאות אנשים, למען האמת אפילו יוגה וידיה עצמה סבלה פעם אחת מנחת זרועה. סוזן, גזברית הקומונה, היתה בירוקרטית אפורה וזעפנית כמו השמים האנגליים שתחתיהן נולדה. שילה נדדה בין בתי כלא שונים במשך שמונה שנים והשתקעה לבסוף בשוויצריה, במרחק יריקה מהבנקים שבהם אצרה את המיליונים שהרוויחה בתוקף תפקידה כמנכ"לית הארגון.
כך הגיעה לסיומה סאגה שלא היתה עולה אפילו במוחו של התסריטאי המבריק ביותר בהוליווד. חוץ מבניינים מתפוצצים היה שם הכל. בעצם גם זה כמעט היה. בשלב מסוים החליט קבינט ההארה להפיל מטוס מלא חומרי נפץ על בניין הממשל באורגון, תוכנית שנמנעה ברגע האחרון כאשר הטייס המיועד העדיף לא להיות השאהיד הראשון באמריקה ונמלט. באורח פלא הוא צץ מאוחר יותר בקוסטה ריקה שם נהרג בתאונת מטוס לפני שנים מספר."

".....בשלב הבא הוחלט בחווה, שכבר היו בה מגדלי שמירה, אמל"ח למכביר ושתי משטרות, אחת גלויה ואחת מיליציה חשאית, להשתלט גם על הבחירות המחוזיות. לשם כך היה צורך בכך שכמה שפחות אורגונים אמיתיים לא יופיעו לקלפי. יומיים לפני הבחירות במחוז וואסקו התפרשה יחידת סניאסים חמושים במזרקים מלאי חיידקי סלמונלה (הגורמים למחלת מעיים קשה) על העיר דאלֶאס באורגון, שם הזליפו בשמחת החיים האופיינית להם את הנוזל הקטלני בעשרות מסעדות וחנויות מזון. התוצאה: 750 מתושבי העיר חלו קשות. האירוע הזה נחשב עד היום לפיגוע הטרור הביולוגי הראשון על אדמת אמריקה.
בשלב זה החלה חקירה של האף.בי.איי בשיתוף עם ממשלת אורגון. בראש החקירה עמד צ'רלס טרנר, אז פרקליט פדרלי בממשלת אורגון. יום אחד הופיעה על דלת ביתו סניאסית שהגישה לו עוגה כמחווה של רצון טוב ולסיפתח ליחסים טובים יותר בעתיד. השליחה הלכה לדרכה, טרנר לקח את העוגה, וזו התפוצצה בידיו. חייו ניצלו, הוא המשיך בחקירה, והעלה כמה ממצאים מעניינים, בין השאר קיומה של מערכת האזנה מתוחכמת שעלתה חצי מיליון דולר, שבעזרתה היה אפשר להאזין לכל מילה שנאמרה בכל חדר בקומונה, ולכל שיחות הטלפון, כולל שלי אגב.

בעקבות אחת מהשיחות האלה, שבה אמרתי לאשתי שהמקום מזכיר לי מחנה ריכוז, נדרשתי להחזיר את המאלה (המחרוזת עם תמונת הגורו) וסולקתי מהחווה. יצאתי בזמן, שכן מאוחר יותר נאסר לצאת את החווה ומי שרצה הביתה נאלץ לברוח. שבועות מספר אחרי כן, לאחר שהשתתפתי בראיון בתחנת הרדיו KPFA בברקלי, נעשה ניסיון נוסף להתנקש בחיי, הפעם בסיועה של אלת גולף. ההשוואה למחנה ריכוז לא היתה רק שלי. ג'יידו קרישנמורטי, האדם היחיד שרג'ניש לא פסל מבחינה רוחנית, השתמש באותו דימוי עצמו כאשר נשאל בעניין.

בחקירת ההאזנות נמצאו גם שלושת אלפים קלטות שהקליטה שילה תוך כדי שיחותיה הפרטיות עם רג'ניש. הקלטות האלה, אף שאינן קבילות מבחינה משפטית, מוכיחות בלי צל של ספק שהגורו ידע בדיוק מה מתחולל סביבו, והיה שותף מלא לכל ההחלטות שהתקבלו באופן רשמי על ידי שילה, וידיה וסיסטר מנגלה. בשלב זה הפך הסיפור לאייטם תקשורתי חם, בעיקר בחוף המערבי. שילה, כאשר לא הופיעה בבתי משפט בתביעות דיבה ומרמה, כיכבה בכל תוכנית אירוח אפשרית. אופן דיבורה הגס, התנהלותה המתנשאת והופעתה המאיימת (מגפי עור אדומים ולפעמים גם אקדח) הפכו אותה למתחרה רצינית לאלקסיס מ"שושלת", סדרת הטלוויזיה הפופולרית ביותר באותן שנים. טד קופל, מבכירי השדרנים האמריקאים, אירח אותה בתוכנית היוקרתית שלו "נייטלין", אך כשהתחילה לקלל נאלץ לגרש אותה בשידור חי מהאולפן - הפעם היחידה בהיסטוריה של התוכנית."