אושו -משחק החיים -

Mist2

New member
וואו, הפוסט שלי ממש הפחיד אותך...

ינוקא הפתיע אותך, אם היו פתוחים דיון....
ואני מתבחיין וחופר....
פלייקי, אתה אדם אלים, תקבל את זה או לא, הדבר לא ישתנה.

Mist2

New member
כן ולא לדעתי

כאשר מצטטים את דבריו ומתייחסים אל הדברים כאל תורה מסיני, ומתבססים עליהם ליצירת ספקולציות נוספות...
במקרה זה לפני שאסכים עם הדברים ואקבע כי הם בסיס טוב שניתן ממנו לפתח את הדברים וליצור דיון, הייתי רוצה לבדוק האם האדם מפוקפק או שניתן לסמוך עליו.
כי אם אני לא יכול לסמוך על האדם, הרי שיש מצב שדבריו מסולפים גם, במקרה או שלא במקרה.
כעת אם יש לי את הכלים הנכונים אני יכול אולי לגשת אל דבריו ולנסות לבדוק האם מדובר במשהו מסולף או לא... או שאני יכול להפסיק לבזבז את הזמן ולגשת ישר אל דבריהם של אנשים מפוקפקים פחות או כאלה שלא מפוקפקים כלל.

מעניין

נדמה לי שזה תלוי ב"אופן הגישה" לדבריו של אדם.
אם אני מקבל אותם בתור "הצעה לבירור", לא ממש משנה מי אמר אותם.
אם לאחר בירור גיליתי שדבריו של אדם אינם מועילים לי, בין אם הוא "מדבר שטויות" או שאינני מבין במצבי את דבריו, אז כפי שכתבת עדיף ש"אפסיק לבזבז את הזמן" ואמצא מישהו אחר, מועיל יותר.
מצד שני, לפעמים דעתי לגבי אדם מסוים משפיעה על הגישה לדבריו.
למשל, לעתים אינני "טורח לברר" את דבריו של מי שאני "נוטה להאמין" לו.
או שאני "פוסל על הסף" דברים של אדם שאינני "סומך עליו".
כלומר, דעתי לגבי האדם בעצם מונעת ממני להתייחס לדבריו בתור "הצעה לבירור", ואני מתייחס אליהם כאל "אמת" או "שטויות" בכלל מבלי לבדוק אותם.

Mist2

New member
לרוב אין כל אפשרות לברר

מהסיבה הפשוטה - אין לרוב האנשים את הכלים המתאימים לברר.
הסיבה השניה, אותם אנשים עליהם דיברתי, דואגים תמיד לדבר על נושאים שלא באמת ניתן להוכיח, כך שאנשים או שמאמינים להם או שלא.
&nbsp
סיפור סופי:
גורו אחד אמר לגורו שני‮, "‬תמיד תומר דברים שאיאפשר להוכיח ולבדוק‮".
"‬למה‮?" ‬שאל הגורו השני‮.‬
‮"‬בגלל שאם תומר שמאדים מאוכלס במיליוני יצורים שלא ניתן להבחין בהם‮, ‬ושאתה פגשת אותם‮,‬ אנשים לא יתווכחו אתך‮! ‬
אבל אם תומר שהיום הוא יום יפה‮, ‬תמיד יקום איזה טיפש שיענה לך שאתמול היה יפה יותר‮!"‬

ינוקא1

New member
לא , אתה טועה.

קודם כל , בדיון אמיתי , אין שום צורך שתאהב אותי.
הדבר היחיד שצריך להיות בדיון אמיתי זה "לבוא פתוח".
&nbsp
אני בא לדיון פתוח , אני באמת מוכן להשתנות אם יוכיחו לי שאני טועה.
&nbsp
להרגשתי , אתה לא בא לדיון בצורה כזו.
&nbsp
כי אתה טוען שאתה "אוהב אותי" , ומרוב "אהבה" אתה מצפה שאשתנה , אך אתה לא מוכן להשתנות , ולא משנה מה יקרה.
אתה מקובע על דיעותיך , מבחינתך אתה צודק ואני טועה , וזה לא משנה מה אומר ומה אטען.
כמו כן אתה שופט אותי שאני אומלל , ואתה שופט אותי שכל מה שמעניין אותי זה להתווכח.
&nbsp
וכל זה בעצם מגן עליך מהצורך להתמודד עם טענות באופן עניני.
באהבה כזו גם אני אוהב אותך.
&nbsp

lightflake

New member
אתה פתוח ומוכן להשתנות

ינוקא1

New member
אם יוכיחו לי משהו באופן אמיתי.

בהחלט.
&nbsp
אני חושב שהשתניתי בימי חיי (כמה פעמים) יותר מרוב מי שאני מכיר.
&nbsp

זו הבורות בהתגלמותה .אתה לא יכול להשתנות

אפילו אם תרצה ,ואתה לא רוצה .תמשיך לשקר קןדם לעצמך .כי זה נראה אחרת לגמרי .
.אצלך ההתפתחות היחידה היא של המינד .לשם כך הובאו הציטוטים .אך מה לעשות .העיוור אינו יכול לפקוח את עיניו .
.אוהב אותך .אל תחשוב יותר מידי
.זה מתסכל

אפילו יותר מזה -אני מכיר אותך

יותר ממה שאתה מכיר את עצמך .
.אל תחשוב יותר מידי
.
המחשבות הן כמו עננים ,הן מסתירות את השמים .

ינוקא1

New member

כן , תיארתי לעצמי שככה אתה חושב.

אתה מבין , כשאתה מכיר את כולם יותר משהם מכירים את עצמם , אז אין כל כך מה לחדש לך , אתה לא באמת יכול ללמוד מאף אחד , אתה גם ממילא יודע מה האחר הולך להגיד , לכן אתה בעיקר מטיף ולא כל כך מסוגל להקשיב ......

אתה באמת חושב שזוהי הארה או מתקרב לזה

(ואם אתה מכיר אותי כל כך טוב , אני חושב שגם אני "קצת" מכיר אותך , ואשמח לשאול אותך שאלה קטנה על חייך האישיים :

האם אתה טורח לפעמים להקשיב גם לבת זוגך ולילדיך , למשל , או שתמיד אתה יודע יותר טוב מהסובבים אותך מה טוב להם , ולכן ממילא אינך צריך להקשיב לאף אחד
)

מודטחדש

New member
אני מזמין אותך למרכז

של האגודה למ"ט בת"א. שבעה כרכים עבי כרס עם הוכחות "
אופן אמיתי
".

ינוקא1

New member
זה לא סוג ההוכחות אליו אני מתכווין.

קסטנדה , למשל , הוכיח לי שהוא אמיתי.
תרגלתי בשיטות שהוא תיאר , וראיתי שזה הביא אותי למקומות הנכונים.

כיום לא משנה לי כמה "כתבות תחקיר" עשו עליו במטרה להוכיח שהוא המציא את סיפוריו , אני מאמין לו.

וההוכחה הכי גדולה היא שאני קורא את דבריו , ואני מרגיש את האנרגיה שלהם.
אני מרגיש את מי שהוא היה.
אני מרגיש את התפתחותו לאורך הספרים שהוא כתב.

לעומת זאת כשאני קורא אותך עכשיו , עם ה7 כרכים הללו של "הוכחות מדעיות" , האנרגיה שאני מרגיש היא אנרגיה של "אונס".
מישהו שרוצה "לאנוס" אותי להיות כמוהו.
דבר כזה הוא מבחינתי הוכחה הפוכה : זוהי הוכחה שהאדם איננו במקום הנכון.
עדיין.

lightflake

New member
חח... הזכרת את קסטנדה, אם כבר עלילות... על אושו אלו רק

נסיונות לרצח, אצל קסטנדה מצאו אנשים חתוכים לחתיכות....

lightflake

New member
בקיצור הוכחת שהנקודה היא לא באמת כל מה שאמרו עליו

יש לך משהו אחר נגד אושו, אולי לא מתאים לתיאוריות שלך מה שהוא אומר, אז הוצאת את כל הלכלוכיאדה עליו, ואת המעייסס של קסטנדה אתה אוהב אז פתאום העלילות עליו כבר לא כל כך חשובות לך.... בקיצור, אחרי שהוכחנו שאתה מחרטט כרגיל (ובלי לדעת מזה בכלל), תרשה לי לדלג על שתי ההודעות העצומות שלך לגבי אושו אוקיי ? אחת של לוטן ז"ל שינוח על משכבו בשלום, ושניה שלך, שתבדל לחיים ארוכים

ינוקא1

New member
למיטב ידיעתי

הדבר היחיד שקשור לקסטנדה זה שמצאו במידבר גופה של אחת מקבוצת ה"מכשפות" שלו , שנעלמו לאחר פטירתו ב1998.

לא ידוע לי על משהו אחר , אשמח אם תעדכן אותי.
לקסטנדה היו חסרונות , הוא הודה בכך בעצמו , אבל הוא היה אמיתי.

מודטחדש

New member
נכון.

700 מחקרים שרובם פורסמו בכתבי העת המדעיים היוקרתיים ביותר, כאלה שיש בהם ביקורת עמיתים, הם לא הוכחה. מה כן הוכחה? אולי מה שמישהו קיבל בתקשור מהמלאכים או ממשה רבנו ישירות? או כתוצאה משימוש בפטריות הזייה. תחושת הבטן שלך? ינורא יקר, תיפתח!!! גם למה שאתה לא מבין בו. אף אחד לא "ר
וצה "לאנוס" אותך להיות כמוהו
", מנסים להסביר לך שאתה יכול להיות ינוקא טוב יותר.

אני לא בא לדיון .לדיון מגיע המינד

אוהב אותך .
.אל תחשוב יותר מידי
ועוד אחד בשביל הכייף

ינוקא1

New member
שוב , תודה שאתה אוהב אותי

אין לי צורך שתאהב אותי.

אם במקום לאהוב אותי היית מסוגל לבוא בפתיחות לדברי , או מסוגל להקשיב למשהו אחר חוץ ממה שאתה מכיר ויודע , זה היה משמח אותי יותר.

אפילו אם היית טוען איזשהן טענות עניניות במקום להחליט שדברי הם "בורות" \ "אומללות" , "אתה לא יכול להשתנות" , ועוד שאר ירקות זה היה משמח אותי יותר.

אתה באמת חושב שכך נראית אהבה

למעלה