אורנה בנאי

זהות על ידי ניגוד

אנשים נוטים, פעמים רבות, לבנות לעצמם, ולקבוצה שהם שייכים אליה, זהות, המתחדדת מתוך ניגוד לקבוצות אחרות. ברגע שהניגוד בין הקבוצות כבר ברור ו"שחוק", צריך "מנת סם חזקה יותר" - נוצר הצורך לבנות זהות חדה יותר, ולחדד את הניגוד בתוך תת-קבוצה, וכו' וכו'. זה מה שגורם לפילוגים ולתת-פילוגים בתוך תנועות. תראה מה קרה לתנועות ההתנגדות הפלסטיניות מאז אמצע המאה הקודמת ... (ואם אתה מכיר את הסרט הנפלא "בריאן כוכב עליון" - יש שם פארודיה נהדרת על העניין הזה).

כלומר הם אומרים שהם יותר טובים

מאורנה, כי הם ,יענו, עשו צעד נוסף. יש בזה משהו. כאילו טופחים לעצמם על השכם, כאילו שהם עושים יותר בגלל התזונה. וזה מחדד להם את ההגדרה העצמית שלהם. מבחינתי כל ההגדרות מקומם בפח. כולל הגדרת הומואים ולאאאאסביות, פמיניזם, צמחונות וטבעונות גם. כולנו אותו הדבר. העדפות מיניות זה דבר פרטי וההגדרה סתם דופקת ומוציאה מהכלל. פמניזם גם, שיוויון לא מחייב אפליה מתקנת. צמחונות וטבעונות היא תזונה, דרך חיים, זה לא ממש מגדיר כמה עוזרים לבע"ח. שיגעת אותי עכשיו עם בראיין, כואב לי בזיכרון, זה מהקטע שהוא התווכח עם כל האספסוף ? טוב, אצטרך לקחת שוב את הסרט.

זה ממש לא מה שהתכוונתי...

לא התכוונתי לטפיחה על השכם. התכוונתי לזהות עצמית שמבוססת בחלקה (ולפעמים במלואה) על ניגוד לקבוצה אחרת. אני לא מתנגד להגדרות באשר הן, כל עוד הן נלקחות בפרופורציה הנכונה. אני כמובן שלא טוען שאכילת בשר, צמחונות וטבעונות הן "אותו דבר" - יש מעשים מוסריים, יש מעשים לא מוסריים. השאלה היא היחס לגבי ה"אחר", מעבר להוקעת מעשים בלתי מוסריים. מימון מוצרים מהחי אינו מוסרי, ואינו "תזונה ודרך חיים". הוא פחות מגדיר כמה "עוזרים" לבע"ח, אלא יותר - כמה פחות פוגעים בהם. אך עדיין - השאלה לגבי ההתייחסות של טבעוני/צמחוני לאנשים שאינם כאלה נשארת פתוחה, ואליה בלבד התייחסתי. כמו כן, אני לא רואה כל קשר בין זה לבין שאלות של אפליה מתקנת. ולגבי בראיין - הכוונה היא לקטע שבה בראין מדבר עם החבר'ה מהחזית העממית לשחרור יהודה (לא זוכר בדיוק את השם, זה חלק מהקטע ...) שיושבים באמפי. אולי המילה "ספליטר!" מעוררת את זכרונך ?

OK סבבה, תגיד

יש סרט שמתחיל עם קטע ב 5 דקות הראשונות, קטע במשרד עם אריק איידל בטלפון: I'm bisexal, if I wan't sex I buy it מוכר לך ? אני מנסה להשיג אותו. הנה האתר הישראלי .

Veganiny J

New member
מסכימה לגמרי לגבי העליהום המיותר

אבל אי אפשר להתעלם מהנזק שנגרם בתכנית פוליטיקה(?) לפני כחצי שנה.

הלקח נלמד בעקבות התוכנית הזו

אבל זה שייך לנושא של ה"שימוש" של ארגונים בידוענים, ולא לידוענים עצמם.

Veganiny J

New member
הידוענים הם עדיין לא רובוטים

והם עושים דברים גם על דעת עצמם. אבל די להתפלסף, תביא נשיקה.

לזה בדיוק התכוונתי בהודעה הראשונה

ידוענים מסוימים ימשיכו להתבטא בתקשורת על פגיעות ספציפיות בבעלי-חיים, תוך שהם אינם מגנים (ואולי אפילו מסכימים) לאכילת בשר באופן כללי. לעומת זאת, ידוענים אחרים יוצאים נגד כל הרעיון של התחשבות בבעלי-חיים. על הראשונים מתנפלים כאן, כאילו היו הם אם כל חטאת, בעוד שאל האחרונים אין כמעט התייחסות.

Veganiny J

New member
אבל פוצי

ברור שיהיו לנו ציפיות מאנשים כמו אורנה, שרואים שסבל של בעלי חיים ממש כואב לה, ולא ממישהו כמו גידי גוב למשל. אני פשוט אומרת שהאכפתיות שלה מבעלי החיים ומדיניות ה"סבבה בשר" שלה משדרים מסר סותר ודי מזיק. אבל זה באמת לא החמורה בבעיותיהם של בעלי החיים.

אבל קושקוש

זה כלל לא קשור להתנפלות עליה. השנאה כלפיה על ידי א/נשים פה נובעת לדעתי ממניעים שהם הרבה מעבר לציפיות גבוהות ממנה.

Veganiny J

New member
ואני מסכימה איתך

אבל הסיבה שזו היא ולא אחרים/ות, זה מה שפירטתי לעיל.

למעלה