אורך מול כוח

orii

New member
ממש כמו והדגש הוא על כמו

אומני לחימה רציניים היא קיבלה מה שמגיע לה ואפילו קצת יותר מזה. אני מסכים עם יזהר. לי נירא השהיא הכי נהנתה להתדיין על הקטע של התמונה והרמיזות המיניות. יחסית לאדם שרק הגיע בטרוליות מודעת (לא לשם לפרובקטיביות) היא קיבלה המון רצינות. יותר מידי לדעתי.

בוא נסכים שאנחנו לא מסכימים.

ובוא נגיד שלפי דעתי יש הרבה מאוד אלימות מוסווה שתגובות שהיא קיבלה, ובהחלטיות קצרת רוח שבמשך הזמן המועט שאני קורא את הפורום הזה באדיקות (6-7 חודשים) לא ראיתי מאיש כאן בפורום. אתה, למשל, היוות בשבילי עד עכשיו דוגמא לאורך רוח ולמתינות. אני חייב להגיד שהייתי פשוט מופתע.

אם תסתכל למעלה תראה שהייתי הראשון

להגיב. לא עניין של גאווה - פשוט קלטתי מההודעה מיידית עם מה מתעסקים. עניין של נסיון? אולי. סיפור קצר - האם אתה מכיר תכנה בשם אלייזה? פסיכולוג (או אולי היה זה פסיכיאטר) יצר פעם תכנת מחשב מטומטמת להחריד שענתה על כל שאלה בשאלה המבוססת על מילים מהשאלה האחרונה. לתדהמתו (או אולי לא) גילה כי מזכירתו נהנית לשוחח עם התכנה. במובנים רבים תכנה זו הייתה ה"בוט" הראשון. אחד הכלים הוותיקים ביותר באינטרנט נקרא IRC (קיצור של internet relay chat). IRC, שלא כמו אימייל, מאפשר לגולשים לשוחח זה עם זה בזמן אמת. כמו כן איפשר IRC להעביר מידע בינארי ולא היה מוגבל לטקסט בלבד כמו האימייל. מצב זה גרם למספר גולשים לייצר את הבוטים הראשונים - תכניות קטנות דוגמת אלייזה שהסתובבו בצ´אטים וגרמו לגולש התמים לחשוב שהוא משוחח עם אדם אמיתי. נעשה פעם סקר מהו משך הזמן שלוקח לגולש לזהות כי מדובר בתכנה ולא אדם בשר ודם. הטרנסקריפט של כל השיחות שערך הבוט בו השתמשו החוקרים נשמר. בקבוצת הגילאים סביב 13, היו גולשים שמעולם לא גילו כי מדובר בבוט. לאנשים שונים לקח פרקי זמן שונים שנעו בין כ 20 דקות+ בצ´אטים של סקס בהם הבוט התחזה לבחורה, ועד לשורה יחידה במקרה אחד: גולש נכנס לצ´אנל IRC. הבוט בירך אותו עם כניסתו, הגולש כתב משהו בסגנון "יש כאן רק בוט" ועזב. נסיון. נסיון. אין לי רצון מיוחד לבזבז זמן ולהתעמק בדיון מיותר עם מישהו/י שברור מיידית כי אין לה/ו כל רצון בדיון אמיתי. לכן כתבתי מה שכתבתי. ועובדה, עד לזמן כתיבת שורות אלה, תגובה להסבר התגובה שלי (כל השאלות בהודעה הראשונה חסרות משמעות. באותה המידה יכלה לשאול למה העכברים שחיים בירח (שכידוע עשוי גבינה) לא ניסו לתקשר עם אנשי כדור הארץ עד היום) הנחת היסוד של השאלה שגויה. במקרה כזה, שתי אפשרויות. או שמדובר באדם חסר ידע הרוצה לדעת, ואז יש טעם ואפילו רצוי לענות לו ולהסביר את השגיאה הבסיסית בהנחת היסוד שלו, ומדוע שאלתו חסרת משמעות. המקרה השני הוא המקרה של הגר זאב. אדם (מחמת הספק) ששואל לא כדי לדעת, אלא כדי שלא ישעמם לו לכמה רגעים. מצטער, באותו רגע לא התחשק לי להיות מוקד הבידור, או ליצן החצר, של הגר זאב.

nitzano

New member
קנקנה

שים לב שמרבית ההודעות בתחילת השרשור מרמזות על כך שכמעט כל מי שענה לשאלתה של הגר טרח ראשית כל להכנס לכרטסה האישי ולבדוק קנקנה .עד שלא הובהר לי על איזו תמונה כולם מדברם לא טרחתי להכנס ולבדוק . אז מה אני מנסה לומר ? הוצג לנו בברור כי מרבית האנשים טרחים לבדוק פרטי השואל ,על מנת לשפוט תשובה מתאימה .תמונתה ופרטיה של הגר מותאמים בדיוק ליצירת התגובות הגבריות שהופיעו . באותה מידה אנשים נדהמו לגלות שגינגי איננו איזה ילד בן 15 אלא אדם משכיל או אנורמו שגילו רק 16 אך מדבר כמבוגר . אם בכרטיסי האישי יפיע גיל 80 כל דברי יחשבו פנינים של מאסטר ,אם ארשום שגילי 14 לא יתיחסו ברצינות לדברי . דברי בפורום נשפטים כקצרים מדי ונוצר רושם מסוים .אם אין האנשים יודעים על הבעיות הטכניות איתן אני נלחם הרושם שנוצר שגוי . תחשבו על זה

לא מסכים. הכרטיס האישי לא מלמד

על כלום, וכך אני ואחרים מתייחסים אליו - כלומר לא. לרוב אני לא טורח להציץ בכרטיס האישי לפני שנוצר בראשי רושם ראשוני של האדם המבוסס על הודעותיו. במקרה שלך דבריך לרוב לא נשפטים כקצרים מדי לדעתי - רב חברי הפורום מעריכים את ידיעותיך, וכן את מה שאתה מוכן לעשות עבור חלומך - אחרי הכל לא כולם כאן היו מוכנים לחיות בסין וללמוד סינית... לגבי בעיות טכניות - אם זה יעזור לך, כתוב אנגלית. מהתרשמותי, לרבים כאן זה לא יהווה מכשול. דרך נוספת - שלח את מה שאתה רוצה לומר לאדם שאתה סומך עליו, שיפרסם (בתרגום לעברית, אם כך תבקש) את הודעותיך. דרך מעט יקרה יותר - קניית מחשב נייד עם מקלדת עברית, שאיתו תתחבר באינטרנט קפה וכדומה (מצטער, לא מכיר את המצב בסין - איך באמת אתה מתחבר לאינטרנט משם?).

bizhar

New member
מסכים עם כל מילה.

רק דבר אחד מפריע לי: שלא שמת תמונה

nitzano

New member
Thats not the point

I´m not the point here.neither the fact that I write short answers.The point I´m tring to make is that most of us (sometimes even me)Check the Personal card of another in order to know what kind of persone he/she is.That´s way a lot of people checked to see who is the new girl -Hagar. And she gave us the dream. About your Q- I have internet at home .But I still don´t have Win -xp so I have to use the virtual keyboard and than my computer crushes. I´ll solve it one day.

zoti

New member
למרות שגם עניתי לה ברצינות

כשנכנסתי לכרטיס האישי שלה ובעקבות העיון בו מייד עלה בי החשד שהיא טרול. החשד הזה התברר בסופו של דבר כנכון ולמרות זאת היא עדיין קיבלה תשובות רציניות ממני ומאחרים. נראה לך שמעניין את הטוסיק שלי שהיא בחורה ? השאלה שלה הייתה טרולית מלכתחילה ולכן עלה בי החשד וניגשתי לבדוק את הכרטיס האישי. הסיבה שהעלתי את נושא התמונה הייתה כדי לבדוק אם אני צודק. אני חושב שצדקתי. בגלל שבאינטרנט אינך רואה את האדם אשר איתו אתה מקיים את הדיון חובה,לדעתי, לברר עליו פרטים ע"י קריאת הכרטיס האישי שלו כדי שהתשובה שתתן תהיה "טובה".

nitzano

New member
Don´t get me wrong

I´m not blaming you or anything -I saw her pic and know she was not real too. I was just pointing out something - maybe I´m wrong

neko

New member
אם כל התגובות היו ענייניות,

אז הטרוליות לא הייתה באה לידי ביטוי, והטרול (אם הוא טרול) היה הולך לו מאוכזב שלא הצליח להציק לאף אחד, אלא רק הפרה דיון מעניין בשבילינו.

הגר זאב

New member
שלום. חזרתי היום מחופש קצר בסיני

ולתדהמתי כי רבה, גיליתי דיון סוער שלצערי לא נוכחתי בו. תנו לי קצת לישון ואני מבטיחה לענות לכל מי שראוי לתשובה (ויש רבים כאלו כפי שראיתי). נפגש מחר. טרול ? טרול ? מואה?! ז´מה!!

למעלה