אם תסתכל למעלה תראה שהייתי הראשון
להגיב. לא עניין של גאווה - פשוט קלטתי מההודעה מיידית עם מה מתעסקים. עניין של נסיון? אולי. סיפור קצר - האם אתה מכיר תכנה בשם אלייזה? פסיכולוג (או אולי היה זה פסיכיאטר) יצר פעם תכנת מחשב מטומטמת להחריד שענתה על כל שאלה בשאלה המבוססת על מילים מהשאלה האחרונה. לתדהמתו (או אולי לא) גילה כי מזכירתו נהנית לשוחח עם התכנה. במובנים רבים תכנה זו הייתה ה"בוט" הראשון. אחד הכלים הוותיקים ביותר באינטרנט נקרא IRC (קיצור של internet relay chat). IRC, שלא כמו אימייל, מאפשר לגולשים לשוחח זה עם זה בזמן אמת. כמו כן איפשר IRC להעביר מידע בינארי ולא היה מוגבל לטקסט בלבד כמו האימייל. מצב זה גרם למספר גולשים לייצר את הבוטים הראשונים - תכניות קטנות דוגמת אלייזה שהסתובבו בצ´אטים וגרמו לגולש התמים לחשוב שהוא משוחח עם אדם אמיתי. נעשה פעם סקר מהו משך הזמן שלוקח לגולש לזהות כי מדובר בתכנה ולא אדם בשר ודם. הטרנסקריפט של כל השיחות שערך הבוט בו השתמשו החוקרים נשמר. בקבוצת הגילאים סביב 13, היו גולשים שמעולם לא גילו כי מדובר בבוט. לאנשים שונים לקח פרקי זמן שונים שנעו בין כ 20 דקות+ בצ´אטים של סקס בהם הבוט התחזה לבחורה, ועד לשורה יחידה במקרה אחד: גולש נכנס לצ´אנל IRC. הבוט בירך אותו עם כניסתו, הגולש כתב משהו בסגנון "יש כאן רק בוט" ועזב. נסיון. נסיון. אין לי רצון מיוחד לבזבז זמן ולהתעמק בדיון מיותר עם מישהו/י שברור מיידית כי אין לה/ו כל רצון בדיון אמיתי. לכן כתבתי מה שכתבתי. ועובדה, עד לזמן כתיבת שורות אלה, תגובה להסבר התגובה שלי (כל השאלות בהודעה הראשונה חסרות משמעות. באותה המידה יכלה לשאול למה העכברים שחיים בירח (שכידוע עשוי גבינה) לא ניסו לתקשר עם אנשי כדור הארץ עד היום) הנחת היסוד של השאלה שגויה. במקרה כזה, שתי אפשרויות. או שמדובר באדם חסר ידע הרוצה לדעת, ואז יש טעם ואפילו רצוי לענות לו ולהסביר את השגיאה הבסיסית בהנחת היסוד שלו, ומדוע שאלתו חסרת משמעות. המקרה השני הוא המקרה של הגר זאב. אדם (מחמת הספק) ששואל לא כדי לדעת, אלא כדי שלא ישעמם לו לכמה רגעים. מצטער, באותו רגע לא התחשק לי להיות מוקד הבידור, או ליצן החצר, של הגר זאב.