חשוב! משתתפי השרשור, נא לקרוא.
שלום לכולם! הייתי רוצה לומר כמה דברים על התנהלות השרשור הזה. אני מבקש מראש סליחה מחברי הפורום שרגילים למשלב גבוה אבל אני לא אעלה משלב, כי עם שיווי משקל כמו שלי אני עוד אפול מכל הסולם. ראשית חשוב שאומר, שחשבתי ועדיין אני חושב שההודעה הזו לא נכתבה ע"י אדם ששמו הגר זאב אלא ע"י מישהו שהוא קורא (סמוי או גלוי) של הפורום. למה אני חושב ככה? כי כל מהות השרשור הזה, לדעתי, ממחישה בצורה מאוד בהירה את הנושא של נורמות התנהגות אצל אומני לחימה. אם לא כך, אני מתנצל. בכל מקרה זו לא השאלה. שנית חשוב שאומר, שאני לא בא להטיף פה לאיש בצורה ישירה. אני רוצה להצביע על מגמה ואני מקווה שתסכימו איתי. אני גם לא חושב שההתמודדות שלי עם הנושא היתה יותר טובה משל כל אחד אחר פה. הנקודה העיקרית שלי היא, שללא קשר לאופי שאלת השאלה ע"י הכותבת הנ"ל, התגובות פה בפורום כללו את רוב האלמנטים עליהם היא רימזה כאשר היא שאלה את השאלה הזו, או בניסוחי המוגבל בהחלט תגובת יתר גברית לסוג של איום אינלקטואלי נשי. היו פה שני מקרים בולטים של סקסיזם (במיוחד תת-השרשור בעל הרלוונטיות המופלאת על אותנטיות הצילום), הטפלות לקטנות ברמה ניסוחית (מה שתסלחו לי, לא ראיתי בשום מקום כלפי אף אחד! אנשים כותבים פה הודעות ללא חצי סימן פיסוק ומקבלים את התשובה הרצינית ביותר) ובכלליות תגובה עוינת. היה פה אפילו הומור שיכול להשתמע לשתי פנים. כל זה לא סותר את העובדה שבסופו של דבר השרשור מקבל קצת צורה של דיון על השאלה המקורית. על מה משליך מה שאמרתי? מה לעשות ואני, אישית, מאמין בקיום איזו אמת מידה אובייקטיבית להתנהגות בין-אישית ולא בגישה ה"עשה לך מוסר" שרווחת בכמה חוגים חברתיים במדינה הזו; במסגרת גישה כזו כל שאלה, אפילו המטופשת ביותר, ראויה לאיזה שביב של התייחסות ראויה. גם השאלה הלא מחוכמת על משמעות החגורה הכתומה וגם הטרול-בכאילו שביקש לעשות עבודה של עמוד אחד על קראטה קיבלו מענה הרבה יותר ענייני באפס זמן. לפי דעתי כאן בדיוק נשאלת השאלה: איך אנחנו, בתור אומני לחימה, מגדירים אספקטים של ההתנהגות הבין-אישית שלנו? יכול להיות שאנחנו לא. יכול להיות שאנחנו רוצים להיות מסוגלים לדפוק מכות לאנשים, לנקוט בגישת "בעל בעמיו" ולענות למי שבא לנו איך שבא לנו, ומי שנפגע - שיקח פנדל, כמו שאומרים. לפי עניות דעתי המצב לא כזה, זו לא ההשקפה של מרבית האנשים כאן (שאני לא מכיר אותם כבני אדם וזו מגבלה, אבל בכל זאת) ולכן אני חושב שהדבר הזה ראוי לבחינה. מצטער על האורך ועל הקשקושים, אבל כמו שאומרים, בקטנה.