אורך מול כוח

onidin

New member
../images/Emo188.gif../images/Emo188.gifתאמרי לי בבקשה הגר.....

..יכול להיות אבל רק באמת יכול להיות שאת מנהלת כאן עם האנשים הנחמדים האלה את הוויכוח שלא ניהלת עם החבר לשעבר שלך? כי למען האמת כך זה נראה לי לפחות לאחר כל השירשור הזה שפתחת, ואם כך הדבר אז אולי תסגרי את זה מולו ולא נגדנו ???

haleth

New member
הנה אשת פורום אחת:

פשוט לא הייתי כאן – מה לעשות, אני לא גרה בפורום. הגר ראשית, נראה לי שיש צורך בהבהרת מונחים. במקום "אומנויות לחימה" ניתן לומר "אומנות ההתמודדות" – גם אם האימונים לובשים אופי פיזי. הלחימה אינה "אומנותית" במובן של "שחיה אומנותית" – לא מדובר על בעיטה אסתטית או איזה כאפה מסוגננת: לשאלתך, הייתי מהמרת שרוב המתאמנים לאורך זמן באומנויות לחימה היו בוחרים באפשרות "הסתובבתי והלכתי", כך שהקישור לאופי אלים אינו נכון. לא יודעת איזה אופי יש לחבר שלך, אך אלה מהפורום שאני מכירה ואלה מבית ספרי אינם אלימים. ומה צר שאוהב האדם הראשי שלנו בחו"ל כרגע – אני יכולה להעיד על עצמי שמאז לימודי ועקב כך פחתו העימותים בחיי. העיסוק באומנויות לחימה אינו אובססיבי, לא יתר מאשר עיסוק ביוגה או בישול – על סמך את אומרת את זה? ולא ידעתי - זה אמור לתת איזשהו פורקן מיוחד? למה לא מספרים לי שום דבר?!
"מבנה של להקת גורילות" – לא בבית ספרנו. ולא בשום בית ספר ששמעתי עליו. אולי אצל החבר שלך. ומה יש לך נגד גורילות? ואיך הדימוי הגברי שלי? – האמת, לא משהו.... ואיך אצלך? נכון, יש הבדל בין תגובות גבריות וא נשיות לעימות, ולא משנה כרגע אם הן נובעות מתורשה או מחינוך. ועל זה עובדות אומנויות הלחימה. נ.ב. לא הספקתי לראות את התמונה המדוברת, אבל כידידת חתולים בעצמי – הג´ינג´י שלך יפהפה.

על "אלימות" ו"התפתחות רוחנית"

אמנות לחימה היא דרך לעדן את האלימות הטבועה בנו. בני-אדם הם ממזרים אלימים - מה לעשות ... היופי שבלהיות בן-אדם הוא לדעת לנתב את הרצון להרוס ולתעלות של הבניה ופרודוקציה ... או לכל הפחות להוציא מרץ מבלי לפגוע בזכויות הזולת (חי, צומח, דומם). חלקנו - אנשים קטנים: לא מעונינים להפנות את הלחי השנייה... חלקנו רוצה לקחת את גורלו בידיו ביום הדין: כשיבוא אנס, שודד, אדם מכה או רוצח. התפתחות רוחנית??? פור פיטס סייק: היפנים עשו משתיית תה או סידור פרחים בואזה (אקט פולני טהור) - טקסים פילוסופיים, רוחניים ודתיים ... במקום לשאול מה זו התפתחות רוחנית, הרשי לי לשאול אותך: היכול אדם אינטליגנטי (ריגשית ושיכלית) שלא להפיק מכל עשייה יומיומית התפתחות רוחנית?

zedprime

New member
../images/Emo45.gif

הרבה אנשים שמתאמנים בספורט כמו אגרוף עושים זאת דווקא כדי להוציא את האגרסיות שלהם , בצורה מבוקרת ולא הרסנית. אומנויות לחימה אינן אלימות , אדם שלומד אומנות לחימה (במיוחד אלו שבאות מהמזרח) לומד לשלוט על עצמו הרבה לפני שהוא לומד לבעוט נכון. מישהו פה צפה בסרטים של סטיבן סיגל יותר מדי פעמים.. (אתם יודעים , בסגנון של למה רק להביס את היריב כאשר אתה יכול להכאיב לו מאוד , כל זאת כשאתה שוטר והיריב הוא סתם צעיר מסכן).

gafni

New member
ואם עשייתו היום יומית של אותו אדם

אינטיליגנטי ריגשית ושיכלית מתמצה בנסיון אינטינסיבי שלא להתפתח רוחנית ?

crane

New member
חבר´ה- יותר מידי סרקזם

אני חושב שחלק מההתיחסות שלנו להגר מתחילה לעבור כבר את גבול הטעם הטוב.אותנטיות התמונה שלה או מידת הבקיאות שלה בסיינפלד ממש לא קשורה לעניין- אני באמת חושב שמגיעות לה תשובות רציניות יותר. ולהגר- בפעם הבאה שאת מציגה "שאלה מתסיסה", תחשבי קצת על הניסוח שלה לפני ותראי לנו שאת יותר מסתם תמונה יפה (סתם עצה ידידותית
).

חשוב! משתתפי השרשור, נא לקרוא.

שלום לכולם! הייתי רוצה לומר כמה דברים על התנהלות השרשור הזה. אני מבקש מראש סליחה מחברי הפורום שרגילים למשלב גבוה אבל אני לא אעלה משלב, כי עם שיווי משקל כמו שלי אני עוד אפול מכל הסולם. ראשית חשוב שאומר, שחשבתי ועדיין אני חושב שההודעה הזו לא נכתבה ע"י אדם ששמו הגר זאב אלא ע"י מישהו שהוא קורא (סמוי או גלוי) של הפורום. למה אני חושב ככה? כי כל מהות השרשור הזה, לדעתי, ממחישה בצורה מאוד בהירה את הנושא של נורמות התנהגות אצל אומני לחימה. אם לא כך, אני מתנצל. בכל מקרה זו לא השאלה. שנית חשוב שאומר, שאני לא בא להטיף פה לאיש בצורה ישירה. אני רוצה להצביע על מגמה ואני מקווה שתסכימו איתי. אני גם לא חושב שההתמודדות שלי עם הנושא היתה יותר טובה משל כל אחד אחר פה. הנקודה העיקרית שלי היא, שללא קשר לאופי שאלת השאלה ע"י הכותבת הנ"ל, התגובות פה בפורום כללו את רוב האלמנטים עליהם היא רימזה כאשר היא שאלה את השאלה הזו, או בניסוחי המוגבל בהחלט תגובת יתר גברית לסוג של איום אינלקטואלי נשי. היו פה שני מקרים בולטים של סקסיזם (במיוחד תת-השרשור בעל הרלוונטיות המופלאת על אותנטיות הצילום), הטפלות לקטנות ברמה ניסוחית (מה שתסלחו לי, לא ראיתי בשום מקום כלפי אף אחד! אנשים כותבים פה הודעות ללא חצי סימן פיסוק ומקבלים את התשובה הרצינית ביותר) ובכלליות תגובה עוינת. היה פה אפילו הומור שיכול להשתמע לשתי פנים. כל זה לא סותר את העובדה שבסופו של דבר השרשור מקבל קצת צורה של דיון על השאלה המקורית. על מה משליך מה שאמרתי? מה לעשות ואני, אישית, מאמין בקיום איזו אמת מידה אובייקטיבית להתנהגות בין-אישית ולא בגישה ה"עשה לך מוסר" שרווחת בכמה חוגים חברתיים במדינה הזו; במסגרת גישה כזו כל שאלה, אפילו המטופשת ביותר, ראויה לאיזה שביב של התייחסות ראויה. גם השאלה הלא מחוכמת על משמעות החגורה הכתומה וגם הטרול-בכאילו שביקש לעשות עבודה של עמוד אחד על קראטה קיבלו מענה הרבה יותר ענייני באפס זמן. לפי דעתי כאן בדיוק נשאלת השאלה: איך אנחנו, בתור אומני לחימה, מגדירים אספקטים של ההתנהגות הבין-אישית שלנו? יכול להיות שאנחנו לא. יכול להיות שאנחנו רוצים להיות מסוגלים לדפוק מכות לאנשים, לנקוט בגישת "בעל בעמיו" ולענות למי שבא לנו איך שבא לנו, ומי שנפגע - שיקח פנדל, כמו שאומרים. לפי עניות דעתי המצב לא כזה, זו לא ההשקפה של מרבית האנשים כאן (שאני לא מכיר אותם כבני אדם וזו מגבלה, אבל בכל זאת) ולכן אני חושב שהדבר הזה ראוי לבחינה. מצטער על האורך ועל הקשקושים, אבל כמו שאומרים, בקטנה.

nitzano

New member
אוהד

מסכים . אך אני חושב שנתפסנו לפלספנות מיותרת על שאלה שעליה כבר ענינו בעבר והיא "מדוע אנחנו מתאמנים באומנויות לחימה ?" . איש זן בטח היה נותן לי סטירה אגרוף או סתם צורח לי קי-איי בפרצוף ואולי היה דווקא עונה לי בתשובה סתומה . אף אחד מאיתנו לא אוהב שתוקפים אותו (טרולים ?!?) ורובנו בוחרים להסיט ההתקפה או לקבל אותה ע"י כניעה מדומה ,במקום להתנצח ולהאבק על דבר שלא ניתן להגדירו במילים . אז מה התשובה ? שתתאמן (היא) כמה שנים ואולי תבין ,ואולי לא ...

אתה צודק, אבל לא זו הנקודה שלי

בדיוק כמו בנסיון הנפל שלי לנהל עם גינגי דו שיח של זן, נקרא לזה, התשובה אינה תמיד כזו פשוטה. אי אפשר לנהל דו שיח המושתת על זן, כי זן פוסל מלכתחילה את השימוש במילים כדי להבין באמת את המהות; אבל אתה ואני, ועוד רבים פה בפורום, אנחנו יצורים מילוליים. אין לי מספיק מושגים בפילוסופיה של השפה בשביל להמחיש את המבנים שאנחנו משתמשים בהם כדי להביע את עצמנו בנושאים האלה, ואין לי רצון עכשיו להעלות שאלה של האם דיון אפשרי במסגרת השפה שלנו. אני רוצה פשוט להחבר מילים למשפטים ולהביע דיעה. חוצמזה לענות ב"מו!" על שאלה כזו לא יבוא בגלל ששאלת את השאלה הרבה פעמים, אלא מסיבה אחרת לחלוטין שאני יודע שאני לא מבין אותה לחלוטין, אז אני לא אנסה אפילו להתבטא לגביה. אגב, אני בספק לגבי ה"קיאיי!". אולי "Katsu!".

nitzano

New member
מו!

***לענות ב"מו!" על שאלה כזו לא יבוא בגלל ששאלת את השאלה הרבה פעמים, אלא מסיבה אחרת לחלוטין *** (לא הבהרתי עצמי בבהירות וע"כ לא הבנת כוונתי) לסיבה זו התכוונתי בדברי ,ולא למס´ הפעמים בה נשאלה השאלה .כולנו יודעים את התשובה ,רק שתשובה מילולית מספקת אינה קיימת . רק ציינתי ,שכבר ניסינו לענות עם שאלה זו במספר שירשורים עד ,שהסכמנו שלא ניתן לבטא זאת במילים .

הבנתי. תודה על ההבהרה, אבל:

שוב אני חוזר לנקודה שעלתה פה: יש כאן אנשים שמסוגלים, יש להם את הידע האקדמי והיכולת האנליטית להביע את זה במילים, ויש יותר אנשים (ואני ביניהם) שאולי לא מסוגלים לעשות את זה לבד אבל חושבים שזה הכרחי. הכרחי! לכן נתנתק רגע מהכלום, נלבש חזרה את גבולות הסובייקט הישנים שלנו, נהיה מודעים לאינדיבידואלים מסביבנו ונוציא תוצר. נפלטה לי קצת לועזית, כמו שאומרים, אבל אני עומד מאחורי כל מילה.

bizhar

New member
דעתי? היא אכן קיימת.

הלזה אתה קורא איום אינטלקטואלי נשי: "מטרת שאלתי פשוטה : לבדוק מה מקור העיסוק האובססיבי בלחימה, איזה פורקן זה נותן, שמקור אחר לא מספק? לדעתי יש קשר מובהק בין מבנה להקת גורילות לבין ההתנהלות בקבוצת אומנות לחימה...)" ?? ההדגשות - שלי. או זה: "איך שלא תביט על זה, לחימה (אומנותית או לא) היא דבר הרסני. אם אתה מתאמן על בעיטה, מטרת הבעיטה היא לפגוע ולהרוס (את היריב) כלי להתפתחות רוחנית ? ניסית פילוסופיה או מדיטציה ? " או: לאחר שקראתי מספר שבועות לאחור בפורום אני די בטוחה שרוב יושבי הפורום יגיבו יותר באופן יותר פיזי מאשר שאר האוכלוסיה במצב אלים. תעשה סקר כמו שאר הסקרים שלכם: איך הגבת במצב האלים האחרון שעבר עליך? א. השבתי מלחמה שערה. ב. הסתובבתי והלכתי ג. הגשתי את הלחי השניה ד. הסתובבתי והלכתי והרגשתי שמתוך פחד, פיספסתי הזדמנות להתנסות במכות." ממש סקר אובייקטיבי שמעיד, אין ספק, על כך שהיא קראה את כל שנכתב בשבועות האחרונים.תמצית הלוחם. מצויין! לדעתי, היא באה עם בטן מלאה ובהתאם התגובות, למרות שחלקן הלא מבוטל דווקא היה לעניין. אבל אולי אני טועה.

bizhar

New member
הקטע המודגש - טעות!

רציתי להדגיש רק את "העיסוק האובססיבי" וזה מה שיצא

אין ספק לרגע. אבל:

ראשית "איום" (או אולי עדיף "איתגור") אינטלקטואלי יכול לבוא גם לא באופן גלוי, וגם אם יכולת ההתבטאות או היכולת הניסוחית של מציב האתגר נחותה; הכל הוא עניין של נקודת מבט. מעבר לכך ולתשובות שיענו או לא יענו לה, אני חושב שאם כבר רוב הפורום הסתובב סביב גרעין לדיון באספקטים נורמטיבים של התנהגות של אומן לחימה בחברה, למה לא לנצל את הזדמנות הפז לתפוס מה שיש לעבוד עם זה? וזה כבר בלי קשר לשאלה המקורית.

bizhar

New member
הפכת את הדיון בנורמטיביות לתחביב?

ה
כבר לא נכנס בכותרת. תראה, אני לא רואה איום באופן בו בחרה הגר להתנסח אלא יותר התרסה. אבל מסכים איתך שזו נקודת המבט שלי בלבד. לגבי הדיון באספקטים נורמטיביים: נראה לי שאתה שותל פה פתיון ערב לחיכו של הגינגי
. בתאבון!

לא תחביב. בוא נגיד שסוף סוף אני

מרגיש מאותגר ועוד בנושא רב משמעות. ועוד, אם תקרא הודעות אחורה תבין שאפשר לומר יותר שלא אני מניח פתיון לגינגי, אלא אני זה שנשך הכי חזק בפתיון שלו עצמו. אולי כי אני יותר צעיר ונוח להתרשם מרובכם.

למעלה