אורך מול כוח

הגר זאב

New member
אורך מול כוח

שלום אנשים. בלי לנסות לפגוע, האם יש קשר בין התפיסה העצמית שלכם בתור גברים (רובכם המכריע אכן גברים) לבין העיסוק שלכם בלחימה? האם ככל שהשיטה אלימה יותר הביטחון בגבריות נמוך יותר? יש לי עוד מספר שאלות שלבטח יתסיסו עוד יותר את השטח אז בינתיים אסתפק בזאת. אוסיף עוד דבר למען הסר כל ספק: בן זוגי לשעבר מתעסק הרבה שנים באומנות לחימה ואני מעריכה אותו מאוד, גם בתור דמות גברית.

באמנות לחימה.

חיילים בצה"ל עוסקים בלחימה. רובם לא יזהו אמנות לחימה אם זו תבעט להם באף. רוב העוסקים בלחימה שאני מכיר, מתייחסים בזלזול ניכר לאמנויות הלחימה באשר הן. האם את לא חושבת שהמידע הנ"ל הופך את כל שאלותיך ל- "לא רלוונטיות"?

fa jing

New member
מעניין...

אני יכול לענות לך רק תשובה אישית שלי. מעולם לא חשבתי שיש קשר להיותי גבר לבין היותי עוסק באומנויות לחימה. אני מניח כי זה יותר עניין של התת מודע שלנו, אני מניח כי בהיותי תינוק- ילד-נער-גבר וכן הלאה היחס של הסובב אותי היה כשייך למין הגברי מכאן שאולי( אני צריך לברור מילים בזהירות....) הדרך לעניין אומנויות הלחימה יותר " טבעי" לגברים מאשר לנשים בדיוק כשם שאני לא שיחקתי בברבי כשהייתי בן 10 כשבנות כיתתי שיחקו, אותו דבר כשהייתי בן 16-20 והנערות העדיפו לטפח עצמן ולדסקס על חזיות ושאר עניינים אני העדפתי לשחק בחוץ עם החברה. השאלה שלך היא בעלת אופי אנטרופולוגי ולכן קשה לתת עליה תשובה חד משמעית. מעולם לא חשבתי ועדיין לא חושב שאני עוסק באומנויות לחימה בגלל שאני גבר..אני עוסק בזה בגלל שאני אוהב את זה
. את השאלה שניה קצת קשה לי להבין..לכן אענה בשאלה....ככל שאישה פרובוקטיבית ומושכת יותר האם הבטחון בנשיות שלה נמוך יותר? יש לי עוד מס´ תשובות .....אבל אני צריך לחכות לשאר השאלות שלך.

fa jing

New member
יש לי גם שאלה להגר

מהו המקור לשאלה הזו( מהאין היא נובעת?)? האם את עוסקת באומנויות לחימה?

הגר זאב

New member
לFA JING

שלום "ככל שאישה יפה יותר.." אולי אתה חזק ומהיר פיזית אך בנשים אתה לא מבין משהו... אישה פרובוקטיבית ומושכת בכפיפה אחת ? מה הקשר? יש קשר בין הפידבק שאשה מקבלת מסביבתה לגבי המראה החיצוני שלה לבין הביטחון העצמי שלה אך ללא ספק זה לא הנדבך המרכזי בביטחון העצמי. חוצמזה אני לא מבינה את הקשר לשאלתי.

fa jing

New member
מממ.....

אני באמת שלא יודע אם להתייחס לתשובות שלך ברצינות או לא...... את שמת לב לדבר הסותר שכתבת בהודעתך ומה עוד כמתיחת ביקורת על התשובה שלי , שזה בכלל מאוד הצחיק אותי
. אז איך את הגעת לקשר שבין אלימות לחוסר ביטחון בגבריות...? עפ"י אותו ההיגיון הלא ברור שלך, אני הגעתי לכך שאישה שהיא מושכת ודואגת להיות פרובוקטיבית כדי למשוך פידבקים מהמין הגברי, הרי שעפ"י המטאפורה וההיגיון שלך- לבטח אינה בטוחה בנשיות שלה. מכאן שאת בעצמך לא מבינה את השאלות שאת שואלת.... ואם לא שמת לב..אז ....כן אני הייתי הפתי היחיד שענה לך ברצינות הדרושה עד כאן..... בעוד וכולם כאן היו חכמים מספיק בכדי להגיב בסרקסטיות ובזלזול להודעתך. כאן באה לידי משמעות החתימה שלי....והיום למדתי משהו חדש. נ.ב בנשים אני לא מבין משהו.... לעולם לא התיימרתי להבין יותר מדי, מרגע שהבנתי שזה בלתי אפשרי. הרי אנחנו( הגברים) בחיים לא נצליח להבין אותכן, אבל מה שכן תמיד נוכל לסובב אותכן( ולצערי גם ההיפך הוא נכון).

MsPiggy

New member
ויפה שהבנת את זה כמה שמוקדם יותר

אי אפשר להבין נשים, אנחנו בעצמנו לא מבינות אותנו...

zoti

New member
הגר זאב עם גבס

תגדירי "אלימות של שיטה". האם איגרוף תאילנדי יותר אלים מקרב מגע ? תגדירי "ביטחון בגבריות". האם העובדה שלמישהו לא הולך עם נשים דוחפת אותו להתאמן יותר ? תגדירי "תפיסה עצמית כגבר". האם לבחורות שמתאמנות יש "ביטחון בגבריות" או "ביטחון בפמיניזם" ? בקיצור, אני לא מבין את המטרה של השאלה שלך אלא אם כן את טרול. באיזו אומנות לחימה מתעסק החבר שלך ? דרך אגב, אחלה תמונה.

הגר זאב

New member
תשובה

ככל שהקרבות יותר חזקים, יותר פציעות באימונים יותר אווירת "מארינס" זו בעיני שיטה אלימה. מעניין מאוד הקישור שעשית בין "ביטחון בגבריות" לבין מידת ההצלחה עם נשים... אני לא יודעת מה זה טרול אבל זה נשמע טוב. מטרת שאלתי פשוטה : לבדוק מה מקור העיסוק האובססיבי בלחימה, איזה פורקן זה נות, שמקור אחר לא מספק? לדעתי יש קשר מובהק בין מבנה להקת גורילות לבין ההתנהלות בקבוצת אומנות לחימה (לפחות מה שהכרתי). X חבר שלי התאמן בהשרדות אם זה באמת חשוב לך.

amir_aikido

New member
למרות הטרוליות הברורה

אני אענה אני דווקא מוצא יותר דימיון בין ההנאה שלי מקרב טוב באמנות לחימה להנאה של חברי כשהוא מנגן בפסנתר או מטפס על צוק, או של רקדנית טובה כשהיא רוקדת. זו אותה שימחה פנימית של הנאה. מצד שני, מאוד יתכן שבמועדונים שאת ראית, האווירה היתה כפי שתיארת. כמו שכתב כאן מישהו. כמו בכל תחום יש צדדים שונים לכוח. התיאור שלך מזכיר לי את האסוציאציות שלי על "חבורות אופנוענים", עד שגיליתי לפני זמן מה שקבוצות גדולות מרוכבי האופנועים הכבדים בארץ שייכים דווקא למרכז החברה הנורמטיבית ביום-יום ולא לקבוצות שוליים. את יכולה לראות זאת בעצמך אם תלכי ותסתכלי על עוד מועדונים אחרים של אמנויות לחימה, ותגלי שרובם מאוד שונים מזה של ה- X. אמיר

neko

New member
אם קצת להרחיב על הנושא,

זה כמו שמישהו ידליק רדיו וישמע מזרחית, ואז יחליט שכל המוזיקה זה איזה גבר בוכה ומיילל מילים נמוכות בשפה קלוקלת עם כינורות ברקע.

neko

New member
אה, כן,

שכחתי שגם מוזיקה סינית נשמעת דומה. רק עם יללות קצרות וצווחניות יותר.

קוזושי

New member
../images/Emo45.gif מסכים ../images/Emo13.gif

אני רק לא הייתי מגדיר את זה כשמחה פנימית של הנאה (למרות שגם זה נכון) אלא כהנאה ונגיעה בשלמות שקיימת אצל כל אמן ולא רק בלחימה. זאת בדיוק הרגשתי כאשר אני רואה אמנות אמיתית ושלמה כמו אלה שהזכרת. ובהחלט לדעתי מהבחינה הזאת אין הבדל בין ריקוד או נגינה או כל אמנות אחרת לאמנות לחימה. אני אפילו חושב שריקוד למשל קרוב יותר ויכול להיות תחליף לאמנות לחימה הרבה יותר מאימון בחדר כושר.

zoti

New member
אז אצלנו למשל

יש קרבות חזקים עם מעט פציעות. מדי פעם חוטפים קצת אבל זה לא נורא. אין אצלנו אווירת מארינס בכלל אלא אווירה חברית ו"צחוקים". האם זה אלים ? לדעתי לא. זה ספורט. אז מה זה "ביטחון בגבריות" ? טרול - אחד שנכנס לקבוצות דיון באינטרנט וכותב שאלה/הערה במטרה לעורר וויכוח או להטריד. לרוב תחת שם אנונימי (ראה ערך תמונה) - וזו לא הייתה מחמאה. לגבי הפורקן שאני מקבל - אני עובד קשה באימון ומוציא הרבה מרץ. אין כמו ההרגשה של אחרי אימון בעיקר אם היה לך אימון טוב. אצלנו אין התנהגות של להקת גורילות, אנחנו לא מרביעים את הבנות בקבוצה בסוף כל אימון.
יש אצלנו יחס חברי בין המתאמנים לבין עצמם ובין המתאמנים למדריכים.

א. מי גבר מי ?!

ב. שלום הגר. בלי לנסות לפגוע, האם יש קשר בין הידידות עם חתולים והתפיסה העצמית שלך כאישה? האם מסובלימציה להתמודדות בהווה עם זוגיות ומערכות יחסים? יש לי עוד מספר שאלות שלבטח יתסיסו עוד יותר את השטח אז בינתיים אסתפק בזאת. אוסיף עוד דבר למען הסר כל ספק: בת זוגי להווה (וגם לעתיד, ב"ה), מגדלת חתולים כל החיים ואני מעריך אותה מאוד, גם בתור דמות נשית... ג. שאלת על האורך אבל לא הזכרת אם את מתעניינת גם בעובי הקורה...

למעלה