סוף..סוף..הצדקתי היום את המשכורת שאני מקבלת...אממה.."..אליה וקוץ בה"מאחר והחשמל שאנו מקבלים במרפאה הוא מגנרטור ובששי שבת הגנרטור לא עובד..הגעתי הבוקר לעבודה והתחלתי עם שורה של תקלות...לא הייתה תקשורת למחשב...שזה השבית את כל העבודה....מכשיר הל.ד שכולל בתוכו גם סנסור לבדיקת כמות החמצן ן בריאות [סיטורציה] הדגיטאלי לא עבד..בלון חמצן התרוקן [כנראה משהו לא סגר טוב בשמוש האחרון...ופתאום ...מגיעה לי קשישה שידועה כחולת לב עם קוצר נשימה קשה...אממה...אחותכם בעלת תושייה...ציק צאק החלפתי בלון חמצן רזרבי והיה חמצן...הוצאתי את הסוללה ממכשיר הל.ד והחזרתי וטדדם ...המכשיר עבד...בצעתי בציק אגק שהראה שאין מצוקה לבבית ....נרגעתי...ולפני חצי שעה ביקר אצלנו טכנאי מחברת התמיכה וסידר את התקלה...אז הנה אני כאן....הקשישה פונתה לבית החולים....והחיים חוזרים כאן למסלולם....אוהההו....אותי לא יתפסו עם המכנסים למטה...
טוב את במרפאה צריכה להביא את החשמל באבקה !!!! את למעעשה מתפקדת במדבר כמו לפני שנים רבות ומביאה איתך את המערב מביאה להם את הרפואה המערבית ופלאי החשמל את רוצה להגיד לי שבכפר אין חשמל לבתים??? בכזה כפר מקמו אותך יפיתי? ובעגלת ההחיאה יש לך אבני צור ? און סוללות? אני פשוט המומה מהתנאים שאנשים גרים בהם בדרום החם
"כפר" קטן מונה בערך 1000 נפשות 10 ק"מ בערך מערד לכוון הר חברון...הוכרז ככפר רק לפני שנה ...בינתיים אין חשמל ושום תשתיות...לפני שנה התחילו בפרויקט של אספקת חשמל סולרי [המרפאה לא] גם מים זורמים אין...בכל בית יש מיכל ענק שבו ממלאים מים גנרטור חלק מהבתים מקבלים חשמל סולרי מקולטים שהותקנו...אין אבטלה בכלל..כולם עובדים ובנו ווילות חבל"ז...יש הרבה צעירים שיצאו ללמודים רופאה. רפואת שיניים,עורי דין, בקיצור אוכלוסיה משכילה [לא בדואים] וזה מלמד...שאם רצון הכל אפשרי...אלו אנשים שהתחילו מרעיית צאן של שכינהם הבדואים לפני 100 שנה וגדלו הותפתחו והתעשרו הכל מעבודת כפיהם... במקום אתר תירותי שבו מראים כיצד חיו המתישבים הראשונים [מחברון וכפר סמוע] במערות ואיך התפתחו...עם השנים...נוף מהמם...אירוח אסלי ...[פעם הצעתי לכם מפגש כאן] עדיין אקטואלי.. זהו אז שלחו אותי לפני שנה וחצי לכאן לשקם את המרפאה....האמת שאני לא ממצה את עצמי כאן.דרך אגב אני גם מחלקת תרופות כמו בקיבוץ יש לי חדר תרופות קטן....אבל מאידך אחרי 31 שנה של עבודה אינטנסיבית בבית החולים..ואחר כך במרפאות הקהילה..אני קצת שחוקה..ואני עושה כאן פסק זמן...אוגרת כוחות [הייתי מאוד חולה שנה שעברה]ונמשיך הלאה בבוא העת.בינתיים ממשיכה להתמקצע...ללמוד...[לא אין לי רעיונות לקריירה] אני אוהבת את עבודת השטח.. בעגלת החייאה יש הכל....אבל אין דפיבילטור לבצע החייאה ....טפו ..טפו..לא נזקקנו עד היום [רוב האוכלוסיה צעירה] במקרה הצורך אט"ן מגיע תוך 10 דקותזהו על קצה המזלג...
אחות עם המון רצון טוב שעובדת כמו בתחילת המאה שקופת חולים יסדרו לך מרפאה כמו שצריך ,ועד שתסדרי הכל בטח יעבירו אותך לפנסיה כי החשמל עובד לאט עד שהוא מגיע לכפרי בידוואים חולפים שנים לא מזמן הראו בחדשות חיבור בית בכפר בגליל , 60 שנים חיכו לחשמל הגבר בכה שדבר על הזכות להיות עם בית מואר
אשריך יקירה שלי שאת בין נשים שאוהבות אותך ואשרייך שאת מסייעת לאילו הצריכים אותך מבחינה מקצועית אכן זהב אתגר ואני בטוחה שאת עושה קסמים כי בכיניים שלהם רואים כמה הן אוהבות אותך