אוקסי!

zarn

New member
אני חושב שאת מעניקה לשפה, במקרה הזה

, כוח רב יותר משיש לה. השורשים של הבעיות שאת מתארת הם עמוקים מאד, ולדעתי הם מגיעים עד הביולוגיה ממש. חלק עצום מהמבדיל בין אדם חשוך לנאור הוא היכולת להבחין ביצרים ככלאה והיכולת לשים להם מעצור, ואני חושב שזה קדום לשפה. האם המשחק פיתוי-חיזור הוא תלוי תרבות? ככל שאני קורא יותר על הנושא אני משתכנע שלא (ואשמח ללמוד אחרת). אם זה כך, המונחים באים מתוך ההתנהגויות, ולא להיפך. במלים אחרות, אני לא חושב שאדם שמשתמש באוקסימורון "אונס מרצון" בהכרח מביט על אישה כעל יעד מבוצר שיש לכבוש אותו, רצוי במלח. הוא משתמש במונח בעייתי מתוך שהתחום עצמו יש בו מהבעייתי. ועדיין, למרות כל הבעיתיות ותחומי אי ההבנה ואי ההסכמה, אני משוכנע שיש פער עצום בין אנס, איש שפל ומרושע שרצון הקורבן חשוב בעיניו כקליפת השום, לבין אדם מהשורה, שהוגה את הצירוף האידיוטי "אונס מרצון".

גנגי

New member
אוףףף... די נמאס לי להגיד את זה

אבל - א. לא אמרתי שהאידיוט שאמר "אונס מרצון" הוא שום דבר מלבד אידיוט. ודאי שלא אמרתי שדבריו שווי ערך לאונס. הם שווי ערך לפיגור סביבתי ולשוביניזם גברי מתנשא בלבד. ב.ודאי שיש קשר בין התנהגויות לבין השפה שמתארת אותן, ובמקרה זה העובדה שהביטויים "כיבוש" ו"כניעה" משמשים לתיאור יחסי מין בין גבר לאישה רק מרמזת על התפיסה שהיתה לאבותינו שהגו את הביטויים הציוריים הללו ממוחם הקודח (או מאיברים אחרים). אם תקרא לזה "חיזור" או "פיתוי" לא אחשוב כך, אבל איכשהו המינוח התוקפני-כוחני לא נעים לי, וגם אם הוא משקף מצב קדום, אין כל סיבה לא להיפטר ממנו, ויפות שעתיים לפני יומיים, אפילו.

zarn

New member
אבל אז השפה תהיה פחות גמישה, פחות

מדוייקת. במצב שבו הגברים מתחרים והנשים בוחרות - וכנראה שזה המצב הנפוץ - מבחינת גבר סקס הוא הישג, מבחינת האישה הוא בחירה. המושגים הנוגעים לתבנית הזו נמשכים מעבר למינוח כוחני - למשל, אישה "מעניקה מחסדיה". אני לא טוען שהמינוח הזה נעים, אלא שהוא מייצג מצב שלא כולו מחמדים. עכשיו, במקרה, אני קורא את החלק הרלבנטי בספרו של סטיבן פינקר. התרצי שאדאל לך את סריקת החלק הרלבנטי?

גנגי

New member
רות, קיבלתי.

תודה. וזה שטרם עניתי זה רק בגלל שלוקח לי זמן לקרוא (שלחת לי ספר, מה לעשות...). כשאסיים אגיד.

גנגי

New member
זה לא משעשע.

אפילו לא קצת. יש גם חוקרי משטרה אחדים שחושבים שיש דבר כזה, ואפילו יש שופטים שחושבים ככה. זה ממש-ממש לא משעשע. מעניין אם מישהו מהם היה משתמש במונח הזה לו מישהי קרובה לו נאנסה. וכבר מזמן אמרתי שזה שבן-אדם מקבל תואר דוקטור לא מוכיח שהוא חכם.

Idan91

New member
זה שעשוע מצער, כ'ילו-דא? ../images/Emo11.gif../images/Emo68.gif

וחוסר חכמתו הוכחה כבר במאמרים האחרים שלו.

לא מבין

חשבתי שכבר עברנו את השלב ההתפתחותי הזה של "אונס מרצון", "רוצה אבל פוחדת" וכיו"ב ועוד באקדמיה... ...תמימות מצדי

אטיוד5

Active member
הכנס בכל צ'ט לחדר נשואים נשואות

וכל אישה שניה תגיד לך שהיא רוצה אבל פוחדת. לגבי אונס מרצון - כמעט ולא קיים. ואם קיים - קיים בעיקר בפנטזיות.

רוצה מה? מפחדת ממה?

האישה שרוצה להיאנס... צריך להפריד בין הפנטזיה שלוקחת גברים ונשים לכל מיני מחוזות (ולדעתי בפנטזיה כולם לגיטימיים) לבין הפרקטיקה שבה הגבולות צריכים להיות ידועים לכולם. אותו מרצה, אם הבנתי נכון, עובר את הקו הברור ומשליך מהפנטזיה אל הפרקטיקה, וזו אם כל חטאת. טוב שיש צ'טים שבהם גברים ונשים יבטאו את המאוויים הכמוסים שלהם. טוב שיש חוק ומוסר שיגדירו את גבולות המעשה. חבל שיש אנשים "משכילים" שמטיפים אקס קתדרא בלי לתחום את הגבולות שבין שניהם.

Idan91

New member
לא "כמעט ולא קיים", פשוט "לא קיים".

אונס, מעצם היותו אונס, לא יכול להיעשות מרצון.

אטיוד5

Active member
נכון

כמובן שלפי הגדרה אונס הוא לא מרצון. דיברתי בעיקר על פנטזית אונס. זאת קיימת גם קיימת - גם אצל גברים וגם אצל נשים.

אוֹחַ

New member
"ידם הארוכה של זרועות הבטחון...

... יכולה להגיע לכל מקום" (נציג האופוזיציה [אני יודע את שמו, אבל זה לא חשוב בהקשר זה], הבוקר ברדיו).

Idan91

New member
היום באוטובוס

שמעתי שתי בנות מדברות: "צריך לרדת עליו עד עמקי נשמתו"

למעלה