ושלי:
ד"א סורי שמלא זמן לא הייתי פה, הייתי בלחץ מטורף, והתבאסתי מהפורום הגוסס שלי, וכשנכנסתי בפעם האחרונה בקושי היו הודעות, ואז פתאום היום בבוקר נכנסתי וקלטתי כמה הודעות חדשות ואנשים חדשים יש! בקיצור, נגיע לעניין. אני רק כבר מתנצלת מראש- ההארד דיסק שלי קרס לפני כמה חודשים, ככה שעדיין לא השלמתי את אוסף התמונות העצום שהיה לי, אז אני רק אתאר את אותם רגעים בלי תמונות: יש כמובן את הסצנה שכבר הוזכרה, אבל אני חייבת להזכיר אותה בכל זאת- בסוף העונה הראשונה, כשג'ואי מבקרת את אבא שלה. יוווו כמה אני בוכה כל הזמן בסצנה הזאת! ואז אח"כ, אחרי שג'ואי רואה שג'ן ישנה אצל דוסון ובורחת, היא מתיישבת בין היתר על ספסל והרוח מעיפה לה קצת את השיער, ואני ממש ממש אוהבת את השוט הספציפי הזה. לא עולה לי עוד משהו לראש מהעונה הראשונה... בעונה השניה יש את הקטע שאנדי מתסגרת בחדר אמבטיה ומדברת עם טים, ופייסי משכנע אותה לצאת, שזה היה אחד הפרקים הכי עצובים בגלל הסצנה הזאת.. חוץ מזה הייתה גם את הסצנה שבה פיסיי רואה את אמא של אנדי בסופר ועוזר לה.... כמובן את הסצנה שבה ג'ק אומר לאבא שלו שהוא הומו, שסטוריליין כזה הוא מה שהופך את דוסון לכ"כ שונה מסדרות נעורים אחרות. ולגבי סוף העונה- גם הצרחות של ג'ואי בזמן של השריפה, כשהיא רצה לכיוון אבא שלה ודוסון מוציא אותה ממש קרע לי את הלב. ויותר מסוף הפרק, כשבו היא אומרת לדוסון שהיא לא יודעת אם היא תוכל לסלוח לאבא שלה, שהיא מקווה שהיא תוכל לסלוח לעצמה אבל היא בטוחה שהיא לא תוכל לסלוח לו, הרגע שיותר אהבתי היה מתי שהיא שואלת את אבא שלה אם הוא עדיין מוכר סמים והוא מתוודה ואז היא מבקשת סליחה ומראה את מכשיר ההקלטה. לגבי העונה השלישית יש המוןןןן רגעים, אז אני אשתדל לצמצם: סוף הפרק הראשון, מן הסתם, כשפייסי שט לו לעבר ג'ואי, והיא אומרת לו שאם הוא ייסחף עוד ס"מ לכיוון שלה היא תהרוג אותו, ואז זה מסתיים בזה שהיא נשברת לידו והוא מחבק אותה... ויש את הפרק עם הציור קיר, אז כשג'ואי מגיעה לצייר מחדש, ופייסי שם, והיא שואלת אותו םא הוא עוזר לה רק בגלל שדוסון ביקש ממנו, והוא אומר לה שכן, והיא אומרת שאין לו חיים. אני עוד זוכרת איך אחרי הפרק הזה רק חשבתי איזה כיף היה יכול להיות אם פייסי היה מספר לה את האמת. ד"א גם בגלל הפרק הזה, שבו ראו איך דוסון מבין שפייסי אוהב את ג'ואי, כ"כ התעצבנתי עליו ב-The Longest Day. ויש את "סוף שבוע בכפר", שאחרי שגרמס מספרת איך היא הסתכלה על בעלה כשהוא ישן מרוב שהיא אהבה אותו, פייסי מגיע לבית של ג'ואי ורואה אותה ישנה והוא פשוט מתיישב ומסתכל עליה... הקטע שהכי דרש "הוווווו" שיש. הנשיקה בסוף "סיפור סינדרלה", אבל בעיקר הדיאלוג שלפניה. אוו והגענו ל"נשיקות חטופות" שאני אוהבת די כל רגע בו! אז נצמצם כמה שניתן: הקטע שבו ג'ואי שואלת את פייסי למה הוא בא, והוא אומר לה שכשאוהבים מישהו רוצים להיות לידו, בלי קשר למה שהשני מרגיש כלייך, או לא מרגיש. מן הסתם הקטע של "אוקיי ג'ואי, אני חייב לנשק אותך. את לא יכולה להגיד משהו כזה ולא לצפות שאני אנשק אותך. אז זה מה שאני הולך לעשות- אני אספור עד עשר, ואז אני אנשק אותך. ואם את לא רוצה שאני אנשק אותך, אז פשוט תצטרכי למנוע את זה" (תרגום חופשי לחלוטין) ואז הנשיקה. וכמובן סוף הפרק- כולל הדיאלוג שלפניו, בעיקר מתי שג'ואי מסתכלת למטה, בוכה, ופייסי מבקש ממנה שתסתכל עליו בבקשה... ואז הנשיקה! ב"The Longest Day" הסצנה האחרונה (נדמה לי), שבה ג'ואי באה לפייסי, והוא שואל אותה אם זה נגמר, והיא אמרה לו it has to be. הכי עצוב בעולם! ובTrue Love אני דווקא לא אלך על הנשיקה בסוף, אלא על ה-ask me to stay ועל מתי שג'ואי למעשה בוחרת, ואז הולכת לצלם כמה תמונות, ופייסי שואל אותה אם היא אפילו לא אומרת לו שלום, והיא מסתובבת מבולבלת ועצובה ואומרת Goodbye Pacey והולכת. בעונה הרביעית אני ממש אצמצם, כי עונה שלמה עם פייסי וג'ואי אומרת מליון סצנות מדהימות. אז נתחיל ב"שני אדונים מקייפסייד" (נדמה לי) בסערה, אז כשפייסי לא רוצה לעזוב את טרו לאב ודוסון קופץ אליו ופייסי רואה את ג'ואי שמתה מדאגה, ואת דוסון שלידו, ומחליט לנטוש את טרו לאב. נקפוץ מהר ל"אגדת חורף" לסצנה שבה פייסי וג'ואי שוכבים. כמה חיכיתי לזה! ואז במעבר חד לפרק שהכי העציב אותי לדעתי בכל הסדרה- אחרי שפייסי וג'ואי נפרדים, אז כל הפרק הזה גם אני חיכיתי לסימן הזה שהם חיכו לו- והוא לא בא. אותם רגעים שזכורים לי הם גם יכולים להיות הכי קטנים, כמו למשל שפייסי אוסף את ג'ואי והם כמעט מתנשקים ואז מבינים שהם לא ביחד. אח"כ הפרצוף של פייסי כשהוא מבין שלא מציעים לו ללמוד שם, אלא רק עבודת קיץ. המשפט של ג'ואי של "איך אני יכולה להיות מאושרת בלעדייך?" כשיש לה דמעות בעיניים.... נראה כ"כ אמיתי! ואז גם כשהם מדברים למחרת בבוקר, ופייסי אומר לה שהם קיבלו את הסימן, אבל לא את זה שהם קיוו לו... וב"בוגר" אז מן הסתם את הנאום המעולה של ג'ואי, וגם את הקטע שבו דוסון מקריא לה את המכתב של אמא שלה. לצערי בעונה החמישית אין לי שום רגעים שאהבתי במיוחד, ברמה שהם זכורים לי כמו כל אלה מהעונות הראשונות... בעונה השישית אז כשפייסי וג'ואי נעולים בסופרמארקט, והם מתנשקים וג'ואי בהלם ופייסי אומר שאיך הוא יכול להיות מופתע אם הוא חשב על זה כל הערב. ואחרי פחות מדי פרקים, כשג'ואי נפרדת מפייסי והוא אומר לה איך היא תמיד בורחת מתי שטוב לה, ואז היא אומרת לו שאדי חזר והוא מבין מה קורה שם... ואז הריקוד האחרון שלהם.... ואז בפיינל כמובן הנאום של ג'ן לבת שלה, שהיה לגמרי אחד הנאומים היותר מרגשים בסדרה, שטפו טפו טפו שופעת בהם. גם הקטע שו ג'ן נשברת לגמרי. אח"כ השיחה של ג'ואי ופייסי במטבח, כשהוא אומר לה שהוא רק רוצה שהיא תהיה מאושרת, אם זה איתו או לא, ושהוא משחרר אותה, ואחרי שכל העולם בערך נכנס באמצע, היא אומרת לו שזה הדבר האחרון שהיא רוצה... גם המן שחזור הזה של סוף העונה הראשונה, בשילוב עם הסצנה הקודמת בין דוסון וג'ואי- בקיצור סוף העונה הראשונה של הסדרה של דוסון גם ריגשה אותי. אמאלה לא חשבתי שזה ייצא כזה ארוך!!!