אופטימיות!

DIE kvar

New member
כמו כל חייל בצה"ל..

זה לא רצון לצאת לאזרחות כמו שזה הקטע המפגר והכ"כ כ"כ לא רציני של ההתפז"מויות והשטויות האלה. אם אני קוראת לך צעירה זה אומר שאני רוצה לצאת לאזרחות? תעשי לי טובה נכון, זה מרגיש טוב להתקרב לזה ולדעת שיש לי כולה עוד שנה להעביר, אבל הפחד מהאזרחות כ"כ ענק אצלי, שלהגיד שאני ממש רוצה לצאת לאזרחות עד כדי כך שאני לא מתאימה לצאת לקצונה זה סתם אומר שאת לא יודעת עם מי את מדברת. אם הייתי יודעת שניתנת לי אפשרות בסוף השירות לחתום עוד קצת קבע הייתי הולכת על זה כ"כ בכיף. הלוואי שהייתה לי את ההזדמנות הזאת, אבל לא תהיה לי כי זה לא עובד ככה אצלנו. אני חושבת שקבע זה אדיר, זאת הזדמנות מצוינת לעשות משהו שאת מכירה וטוב לך איתו, ולהרוויח קצת כסף לפני השוק אזרחות. הרי גם ככה כשתשתחררי תצטרכי להעביר את זמנך במלצרות ושאר עבודות קורעות תחת בשביל פחות או יותר אותו כלום-כסף. בקיצור אני סתם חופרת אבל מעולם לא זכור לי שדיברתי על כמה אני מחכה או לחילופין פוחדת מהאזרחות, כך שאני ממש לא רואה איך את יכולה לקבוע שאני לא מתאימה לזה, או שזה לא מתאים לי. אני בהחלט רואה את עצמי מתאימה לקצונה באלפי אספקטים שהם כ"כ הרבה יותר רלוונטיים כמו כושר מנהיגות, כמו כריזמה, כמו יכולות עמידה מול קהל, כמו בטחון עצמי, כמו אחריות, כמו דבקות במטרה.. אני יכולה עוד להמשיך, באמת. אבל שוב, את כ"כ לא מכירה אותי כדי לדעת או לא לדעת את זה. (ובכל זאת אני מאמינה שיכולת איכשהו לתאר לעצמך).

ווואי

חח ענת את חיייבת להפסיק לענות בצורה ככ תוקפנית בכל מקרה, לא דיברתי לשנייה על ההתפז"מויות שלך וזה גם לא קשור בכלל אני אגיד לך את האמת? וזה יכול להשמע לא נעים אבל ככה זה הצטייר לי, אז סליחה מראש ותקני אותי אם אני טועה אני באמת לא מכירה אותך מספיק, ואני גם לא לחלוטין יודעת מה את עושה בצבא ועד כמה זה משמעותי לך (שזה מה שבאמת חשוב), אבל אני יכולה לשער שמה שאת עושה לא מספיק מאתגר אותך ולא מגיע למינימום של מה שיכולת לדרוש מעצמך. כנ"ל העובדה שאת מציינת כל הזמן ש"אם כבר ג'ובניק אז עד הסוף" שזה משפט שלדעתי אמרת כמה פעמים על גביי הפורום בהקשר למשמרות שלך בקריה. ואת יודעת מה - זה ממש לא משנה אם את עושה שו"שים בעזה או יומיות בקריה. השאלה אם את ממצה את הפוטנציאל שטמון בך ושצה"ל יכול לנצל. כי אם המטרה היא להתחפשן כמה שיותר, ולעשות תפקיד שהוא חשוב מאד כמעט כמו כל תפקיד בצהל פלוס יש לו תש מעולה שזה לא פחות חשוב, אבל את מסוגלת לתרום הרבה יותר במקום אחר, אז נראה לי שקצונה זה קצת רחוק.. כי איך שאני רואה את הקצינה שלי - זה לעשות תפקיד שדורש ממך להגדיל ראש כל הזמן ולשאוף לתת את המקסימום... מה שלא משתקף בשירות הצבאי שלך וסליחה אם זה נשמע פוגע או משהו כזה, אין לי שום כוונה לבקר כל תפקיד שהוא בצבא. כמו שכבר אמרתי אני חושבת שכל בורג במערכת הזו וכל תפקיד הוא חשוב וכל עוד את באמת שלמה עם מה שאת עושה ואת מרגישה שאת ממצה את עצמך ולא סתם "מבזבזת" כביכול את הזמן שלך ורק מחכה לצאת לאזרחות, אז זה מצויין ואני מאחלת לך עוד שנה כזו...

DIE kvar

New member
זאת שיחה מיותרת

כי את באמת לא יודעת כלום על השירות שלי ובצבא אתה לא בוחר מה תעשה אני מאוד מאוד מאוד מאוד. מרוצה מהמקום שבו אני נמצאת. אין על הת"ש שלי בעולם כולו, והעבודה שלי מעניינת וסובבת סביב אנשים מאוד איכותיים שמאוד טוב לי איתם. את אומרת ש"כל בורג במערכת הזו וכל תפקיד הוא חשוב" זה קצת מצלצל לי כמו "כל עבודה מכבדת את בעליה" כשמה שאני עושה משתווה למנקה רחובות בערך. אז וואלה, לא. אני מכירה מליון אנשים שהיו מתים לעשות מה שאני עושה עם התנאים שלי והאנשים שאיתי, באמת. ובכל זאת אני לא חושבת שלתפקיד שאני עושה עכשיו, וגם אם הייתי מאבטחת מתקנים עם מתאם קצונה מספיק טוב (יש כזה דבר?), יש איזשהו קשר עם ההתאמה שלי לצאת לקצונה או לא. התפקיד הוא התפקיד ואיך שהוא בא ככה אני מקבלת אותו ואין לי יותר מדי מה לעשות עם זה, יש תפקידים (לא רבים) שהייתי מעדיפה יותר, וכן, הייתי ממצה את עצמי יותר (נגיד בתפקיד שלך), אבל אין לי איך להגיע לזה, ואין מה לעשות. אז משתדלים לתת את המקסימום מעצמך גם לתפקיד הזה. ואם זה אומר להשאר הרבה יותר שעות מהשעות שלי, ואם זה אומר לחפש בנרות דברים לעשות מעבר, וזה אחד הדברים שהמפקדת שלי הכי העריכה אותי עליהם בחוו"ד, כי וואלה, אני באמת מחפשת לתת מעבר. אבל מי את שתדעי את זה. לפני שבוע הגיע אלינו להתראיין להאזנות מלש"ב עיוור לחלוטין שבכלל לא רצו למיין אותו. אני הפכתי עולמות בשביל שייתנו לילד הזה הזדמנות. אני נלחמתי בשבילו בטירוף, אם זה לפנות לכל קצין אפשרי, ואז לקצין שמעליו, אם זה לעשות טלפונים לכל העולם, אם זה להעביר מסמכים, אם זה בשביל למצוא מישהי שתשב איתו במבחנים ותקריא לו את השאלות, אם זה להשיג קובץ שיועלה למחשב ברייל שלו כדי שיהיה לו יותר נוח. לא, זה לא במסגרת התפקיד שלי. ברגע שהילד מתקשר, והתקבלה ההחלטה לא למיין אותו, התפקיד שלי הוא למסור לו את התשובה הסופית ולנתק את השיחה בלי יותר מדי התרעמויות. אבל לא. מה שאני רוצה להגיד בזה, זה שאם אתה רוצה אתה יכול לתת מעצמך בכל תפקיד שתקבל. אתה יכול לתת מעבר גם אם אין הרבה מקום שדורש ממך לעשות את זה, אתה יכול להשקיע את הזמן הפרטי שלך ואתה יכול לעבוד קשה גם אם העבודה היא קלה.

ברור!

את לגמריי לא הבנת אותי אני מסכימה איתך לגמריי שכל תפקיד אפשר לעשות אותו, ואפשר לעשות אותו על הצד הטוב ביותר ואם זה מה שאת עושה ואת את מרוצה מזה ומסופקת מזה אז אני הכי שמחה בעולם בשבילך ותשכחי מכל מה שכתבתי ההתחפשנות והשאיפה למינימום, באמת. ממש אבל ממש לא השוויתי אותך למנקה רחובות (למרות ש.. טוב כבר הבנת את הגישה שלי בקשר לכל עבודה/תפקיד בעולם כולו) האמת שממש להפך, אני מפרגנת לך מאד וחושבת (ולפי מה שכתבת כנראה שגם את חושבת) שאת יכולה למצות את עצמך הרבה יותר במקום אחר. אבל הגישה שלך היא מעולה בעיניי ובאמת להוציא את הטוב ביותר ולעשות הכל בגישה כמו שלך זה מצויין בקיצור השיחה הזו ממש לא מיותרת, טוב לדעת שיש אנשים כמוך במערכת

FELIX inc

New member
ענת,

אני לא יודעת מה את עושה בתפקיד, טוב או לא, מרוצה או לא, אבל בתכלס.. אני בטוחה שאת עושה מה שאת מתארת בו ומעבר לו, אבל את לא יכולה לשפוט את שני ששופטת (חח!) אותך לפי הדרך שאת מציגה את עצמך.. פשוט להבא תציגי את הדברים באופן שבו יהיה ברור שכיף לך וטוב לך ואת נהנית, כי אני דווקא לא ידעתי שככה הולך לך עד עכשיו .

DIE kvar

New member
אבל את יודעת איך זה

לרוב מה שבא לך להוציא ולפרוק זה רק הקיטורים והדברים שעושים לך רע ומעצבנים אותך.. וגם אם אין הרבה כאלה, זה אולי הדבר היחידי שאתן שומעות (וגם לא תמיד) אני לא מהחופרים על צבא, בקיצור אני כמעט לא מדברת על זה עם חברים שלי לא יודעת מה הרושם שאתן מקבלות פה בפורום אבל זה בהחלט לא משהו שאני מתכננת או מנסה ליצור, אני פשוט אומרת מה שבא לי ומגיבה איפה שמתאים לי באותו רגע להגיב אז נוצרות תדמיות, אבל הן בהחלט לא מדד לקביעה מי אני ואיך הולך לי בצבא..

Mooa-Numi

New member
זה פשוט לא שאלה שתמיד מעניינת את הצבא

האם התפקיד מתאים לחייל מבחינת הפוטנציאל שלו או לא, ואני חוויתי את זה על בשרי מספיק טוב שנה שעברה. וחלק מהאנשים מצליחים להגיע לתפקידים שמרגישים שהכי מגדילים אותם, ושהם ממש מרגישים שהם מצליחים למצות את עצמם בהם ויותר מזה, אבל חלק מאוד גדול (אפילו הרוב) פשוט לא.

DIE kvar

New member
נכון

וכאן בא המקום שלך לתת מעצמך גם אם זה לא בדרישות התפקיד.

tamarosh

New member
מכוערת!

הבאתי לך את המערך של בית גוברין אז בואי לקחת. איזו קצינה? עדי?

אני יודעת!

נו דברנו על זה יא יתוש ולא, לי היא הקצינה שלי היא אדירה! מתי אני רואה אותך? (ובואי נפסיק את השיחה הזאת פה ותתקשרי אליי! צריך לקבוע למקס ברנר חחח)

מש"קית חיניוך

כבוד ועוצמת על!!!!!! חחח סתם אבל זה באמת אחד ה-תפקידים הכי הכי חשובים משמעותים וטובים שיש בצה"ל (בעייני לפחות)

אוקיי

אבל מה זה אומר בעצם התפקיד הזה? מה את עושה במסגרת התפקיד? [אני חופרת כי המנילה ממש קרובה וזה מעניין:]]

יש! בא לי לחפור על התפקיד

אוקיי אז התפקיד הוא תפקיד מאד לא מוגדר, הוא ברובו מה שאת תעשי ממנו הצבא שלנו הוא מאד מיוחד מעצם העובדה שהוא מכיל בתוכו חיל שלם שמוקדש לחינוך כמובן שמטרת העל שלו הוא להגן על האזרחים שלו, ולכן הרבה פעמים החינוך נדחק הצידה - ובצדק. כשיש מבצע בעזה מן הסתם יותר חשוב עכשיו להתעסק בזה מאשר לעבור על רשימת שמות של חיילים שיוצאים לקורס X. בגדול את זו שאחראית את תחום החינוך ביחידה (מש"קית חינוך יכולה להשתבץ בכל מקום בצה"ל) התפקיד שלך הוא לסייע למפקדים להעביר פעילויות חינוך - על ידי תדרוכים שלהם, מה שאומר שאת עובדת באופן שוטף עם אנשי קבע בדרגת סגן, סרן, רס"ן ואפילו סא"ל. את הקשר שלהם לחינוך ואת גם זו שדוחפת אותו - מה שאומר שאם לא תדחפי, אף אחד לא ידרוש אותו. את בונה הסברות, את מארגנת טקסים/טיולים וכו', את אחראית על נושא הקורסים (שזה נושא ממממש ענק וחשוב) ובעיקר את משמשת תמיד כתובת מקצועית לכל דבר מול חיילים שלך. אם זה במתן מענה לקורסים, או סתם שאלת ידע (שחשוב שגם אם את לא יודעת באותו רגע, תחזרי לאותו חייל עם תשובה... חח). בגדול כל מש"קית תופסת את התפקיד בצורה שונה ושמה דגש על נושאים שונים בו... שאני חושבת שזה ממש אדיר כי זה רק מראה עד כמה התפקיד הזה ניתן לעיצוב על ידך. זה תפקיד מאד מאד מיוחד, ותורם ומעשיר אותך ואת החיילים שאיתך. אני בשטח פחות משבוע וכבר יש כ"כ הרבה עבודה ועומס אבל זה מעולה וזה כיף כי את מרגישה שאת באמת תורמת ולא יושבת רגל על רגל כל היום... ולצערי מאד קל להגיע לשם כבחורה בצה"ל. זהו בגדול אם אני אתחיל לדבר על הקורס שעברתי עכשיו זה בכלל לא ייגמר...
אז שיהיה בהצלחה!

אני לא מורעלת

אני פשוט מנסה להוציא מהשירות הצבאי שלי את הטוב ביותר וחלק מזה זה להיות בגישה טובה

למעלה