אונס פה. אונס שם......

Ouri_s

New member
הקשר למפץ הגדול

ולאבולוציה זה בקשר למה שאריה כתב לפני כמה הודעות.. הוא שאל מישהי או מישהו , לא זוכר בדיוק , אם הוא העלה בדעתו איך הוא חי ואיך העולם נברא...אז עניתי לו עכשיו..בעקיפין. עכשיו יש לי שאלה אליך ? למה בעצם אתה מאמין ב-ה´? בשביל מה? לא יודע איך לנסח את זה טוב..אבל.. מה נותנת לך האמונה ב-ה´? כבר כתבתי פעם..לא בפורום זה..שכל אחד באמונותו יחיה..גם אני חושב שזה שטותי וסותר את דיעותי..אני באמת חושב שהדת זה דבר יפה..עד שבאו עסקנים והרסו אותה..וזאת אחת הסיבות לתמיכתי בהפרדת הדת מהמדינה..

.המוסד

New member
לאורי

אני מכיר באלוהים שכן לפי ראייתי, הוא פשוט קיים, ההכרה באלוהים לא נותנת לי הרבה, אולי נקודת הסתכלות על ההיסטוריה מהו אלוהים בשבילי, בשבילי אלוהים הוא הבריזה הנושבת מעל גלי הים, הוא תנועת היקום בחלל, זהו אלוהים, אינני יודע אם יש לו משמעות, או מטרה בקשר לעסקנים, העסקנים לא יכולים להרוס את הדת, כי הדת היא שלך, הפרשנות שלך לתנ"ך, ליסודותיה, הכל שלך, ורק שלך, אתה הוא הבוחר אם לנטוש אותה או לאו אולי דתך תהיה שונה מדת העסקנים, אבל היא תהיה דת, יהודית

Arie17

New member
אתם אומרים דברים בלי תגובה שלי

אז מה אתם רוצים? מצידי תשפכו את הזעם שלכם עוד, אני לא אגיב אם זה ילך ככה... אולי אם תתנו לי לדבר אז יצא מכאו משהו אבל בינתיים, כל מה שאני רואה כאן.. חבל אפילו להגיב

La Gamba

New member
מצטרף למועדון

הי גם אני מכיר באלוהים, וגם אני אשרת בצבא כמה שנים של קבע כדי לתרום אקסטרה למדינה. כן, ואני גם חצי שמאלני, כן, ואני הולך למסיבות דיסקו ורוקד בהן, כן, גם אני מאמין באלוהים. והיי, הפלא ופלא, אני נורמלי!!!

.המוסד

New member
צפונות האל מי ידע

אגב גמבה, אתה מוזמן לפנות אליי לתיבת המסרים אם יש לך תהיות בנוגע לכל מיני אידאולוגיות פוליטיות שלי

Ouri_s

New member
מה הפואנטה?

לא אמרתי שכל מי שמאמין ב-ה´ הוא כך וכך....לא נורמלי. בואנה איזה שרשורפלצת זה השרשור הזה..

La Gamba

New member
איזו הודעה רלוונטית

פשוט היית חייב לכתוב משהו, מה??

.המוסד

New member
ואיך החינוך החילוני

הכניס בך את שנאת הארץ העם והאלוהים לכל יהודי יש זכות לשבת בחלקי א"י ששוחררו ע"י צה"ל בהצלחה בחיים קנדיהו

CANDY MAN

New member
חינוך חילוני? אתה בטח מתכוון לדוסים

שהכניסו בי את שנאת הדת... ובקשר למדינה? אני אוהב את המדינה הזאת יותר ממה שאתה אי פעם תאהב משהו אבל לך קשה להבין שאני מנסה לפתור בעיות ולא להתנהג כמו פאנט שלא מוכן להבין כלום חוץ מאת הדעה של עצמו, יש דבר שנקרא אפאטיה ואני מסוגל לעשות אפאטיה כלפי הפלשתינאים, אני לא מוכן להבין בשום אופן את פיגועי הטרור אבל אני מוכן להבין שהם לא רוצים אותך בשטח שבו המדינה שלהם תקום ובו הם גרים - בדיוק כמו שאני לא רוצה אותם כאן! ואם הדוסים בראשות מוסליני... אהה התכוונתי הרב עובדיה טיפש... לא היו הופכים את הדת לדבר פאשיסטי ומלוכלך אז אולי לא היו כל כך הרבה חילונים שבורחים מהדת... זה שאדיוט זקן ואומלל קבע שאסור לחטט באף בשבת זה לפי דעתי גורם אחד קטן ברשימה של דברים שהרחיקו חילוניים מהדת! אהה כן וגם הגזענות כלפי זרים, היחס מימי הביניים לנשים, הפאשיסטיות של מנהיג אחד והכפייה המלוכלכת והשתלטנית! זה נשמע לך קטנוני אבל אני לא צריך ששום דוס יגיד לי מה ללבוש ואיך להאמין בה´. כל הדוסים הפחדנים צריכים את כל התחפושת שהם לובשים כי הם לא מאמינים באמת בה´ הם סתם צבועים מגעילים שהאמונה שלהם לא אמיתית והם צריכים בגדים מיוחדים כדי לחזק את עצמם. איפה כתוב בתנ"ך שצריך ללבוש בגדים שחורים? איפה כתוב שאסור לחטט באף בשבת? או להאכיל את הדג שלך בשבת? הכל זה המצאות מגוחכות ופאשיסטיות שהמציאו רבנים מטומטמים שחושבים את עצמם לה´ או לפחות לאבא שלו! יש לי חבר דתי בדיוק כמוני שיש בו אמונה לה´ פי עשר מכל דוס שאני מכיר! הוא שומר שבת, חובש כיפה צנועה, ומדליק נרות!!! הוא לא צריך להקשיב לכל הזיוני שכל של הדוסים!! אולי הוא ככה אבל כל הדוסים הפכו את הדת לדבר דוחה ועלוב ולכן מלא חילוניים כמוני ברחו מהדת... החינוך החילוני לא קשור פה, אני לומד תנ"ך בדיוק כמוך ואני נהנה אפילו מחלק מהסיפורים היפים של התנ"ך. מי שהפך את הדת לזבל זה הרב עובדיה יוסף וחבריו הגזענים והפאשיסטים!

Ouri_s

New member
כל מילה בסלע ידידי..

ול"מוסד" , מאיפה הבאת את זה שהוא שונא את הארץ? משום מה כל מי ששמאלני או שדיעתו שונה מדעתך נחשב אצלך לאחד ששונא את הארץ..אולי ככה חינכו אתכם.. בנאדם שיש לו גישה שונה משלך וחושב אחרת ממך זה לא אומר בהכרח שהוא שונא את הארץ...פשוט ככה אתה מפרש את זה...או שבטח איזה רב אחד אמר לך את זה , והרי מילה של רב , זו מילה קדושה מאלוהים. תסתכל מה זה....בבני ברק למשל..אשה קנתה מחשב ואינטרנט על מנת להשכיל ולהתקדם קצת , ונידו אותה מהחברה והתעללו בה..כי איזה רב אחד אמר שאסור להשתמש באינטרנט כי המשתמשים עשויים להיות מושפעים מתכני תועבה למיניהן..אתה לא שם לב לפאתטיות שבזה ? אני פשוט לא קולט את זה.

.המוסד

New member
הדוסים הכניסו בך את שנאת הדת?

הדת היא של כל אדם באופן אישי, ובאופן לאומי, על כן, אתה כחלק מהאומה יכול לשכנע בני אומה אחרים בצדקת טיעונייך לגבי הדת אתה מבין את הפאן ערבים שלא רוצים את המדינה שלך במרחב הערבי? מדוע לא, הרי כפי שהמערב לא רוצה את הערבים אצלו הערבים לא רוצים את המערב אצלם לימודי התנ"ך הם בדיחה, האמן לי, עדיף לקרוא את התנ"ך לבד, זה הרבה יותר מעניין, גם יותר נכון הדת היא דבר אישי במסגרת לאומית, על כן אל תאשים אחרים בכישלונך שלך, שנאת הדת

CANDY MAN

New member
אני מאשים רק אותם!

ואני מבין מאד את הערבים שלא רוצים אותך בשטח שלהם.. למה אני מבין? כי אני לא רוצה את הפלשתינאים בשטח שלי... לכל אחד מאיתנו צריך להיות שטח וזהו... כבר ממזמן הבנתי שאין מה לדבר איתם על דו-קיום. מכיוון שאתה וחברך המתנחלים אתם מיעוט שגר על שטח עם רוב פלשתינאי אז ככה יצא... תפסיק כבר עם הפאנטיות הדתית שלך ותבין שהפלשתינאים רוצים מדינה בדיוק כמוך... אתה יוכל להמשיך לברבר על טרנספר וכל החרא הזה למרות שאתה יודע שזה בלתי אפשרי ואתה יכול לנסות להבין את המצב כמו שהוא. הערבים רוצים את השטחים שעליהם הם נמצאים וזהו! ומה עם זכות השיבה אתה שואל? ערפאת יכול לקחת את זכות השיבה ולתקוע אותו עמוק בתוך בתחת שלו, הוא יכול להיות בטוח שיוסי שריד וחברי מרצ יבואו לשלוף את זה בזמן שהם מלקקים לו את התחת... אני מנסה לתת לפלשתינאים את מינימום שמגיע להם... ואם הם ירצו עוד? אם הם ירצו עוד אני יצטרף למלחמה הפנאטית שלך בעצמי טוב... אבל קודם צריך לתת להם סיכוי אחרון... ברק כבר נתן להם סיכוי כזה אבל משהו נפל שם באמצע ואני לא יודע מה... עכשיו כשכל העיניים נעוצות בפלשתינאים הם לא יכולו לסרב לשום דבר טוב שניתן להם!

.המוסד

New member
אהה, אתה מבין את הערבים שלא

רוצים אותנו במרחב הערבי, אחלה מה עם יפו, לוד, הגליל, המשולש, הנגב, גם שם יש ערבים, לתת גם לאלו מדינה? אני גר בשטח ששוחרר ע"י צבא הגנה לישראל, הגדרה של רוב ערבי היא הגדרה של שטח בלבד מלבד זאת, אני בכלל לא דתי, לא ברור לי מה ההתקפה השינויניקת הזו עליי

CANDY MAN

New member
אתה האשמת את החינוך החילוני....

בשנאה שלי לדת ואני הסברתי לך מי אשם באמת... לא הייתה כאן שום התקפה עלייך... אני יודע שאתה בדיוק מהדתיים האמיתיים ולא כמו "הצבועים הגנבים הפאשיסטים בשחור" אתה יודע טוב מאד שיש הבדל בין ערביי א"י לבין הפלשתינאים. תפסיק להתחכם כבר עם כל השטויות האלו... הערבים הישראלים יכולים להשאר ישראלים ולגור פה אבל אין לי שום עניין ליישב פה פלשתינאים - אולי פעם שיהיה פה שלום אמת. תאמין לי שהערבים הישראלים חיים פה טוב מאד והם פשוט לא מעריכים את זה... מה הם יקבלו בפלשתין העתידית? חינוך? לא, תרבות? לא, חברה טובה? לא, דמוקרטיה? לא, עזרה סיעודית כלשהי? לא! הם יודעים טוב מאד שפה זה גן-עדן בשבילם ולמי שיש בעיות מוזמן בכיף לעבור לצד השני של הגדר, תאמין לי שאני האחרון שימנע ממנו לעשות זאת. אתה צודק שאתה חי בשטח ששוחרר ע"י צה"ל אבל מדובר בשטח שמלא עד אפס מקום בפלשתינאים שרוצים להקים על השטח הזה מדינה משלהם ולא להיות תלויים בנו. לי הרעיון הזה נשמע מצויין ומה שמפריע לי זה 200 אלף מתנחלים שמוכנים להרצח לנצח ורק לא לתת לפשלתינאים מדינה - מקסימום לטרנספר אותם. אין לי מה להגיד לך על זה... שתחזור לשנות האלפיים, שנים שבהם עדיף לדעת להתפשר מאשר להלחם אני יברך אותך.

.המוסד

New member
ידידי, אני אדם חילוני

חילוני, לא דתי, לא דתי 1)ערביי א"י הם הפלסטינים 2)השטח לא מלא עד אפס מקום, זהו חוסר הידיעה הבולט ביותר, הסתכל במפות על התנחלויות, הן יושבות בשטחים ריקים, שטח השיפוט של מעלה אדומים גדול כמעט לזה של תל אביב הן נמצאות בשטחים פתוחים(כמו ההתנחלות שלי) ובודדות בלבד יושבות בתוך הערים אף לא מטר אחד של ההתנחלויות לא נלקח מערבים(מלבד בהר חברון, שאינו מהווה אחוז מההתנחלויות) בניגוד גמור לאדמות ששוחררו במלחמת העצמאות בהם גורשו ערבים או לא מנעו מהם לברוח ידידי, אני בשנת התשס"ב, שנות האלפיים

CANDY MAN

New member
כמה דברים בחזרה...

1) יופי אל תתחכם... אתה יודע טוב מאד שיש את ערביי א"י שהם נחשבים אזרחים של המדינה שלך ויש את הפלשתינאים שהם לא! 2) זה לא משנה שהוא לא מלא עד אפס מקום! גם הנגב לא מיושב ואתה בטח לא רוצה ש-200 אלף פלשתינאים יבואו להתיישב עליו! יש פי עיקרון פשוט! כל שטחי יהודה ושומרון אמורים להיות מסופחים למדינה הפלשתינאית העתידית והמתנחלים יושבים עליו מסיבה אחת! הם לא רוצים שיהיה שלום! הם יודעים בוודאות שהם לא תורמים כלום לביטחון המדינה אלא להפך והם יודעים טוב מאד שברגע שיפנו אותם משם הפלשתינאים יקימו בשטח הזה מדינה משלהם - הבעייה היא שכואב למתנחלים הלב על זה. 3) אתה אולי חי בשנות האלפיים אבל מתנהג כמו בימי הביניים.. במקום להבין שאתה יכול לעשות שלום עם עם שכן אם רק תתן לו את השטח העלוב שמגיע לו שזה המינימום של האמא של המינימומים... וזה ייתן לך שקט! וזה ייתן לך שלא ירצחו יותר אנשים וזה ייתן לך סוף סוף מדינה אדירה כמו ישראל שתצמח להיות אימפריה!

Ouri_s

New member
קנדי מן ,

יתכן וההבדל המהותי בין אנשים כמוני וכמוך לבין אנשים כמו "המוסד" הוא ההתייחסות לערך חיי אדם תמורת שטח..כנראה שאצלם , השטח יותר קדוש מערך חיי האדם.

CANDY MAN

New member
ככה זה שאתה נולד עם אקדח ביד...

ככה זה שמחנכים אותך לשנאת הזר... ככה זה שמכניסים לך מגיל קטן שהצד השני הוא תמיד יהיה אוייב שלך - יש פעמים שקשה לי להבין במה בכלל שונים המתנחלים מהחינוך של הנערים הפלשתינאים. יש להם מחנה משותף למרות הכל - שניהם מוכנים להרצח ולרצוח תמורת אדמה, לשניהם אין שום ערך לחיים ולשניהם יש אידאולוגיה שרק דופקת אותם בלי סוף.

ממתי דת וחופש הביטוי הולכים ביחד?

אם כל הכבוד שיש לי לדת ולדתיים- זה פשוט לא מסתדר לי דת (בייחוד הפנאטים) וחופש ביטוי. דת היא אמנם אחד הדברים שמבטאים את חופש הביטוי,אבל יחד עם זאת היא גם מונעת מקבוצות אחרות את חופש הביטוי. או שאנחנו רוצים להיות כמו איראן ,או שאנחנו רוצים להיות מדינה חופשית-לכך צריכים להפריד דת ממדינה! (כמובן שלא לאום ומדינה). וכן, אין מאושר ממני שאנחנו מדינה עם רוב חילוני. תראו את כל המדינות המוסלמיות בהן שולטת הדת-לאן הן התקדמו?. באפגניסטאן להזכיר לכם הגיעו לקיצוניות והוציאו נשים להורג-מטעמי אי צניעות. פעם בכלל שמעתי שהוציאו אישה להורג בגלל שאנסו אותה. גם באיראן יש את התופעה הזאת-אבל שם לא מוציאים להורג נשים בלבוש לא צנוע אלא רק נותנים להם מאה מלקות! אולי זה גם מה שאריה מציע, להעניש כל אישה בלבוש לא צנוע?. מהדברים שלו משתמע שכן!

.המוסד

New member
אבל הדת שלנו היא דת לאומית

אי אפשר להפריד את הדת מהלאום, על כן אי אפשר להפריד את הדת מהמדינה ידידי, מי שפוסל את הדת, פוסל את הלאום, על כן אינך "פטריוט" ותהיה אשר תהיה משמעות המושג הזה לך

למעלה