אוקיי
נתחיל עם הקבא דפר, כי זה הכי קצר: את לא אמורה לדעת, אבל אם את מתמיינת לשחקים וחבצלות תניחי שהם גבוהים מאוד, אני מנועה מלהגיד לך מה הנתונים המינימליים לשחקים פשוט כי אסור לי. אם את מעוניינת להתמיין למסלולים אחרים בחיל שלחי פקס עם שם ות.ז ומידע רלוונטי על עצמך, כלומר: אם את מעוניינת להתמיין לשפות צייני את הידע שלך בכתיבה, קריאה ודיבור של כל אחת מהשפות אותן את דוברת. חיל המודיעין חוסם את ההתמיינות שלך לחילות אחרים (מה שנקרא-מקפיא אותך). בשלב הזה אם את עולה לי"ב את עוד לא מוקפאת, אבל בהמשך את כן תוקפאי. מה ההקפאה הזו אומרת? 1. את לא תקבלי זימונים מחילות אחרים פרט לתפקידים הנחשבים התנדבותיים, בינהם אשכול דוברות ומידע (גל"צ, דובר צה"ל, ובמחנה), כל מסלול של לוחמה (קרבי), תזמורת צה"ל, תיאטרון צה"ל, עתודות למינהן, צוות אוויר וטיס, ועוד. 2. את כן תקבלי מנילה (שאלון העדפות בו מציעים לך את כלל התפקידים שאת יכולה להתאים אליהם ואת מדרגת אותם על פי העדפותיך), ואת כן תצטרכי למלא אותה. כל עוד את מוקפאת חמ"ן (חיל המודיעין, כן?) את לא תקבלי זימונים ע"פ המנילה בכלל. יחידת האיתור של חיל המודיעין ממיינת בלי שום קשר למנילה וכך גם אם מוצעים לך אשכול תפקידי מודיעין במנילה דעי לך שזה לא דרך יחידת האיתור אלא דרך לשכת הגיוס. אבל, המטרה של למלא אותה מבחינתך היא שבמידה ואת נופלת או מחליטה לחתום ויתור על חמ"ן את יכולה לקבל מיונים ממנה. אפשר לוותר על חיל המודיעין בכל שלב של ההתמיינות, עד שלא הודיעו לך קבלה סופית. איך חותמים ויתור? אין צורך להתקשר כי גם ככה לא ניתן לחתום ויתור באמצעות שיחת טלפון. שולחים פקס קצרצר למספר 03-5692761 עם הנוסח הבא: "לכבוד יחידת האיתור של חיל המודיעין שמי X, מספר ת.ז: X ואני מעוניינת לחתום ויתור על חיל המודיעין\על מסלול X בחיל המודיעין. בתודה X *חתימה* *תאריך*" שיהיה בהצלחה.