אוי, לא שוב !

adiss90

New member
אז זהו, שלא.

פרוייקט אופק, בראשון אני אתקשר להודיע שאני לא באה.

DIE kvar

New member
אז זה לא בהכרח האזנות

בפרויקט אופק לומדים את השפה הערבית או הפרסית בקורס טרום צבאי של 5 חודשים ולאחריהם משתבצים בחיל באחד ממסלולי הערבית - האזנות, תרגום, ועוד רבים ומסווגים. זה אחד המסלולים שהכי הייתי רוצה לשרת בהם מכל המסלולים בחיל. פשוט אדיר בעיניי, לצאת מהצבא עם שפה חדשה לחלוטין, פלוס ניסיון של שנתיים בעבודה איתה. הרבה פעמים בשירות הצבאי שלך אתה מרגיש שאתה תורם הרבה יותר לצבא משהצבא תורם לך, ובמסלול הזה באמת יש הרגשה שאתה מפיק את המקסימום ממה שהצבא יכול לתת לך. אם את לא מעוניינת אל תציקי לנו בטלפון. שלחי פקס עם שם ות.ז ושאת מעוניינת לחתום ויתור על מסלול אופק. לא, זה לא יפגע בהתמיינות שלך במסלולים אחרים בחיל בשום אופן. מספר הפקס הוא -03-5692761. אם תתקשרי זה מה ש(סביר להניח אני) אגיד לך, אז אל תעצבני טוב? טוב

adiss90

New member
../images/Emo12.gif

למה התקיפות? לא היה לי מושג שצריך לשלוח פקס.

In Dreams

New member
שאלה../images/Emo29.gif

הזימונים שנשלחים לפני הצו הראשון וזמן קצר אחריו ממודיעין, הם רק לתפקידי האזנה או מבחני קבלה חיל כולו? ואם עברתי את המיון יכולים לייעד אותי לתפקיד שהוא לא האזנה או משהו בסגנון?

DIE kvar

New member
זה עובד ככה

הזימונים שנשלחים לפני הצו ראשון הם בהכרח למסלולי הערבית, וזה מכיוון שמי שעושה 4-5 יח"ל ערבית מעניין אותנו וזה לא משנה מה הקב"א או הדפ"ר או הפרופיל שלו. לשאר התפקידים בחיל ניתן להתמיין רק לאחר הצו הראשון, אם תשלחי פקס שאת מעוניינת, ואם את מתאימה, אז את תקבלי זימונים לתפקידים אחרים. אל תצפי לקבל זימונים בלי הפקס כי אנחנו לא שולחים לכולם, רק לחלק מהמתאימים. לגבי המיונים להאזנה - אם תקבלי ציון גבוה במבחנים הראשוניים, ע"פ ציון זה ישקלו אם למיין אותך למסלולים אחרים מתוך מסלולי הערבית. מי שמקבל ציון נמוך אך עובר בכל זאת, יימצא מתאים להאזנה בלבד. מי שמקבל ציון גבוה מאוד, תבחן מועמדותו בהמשך וע"פ החלטת החיל בלבד למסלולים אחרים כמו מסלול תרגום, ומסלולים אחרים שעליהם אני לא ממש יכולה להסביר.

oknu42

New member
../images/Emo140.gif

אני לא כותבת בפורום אבל אני מתמיינת למסלולים במודיעין ורציתי לשאול קצת:] אפשר? מסר? או פה?

DIE kvar

New member
*לכל הבנות ששולחות לי מסרים

אני אשמח אם תעשו זאת על גבי הפורום (אלא אם כן ביקשתי ת.ז או שיש לכן שאלה אישית) כי זה מציק לי נורא במסרים. באמת שבכיף אני אעזור ואענה לשאלות (אם תשאלו יפה!) אבל המסרים עושים לי רע למחשב ואני נוטה לא לענות להם.

oknu42

New member
אוקיי, הרגע שמתי לב שאמרת לא במסר :]

אז אני שואלת פה. אני ממויינת למודיעין,רק לפני חודש ומשהו היה לי צו ראשון ובנתיים הייתי במבחנים למסלול מחקר מודיעין (שכנראה עברתי- יש לי ראיון בקרוב) ואני מועמדת לשחקים וחבצלות. האמת, שאין לי מושג ממש על המסלולים האלה וממה שהבנתי זה חוסם מיונים אחרים. אני באמת רוצה להגיע לכל המיונים ולתת את המקסימום, אבל מה אם זה לא יתאים לי בסופו של דבר? אין דבר חזרה? פספסתי מיונים אחרים? עוד דבר- אם אני רוצה להתמיין למסלול אחר במודיעין, בנסוף לאלה [שפות], שליחת פקס עם מידע ונתונים עליי יכול לגרום לאיתור חמן לשלוח לי מיונים לזה? -אני לא יודעת מה הקב"א שלי, או הדפ"ר או בעצם שום דבר שהוא לא הפרופיל. את יודעת להעריך בערך מה הקב"א והדפ"ר שצריך ע"פ המיונים שקיבלתי? [מועמדות לשחקים וחבצולת, מסלול מחקר מודיעין] המון תודה מראש

DIE kvar

New member
אוקיי

נתחיל עם הקבא דפר, כי זה הכי קצר: את לא אמורה לדעת, אבל אם את מתמיינת לשחקים וחבצלות תניחי שהם גבוהים מאוד, אני מנועה מלהגיד לך מה הנתונים המינימליים לשחקים פשוט כי אסור לי. אם את מעוניינת להתמיין למסלולים אחרים בחיל שלחי פקס עם שם ות.ז ומידע רלוונטי על עצמך, כלומר: אם את מעוניינת להתמיין לשפות צייני את הידע שלך בכתיבה, קריאה ודיבור של כל אחת מהשפות אותן את דוברת. חיל המודיעין חוסם את ההתמיינות שלך לחילות אחרים (מה שנקרא-מקפיא אותך). בשלב הזה אם את עולה לי"ב את עוד לא מוקפאת, אבל בהמשך את כן תוקפאי. מה ההקפאה הזו אומרת? 1. את לא תקבלי זימונים מחילות אחרים פרט לתפקידים הנחשבים התנדבותיים, בינהם אשכול דוברות ומידע (גל"צ, דובר צה"ל, ובמחנה), כל מסלול של לוחמה (קרבי), תזמורת צה"ל, תיאטרון צה"ל, עתודות למינהן, צוות אוויר וטיס, ועוד. 2. את כן תקבלי מנילה (שאלון העדפות בו מציעים לך את כלל התפקידים שאת יכולה להתאים אליהם ואת מדרגת אותם על פי העדפותיך), ואת כן תצטרכי למלא אותה. כל עוד את מוקפאת חמ"ן (חיל המודיעין, כן?) את לא תקבלי זימונים ע"פ המנילה בכלל. יחידת האיתור של חיל המודיעין ממיינת בלי שום קשר למנילה וכך גם אם מוצעים לך אשכול תפקידי מודיעין במנילה דעי לך שזה לא דרך יחידת האיתור אלא דרך לשכת הגיוס. אבל, המטרה של למלא אותה מבחינתך היא שבמידה ואת נופלת או מחליטה לחתום ויתור על חמ"ן את יכולה לקבל מיונים ממנה. אפשר לוותר על חיל המודיעין בכל שלב של ההתמיינות, עד שלא הודיעו לך קבלה סופית. איך חותמים ויתור? אין צורך להתקשר כי גם ככה לא ניתן לחתום ויתור באמצעות שיחת טלפון. שולחים פקס קצרצר למספר 03-5692761 עם הנוסח הבא: "לכבוד יחידת האיתור של חיל המודיעין שמי X, מספר ת.ז: X ואני מעוניינת לחתום ויתור על חיל המודיעין\על מסלול X בחיל המודיעין. בתודה X *חתימה* *תאריך*" שיהיה בהצלחה.

Tears Dont Fall

New member
../images/Emo32.gif איזה כיף לגלות 77 דציבלים בחשבון שלי.

-אוסף של לשוניות ממש יכול להועיל-

svety

New member
../images/Emo32.gifאני מרגישה מה-זה לא נעים.../images/Emo190.gif

הכרתי בין ידיד ממש טוב שלי, לבין חברה טובה שלי מהצבא. דיברו בטלפון, הכל זרם סבבה, נפגשו, היא התלהבה ממנו, הוא לא ממש. הוא התקשר אלייה אחכ ואמר לה את זה, ועכשיו היא מנסה לגרום לי לשכנע אותו לתת לה עוד צ'אנס, או משהו כזה, מייללת לי במסן שהיא תשאר בתולה זקנה לנצח. מה עושים עם זה?:|

אוי, איזה לא נעים.

מוכר בטירוף, מהצד של המשדכת. ממ, אני בעד שתדברי איתה ותסבירי לה שזה לא היה זה מבחינתו, וזהו. מצד שני, אולי כדאי שתדברי גם איתו ותבדקי אם באמת אין מצב לעוד צ'אנס ושהעניין אבוד. אבל את לא צריכה להרגיש לא נעים, דברים כאלה קורים. בכל מקרה אל תכנסי מזה יותר מידי לסרטים - בכלל לא בריא.

OverSharing

New member
לא, את הוזה!:)../images/Emo103.gif

חח סתםסתם התחדשתי לי, שלא יהיה לנו משעמם!

למעלה