אוטובוס

מצב
הנושא נעול.
באגד זה בארדק ! אין שום היגיון

מספרים פנימיים?
בדן יש מספרים פנימיים מסודרים לכל דגם. באגד יש "קפיצות" בין דגמים שווים. למה? כי זה מחולק לפי סניפים?
במס' הפנימיים של אגד וכפי שכבר כתבתי: שיטת המספרים הפנימיים באגד עומדת ככל הנראה לפני ביטול !

אוהד11

New member
המיספור של אגד

במס' הפנימיים של אגד וכפי שכבר כתבתי: שיטת המספרים הפנימיים באגד עומדת ככל הנראה לפני ביטול !
המיספור של אגד
המיספור של אגד מוזר מאוד. בלי שום קשר אם הם עומדים לבטל את המיספור הפנימי אין הגיון. ראשית יש קפיצה של 7 עד 8 ספרות בין אוטובוס לאוטובוס. אין כל הבדל בין אוטובוס עירוני לאוטובוס ביעירוני ואין גם סדר הגיוני, כך שכל הענין יצא משליטה. חוץ מזה, בדן יש הגיון אך אין אחידות בצורה הגרפית של המספרים והספרות, ובנידרפלורים לפעמים יש מיספור חיצוןני רק פעם אחת. בורשה, בלובלין בקרקוב ובברצלונה יש מיספור אחיד בגודל, במיקום ובצורה על כל האוטובוסים.

yblumann

New member
bus indentification

bus indentification
Hello all, Been away for a long weekend on the Isle of Man... How buses are identified? Really there is only one definate unique way: each bus has a chassis and a body number and those 2 nubmers are recorded officially and used by the govn't, insurance claims, police etc. As you know license numbers can be changed everywhere, and fairly easily too [costs £80 in the UK]. The Isle of Man for instance has its own vehicle registration system, so a vehicle registered first in the Uk would have to be re-registered if it transfers to the IOM, then if it goes back to the UK, it will be re-registered back to a [different UK reg]. It is perfectly legitimate for bus companies to idenify buses by using internal numbers. those might have or might not have any logic. The important thing is to keep them simple so staff would easily remember them. Dan always used those number and they were far easier to remember than the registration numbers. The buses on routes 4&5 had internal numbers in the 12xx range, but, they were changed in the early 70s to 2xx- and that's how those Tigers ended their service in Dan. Actually 1238 or 238 and the other ex egged buses - once in Dan livery and with internal Dan seats looked no different to the other buses of the same age in the fleet. So, internal bus numbers should not be dismissed out of hand, as those are the numbers familiar to staff and appear freequently in official records. regards Yoram

אריק7554

New member
קו 4 לא נסע במונטיפיורי

מצטער אביתר אבל טעית
היו ב"דן" שלושה אוטובוסים - 1237 שמספרו היה 665-36, 1238 שמספרו היה 496-36 ו- 1239 שמספרו היה 495-36. הם היו אוטובוסים רגילים של ליילנד והיחוד שלהם היה שכאשר הכניסו אותם לשימוש נתנו להם מספרים של אוטובוסים מרופדים "שהלכו לעולמם". 1237 עבדה בקו 36, 1238 עבדה בקו 4 ו- 1239 עבדה בקו 1. הכניסו אותם לשרות בסוף שנות השישים, לאחר מלחמת ששת הימים. ורק מאוחר יותר הכניסו את הסדרה 1240 ואילך.
קו 4 לא נסע במונטיפיורי
הוא התחיל ברחוב בן יהודה צפון אלנבי הרכבת ותחנה מרכזית ישנה מול חנות הקפה שתמיד הדיפה ריח חזק של קפה טרי למרחוק

אריק7554

New member
הם הגיעו

קו 4 לא נסע במונטיפיורי
הוא התחיל ברחוב בן יהודה צפון אלנבי הרכבת ותחנה מרכזית ישנה מול חנות הקפה שתמיד הדיפה ריח חזק של קפה טרי למרחוק
הם הגיעו
אחרי הששונים שהיו עם מנוע פנימי ליד הנהג ואחרי ה-GMC עם האף שבחלקם הישן יותר הדלת האחורית נפתחה עם ידית ע"י הנוסע עצמו. אגב אם אני לא טועה הכינוי שלהם היה "טייגר"ע"ש סמל הטיגריס בחזית

ליילנד

New member
וואו, ריח הקפה מול קו 4, ../images/Emo96.gif

הם הגיעו
אחרי הששונים שהיו עם מנוע פנימי ליד הנהג ואחרי ה-GMC עם האף שבחלקם הישן יותר הדלת האחורית נפתחה עם ידית ע"י הנוסע עצמו. אגב אם אני לא טועה הכינוי שלהם היה "טייגר"ע"ש סמל הטיגריס בחזית
וואו, ריח הקפה מול קו 4,

כמה אהבתי לקנות שם היו להם כל מיני סוגים והם טחנו במקום והריח נדף למרחקים. אחד הדברים הבודדים שהיו טובים בתץ המרכזית הישנה. חוץ מזה שנשארו שם גם כמה זכרונות יפים

הצילום צולם ברח' מונטיפיורי ביום

זהו 36-981 של "דן". עבד בקו 4 במשך
שנים רבות אך לא היה אוטובוס כרטיסנית. הנה צילום של אוטובוס זהה ל- 36-981. שים לב זה הדגם והוא יוצר ב-"מרכבים". שנת היצור: 1964.
17.03.1974. (לאחר גשם זלעפות) והאוטובוס בצילום אינו קו 4. לא להתבלבל.

ליילנד

New member
איזה מזג אויר../images/Emo121.gif

17.03.1974. (לאחר גשם זלעפות) והאוטובוס בצילום אינו קו 4. לא להתבלבל.
איזה מזג אויר

חבל שהצילום הזה לא בצבע, נראה לי שה
בוס הזה הוא מה
בוסים של דן שהיו צבועים בחרדל עם ירוק זית, האם יש למישהו צילום בצבע של אוטובוס שצבוע בחרדל וירוק זית
. הצילום של אביתר7777777777 כמובן

את צודקת. אלה הם הצבעים. מזג האויר

איזה מזג אויר

חבל שהצילום הזה לא בצבע, נראה לי שה
בוס הזה הוא מה
בוסים של דן שהיו צבועים בחרדל עם ירוק זית, האם יש למישהו צילום בצבע של אוטובוס שצבוע בחרדל וירוק זית
. הצילום של אביתר7777777777 כמובן
האויר בצילום נפלא ! שנינו אוהבים חורף והחורף הוא העונה הכי מדליקה וכיפית !! אני מטורף על חורף !!! כל הקייץ אני סובל !!! כל השנה אני ישן עמוק [כמו דב] אבל בניגוד לדב; אני מתעורר לחיים עם סופת הגשמים הראשונה ולקראת אפריל אני הולך לישון עד אוקטובר. הקייץ הוא תקופה מקוללת. אני שונא חום ! אני שונא קייץ ! אין כמו לילה חורפי עם גשם לא נגמר. לכן, אני אוהב לטייל באנגליה בינואר ובפברואר - אז הכי נעים שם !!!

צחקן

New member
סע לטייל בארץ ישראל !!.

האויר בצילום נפלא ! שנינו אוהבים חורף והחורף הוא העונה הכי מדליקה וכיפית !! אני מטורף על חורף !!! כל הקייץ אני סובל !!! כל השנה אני ישן עמוק [כמו דב] אבל בניגוד לדב; אני מתעורר לחיים עם סופת הגשמים הראשונה ולקראת אפריל אני הולך לישון עד אוקטובר. הקייץ הוא תקופה מקוללת. אני שונא חום ! אני שונא קייץ ! אין כמו לילה חורפי עם גשם לא נגמר. לכן, אני אוהב לטייל באנגליה בינואר ובפברואר - אז הכי נעים שם !!!
סע לטייל בארץ ישראל !!.
ב"ה נצל את חוה"מ. שן בסוכה שם הכי קר והכי כיף!!! ממולץ בקור !!.

הקור הוא נפלא. תן לי מינוס 15 ואתה

סע לטייל בארץ ישראל !!.
ב"ה נצל את חוה"מ. שן בסוכה שם הכי קר והכי כיף!!! ממולץ בקור !!.
הקור הוא נפלא. תן לי מינוס 15 ואתה
עושה אותי מאושר !!! החורף בירושלים הוא למעשה... קייץ בשבילי. !

בשופר-סל אני נכנס בקיץ לפריזר של

לך לחוות שרתים
ב"ה של 012 בפ"ת. ולאוהבי החום : נא להקנ לתוך מעבד אי אמ די... .
בשופר-סל אני נכנס בקיץ לפריזר של
הבשר לרבע שעה. באותה הזדמנות אני בוחר לי את הסטייקים הכי עסיסיים...

singera

New member
יש לי בבית 2 מחשבים רגילים של AMD

לך לחוות שרתים
ב"ה של 012 בפ"ת. ולאוהבי החום : נא להקנ לתוך מעבד אי אמ די... .
ועוד אחד נישא שלהם ורק מחשב 1 של אינטל (פנטיום 3 733) אתה יודע מה זה להיות בחדר עם מחשב AMD חזק + פנטיום 3 + 2 מסכי 17 + TV 21 וכולם דולקים ביחד....

ליילנד

New member
אתה מזכיר לי

ועוד אחד נישא שלהם ורק מחשב 1 של אינטל (פנטיום 3 733) אתה יודע מה זה להיות בחדר עם מחשב AMD חזק + פנטיום 3 + 2 מסכי 17 + TV 21 וכולם דולקים ביחד....
אתה מזכיר לי
מחלקת התאורה ברשתות הקניה, כל הנורות והמנורות דולקים וחם שם אימים. איכס. אני רוצה שלג

מצב
הנושא נעול.
למעלה