אהלן חבר'ה

Lion In Zion

New member
אהלן חבר'ה

אהלן . קיימתי דיון פרטי וארוך מאוד עם אחד מחברי הפורום ,לגבי גרנד מאסטר סופר ו"האביר ". לבסוף השתכנעתי שאין טוב ממראה עיניים הלכתי לבדוק את העניין לעומק ואני חייב לשתף אתכם במסקנה - עולם אחר , ליגה אחרת ,תופעה. חשבתי כמו הרבה מחבריי הלוחמים במועדונים בהם התאמנתי והדרכתי ,ולכן החלטתי לשתף והרגשתי שאני חייב להכות על חת , אני חושב שעל כולנו .. . חברים לא לשפוט לפני שראיתם במו עינכם - .

כבודו של יהושוע סופר במקומו מונח

אני לא חושב שמישהו בפורום פיקפק ביכולות הלחימה שלו או בידע שלו (אני לא ראיתי אותו בפעולה, אבל הבנתי מאנשים שכן ראו אותו שמדובר באדם עם יכולות מאוד גבוהות). הפיקפוק שאני כן זוכר היה לגבי סיפור המעטפת ההסטורי איתו הוא משווק את עצמו, וכן לגבי אי דיוקים (בלשון המעטה) ששזורים בתשובותיו לשאלותינו (מי שמעוניין יכול לחפש את הדיונים שהיו על כך בעבר בפורום). רן.

Lion In Zion

New member
היי רן

הסיפור הרבה יותר פשוט ולקח לי זמן להבין זאת .. האיש קיבל שיטה בירושה , לא עמדתי על קנקנה , במסגרת נדודי משפחתו בעולם למד והעמיק אותה ,באמצעות שיטות אחרות בשיטתו ישנם דברים שאין במחוזות אחרים . אני לא מצאתי אי דיוקים במאמרים הסיפו מאוד פשוט האיש קיבל אבל אנני היסטוריון וזה בכלל לא מעניין .כמו שסיפור הנסיכה בווינג צ'ון או ויכוחים אם סילאט זה בורמזי , פיליפני או אינדונזי לא מעניינים, מענינת המהות. על אנדריי פאנצ'ה שמעת ? על הגרייסים בטוח שמעת ... הם הלכו לראות פיזית , אתה יכול לשאול אות רויס ריקסון אם יצא לך ... . אני יודע שפיקפקו ומפקפקים ולכן היה חשוב לי לומר זאת וחבל שהורדת אותי מראש המהדורה ...

eladי

New member
חלילה וחס - הוריד מראש המהדורה ?

השרשורים נדחקים למטה עם כל תגובה חדשה - זה לא אישי נגדך...

ננדין

New member
לא הבנתי...

מה הקשר לריקסון גרייסי? איך הוא קשור ליהושוע סופר?

Giyora68

New member
הקשר

ישנה כתבה בה ריקסון מחמיא לסופר , כמו כן נפגשו מס' פעמים .

אין לי שום בעיה להחמיא לו גם

על השיטה שלו או על יכולותיו האישיות אם הייתי רואה אותו. יחד עם זאת עם כל הכבוד אני לא יכול להישאר שווה נפש לנוכח דבריו על הנושאים שהבאתי כאן כציטוט מפיו (ושמופיעים במאמרי הפורום כמו שהובאו, "לא נגענו").

ננדין

New member
גיורא, אשמח לקישור לכתבה

אני בטוח שזה מאוד מעניין לקרוא מה יש לריקסון גרייסי להגיד על יהושוע סופר ועל שיטתו (ואני רציני ולא ציני...)

Giyora68

New member
ננדין אהלן

הכתבה לא ברשותי ראיתי אותה כמו גם שראיתי רבות אחרות , צילומים ורשמים רק לפני שבוע צילמו את סופר רשת A2 הצרפתית , הוא מעורר הרבה עניין בעיקר בחו"ל ... אני במקור מצרפת ואני יכול להגיד לך ששמעתי עליו עוד משם .אנדרי פאנצה ( אם שמעת ) מחזיק מסופר גורו .

Giyora68

New member
קפוץ לירשלים שסופר מלמד .

ואחרי מה שקראת לו תגיד לי מתי שאבוא גם.

HAKOKI

New member
אני לא מעריך איומים ידידי

מועדון רמת השופט- טל חקוקי. אם יצא לך להיות בסביבה אשמח לשבת איתך לדיבור ובקשר להתייחסות שלי ליהושוע סופר - בסך הכל גם אני חרטטן אינטרנט אינני הוכחתי את עצמי בשום דרך ואני רק מדבר בפורום. אין סיבה לקחת את דבריי בצורה כה נלהבת בשבילי יהושוע סופר הוא חטטן אינטרנט כי אינני יודע כלום עליו חוץ מהש"ות שפורסם פה ובשבילו ובשבילך ובשביל עוד הרבה אנשים גם אני חרטטן אינטרנט יש דברים שלא צריך להגיד למרות היות הפורום פתוח ונכון לקבל כמעט כל תגובה זלזול בוטה כמו של יהושוע סופר בכל אומנות לחימה אחרת חוץ משל עצמו הוא משהו שמתאים לילד שאינו מנוסה בעולם אומנויות הלחימה להגיד.. בתור איש גרייסי ג'יוג'יטסו אשר ראה את כל סרטוני הצ'לנג' ומאמין בכל מאודו בשיטה הזו שהיא הכי שלמה והכי מתאימה בשבילי אני גם יודע שבכל שיטה יש יתרונות_________ וחסרונות אז לירושלים אני לא יכול להגיע ומחיפוש לא מצאתי שום איזכור על הכתבה הנ"ל אבל שוב אם תגיע אי פעם למועדון רמת השופט חפש אותי.. רק בלי איומים אני אדם עדין. יום טוב

Toledano9

New member
זלזול בוטה וכו.........

דבריך :"זלזול בוטה כמו של יהושוע סופר בכל אומנות לחימה אחרת חוץ משל עצמו הוא משהו שמתאים לילד שאינו מנוסה בעולם אומנויות הלחימה להגיד.. " מצד אחד, אתה יוצא כנגד דבריו של אדם, שלפי דעתך מזלזל בכל אומנויות הלחימה האחרות, ומצד שני אתה מספק קישור מאתר (www.ryukenkan.co.il/Real%20Martial%20Arts.htm) המזלזל באותה מידה אם לא יותר, כתמיכה לדבריך כנגד אותו אדם. אתה יוצא כנגד שלילתו את האומנויות האחרות, ובאותה נשימה משתמש בחומר של אתר אחר העושה את אותו הדבר. אלימות לא פותרים באלימות...............

HAKOKI

New member
אוקיי אז ככה.

אני לא מסכים כמעט עם שום דבר שנאמר באתר הזה אבל מה שכן צירפתי את מה שנאמר על שיטת האביר בגלל ההתייחסות של יהושוע סופר לכך שאסור לאף יהודי לתרגל אומנות לחימה אחרת חוץ משיטת האביר ובאותו הזמן הוא עצמו תרגל אומנויות לחימה אחרות כל חייו זה הדבר היחיד שאני מסכים איתו בכל העמוד ובכל האתר הנ"ל

שלום לאריה שבציון

קודם כל לא הורדתי אף אחד מראש המהדורה. הודעות חדשות מוקפצות לראשית הדף כשמגיבים עליהן, וכאלה שלא מגיבים עליהן יורדות בעצמן מטה. שנית אתה מוזמן לקרא שוב את המאמרים ולשים לב לנק' שהעליתי בתשובתי לגיורא. אם אתה לא רואה אי דיוקים בדברים שהוא כתב, למשל בעניין מיזרון הפוך הרך בעובי חצי מ' בזירת UFC (אתה מוזמן לצפות בסירטוני קרבות מ-UFC ולבחון בעצמך אם יש בזירה הנ"ל מיזרון פוך רך בעובי חצי מ'), שתיית דם נחשים בשיטות קונג פו מסויימות, כשפים שיש בטאי צ'י ובנינג'יטסו שמפילים אנשים ברשת, וכל ההסטוריה של השיטה שעל זה לא פירטתי כי אני לא מומחה להסטוריה או לדת היהודית (או לכל דבר אחר אם אני חושב על זה) אבל אם תבצע חיפוש בארכיון אני בטוח שתמצא שאלות וטענות של אנשים שמבינים קצת תחום גם על הנושא הנ"ל. כפי שאתה רואה, הטענות הן לא על יכולות הלחימה של יהושוע סופר, לא על יכולותיו המתודיות, ולא אם השיטה יעילה / חזקה או לא. הטענות הן טענות נגדיות לטענותיו של יהושוע כנגד ענינים שונים שחלקם פורטו לעיל. זכותך לא למצוא אי דיוקים במאמרים כפי שזכותם של אחרים כן למצוא אי דיוקים כאלה. רן. נ.ב.: מה העלית מהאוב את הדיון הזה עליו?

Giyora68

New member
../images/Emo13.gif../images/Emo13.gifחג שמח כולם בכלל ולרן בפרט

אהלן רן , אני חושב שהאריה מציון או איך שקוראים לו (-: נגע באמת בנושא חשוב . גם לי הפריע בפרט ( ראיתי אותו) ובכלל. יש הרבה דיבורים ושמועות בתחום מכל מיני בעלי אינטרסים שמצליחים לפגוע בשמם הטוב של מאמנים ולהדביק בכך קהל רחב ( רב סרן שמועתי עושה חיל ) . גם עליך כמו גם על חיים הגדול נתקלתי בתופעות במפגשים חברתיים וסמינרים .מי שמכיר אותי יודע שאני איש מאוד רגוע אבל עד כאן, חלק גם קיבלו מאוחר יותר מנה בשמך ובשם חיים , תאמין לי .קשה לבנות - קל להרוס . מצער.

אבל כל אחד יודע שאני מושלם!

אז אני בטוח שאף אחד לא יאמין לאף שמועה מרושעת עלי... ולעניין: אין לי שום בעיה אישית עם מר יהושוע סופר או עם יכולותיו הלחימתיות. הטרוניות שהועלו כאן בפורופ בזמנו עלו בגלל כל מיני סיבות שנובעות מתשובותיו (אתה מוזמן לבצע חיפוש בארכיון הפורום ולמצוא את אותם דיונים): 1. הרקע ההסטורי של השיטה שהוא הציג כאילו מדובר בשיטה יהודית עתיקה העלו ספקות אצל לא מעט אנשים שמעורים בהסטוריה של העם ובנבכי הדת. 2. תשובתו על ה-bjj: "האשליה הגדולה מתחילה במזרון פוך רך בעובי של כמעט חצי מטר בזירה של ה-Ultimate Fighting Championship" 3. תשובתו על אמנויות לחימה ועבודה זרה: "הטאי-צ'י הוא חזק מאוד בכישוף ואנשים נופלים לתוך הרשת בתנועות התבנית ולא יכולים לצאת בקלות", "בנינג'יטסו, למשל, יש אלמנט חזק מאוד של כישוף ומי שחזר משם והצטלם, יראה לכם תמונות עם כל הנרות שהם מדליקים. אלו לא נרות להזכרת נשמות אלא זה קשור לכישופים, עבודת אלילים, רוחות ועוד. ה' ישמור שלא נדע. בשיטות של חיות בקונג פו המאסטרים, כגון בשיטת הדרקון לדוגמא, עושים כישופים ושותים דם ושאר נוזלים של הנחשים כדי שנפש הנחש תכנס בהם. הם מתבטלים לבודהה ולתוהו. אנשים שחזרו מיפן כמומחים באמנויות לחימה ואמרו שאין רוחניות באמנות לחימה, ישבו והתפללו שעות לפסלי בודהה". אם תבצע חיפוש בארכיון או תקרא את התשובות המאוד מושקעות שלו, אני מניח שתמצא גם אתה כל מיני אמירות שיהיה לך קשה להסכים עימן. אם כל הכבוד, אי אמירת אמן על כל דבר שמישהו אומר, לא אומר שמזלזלים בו. לצערי דווקא מאותן תשובות אתה רואה שהוא פוסל כל דבר שהוא לא אביר, אז אם כבר לבוא בטענות למישהו, אפשר להפנות גם אליו קצת. רן.

ננדין

New member
../images/Emo45.gifמסכים לגמרי...

(חוץ מזה שרן מושלם...) אף אחד לא פקפק ביכולת הלחימה של סופר, ההיפך! אני אישית מאוד התרשמתי מיכולתו אחרי שראיתי את סרטוני הוידאו באתר שלו... מה לעשות שלאנשים יש בעיה עם הסיפור שלו ואני מצטער אבל באמת אי אפשר להשוות את זה לאגדות של ווינג צ'ונג או בודיהרמה פשוט בגלל שסופר חי וקיים ועדיין מספר את הסיפורים למרות שאין לו שום הוכחות היסטוריות ממשיות אלה רק סתירות... אבל כל זה לא משנה בכלל! השיטה שלו קיימת והיא כנראה טובה (אני לא מפקפק בא, אני פשוט לא יודע...) אז כל השאר לא ממש משנה! אם התלמידים שלו נהנים ללמוד אצלו זה מה שחשוב...

למעלה