לא מדובר בפילוסופיה
הוא אמר דברים מאוד ברורים. זה לא קשור לאמת כזו או אחרת. אני לא חושב שזה כיף גדול ליפול מהטלת ג'ודו על אספלט. אני גם לא חושב ש-bjj זו אמנות הלחימה הכי טובה ביקום. זה בכלל לא עניין של איזו אמנות לחימה טובה יותר. אני כן התייחסתי לאמירה אחת בלבד שלו לגבי "מיזרון פוך רך בעובי חצי מ' שיש בזירת UFC" (הוא אמר את זה בהקשר של דומיננטיות ה-bjj בזירה הנ"ל, לפחות בהתחלה). אני לא מבין מאיפה הוא הביא את ה"עובדה" הזו, "עובדה" שצפייה פשוטה בסירטוני קרבות מהזירה מפריכות אותה מיידית. הוא טען גם לקיומם של כל מיני טקסים "אפלים" וכשפים בכל מיני אמנויות לחימה (שתיית דם ונוזלים אחרים(?) של נחשים, תפילות ארוכות לבודהה, כשפים ועבודה זרה בטאי צ'י...), שוב "עובדות" שאף אחד כאן בפורום לא ראה ולא שמע על קיומם, בטח שלא עשה אותם. אף אחד כאן בפורום זה כולל גם אנשים שעוסקים בשיטות הנ"ל שנים ארוכות, חלקם היו ביפן ובסין כדי ללמוד, וחלקם הינם אנשים דתיים ורבנים שעוסקים בשיטות שיהושוע סופר הזכיר ושהדבר האחרון שאפשר להגיד עליהם זה שהם אינם יראי שמיים ושהם עובדים עבודה זרה כמו שיהושוע סופר טוען. אפשר להגיד שאין אמת מוחלטת אולי לגבי ההסטוריה של השיטה שלו. אפשר להתווכח על מה באמת היה, ואם הוכחות כאלה ואחרות הן אמינות או לא. בנושא הזה כל אחד מוזמן להאמין למי שנשמע לו יותר אמין. מקבץ הנק' הנ"ל שעולות מדבריו של יהושוע סופר מעוררות מחשבות לגבי אמינותו. אין להם שום קשר ליכולותיו הלחימתיות, המתודיות, ולשאלה האם השיטה שלו טובה או לא. אין כאן גם עניין של "אין אמת מוחלטת". רן.