אהלן חבר'ה

א1ט1

New member
סיפור אמיתי או לא

אי אפשר להתווכח עם היכולות שלו ואפחד פה לא עשה את זה.

anush91

New member
כבודו מונח במקומו...

בנוגע לשלמות יש אמרה נורא חמודה שרן יסכים איתה.. Nobody's porfect.I"m nobody.

I`m nobody

מי אני שאקבע אם היא חמודה או לא* *אבל ביננו: אני מסכים איתך

anush91

New member
../images/Emo6.gif חח לאן הגעתי..

אבא יהיה גאה בי שאני מסכימה עם מתאמן בג'וגיטסו

מנהלי הפורום אינם מומחים

לשמחתי יש כאן בפורום מומחים רבים בתחומם. תפקידינו הוא רק לדאוג להתנהלותו התקינה של הפורום ולתרבות הדיון בו.

Giyora68

New member
בוקר טוב

אני שמח שהתיחסת ברצינות לעניין אני חושב שהוא חשוב מאוד גם ברמה הכללית ונוגע לכולנו . 1. לגבי הרקע אני חושב שלכל אחד יש את האמת שלו אין אמת מוחלטת וזה כבר דיון פילוסופי ארוך אבל בכל מקרה מדובר ברקע וזה הדבר הפחות חשוב. 2. ברור שיש כאן הגזמה אך כפי שאין אמת מוחלטת אין שיטה מוחלטת זוהי אשליה גם בBJJ :שיטיל אותך איש גו'דו על אספלט לא תוכל כ"כ מהר להיכנס לגארד ...כפי שלאיש טקוונדו לא יהיה מה להציע בזמן אמת בתוך מעלית ואפשר להמשיך .. מי שחושב שהוא מושלם או הוא ייצר משהו כזה חי בסרט . החתירה לשלמות היא הדרך . 3.כאן מתקים קשר בין דת לחימה ותרבות שוב הוא מסתכל במשקפיו שלו - גם מנהגים טקסים תרבותיים שלנו כמו ברית מילה נראים בלתי מובנים לתרבויות אחרות . אני מסכים איתך כי קשה ולא רצוי לקשור בין הדברים . לי נראו הדברים מוזר בדיוק כמו לך ולאחרים , נסעתי \חקרתי\ראיתי וזה ההבדל - זה מה שאני מצפה מאנשים איכותיים , שהייתי בזמנו בסדנת איקידו היו שם מאמנים רבים כולם "מכירים" אותך את חיים ואחרים מילדות... אבל כשאתה שואל אם ראו במו העינהם , התשובה -"שמעתי",מקפיצה לי אין מה לעשות, את רמות האדרנלין תדמית זה עניין מורכב בפני עצמו . ג'קי צ'אן למשל מקבל קונוטציה של בדרן למרות שהוא אחד אמני הלחימה הטובים שיש לעומת ואן דאם שכבודו במקומו מונח אבל... לסיכום- לפעמים צריך גם לטעום את מה שיש בקנקן ואז יש זכות מלאה לבקר, לפני זה זוהי היפוטטיקה לשמה . חג אביב שמח,

לא מדובר בפילוסופיה

הוא אמר דברים מאוד ברורים. זה לא קשור לאמת כזו או אחרת. אני לא חושב שזה כיף גדול ליפול מהטלת ג'ודו על אספלט. אני גם לא חושב ש-bjj זו אמנות הלחימה הכי טובה ביקום. זה בכלל לא עניין של איזו אמנות לחימה טובה יותר. אני כן התייחסתי לאמירה אחת בלבד שלו לגבי "מיזרון פוך רך בעובי חצי מ' שיש בזירת UFC" (הוא אמר את זה בהקשר של דומיננטיות ה-bjj בזירה הנ"ל, לפחות בהתחלה). אני לא מבין מאיפה הוא הביא את ה"עובדה" הזו, "עובדה" שצפייה פשוטה בסירטוני קרבות מהזירה מפריכות אותה מיידית. הוא טען גם לקיומם של כל מיני טקסים "אפלים" וכשפים בכל מיני אמנויות לחימה (שתיית דם ונוזלים אחרים(?) של נחשים, תפילות ארוכות לבודהה, כשפים ועבודה זרה בטאי צ'י...), שוב "עובדות" שאף אחד כאן בפורום לא ראה ולא שמע על קיומם, בטח שלא עשה אותם. אף אחד כאן בפורום זה כולל גם אנשים שעוסקים בשיטות הנ"ל שנים ארוכות, חלקם היו ביפן ובסין כדי ללמוד, וחלקם הינם אנשים דתיים ורבנים שעוסקים בשיטות שיהושוע סופר הזכיר ושהדבר האחרון שאפשר להגיד עליהם זה שהם אינם יראי שמיים ושהם עובדים עבודה זרה כמו שיהושוע סופר טוען. אפשר להגיד שאין אמת מוחלטת אולי לגבי ההסטוריה של השיטה שלו. אפשר להתווכח על מה באמת היה, ואם הוכחות כאלה ואחרות הן אמינות או לא. בנושא הזה כל אחד מוזמן להאמין למי שנשמע לו יותר אמין. מקבץ הנק' הנ"ל שעולות מדבריו של יהושוע סופר מעוררות מחשבות לגבי אמינותו. אין להם שום קשר ליכולותיו הלחימתיות, המתודיות, ולשאלה האם השיטה שלו טובה או לא. אין כאן גם עניין של "אין אמת מוחלטת". רן.

Giyora68

New member
רנוש אתה כבר פחות קשה על המזרון..

שוב מסכים איתך אבל שורה התחתונה במה שכתבתי היא החשובה , כמו גם לדעתי השורה התחתונה אצלו צריך שיהיה את כל החלקים בפאזל בשביל לחרוץ לכאן או לכאן וזה לא אישי מולך אני קצת מכיר אותך זה מיועד לאחרים שמסיקים מסקנות .

אני משתדל לעבוד רך, לעיתים זה מצליח

תשמע גיורא, כתבת בשורה התחתונה שלך: "לסיכום- לפעמים צריך גם לטעום את מה שיש בקנקן ואז יש זכות מלאה לבקר, לפני זה זוהי היפוטטיקה לשמה" ואני אומר: טעמתי, ולכן יש לי זכות לבקר. קראתי את דבריו על שאר העולם, ואת דבריו אלה אני מבקר. לא טעמתי את שיטתו, ולכן אינני מבקר אותה. זה הכל.

Giyora68

New member
התשובה של הרך היתה מתבקשת...

שוב אין כמעט ויכוח אני אומר שצריך להפריד בין הדברים אתה הקפדת לעשות זאת אחרים לא.

zion bouchris

New member
אני לא ממש קשור אבל...

בקשר לדם של הנחשים שמעתי את זה גם מהרב משה ארמוני שגם הוא אומן לחימה בפני עצמו...

דם נחשים = תולעת בטקילה

גם אני שמעתי ממשה ארמוני דברים דומים, אבל כשפירט הבנתי (יתכן שהבנתי לא נכון) שמדובר ביין ש"מתובל" בדם נחש, כמו שלטקילה מוסיפים תולעת. אם הבנתי נכון, יש מורים שממליצים לשתות מהיין הזה לפני קרב, כדי לקבל משהו מתכונות הנחש וכדי להגביר אגרסיביות.

ננדין

New member
ואני שמעתי על כת מונוטאיסטית

שחותכת לילדים בן 8 ימים את איבר המין הגברי...

לחלוטין לא קשור.

אם הבנתי נכון את משה ארמוני, לא מדובר על דבר ייחודי לאמנויות לחימה אלא למשקה שאפשר למצוא בשוק. כמו טקילה. יש קשר בין טקילה לדת?

ננדין

New member
בטח שיש קשר! תשאל מקסיקני אמיתי...

לא ממש בא לפתוח פה עוד דיון על היהדות רק הבאתי את הדוגמא של המילה בשביל להמחיש שאנחנו גם מבצעים מנהגים כאלו ואחרים שלבני דתות/תרבויות אחרות יראו כנוראיים... אנחנו רואים את ההיגיון הדתי שבמילה (לפחות חלקנו) ואנחנו אף משייכים למנהג יתרונות רפואיים (למרות שזה לא יעודו המקורי) בעוד שלכל אדם לא יהודי (או אמריקאי...) המנהג הזה נראה כברברי ופגאני... אותו דבר אפשר להגיד על שתיית היין עם דם הנחש, במידה ובאמת קיים כזה יין אני בטוח שהסינים משייכים לו אמונות מיסטיות ותועלות רפואיות כאלו ואחרות... זכותי להאמין ולבחור מה אני אעשה ובמה אני אאמין שהוא נכון...

Sensei

New member
Now that we mentioned

Rabbi Moshe Ormoni I suggest we have him as a GUEST to the Forum.Moshe was 10 years in Okinawa studied Okinawan karate for those 10 years while in Okinawa.He speaks fluent Japanese and tells the best jokes in Japanese.Not that I understand him.All I saw was Master Nir Malchi and Tsabar Aram Sensei laughing so I fgured he said something funny in Japanese.He is also studying KABALAH and has alot to say on martial arts ans mysticism.All we have to do is get DAVID KAFRI to call him up and ask him to be a guest.If I would try that he would just convince me that he doesnt have the time.​

למעלה