אהלן חבר'ה

IshMaElf

New member
ויש סטרייקרים שיגידו לך שעדיפה להם

ריצפה רכה לעבוד עליה מריצפה קשיחה בהרבה, אתה בועט וכדומה על ריצפה קשיחה מאוד זה גם יכול להיות מסוכן והרבה יותר קל להיפצע ולסובב את הקרסול לדוגמא על משטח שכזה, ככה שגם שאתה סטרייקר זה לא עדיף במיוחד (מה אתה חושב מיתאגרפים בזירה נילחמים על זירה מאספלט?), חוץ מזה ריצפה קשיחה יכולה להיות עדיפה לגראפלר בהרבה מובנים אפילו ברובם, טייקדאון או סלאם על ריצפה כזו הוא מסוכן יותר ובפעם האחרונה שבדקתי סטרייקרים טהורים לא מיתאמנים על טייקדאונס גראפלרים כן, הדבר היחידי שיכול קצת להפריע בעבודת קרקע על משטח מסוים הוא חוסר נוחות קטן אם הוא לא ישר אבל לבנאדם שטוב בקרקע זו שטות גמורה במיוחד אם זהו קרב רחוב והאדרנלין זורם. הסיכון האמיתי הוא מסלאם ומטייקדאון רציני שזה סיכון ברור לגראפלר בכל מקום לסטרייקר זה יחסית זר ככה שהטיעון הזה על משטח בעצם סותר את עצמו, בפעם האחרונה שבדקתי יהושוע סופר הוא סטרייקר... אין לי הסבר לטיעונים כאלו מופרכים, אולי הוא פשוט הוא ראה את רויס מכניע מישהו מהגב וזה ניראה לו לא הגיוני, מעניין מה הוא היה אומר אילו הוא היה רואה קרבות בהם תופסים סטרייקר ומורידים אותו לריצפה שהוא על הגב והוא לא יודע מה לעשות בכלל ואין לו סיכוי מול הגראפלר מעליו שנימצא בפוזיציה טובה ויודע מה לעשות, שלא לדבר על המשטח אייי המשטח.

Tonjin

New member
הקבעון והיהירות שלך די מונעים ממך

לראות מה האחר מנסה להגיד, נסה לקרוא ולחשוב לפני שאתה נסוג בחזרה ל"קו המפלגה"... רמז, נסה לקרוא שוב את הפוסט שלי ולהראות לי איפה ולמה אתה חושב שאני מנסה "להמעיט (המילה "בחשיבותה"חסרה כאן אצלך..) בעבודת קרקע בקרב אחד על אחד"

אולי זו דרך התבטאות ואולי לא

אני מעדיף לא להכנס לפרשנויות אלא להתייחס לכתוב כפי שהוא. אם נכנסים לפרשנויות, אז אפשר לשנות את כל מה שהוא כותב למה שרוצים לקרא, למשל שכשהוא אמר שאנשים התפללו שעות לבודהה הוא התכוון שהם התאמנו באולם האימונים שעות כשבצד האולם היה פיסלון קטן של בודהה שלידו הם עברו בדרך לשירותים או למטבחון לשתות קפה. או שכשהוא מציין 50 דורות של שושלת אביר זו גם דרך ציורית לומר שהשיטה בת המון שנים, והמון שנים נספרות פחות או יותר מסבא שלו, לאבא שלו ואליו. אם הוא היה רוצה לכתוב שהזירה היתה בנויה עם מיזרון מעליה ולא עם סתם קרש, אז הוא יכול היה לכתוב זאת. לא צריך לכתוב "מיזרון פוך רך בעובי כמעט חצי מ'" בשביל להגיד שהמשטח היה עם מיזרון עליו. כמה מילים על מיזרונים: יצא לי לעבוד על מס' סוגי מיזרונים. יש קשים מאוד (אני חושב שמיזרון ג'ודו אולימפי הוא דווקא מהסוג הקשיח) ויש רכים. אף אחד מהם לא בעובי חצי מ'. עוד אני רוצה לומר שאני יודע שיש המון קבוצות קרטה ושיטות עמידה אחרות שמתאמנות על מיזרון ולא על רצפה. זה לא מפריע להם ללכת עליו, להרים רגליים לבעיטות ולהשאר יציבים. למעשה כך גם אני עושה (או עשיתי, לפחות עד לפציעה). אני מתאמן על מיזרון, ואין לי שום בעיה לבעוט גם לראש אם צריך. אבל גם אם נניח שהמיזרון היה רך מאוד דבר שגרם לאנשי עמידה להיות לא יציבים והקשה עליהם לבעוט, עדיין ההקשר של הדברים אותם הוא אמר מרגיז: הוא פשוט עבר שיטה שיטה, ופסל כל אחת בגלל כל מיני סיבות. bjj היא שקרית כי UFC הראשונים לא נתנו סיכוי לאנשי עמידה כי הרצפה שם היתה רכה ועקומה (שיטה כל כך שקרית, עד שהיום כל מי שמגיע לזירות MMA משיטות עמידה לא עושה זאת ללא אימון צולב בהאבקות וקרקע, למרות שהיום אין רצפות עקומות עם מזרוני פוך רכים בעובי חצי מ'), טאי צ'י עסוקה בכשפים, נינג'יטסו נגועה בעבודה זרה, ועוד פנינים. אתה יודע מה? גם אם הכל משל, הנמשל שלו מאוד ברור: אביר היא השיטה הטובה ביקום, ויהודים חייבים ללמוד רק אותה. עם כל הכבוד, גם אם כל הסיפורים הם משלים פרי המצאתו, את הנמשל שלו אני מסרב לקבל (לא בגלל שאביר היא לא שיטה טובה, אלא בגלל שלדעתי אין כזה דבר "שיטה הכי טובה", אלא שכל אחד מתאים לעצמו את מה שהוא אוהב). לגבי מה שכתבת על התופעה שאחת למס' חודשים צץ כאן בפורום מישהו ומעלה באוב את יהושוע סופר ושיטתו, אני מניח שזה באמת לא נעשה "סתם כך" ללא יד מכוונת. רן.

Tonjin

New member
רן..

אין לי שום בעייה עם הראייה שלך של הדברים ויכול להיות שאתה אפילו צודק והאמירה "חצי מטר של פוך" הייתה רצינית, לי אישית קשה לראות אותה ככזו בדיוק משום שכפי שאתה אומר כל אחד יכול לראות מייד שלא אילו בדיוק פני הדברים... כולנו יודעים שדברים (וביחוד אמירות חצי-מבודחות) עוברים אחרת בכתב מאשר בע"פ... רובם המוחלט של שאר הדברים שנאמרו שם, לא רק אלו שהוזכרו על-ידך אלא גם הפגישה שלו עם ברוס-לי והסדרה של אגרופים ומרפקים שהייתה "מהירה מידי ששופטי הזירה יוכלו לראות אותה" הן כאלו שאו אינם ניתנים לבדיקה או לוטים בערפל ו/או כפי שאמרת נתונים לפרשנויות שונות (ע"ע דם נחשים בשרשור הזה) אבל זה באמת לא משנה, מה דם שאני מסכים אתך לחלוטין לגבי הרוח הכללית של הדברים.. לגבי מזרון, ברור שניתן לבעוט לראש ממזרון רך, ניתן אפילו לבעוט ולראש ממזרון פוך של חצי מטר וגם מתוך מיים בגובה הברכיים, הנקודה היא שזה משנה את אופן תנועת הרגליים - שים לב, לא רק בעיטות אלא גם ובעיקר טאי-סבקי ושמירת טווח מהיריב.. להגיד לך באחוזים כמה זה משנה וכמה זה מטה את הקרב לטובת אנשי הקרקע אני לא יכול אבל אין לי ספק בדבר אחד, הגרייסים הם לא פראיירים לא רק כלוחמים אלא גם בדרך בה הם הקימו את האימפריה שלהם דרך המדייה

אני מסכים איתך בשורה התחתונה שלך

אין ספק שהם הקימו אימפריה כלכלית, אמנם לדעתי בזכות ולא בחסד, אבל עדיין הם כילכלו את מעשיהם בתבונה ובצורה מרשימה. בקשר ליהושוע סופר: יכול להיות שהוא צחק בקטע הזה ושאני איש יבש וחסר חוש הומור שלא מבין בדיחות, אבל כשיש אוסף גדול של פרטים קטנים ומרגיזים, בסוף זה מאפיל על התמונה כולה (זה דומה לאתר הנינג'יטסו שכל כך מסעיר את הפורום בימים האחרונים. הוא עמוס בכל מיני הגזמות שלצערי מאפילות על הרזומה העשיר כנראה של האיש). עד כמה משנה המשטח עליו עובדים? זה משנה. אם אתה מתכונן לקרב זירה שמגודרת עם גדר כמו כלוב, תתאמן בזירה כזו. אם אתה הולך להילחם בקרב בלי בגד, תתאמן ללא בגד. אני מניח (לא יודע בוודאות, אבל זה נראה לי הגיוני) שהאנשים שעלו לקרבות UFC הראשונים ידעו לקראת מה הם הולכים, ראו את הזירה מבעוד מועד, בחנו אותה ובין השאר גם ראו מה סוג המישטח שיש בה. אני מניח שהם לא הגיעו לאותו ערב בו הם נלחמו ואז הופתעו ממבנה הזירה וממרכיביה. מה הם עשו עם אותו מידע (שאני מניח שידעו אבל לא יודע בוודאות)? זה עניינם. האמת יכול להיות מאוד מעניין לדעת מה אמרו אותם לוחמי UFC ראשונים שנתקלו ברוייס גרייסי בזירה לאחר הקרב. אם יש כאן מישהו שיכול לחפש ראיונות עם אותם לוחמים ולראות אם הם התלוננו על רכות המיזרון או על מבנה הזירה באופן כללי, האם הם הופתעו מדברים כלשהם (פרט לכך שהם נוצחו על הקרקע. בזמנו זו היתה הפתעה לכולם), זה יכול להיות אחלה. המטרה היא לראות אם הם עצמם מביעים אי שביעות רצון מנושא המשטח עליו הם לחמו, או שאנחנו (ויהושוע סופר) מתרגז מהנק' הזו לשווא. בשורה התחתונה אני לא מתווכח איתך. יכול להיות שהוא אמר זאת בצחוק, ושבכתב זה יצא לו שונה מאיך שיוצאים דברים בע"פ (למרות שהתשובות שלו מאוד מושקעות ונראה שהוא כתב וערך אותם מאוד בקפידה), ויכול להיות שלא. כך או כך מדובר בהתרשמות אישית, ואת זו שלי פירטתי מספיק בשירשור הזה. רן.

Tonjin

New member
אנחנו בהחלט די מסכימים ויכול מאד

להיות שאני טוחן כאן מיים.. ובקשר לסופר באמת אין מה להמשיך ולהתדיין, אני לא משוכנע שהוא לא יושב מול המסך (לא עכשיו כמובן, אבל בצאת השבת..) וקורא בחיוך את השרשור.. אבל את הטענה של משטח רך זו לא הפעם הראשונה שאני שומע.. אני חייב להודות שאני לא יכול להגיד ששמעתי אותה מאף אחד מהלוחמים עצמם, אבל היא בהחלט חזרה על עצמה הרבה כשהUFC התחיל בארה"ב... לגבי הפתעות ביום הקרב עצמו - שוב אינני יודע, אבל מאחר ושמעתי כמה וכמה פעמים על הפתעות דומות באגרוף שבו החוקים, גודל הזירה וצורתה הם די נוקשים לא אופתע אם בזירות שבהם החוקים יותר גמישים ולפעמים אף נתפרים מראש לקראת קרב ספציפי יש גם "אי-הבנות" או שינויים של הרגע האחרון ביום הקרב... נ.ב לא בטוח שאתה חסר חוש-הומור, אולי אני פשוט תמים מידי...

צודק מאוד

זירת UFC היתה בבעלות משפחת גרייסי בשני האירועים הראשונים. הם הקימו אותה כדי להוכיח לעולם ששיטתם היא השיטה הכי טובה (אחרי שני האירועים הראשונים הם מכרו את הזירה באומרם שהם הוכיחו לעולם את מה שרצו, וכעת אין להם צורך בה). כמו שלקב' כדורסל קל יותר לשחק במגרש הביתי שלהם (גם ללא קהל), כך אני מניח שלרוייס גרייסי הזירה הזו היתה נגישה יותר והיוותה עבורו מגרש ביתי. את מה שכתבתי על כך שכל מי שנכנס לזירה ידע למה הוא נכנס, כתבתי גם בהתייחס לזה. כולם ידעו מה החוקים, כולם היו אמורים להכיר את מבנה הזירה ומרכיביה, וכולם גם ידעו שרוריון לבית משפחת גרייסי הוא הבעלים ומהמפיק של אותם קרבות. בהתייחס לכל האמור לעיל, אולי היה לרוייס גרייסי יתרון לא רק טכני (ביתרון טכני הכוונה לידע בהכנעות על הקרקע ואסטרטגיית קרב מאוד ברורה), אבל מכאן ועד למסקנות מרחיקות לכת שהזירה הזו היא פיקציה ו-bjj זו שטות הדרך ארוכה. צירפתי למטה קישור לדיון ארוך שהתקיים בפורום אמנויות לחימה בזירה בנושא הנ"ל (UFC הראשונים ורוייס גרייסי). כפי שניתן לקרא שם, יש הרבה דיעות על הנושא. רן.

באמת הרבה זמן לא היה דיון על סופר

זה קורה בערך במחזוריות של פעם בשלושה-ארבעה חודשים. לסיפור הקצר: אם תקרא קצת בפורום, תראה שההתייחסות של חלקינו למיתוסים מייסדים, גם הסינים, היא בערבון מוגבל. החברה' הרציניים בפורום פחות בולעים את סיפור הבודיהארמה ומנזר השאולין בן האלפיים שנה, כמו גם שיטות קוריו מלפני המאה ה-15-16. לדיון ארוך יותר, חפש "סופר" בחיפוש המתקדם. ברכה ואור גוטמן האפור

Giyora68

New member
גוטמן יקירי

אם זה קורה כנראה שזה צריך לקרות... השאלה אם השורה התחתונה בתשובתי לרן מקובלת עליך או לא.

HAKOKI

New member
יהושוע סופר

לא מכיר אותו כלוחם לא מכיר אותו כאדם לא מכיר אותו כמורה מכיר אותו כחרטטן אינטרנט שכותב שטויות שאין לו מושג בהם וזהו.. כמובן בלי לפגוע(טוב אולי קצת) "מזרונים בעובי חצי מטר" עדיין לא יכול להתגבר על השטות הזו של הבחור

ליהושוע סופר יש דרגת דאן 7 בהפקידו

ובקוק סול וון. האיש בעל שנים רבות של ניסיון וידע רב באמנויות לחימה. לפטור אותו כחרטטן אינטרנט שכותב שטויות שאין לו מושג בהם זה קצת פשטני ולא נכון. אמנם גם אני לא מבין מאיפה הוא הביא את אותה אמירה על מזרון הפוך הרך בעובי חצי מ' (ואת שאר האמירות על עבודה זרה), אבל גם אם אני לא מסכים איתן, עדיין אפשר להגיב בצורה יותר תרבותית מאשר לכתוב עליו "חרטטן". תודה מראש, רן.

HAKOKI

New member
שמע רן

גם אם פדור יבוא ויגיד עכשיו שבufc יש מזרונים בעובי חצי מטר עם כל הכבוד לכישורי הלוחם שלו הוא יהיה חרטטן בעיניי מילה שלא יוצא לי להשתמש בה אבל כשקורה קורה אתה לוחם כל כך טוב.. תילחם תתפתח תאמן תעשה מה שאתה רוצה רק בקשר לדברים שאין בהם אמת ולמעשה אין לך שום הוכחה בהקשר אליהם תשתוק.

אני בטוח שאתה מבין שגם אני לא אוהב

את האמירה הזו שלו, את האמירות האחרות שלו שציינתי כאן בשירשור, ובאופן כללי את הפסילה שלו את שאר אמנויות הלחימה שקיימות פרט לזו שלו. אבל עדיין אני חושב שאפשר להגיד את זה בצורה אחרת.

Giyora68

New member
חג שמח

אני לא יודע מי אתה ומה הניסיון שלך בכלל שאתה מרשה לעצמך לדבר ככה . אולי תספר לי .

IshMaElf

New member
מה שאני יודע זה שהוא ראפר

האמת יש לו שיר לא רע בכלל וגם קליפ מגניב 'האדמו"ר'. חוץ מזה הרבה דברים באמת ניראים לי תמוהים בלשון המעטה בכל הסיפור הזה שלו.

Giyora68

New member
תמוה ? בודקים.

בהחלט נראה תמוה , גם לי עד שבדקתי , לך תבדוק . ונכון הוא אחלה ראפר הוא הביא את הראפ לישראל ... חומוס מטמטם מה שהקפיץ את הראפ כאן זה גם שלו , האיש מורכב ורב כישורים.

יהושע סופר:

אני חושב שיש קונצנזוס לגבי היות סופר: פנומן - אמן לחימה בחסד
. בהמשך למה שכתב כאן גוטמן, החבר'ה המנוסים והרציניים באמנויות לחימה, שופטים אמן לחימה שמלמד: בדרך קצת יותר בוגרת ומקצועית מהמתלהבים שביננו (מסתבר שגודל כרונולוגי ואפילו... פיסי - לא בהכרח מעיד על בשלות
). יהושע סופר יישפט: לא באמצעות יכולותיו הפיזיות - אפילו לא באמצעות סיפוריו... יהושע סופר יישפט באצצעות דפי ההסטוריה
: אם הוא יצליח להעמיד מדור ועוד דור של תלמידים שבאו אליו כדף חלק - אמני לחימה ומורים לאמנות לחימה בזכות עצמם - משמע שיש לו נוסחה מצליחה וזה מה שבאמת חשוב. אני אישית - מאחל ליהושע סופר
ומסתייג מהזלזול הפושע כאן. כפי ש- delete התרעם: גם אני סבור כי ישנם כאן יותר מידי - הממהרים לשפוך כאן דם בדיו גסה
... זהוא אכן עוני תרבותי שהפורום צריך להוקיע - אם הוא רוצה לשמוך על רמה אישית ומקצועית גבוהה.

למעלה