אהלן חבר'ה

ננדין

New member
../images/Emo45.gifאני חושב שזה רעיון טוב

להביא לאירוח בפורום אומן לחימה שכזה...

idan9871

New member
אני שמעתי על משהו יותר מזעזע ...

מתברר שיש כת מטורפת של אנשים , שלוקחים תרנגולות בעודן בחיים , תופסים אותן ברגליהן ומסובבים אותן מעל ראשיהם - בכך הם מאמינים שיכופרו חטאי העבר. הם אף מאמינים שמידי פעם צריך לשחוט איזו עז , מול כולם , גם הילדים ,ולהקריב אותה כמנחה לאל שלהם , כי זה מה בדיוק מה שחסר לאל שלהם - כבש שחוטה על מנת שירגיש טוב ועל מנת שלא חס וחלילה יכעס על האנשים ויהרוג את כולם במכת זרוע אחת(או שתיים). תתפלא , אבל כל זה נכון , אני לא ממציא !!!

Sensei

New member
I also heard

that these same people give the chickens to the poor who are hungry and dont have food for themselves and their families.​

idan9871

New member
וזה ללא ספק נותן הסבר מספק ומשכנע

לטקסיהם החולניים. לאחרונה הם גם יוצאים להפגנות להגנה על אב שרצח את בנו , בהפגנות האלו הם מקללים ומכים שוטרים , ויש להם תחביב מיוחד - לזרוק עליהם חיתולים משומשים . אכן אנשי עוצמה , אהבה וכבוד. אבל זה לא משנה - בסופו של דבר הם תורמים לעניים , לא ? אגב , יש עוד רבים שתורמים לעניים , אך בניגוד לאותה כת , אינם חיים בחשיכה ובפחד.

Toledano9

New member
בוא נקווה

שיעשה עימנו החסד ולא נישפט כולנו על סמך טיפשותו של היחיד. על אחת כמה וכמה כאשר השופט לא טרח וניסה להבין את תפיסת העולם של הנישפט ! באותה מידה שהכללת את כל הדתיים או החרדים, כך גם אחרים יכולים להכליל את כל הישראלים או היהודים. מצד שני, אתה בטח טבעוני שלא אוכל בייצים ושאר חיות ולכן יוצא להגנתם....

chinabird

New member
תשמע, תראה

ובעצם הדברים מכוונים גם אליך וגם אל עידן: היהדות, על פניה היפים ועל פניה היפים פחות, היא לא עניין רק של חרדים. וההפגנות הנוכחיות, שלא לדבר על החיתולים המשומשים, אינן עניין של כל החרדים. נכון, אפשר לדבר על מאפיינים קבוצתיים (כמו התנכרות ברמות שונות למוסדות המדינה במקרה של כמה קהילות חרדיות, או כמו דבקות במנהגים מסוימים, או כמו קודי לבוש והתנהגות מסוימים), אבל יש לי תחושה עזה שהדיון הזה לא באמת בא כדי להבין משהו או לדבר על משהו באמת. ואין כל-כך טעם בדיון כזה, שמביאים בו רק דעות ישנות ומנסים בכוח להשתמש במציאות חדשה כדי להצדיק אותן. וטולדנו: מה פשר "אתה בטח טבעוני... ולכן יוצא להגנתם"? זה לא כמו לומר "אתה בטח נגד אונס של נשים, ולכן מתנגד לו"? מה אתה מנסה לומר, בעצם? (ואגב: עם כל ההתנגדות העזה שלי, בתור צמחוני, למנהגים האלה, ובלי שום רצון לתת להם שום סוג של לגיטימציה, עדיין הם עדיפים בעיני על מנהגים כמו לקנות עוף קפוא במכולת. לפחות במנהגים הפולחניים גלום עדיין איזשהו סוג של כבוד לחיים בתור חיים, גם אם לשם הקרבה שלהם. לא רואים ביצור חי אחר רק חומר גלם לשניצל שלך).

Toledano9

New member
ווווושששששששששששששששששש

התיחסותי האחרונה היתה צינית והתיחסה להתחסדות בנוגע ליחס לחיות. אם עדין לא הבנת את דברי :"אל תשפוט חברה על סמך הכרותך עם פרט יחיד בה, פן תשפט אתה על סמך פחותים בחברתך". אינני חרדי או דתי (שים לב לתאריך ולשעה). אולי כדאי לעשות בדק בית מדוע הנחת שרק דתי או חרדי יגן על הדת או דתי אחר..................

chinabird

New member
הנה, עכשיו הבנתי את דבריך

והכל סבבה. פשוט טעיתי כשלא חילקתי את ההודעה שלי לשתי הודעות, אחת אליך ואחת אל עידן. מצטער על הבלבול. ועדיין אני לא מבין את הציניות שאתה מדבר עליה. על איזו התחסדות אתה מדבר, בעצם?

idan9871

New member
אכן

לא צריך לשפוט את כולם ולהכליל , ואכן אני בטוח שישנם חרדים שאינם פרימיטיביים ושיודעים לצאת מהעדר בו הם חיים. רציתי לתת דוגמאות מהיהדות , הדת ה"אולטימטיבית" לכאורה , שמראות שהדמיון לכישוף ולמעשים של עובדי אלילים , נמצא גם בדת "מתקדמת" זו. לגבי מה שאמרת לגבי טבעוני ו"יוצא להגנתם" בוא אנסח באופן שונה: בלי קשר להאם אני צמחוני או לא , אני הומני , אוהב אדם , טבע וחיות , וכואב לי לראות כל סוג של סבל , ולכן בניגוד אלייך כנראה , אני איני עוטף סבל ואכזריות בעזרת מעטפת של מילים כגון "טבעוני" , "יפה נפש" וכו ע"מ לשכנע את עצמי שמשהו אכזרי הוא בעצם משהו טוב ויפה , ורק "יפי הנפש" למיניהם , שהם הרי מוזרים , רק הם רואים אכזריות זו כאכזריות. לך כנראה , סיבוב של תרנגולת מעל הראש נראה משהו לגיטימי , במיוחד אם הוא בא מאיזו מסורת אדירה ורבת ימים. לי זה עושה רע מאוד,ולי זה ברור שזוהי אכזריות תחת מעטה שכלתני כלשהו, אבל עזוב אותך , אני רגיש כזה , יפה נפש , מה אני יודע ?

Toledano9

New member
תרגום בגוף הסרט

זאת התחסדות לטעון ש"סיבוב של תרנגולת מעל הראש", כדבריך, פחות אכזרי מהעובדה שאתה בעצמך אוכל עוף. ותחשוב על זה.....

idan9871

New member
אכן הרבה "הגיון" בדבריך

לפי אותו "הגיון" למה לי לא לזרוק זבל על החוף או בשמורת טבע או סתם בחוץ ? הרי זו התחסדות לזרוק אותו במקום אחר נוכח הנזק שאנו בני האדם גורמים לכדור הארץ. ובכן , כשאתה אומר לי לחשוב , אתה אומר זאת בלי שאתה בעצמך באמת חשבת על הדברים , ואני חשבתי עליהם רבות , מתוך כוונה אמיתית בניגוד אלייך. זה שהעולם לא מושלם לא אומר שאל לנו לנסות ולשפר אותו , וכל דבר שמשפר , אפילו בקצת , זה כבר טוב. וזה שמישהו אוכל עוף (ואני אגב לא אוכל עוף) , עדיין לא אומר שעליו גם להתעלל בו , זהו "הגיון" ההתחסדות שלך שבעצם מתיר לאנשים לעשות ככל העולה על רוחם. אז אני באמת מאמין שאתה זה שצריך להתחיל קצת לחשוב , במקום להשתמש במילים להגנתך (בדיוק כמו שציינתי בהודעה הקודמת אגב , אני מכיר טוב את הטקטיקה המצחיקה הזו) , מילים כגון "התחסדות" וכו. אם תחשוב על זה טוב , תראה שבעצם אתה הוא זה שלא חושב - כי זה מאוד נוח לך.

Toledano9

New member
אתה צודק

לפי ההגיון שאתה מציג אין בעיה ללכלך (או לאכול בשר) ולבוא בטענות כלפי מלכלכים אחרים (מתרנגלי כפרות). או לפי דוגמתך, אתה מלין על כך שאחרים מלכלכים בעודך מלכלך בעצמך. מי שרוצה לשפר את אותו "עולם לא מושלם" צריך להתחיל בעצמו. הגמל אינו רואה את דבשתו. נ.ב אהבתי את המשפט המבריק "אם תחשוב על זה טוב , תראה שבעצם אתה הוא זה שלא חושב". יש לי אפילו שיפור "אם תסתכל היטב תראה שאינך רואה כלל". אך, מילים...........טקטיקה מצחיקה.

idan9871

New member
קודם כל תלמד לקרוא

רשמתי בהודעה הקודמת שאיני אוכל בשר , ככה שבמקרה שלי לבטח לא נכון לאמר "הגמל אינו רואה את דבשתו". לגבי שאר תגובתך , תמשיך לצחוק , תמשיך להגן על המתעללים , ותמשיך להתחבא מאחורי מילים (גם אם אתה לא מבין למה אני מתכוון אפילו , אבל אני שמח שאתה נהנה)

Sensei

New member
There is much anger

in your words.We must accept the fact that others live in our world and they may have different customs then we do.That way we will carry a little less anger around in our hearts. I disagree with radical behavior but on the other hand accept cultural identification and customs of different ethnic-religious groups.​

datu

New member
בקשר לתרנגולות...ונחשים :

כל "אוהבי היהדות" כאן שכחו (כנראה) שיש תחליף למנהג הכפרות- עושים אותו דבר , רק עם שטר כסף-שהולך לצדקה. היה את הגר"א שהתנגד למנהג ע"י תרנגולות. היום מקפידים על הכפרה באמצעות תרנגולות ממש בעיקר יהודים אדוקים (חרדים). בקשר לנחשים וכו'-מבלי להיכנס לדיון שהיה- איך להגיד בעדינות, אמנויות לחימה מהמזרח הרחוק באופן כללי, אינן "נקיות" מפאגאניזם ואמונות/טקסים שזרים ליהדות (תורה והלכה). ראה נינג'יטסו, אייקידו, קאלארי פאייאטו, מואי תאי...

Tonjin

New member
כפרה... לזרוק שמות זה לא חכמה

דבר ת'כלס, תן דוגמאות... אל תשחרר הצהרות באויר (אפילו שזה יותר נוח..)

datu

New member
אל תיעלב נשמה...אנסה לפרט

אייקידו-"master class-karate / fay goodman" . בספר הזה רואים בבירור אייקידוקא מבצע כריעה מליאה מול תמונה של או סנסאי (שנמצאת על המזרון). מוזכרת המילה "קמיזה" ביפנית כ"מושב האלים"- שם צריכה להיות תמונה כזו, בד"כ.זה בסעיף על אתיקה בכלל. אבל ניחא, העיקר שהמורה שלי, שלך או בכלל לא עושה או לפחות לא מכריח לעשות כך.(מה גם שאו סנסאי היה בעל אמונות כאלה ואחרות, גם אם היה שוחר שלום אחרי הכל). בקאלארי ההודית, יש מספיק תרגילים וטקסים רוחניים. תלמידים נכנסים לאולם (קאלארי) ברגל ימין וקדים לפני נקודות מסוימות בו- שם "מושב האלים". לפני האימון נוגעים בכפות רגליו של הגורו (המורה). בכל זאת, הודו. במואי תאי יש את הריקוד לפני הקרב (למערבי אולי אפשר לדלג על הקטע הזה). נינג'יטסו התחיל מלוחמים שמיסטיקה לא היתה עניין זר להם (כולל מאגיה) ועד היום יש את הקוג'י אין-שילובי אצבעות מיסטיים וכו' (בכלל, שילובי אצבעות זה לא דבר בריא לפי היהדות, גם אם לא מאמינים בזה). יש אולי דוגמאות גם מדרום מזרח אסיה (פנצ'אק סילאט למשל) אבל אפשר יהיה להבין את כל העניין יותר טוב עם אדם כמו הרב משה ארמוני, אם יתארח לשו"ת בפורום. אלה היו דוגמאות ספציפיות (לא עפ"י השמועה) ואוביקטיביות ככל שניתן (למרות שבטח גם זה יגרור תגובות "חיוביות" ברוח הדיון הזה). מועדים לשמחה

ננדין

New member
אני אשמח אם הרב משה ארמוני יתארח פה

אני חושב שאדם כזה יוכל לענות לנו על הרבה שאלות בנושא... לגבי הקלאריפייט, כאחד שהתנסה מעט (מאוד)בשיטה הנ"ל בהודו אני יכול להגיד שלא הכל מדוייק או מפורש נכון... אכן נהוג להיכנס ברגל ימין לקוזהיקאלרי (זירת/בור האימון...), בתחילת השיעור אכן מתפללים לאל שיווה ולאלה שאקטי (האלה שמסמנת את העוצמה הנשית...) במושב האלים (פוטהארה) שנמצא באחת הפינות בפינה נוספת יש מושב נוסף הנקרא גנפטהיטהארה שמוגדש לאל גאנש או GANESHA ובינהם מושב נוסף לאל נגה (NAGA) - אל הנחש (אל מדרום הודו). ההתפללות נחשבת חובה! אבל אותי לא הכריחו להתפלל לאלים בתחילת השיעור ואמרו שאני יכול לעשות מדיטציה במקום... הנגיעה ברגליים של הגורוקאל (המורה לקאלרי) נועדה על מנת להביע כבוד והערכה וזה אינו מנהג דתי אלה תרבותי, בהודו נהוג לבצע את זה לסבא שלך או לזקנים אחרים שאתה מכבד...אפילו המוסלמים נוהגים כך לעיתים... שוב, לא הכריחו! אפילו חלק מההודים לא עשו את זה... העניין הוא שבכל אומנות מזרחית אתה יכול למצוא אלמנטים של עבודה זרה אבל הם לא נמצאים בתנועות או בטכניקות אלה בטקסים כאלו ואחרים שנהוגים כחלק מהפולקלור של אותה אומנות... בשום שיטה לא ראיתי מישהו שמוכרח לבצע משהו שנחשב כעבודה זרה, זה קיים שם והגישה היא שזה לבחירתך...

ננדין

New member
תמונה של הפוטהארה (מקדש האלים)

הפירוש של המילה בשפה המלאיית הוא פלטפורה לפרחים. שימו לב שזה בנוי משבעה מדרגות וזה תמיד נמצא בפינה הדרום מערבית של הקוזהיקאלרי (בור האימונים)

למעלה