אהבה וזוגיות

בואי נתחיל ....

מהיושר שלך לעצמך , לאותו גבר שאת חולקת את חייך איתו ..מה איתו ? את , לפי דברייך , מוכנה להישאר מתוסכלת , ממורמרת , וכל הרגשה אחרת , בגלל היושר שלך אליו , ומוכנה למחוק את היושר שלך לעצמך ?.. ופעם כבר אמרו "מה שהעין לא רואה הלב לא כואב" ...

הייתי חייבת .....

בדיוק שרכתי את הנעליים :) איך היא תדע אם זו הדרך הטובה ביותר בשבילה אם לא ניסתה את הדרך השניה ?... עכשיו ב´מת כבר לא כאן ....

giulietta

New member
יש עוד אופציות ברפרטואר-

למשל, לחשוף את התיסכול. למשל, לפרק את החבילה (אנחנו לא קתוליים, גירושין קיימים בנורמות שלנו). למשל... יש עוד הרבה. ובכולם קיים מוטיב היושר והנאמנות - לעצמך ולבן זוגך. אני לא מבינה, השקר הפך להיות ערך עליון? (אולי ישנתי בזמן הזה?
אז... למה שלא נעודד את ילדינו לשקר לנו, לחבריהם, למוריהם? למה שלא נשקר להורינו, לילדינו, לאחינו? ואני לא מדברת על שקר לבן קטנטן שלפעמים אין מנוס ממנו. אני מדברת על דרך חיים. תסלחו לי, אתם לא מחפשים איך לחיות נכון ובאופן שמיטיב עם יקיריכם, אתם מחפשים את הדרך הקלה שאינה תובעת מכם מחירים. זה בטח לא ערך בעיני. ג´ול

sahr12

New member
טוב ג´וליאן...נשאל את זה אחרת...

אז איך אפשר לעשות את זה???חחחחחחחחחחח...... פיתחי לי פתח כפתחו של מחט...

התייחסות לערך "יושר"

בלי לא להבין את מה שאת אומרת, ולצורך הדיון- סצנריו א´ אתה מגיעה הביתה מאוחר בלילה וברחוב אין חניה. עשית סיבוב, שני סיבובים, עדיין אין חניה. את מחליטה לחנות על המדרכה. עברת על החוק, רימית את השיטה. חוסר יושר! סצנריו ב´ יש לך פרוייקט להגיש ואת לא עומדת בלו"ז. הבוס מתקשר לברר ואת אומרת שאת עומדת לפני סיום. שקר לבן? לא, חוסר יושר! סצנריו ג´ את משוחחת בצ´ט ומישהו שואל לגילך\שמך\עיסוקך. את לא מדייקת. חוסר דיוק? חוסר יושר! סצנריו ד´ את קונה נעליים שמאד מוצאים חן בעיניך. בעלך שואל למחיר ואת עושה לעצמך הנחה. שקר לבן? חוסר יושר! וגם אם תגידי שכל הדוגמאות לא פגעו, אני מניח שירדת לסוף דעתי. ואם תגידי שיש הבדל בין שקרים קטנים וגדולים- אשאל איפה עובר הגבול? מי קובע אותו? החברה? את? אם תעני לי שאת, הסתיים הדיון.

giulietta

New member
יושר-

יש דברים ש"משום דרכי שלום", מותר "להחליק" אותם. אני חושבת שזוגיות לא נכנסת לקריטריונים האלה וכל בר דעת ידע לעשות את האבחנה בין דו"ח לבין ניאוף. תא משפחתי שיוצר חיים חדשים ומגדל ילדים להיות אזרחי העולם... זה נראה לי יותר מדי חשוב מכדי להקל בו ראש. אבל זה כנראה ענין של נורמות בכל חברה וחברה. ג´ול

תיקון קטנ-טן

ופה האי הסכמה בינינו- זה לא עניין של נורמות בכל חברה וחברה אלא עניין של נורמות בין כל אדם ואדם. ערב משפחתי נעים

sahr12

New member
יש מוסר השכל???חחחחחח

או תקרא ותשתוק!??חחחחחחח......

עדילוש

New member
לא הבנתי.....

אבל יש לי רעיון, אולי זה יהייה מכתב הפתיחה לפורום....? במקום השיר הזה עם דלת הקסמים

sahr12

New member
שחרוני??קח סוכרייה על זה שאהבת..

ועכשיו גם תביע דיעה בנושא...אבל דיעה נקייה..בלי משקעים,פחדים... או פוליטיקה.............חחחחחח תן להנות מדיעה מנומקת.....

שחר 33

New member
אם אתה מתעקש...

יש פה חשיבה סדורה וחשובה לגבי מיפוי האפשרויות הקיימות בזוגיות. הבחנות ותובנות שמרמזות על קומבינציות שונות ומשונות של הקשר הזוגי. כשבנמצא בפורום מאמר שנותן לי יכולת לחשוב עליו, אני מרגיש צורך לשבח אותו...על ההשקעה ועל היצירה. ואם אסכם במשפט אחד את הכתוב... גם מי שאוהב וגם מי שלא אוהב סופו לפזול. אני אהבתי את המאמר נ-ק-ו-ד-ה ! מקווה שעכשיו אתה נהנה גם מדיעה מנומקת...ת´אמת אני בלחץ היסטרי בעבודה, לכן תימצתי. שלך, שחר 33

שחר 33

New member
אההה ועוד משהו

רק שרון יביא שלום חחחחה. ערב טוב סערוני... שלך, שחר 33

sahr12

New member
חחחחחחחחחחחח...

מזרח תיכון חדש....... מגיעה לך נשיקה.. כי הצחקת אותי..

למעלה