אהבה וזוגיות

sahr12

New member
נאמר במקורות...

"מצפון תפתח הרעה"...ובלי ניקוד זה יכול להקרא גם מצפון.. בואו נחליף נושא...עוד יחשבו שאנחנו בעד כל הדברים האלו רחמנא ליצלן...חחחחחחח זה לא מוסרי וזהו!!! אניגמטי??תעשה חידון.....

אין חידה גדולה יותר

מהאדם. אם כבר התפתח דיון בנושא..אולי זה יחדד לנו כמה נקודות.

תסבירי....

לי איך יפגע אם בן הזוג לא ידע ?... ומעבר לזה אתיקה , היא דבר נבחר ככתוב במילון : "אתיקה" - מוסר , תורת המידות , והתורה המתארת את הטוב שיבחר לו האדם ואת הרע שעליו להתרחק ממנו ... זאת אומרת שבכל מצב , כל אדם בוחר לעצמו את גבולות המוסריות שלו , והערכים שלו , אין דבר המתאים לאחד ואינו מתאים לאחר...

מסבירה...

למה שבין הזוג לא ידע??? יש הרבה "נשמות טובות" שירוצו לספר לו... יש הרבה צרופי מקרים שיכולים לעורר את חשדו... יש הרבה... מספיק לי לדעת מה יקרה לו ביום שידע שפגעתי בו. ולא אני לא אוהבת אותו (כמו שמייקי רצה לשמוע...) אני מכבדת אותו, אני מעריכה אותו על כל הטוב והרע שבו. הוא האיש שהתחייבת לו.

את יודעת......

אני יכולה להמשיך עוד הלאה , ולפרק כל דבר שתכתבי לגורמים ולגרום לך להבין , שאת , ורק את קבעת את הערכים ואת המוסר שלך .... "נשמות טובות" ידעו רק אם את תספרי להם . צירופי מקרים ניתן לפרק .... בכל מקרה יש משפט אחד לתיקון : הוא האיש שהתחייבת לו , התחייבת קודם כל לעצמך , אחר כך לשאר האנשים שסובבים אותך ...

את יכולה......

לתקן כמה שתרצי , הבנות "הגיעו" בגלל ההתחיבות שלך לעצמך להביא ילדים לעולם , זאת התחייבות שאותה לא תוכלי לשנות , כל התחייבות אחרת תוכלי לשנות , ואז גם ישתנו הערכים שלך פתאום , תראי שאת יכולה לקיים משפחה ללא בן-זוג <היפותטי רק לשם הדיון > , ואז המוסריות שלך תשתנה .... החברה ?.... וואוו , זאת אומרת שאם החברה קבעה ש2.4 ילדים זה "יפה" את תעשי בדיוק את זה ? ואם החברה תחליט שמוסרי שילדות יתחתנו בגיל 12 תחתני גם את אותן ?... תביני שרק את כאדם אינדבדואלי מחליטה מה הוא ערכי , מוסרי לגבייך , והדבר נתון לשינוי ברגע שהתנאים שלך השתנו ...

כן!!!!!!

ובא לציון המכונאי גואל , זאת אומרת שאת קובעת לעצמך את המוסריות והערכיות ....

במקרים מסוימים כן!

אם מחר בעלי יגיד לו שלא איכפת לו שאני אלך עם איש אחר אז אני הולכת... זה מוסר שמוסכם בין שנינו.

זה לא מוסר.....

זאת הסכמה , מין חוזה קטן בינכם .... אם אתה אומר לי שאתה מסכים , אני יכולה לעשות , אם לא , אז לא .

תקראי לזה איך שתרצי...

הסכמה או חוזה... מוסר או ערך... אבל לא לשקר, לא לפגוע, לא להפר את מה שביננו/בינכם

../images/Emo45.gif קליאו - החוזה בין בני הזוג

רציתי לחזק כאן נקודה שקליאו <היי!> העלתה לראשונה בשרשור כאן וזה החוזה בין בני הזוג. לכל זוג יש את החוזה שלו, בין אם הוא חוזה כתוב וחתום ובין אם הוא חוזה לא פורמלי שלעולם לא דובר בו באופן ישיר. חלק מהחוזה זה אמות המוסר וגבולות הזוגיות. לענינו - מה מותר ומה אסור. מהי בגידה וכו´. חברה טובה שלי נשואה באושר + מאהב קבוע + מזדמנים כאשר הכל ידוע והרשות נתונה. האם היא בוגדת בבעלה? כמובן שלא. הגבולות שלם מעט יותר רחבים משל חלק מהזוגות... הבעיה מתחילה כאשר יש חוסר התאמה בין החוזה לבין הרצונות והצרכים שלנו. למשל, כאשר מדובר בבן זוג קנאי ורצון לשמר את הקשר ויחד עם זה למלא חסרים מסויימים, האם עדיף לבגוד ללא ידיעתו או לסיים את הקשר? לא יודע ומקווה שגם לא אעמוד בקונפליקט... בשורה התחתונה - אני בעד דרכה של קליאו אם כי לא בטוח שאני הייתי עושה את אותן הבחירות.

sahr12

New member
התעוררו אצלי שאלות...

בעיקבות נימוקייך....אבל השעה מאוחרת...ואני עוד אשאר לעבוד עד 2000 אז נשאל.......למה לא??חחחחחחחחחח....... אם אלו נימוקייך לא לעשות זאת....אז...הכל טוב ב"ה.....חחחחחחחח וכי למה כבוד,או הערכה ימנעו ממך להעביר איזו הנאה קטנה וצרופה??? יש לי חבר שלא מפסיק להעריך ולכבד את רעייתו שתחייה...... ויחד עם זאת...מעריך עוד אחת על "הפתיחות" שלה...חחחחחחחחחחח תחליפי נימוקים...הם קלים מידיי.

למעלה