אהבה וזוגיות

אהבה וזוגיות

מקוצר זמן אהיה סיסטמטי אבל לפחות ברור וענייני. רובנו נישאנו לבני\בנות זוגנו בשל אהבה. אהבה, להבדיל מהתאהבות, היא רגש מתמשך, יציב באופן יחסי וכולל המון ניואנסים כמו: חברות, יכול לשתף, רצון להשתייך ועוד. הדגש, עם זאת, הוא על מתמשך. חלק מאיתנו, למרבה הצער, אינו חש עוד ברגש הזה במקטע הזוגי החוקי. חלק קטן מאלו שאינם חשים עוד ברגש הזה, נוקט צעדים כמו הפסקת הקשר הזוגי ומציאת קשר זוגי חדש, בו יהיה קיים הרגש. חלק אחר, מוצא קיצורי דרך, נשאר בקשר הקיים אך מוצא מרגוע לחוסרים באמצעים אחרים. לעיתים, קיצורי הדרך מובילים להפסקת הקשר הנוכחי ו\או גורמים לקשיים בקיומו, שכן אלה טיבם של קיצורי דרך- הופכים את הדרך לארוכה יותר. עם זאת, לחלק אחר מהנמצאים במערכת הזוגית, הרגש אכן קיים. הם לא יכולים לראות את עצמם מתעוררים בבוקר ללא בן\בת הזוג החוקית, הם מאושרים בקשר הקיים, הם מרגישים שבן\בת הזוג הנוכחי\ת הוא האופטימלי\ת עבורם. עם זאת, רגש, בהגדרה, אינו מושג מתימטי. הוא נתון להשפעות מבית ומחוץ, ובעיקר הנו פונקציה הפכפכה של הנושא אותו. כך, לעיתים, גם המשתייכים לקבוצת המאושרים בזוגיות, נוטים שלא לכבד את ערכי המוסר המקובלים, ולצאת להתנסויות אחרות. למרבה הפלא, אין בכך כל סתירה לאהבתם הבלתי מסוייגת לבני\בנות זוגם\ן. לעיתים, אותן התנסויות אף דוחפות אותם חזק יותר למעמקי הקשר הקיים. ולעיתים לא. שוב, בכל הנאמר לעיל אין אמירה מדוייקת אודות הקשר בין אהבה וזוגיות, נהפוך הוא. וכפי שכתבה לי פעם חברת פורום ותיקה ואהובה- מה שחשוב בסופו של יום, הוא מי ימרח לך את הבייגל בחמאה למחרת בבוקר. ואת ההחלטה הזו כולנו צריכים לקבל במודע, ללא קיצורי דרך. מקווה שהייתי ברור, חוזר לניירות.

ומי שלא....

אוכל בייגלה בבוקר , יכול לבחור איפה ימרחו לו ת´חמאה ? :) וחוץ מזה , כתבת נכון ...

ואם

הוא לא צדיק , אז הוא לא יעשה ? או שהוא צריך להיות צדיק קודם בעיניו ? איש באמונתו יחייה ...

צדיק

שהגיע לתובנה ומבין את עיניני הדברים יותר טוב מאיש פשוט ובעצם, הכוונה הייתה לומר כי המשפט הנכון הוא צדיק באמונתו יחייה ולא איש באמונתו יחייה

זאת אומרת .....

שרק צדיק יוכל לחיות באמונתו , ואדם פשוט מנוע מלחיות לפי אמונתו הפשוטה ?....

פשוט לגיטימציה לבגידה...

דרך חשיבה ממש...המממ..לא חשוב גם ככה אתה לא קורא.. עצוב לקרוא דרך חיים שכזו, עדיף להתגרש לפני שבוגדים!

sahr12

New member
חשיבה יפה לא עולה כסף...חחחחחחחח

אני עד עכשיו יושב עם מחשבון כיס ומנסה לפענח...את המנטרה... איש באמונתו יחיה כל עוד הוא לא פוגע באף אחד.. או שמא יש לאמר כל עוד מצפונו-ה נקי... הייתכן שלא יפגע מישהו-י???? אפשר 50-50?? גלגל הצלה?? באופן כללי,תיאורו של אניגמטי הוא האופטימלי... לעיתים אנשים לא משנים דברים בחיים רק מטעמי נוחות...אישית.. ושיגרה...מה רע???חחחחחחחחח......

sahr12

New member
חשיבה יפה לא עולה כסף...חחחחחחחח

אני עד עכשיו יושב עם מחשבון כיס ומנסה לפענח...את המנטרה... איש באמונתו יחיה כל עוד הוא לא פוגע באף אחד.. או שמא יש לאמר כל עוד מצפונו-ה נקי... הייתכן שלא יפגע מישהו-י???? אפשר 50-50?? גלגל הצלה?? באופן כללי,תיאורו של אניגמטי הוא האופטימלי... לעיתים אנשים לא משנים דברים בחיים רק מטעמי נוחות...אישית.. ושיגרה...מה רע???חחחחחחחחח......

פששששש סערון איזה אורגזמה בצהרים

אתה יודע ....

מי המציע את "המצפון" ? אדם שבחייו היה מת לעשות את מה שאותו איש שהוא מכנה "ללא מצפון" עושה ...

כל

אחד קובע לעצמו את הערכים המתאימים לו בחייו , מי זה שיקבע מה מוסרי לזה , ומה לא לאחר ? ערכים ?....אולי קודם תסבירי לי בבקשה מה הם ערכים לפי ראות עיניך , וגם על הדרך מהו מצפון ?... ורק אז נתחיל להתפלמס...

sahr12

New member
כל..

כאלב ביג´י יומו.......חחחחחחחחחחחחחח סתם נזכרתי.

המוסר זה האטיקה...

כשאני יודעת שמעשה מסויים שלי יפגע בבן זוגי זה הערך המתאים לי, כאן מונח המצפון שלי.

למעלה