אדם פרטי או שגריר

לא מסכימה בכלל

זה כמו לומר שאדם אשר בוחר להיות דתי אז הוא סוחב את כל היהודים על הגב שלו.

אני בעד שכל אחד יעשה מה שבא לו.
בא לך להיות דתי, אחלה.. מה הקשר בין זה לבין לשבת על בר ולשתות.
נכון שבמקומות הללו יש פיתויים..
הבחירה בדת היא לא הבחירה להתענות.
אלא אמונה, נכון שיש חוקים שצריך לעמוד בהם.
אבל בטח לא בכדי לרצות את האנשים מסביב.

dori78

New member
מראית עין

היא מושג שהגיע מהדת, לא מהציבור החילוני.
ציציות בחוץ/כיפה על הראש, הם בד"כ שני הדברים האחרונים שמשתנים אצל חוזרים בתשובה ואצל יוצאים בשאלה.
כי בסופו של דבר - אנחנו חיים בעולם ממותג והתיוג שלך משייך אותך (ברצונך או שלא ברצונך) לקהילה מסויימת.

ביום שבו לא ינסו למכור לי את הדת כמשהו שהופך אנשים לטובים יותר - אני אפסיק לצפות לטוב יותר מאנשים שמסמנים את עצמם כדתיים.
אני מבינה שזה לא מוצא חן בעיניך, כי כחובש כיפה סרוגה אתה לא בהכרח רואה את עצמך שייך באיזשהו אופן לקבוצת חסידי גור או סאטמר.
אבל באותה מידה - לא כל הסינים הם אותו דבר...

mri10

New member
"כי כחובש כיפה סרוגה"??

דורי היקרה.

הסתכנתי להוריד את כיפתי בפני כל יושבי

קפה 'ארומה'.
העיקר שלא תחשדי בי שאני שייך לחובשי הכיפות סרוגות.

אגב.זה המאפיין הדתי היחיד שיש בי.ללא הכיפה אני נראה

ממש חילוני רחמנא ליצלן

יום טוב

dori78

New member
אתה מבין בעצמך

שאם זה הסממן החיצוני ה"דתי" היחיד שלך, אתה חווה בעיה בזהות הדתית ומשליך אותה על המתבוננים בך.

למה דחוף לך להבדיל את עצמך מחובשי כיפה סרוגה? הם פחות שווים ממך?
למה אתה מתגאה בכיפה השחורה אבל לא הולך עם ציציות בחוץ?
בפוסט שלך בנוגע לטרמפיסטים, היה לך חשוב להדגיש שמדובר ב"חרדים", שהרי אחרת לא היה אכפת להם לשמוע את החדשות על מעללי הנתנייתי חובב הקטינים. למה היה לך חשוב לציין את זה?

בקיצור - נראה לי שכל הנקודה בפוסט היא שאתה לא ממש מרגיש שייך לציבור החרדי, אליו משייכת אותך הכיפה.
וזו לדעתי כבר נקודה אחרת ממה שניסית להציג.

ניתחת לו את הצורה

רק כי תיקן אותך בסוג הכיפה שהוא חובש.
בעיה בזהות.. משליך..
לאן הגעת?

דחוף לו להבדיל?
לא.. רק העמיד אותך על טעותך מדובר בזרם שונה.

mri10

New member
תודה לירי...

זה לא הפעם הראשנה שאת מעניקה לי ייצוג הולם ללא כל תמורה

ואת ממש צודקת,אין לי דבר וחצי דבר נגד חובשי כיפות סרוגות.

בסה"כ התכוונתי להגדיר את עצמי.

אבל היא בסדר גמור.הרושם שלי שהיא חיובית לגמרי.

פשוט כך היא תפסה את הדברים.

וואלה? לא שמתי לב.

האמת שזה לא נעשה בקטע של ייצוג אלא יותר בקטע של צדק.
כשמשהו חורה לי לא יכולה להתאפק.

puma141

New member
פחחח תתאפקי! איפה הנימוס שלך?!

חחחחחחחח לא יודעת למה-אבל אני נוטה להסכים איתך, ואני עוד יותר
פאקינג נוטה לחבב אותך!

dori78

New member
לירי,

מהכיפה אין שום דרך להסיק לאיזה זרם הוא משתייך.
אפשר רק להסיק שזו לא כיפה סרוגה וחשוב לו להבהיר שלשם - הוא לא שייך.
בסה"כ שאלתי למה. הוא לא חייב לענות.

יש הרבה חובשי כיפה שחורה, אני מכירה כמה אישית.
הם לא דומים אחד לשני בשום אופן.

עפ"י מה שאני יודעת ומכירה

כיפה שחורה לרוב מדובר בחרדים.
כיפה סרוגה דתיים לאומיים.
אם אני טועה, מירי שמבין יותר טוב יתקן אותי.

זה שאת מכירה כמה אישית שלא דומים אחד לשני..
זה כי גם בתוך זרם מסוים יש התפלגויות..
וגם לדעתי כל אחד והפרשנות שלו לדת.

mri10

New member
מנפלאות העולם הווירטואלי...

30 שניות של שיחת טלפון איתי,והיית שולחת מסר לצל שימחק את מה שכתבת.

אבל זה בסדר גמור,מבחינתי זה יכול להשאר כך.

יום מקסים

dori78

New member
אכן

כשאין לי את כל הנתונים, אין להתפלא על כך שלעתים אני מגיעה למסקנות שלא בהכרח תואמות את הראיה שלך את הדברים. מעולם לא ביקשתי שימחקו הודעה שלי באף פורום, אני עומדת מאחורי הדברים שאני כותבת. כולנו מעלים פה דילמות אישיות או דעות אישיות, ברור לי לגמרי שמרגע שכתבתי ולחצתי "שלח" - הדברים כבר לא ברשותי אלא ברשות הציבור. גם ברור לי שהציבור יכול לפרש דברים אחרת ממה שהתכוונתי, לכןאני חושבת פעמיים לפני כל לחיצה על "שלח".

למה אני צריכה לדעתך לבקש שימחקו את ההודעה? משהו בה פגע בך?
אם כן - קבל את התנצלותי הכנה. זו ממש לא היתה הכוונה.

mri10

New member
חלילה...

את לא צריכה לבקש שימחקו את הדברים,אני אומר שוב,מבחינתי זה יכול להשאר כך.

רק אמרתי ששיחת טלפון קצרצרה הייתה יכולה למנוע ממך את הפרשנות השגויה.

אבל נראה לי שכבר הבנת אותי,ואפי' השיחת טלפון כבר מיותרת.

תגובתי - מנקודת מבט חרדית

אני קורא סמוי מידי פעם בפורום, למרות שאני לא בדיוק עונה על הפרופיל הממוצע כאן, אם הצלחתי לזהות אותו נכון... ואני רוצה להגיב מנקודת מבטי, שהיא - כמובן מהניק שלי - נקודת מבט של אדם חרדי.

MRI העלה נושא שהוא די כאוב ומפריע להרבה חרדים, לא כולם, אגב, יודעים איך להתמודד איתו. לדעתי, הדברים מתחלקים ל-3: מה אתה עונה לנהג שהעיר לך בכביש, מה תענה לו אם תשבו לכוס קפה והוא באמת יחפש תשובה, ומה אתה עונה לעצמך.

מענה לנהג בכביש - פשוט אל תענה. ולא בגלל שזה לא הזמן והמקום, אלא בגלל שהוא פשוט לא רוצה תשובה. הנהג הזה יכול לצעוק, באופן תיאורטי, לערבי: "עוף לי מהארץ", להומו: "יא מתרומם" או לאתיופי: "כושי מסריח". זה שהוא העיר לך בצורה כזו, זה לא בגלל שאתה דתי, אלא בגלל שזו הדרך הכי קלה שלו להדוף את הביקורת. למה באופן תיאורטי? כי לשנוא ערבים, הומואים וכושים זו גזענות מאוסה. שנאת חרדים - מה לעשות - לגיטימית יותר. לצערי.

מענה לאדם מתורבת בשיחה מתורבתת - אדם חרדי לא אמור להיות נטול יצרים, הוא אמור להתמודד איתם. נכון, כל אדם אמור להתמודד עם היצרים שלו. אבל מעבר למוסריות האישית ולחוק, שמרסנים (או אמורים לרסן) כל אזרח, יש לו עוד שכבה של חוקים שהוא אמור להיות מחוייב לה לפחות כמו חוקי המדינה. זה שכל אחד, בחולשותיו הוא, פורץ את הגדרות הללו לא הופך אותו לאדם פחות טוב מאדם אחר. מנקודת מבטי האישית, גם אדם שנוהג על 120 קמ"ש בכביש בינעירוני רגיל הוא אדם שלא מסוגל להתמודד עם החולשה שלו בנושא הספציפי הזה. זה לא הופך אותו לאדם גרוע. הכי קל לאנשים להסתכל על קבוצות אוכלוסיה מבחוץ בתור מיקשה אחת, אבל כולנו יודעים שזה בולשיט.

מה אענה לעצמי אם אני נכשל בנושא מסויים - פה זה משתנה מאדם לאדם ומאיך שהוא בוחר לחיות את חייו. יש טיפוסים מחפפים שלא מסתכלים לעולם אחורה ויש כאלה שבסוף יום בודקים את עצמם ואת התנהגותם באותו יום. אני יכול לעשן ולאכול את הלב כלפי עצמי גם על הנזק הבריאותי וגם על כך שאני לא מצליח להשתלט על החולשות שלי, אבל זה לא עניין של אף אחד לבוא ולהטיף לי מוסר. המורים שלי ניסו לעשות את זה 12 שנה ולא הצליחו. אם זה יבוא - זה יבוא ממני.
כל זה לא סותר את העובדה שכן, יש דברים (עד גבול מסויים, כמובן) שאעשה בגלל מה שהאוכלוסיה מצפה ממני. בדיוק כמו שאדם עם חליפה ועניבה לא ירשה לעצמו לעשות ברחוב מה שהוא ירשה לעצמו לעשות כשהוא עם ג'ינס וטי-שרט. יש קודים חברתיים ומי שמזלזל בהם נראה מגוחך עד דוחה.

1Shir

New member
קראתי רק שורה וחצי מכמה הודעות כאן בשרשור הזה

אני מניחה שאני אגיב לך באופן דומה לשאר המגיבים

עצם הכיפה על הראש יש בה משום "הצהרה" מחייבת, שלדעתי מפריעה בעיקר לדתיים(/חובשי הכיפות), לא לחילונים או למי שאינו חובש כיפה. זה מנהג מבדל ומחייב שמוציא את העוקץ מהאמונה והופך אותה מאמונה לתצוגה. מי שדתי שיפגין זאת במעשים (או באמונות שבלב), בשביל מה זה טוב הכיפה הזאת? איש באמונתו יחיה, מי שזה משמעותי בשבילו, מפרגנת לו ללכת עם כיפה, אני אישית לא הייתי מקשרת בין הכיפה להתנהגות לא יפה שלו כי אני מצפה לרף בסיסי של התנהגות מכל אדם באשר הוא...

mri10

New member
הרעיון של הלבוש הדתי...

הוא לקבוע השתייכות.בדיוק כמו שחייל לבוש במדי צבא.

אני לא חושב שזה בהכרח גם מוציא את העוקץ.

1Shir

New member
קשה לי עם ההשוואה בין דת לצבא

דת זה דבר קדוש, נעלה, רוחני
צבא זה... לא.

למעלה