אגרוף

William Kidd

New member
גם כאן יש לי שאלה

איך מתרגלים טכניקות תקיפה אופייניות לרחוב?
לפי הבנתי- נשיכה, דחיפת אצבע לעיין, מכה לאף וכו'?

אני לא מדבר על שיטה ספציפית (ציינת כאן קרב מגע) כי להבנתי חשיבות העברת התכנים באימון נופלת בעיקר על המדריך ובאופן מועט הרבה יותר על השיטה.

לפי דעתי, הטיפול של שחקן כדורסל מאומן, שחיין וכו' ברחוב יכול להיות לא פחות טוב מאמן לחימה (מודרני - אחד כזה שלא נאלץ להלחם על חייו על בסיס יומיומי), וזה כולל אגב זיהוי איום ממשי.

d y s

New member
תשובה

לא צריך לאפיין תקיפה אלא ללמד תקיפה טכנית יעילה מסוגים שונים לפי המתודולוגיה הרעיון הוא יותר לחוש כתוקף.ממש לא נשיכות וכ"ו תקיפות פתע אופיניות ברחוב אינן כאלו אלא דווקא הנפות רגליים וידיים עם או בלי נשק.

דיברתי על המשכיות ולא על תגובה ראשונית וההמשכיות מעוגנת מתודולוגית ברמות אסטרטגיות (מכריע ולא מתמודד) טאקטיות(מיקום טווח ריבוי יריבים וכ"ו) וטכניות (יעילות ודיוק ) ספורטאים למינהם מוגבלים ברפרטואר התגובות.ההמשכיות היא בהחלט ראיית עולם של לוחם תוקף וזה בדיוק מה שדיברתי עליו.

William Kidd

New member
יש לי פער גדול בהבנה כאן

תקיפה טכנית יעילה לא אמורה להיות טכניקה שתעשה "מקסימום נזק במינימום מאמץ"? האם זו לא טכניקה שצריך לתרגל?
ואם כן, איך אפשר לתרגל את הטכניקה מבלי לעשות אותה הלכה למעשה ב-100% כח?

דווקא בהודעה שלי לא דיברתי על התוקף אלא הגנה עצמית התקפית, מה שאני מאמין שאתה מתכוון.

המשכיות אסטרטגית גם ברורה לי מצד אחד, מצד שני מה צריך האדם המתגונן ברחוב פרט לביצוע טכניקה יעילה מסוימת ( כמו שאמרתי: מכה לעין, לאף, נשיכה או אפילו שימוש בתרסיל פילפל או צעקה באוזן וכו') והבנה שאחרי זה כדאי להתרחק במהירות האפשרית?

d y s

New member
תשובה

ברור שזו טכניקה.היכן הסתירה? למהלא לעשות אותה במאה אחוז כוח? מאה אחוז כוח נדרש כתגובה הוא בדיוק מקסימום נזק במינימום מאמץ.אני בטוח שאתה מכיר הדגמות שמראות תזזיתיות ומלא סימונים מכיוונים שונים והיסטריה כתגובת נגד וזו אינה מקסימום נזק במינימום מאמץ.

לגבי האדם ברחוב המכשלה העיקרית הקיימת הוא אלמנט ה"קפא" ולמי שה"ברח" מותנה אצלו(תגובה ראשונית של הגנה תוך נסיגה) מעבר להתקפה וכאן בא לידי ביטוי חשיבה כתוקף או נכון יותר כמכריע.

כשאני מדבר על נשיכות אצבעות לעיניים וכ"ו אני מדבר על שלב אחר ולא רצוי של המצאות במצב נחות לאחר שהתחילה התקפה.

William Kidd

New member
מסכים לגבי הגנה התקפית

אני מדבר על תגובה של מתגונן כתגובה התקפית, לא הגנה והתקפה, אלא התקפה כדי למנוע התקפה - כאשר התגובה של המתגונן היא הראשונה, שלפעמים זיהה מצב שמסכן אותו והוא נדרש לתקוף במלוא הכח על מנת להצליח להחלץ.

השאלה שלי- כיצד ניתן לתרגל את הנושאים האלו? אני מניח שלתקוף בעוצמה באף דורש תרגול, לדחוף אצבע בעין גם יכול להיות לא כל כך פשוט, וגם נשיכה של האף (במידה והתוקף עדיין לא תקף אבל התקרב למרחק כזה שמרגיש מאיים ומאפשר נשיכה).
איך מתאמנים על הדברים האלו (כאשר המחשבה שהמסגרת מחייבת שמירה על הבן זוג לאימון) ובנוסף התייחסות לאינסוף פרמטרים שיש באיום מהסוג שמפורט מעלה וניתן לחשוב עליו ברחוב, ואיך, תוך התחשבות בכמות כה גדולה של פרמטרים בנוסף לזה, מחליטים שצורת אימון אחת עדיפה על השנייה.

מקווה שהבהרתי את עצמי.

אימון של נשיכות ב- BJJ

ראיתי סרטון לפני כמה זמן בפייסבוק של אימון BJJ (קרקע) נחמד שתירגל נשיכות. הדביקו על כל תלמיד מדבקות במקומות שונים בגוף, ותוך כדי העבודה על הקרקע התלמידים היו צריכים להוריד את המדבקות מהיריב עם הפה.

William Kidd

New member
שמע..

אני לא מבין למה נועד אימון כזה ואני אשמח לראות ולהבין.
מה שאני כן מבין שקביעת עובדה בהגנה עצמית של: "אני דוחף לו אצבע לעין" עלולה להיות לא פשוטה בכלל. טכניקה כזאת שהיא כן קטלנית, עלולה לא להצליח, בדיוק כמו כל טכניקה אחרת - אני לדוגמה לא יודע באיזה כח צריך לדחוף לאדם אצבע לעין על מנת לשתק אותו.
יכול להיות שמישהו מנופח בסמים/אלכוהול או סתם אדרנלין יעשה תנועה רפלקטורית עם הידיים וימנע ממני את הטכניקה שתירגלתי באופן מתודי שנים, מתודי כי אין באמת אפשרות של תירגול אצבע לעין במלוא העוצמה...
כמו שכתבתי כמה הודעות מעל, יש לי פער רציני בהבנה כיצד מתרגלים טכניקות מהסוג הזה.
בטאקוונדו אנחנו יודעים, ורואים את זה אינסוף פעמים- העבודה שמצליחים לעשות על כרית אימון, דורשת עוד אימון רב לפני שתצליח על יריב עם מגן, ועוד יותר על יריב עם מגן שתוקף/זז או פשוט עושה משהו. במידה ואני משליך את זה על תחום של הגנה עצמית, תחום בו אין חוקים לחלוטין, כמות השאלות אצלי עולה בצורה משמעותית.כמובן שתמיד אפשר להפעיל את הטכניקה הבאה, שנראית כעובדת באופן אפקטיבי...

d y s

New member
בקצרה

העניין הוא לצמצם טווח עד כדי הצמדות כדי לרמוס באופן משמעותי ועיניים מספיק לשרוט כדי לקבל אפקט.

אסביר שוב מה יעיל ומה לא

נתחיל בזה שאמנויות ספורטיביות יעילות יותר מלא לעשות כלום אבל רחוקות שנות אור מלחימה למטרות הישרדות. גם דניס הישרדות ברגע שהתחיל למטרות שלו לבצע תחרויות סירס את יסוד השיטה. לא בכדי ראשוני אמנו הקראטה התנגדו לתחרויות בכל מאודם והבינו שקראטה הוא אמנות לחימה וככזו לא יתכן שיהיה אפשר להלחם בלי לפצוע קשה או להרוג את היריב. כל נושא הספורט קראטה התחיל כדרישה שיווקית במערב ולא מיפן... כל תרבות החגורות והקרבות הספורטיביים מטרתה שיווק ולא יותר מזה. ברחוב חשוב מאוד כמה דברים:
1. כמה אתה אכזרי ועשוי ללא חת - ברור שללא יצר החיה וההרג לא תשרוד.
2. כמה ניסיון חיים יש לך בלחימת רחוב - אם לא נתקלת באלימות אתה תופתע כשתתקל ברור כשמש.
3. כמה אתה גדול וחזק - גודל הינו גורם מרתיע וכח הינו גורם משמעותי מאוד.
4. קונספציה וטקטיקה ללחימת רחוב - ברחוב הקונספציה צריכה להיות לחימה מהירה, ברוטאלית, התנפלות על כל מה שניתן, התנהגות אגרסיבית ויישום של כל מה שניתן בשיא המהירות והכח כדי להכריע את התוקף מיידית.
5. טכניקה שתיישם. - פחות חשוב אבל אסור להיות מוגבל.
לא סתם בעיני הטכניקה היא הדבר האחרון. מה שחשוב הוא לפי הסדר כאשר היכולת או המוכנות שלך לחשוב כברברי ולא כבן תרבות ולפעול כך היא הדבר החשוב ביותר. לבן תרבות תהיה בעיה לנשוך את האף למישהו, להשתמש באגרטל להוריד על הראש למישהו, לבחורה לקרוע את איבר המין של האנס הפוטנציאלי תוך כדי מאבק במקום להלחם איתו על איפה הידיים שלו, ועוד הרבה דוגמאות לפעולות הישרדותיות שרוב האוכלוסיה איבדה את היכולת ליישם ולא תמצא תשובה להם בעולם אמנויות הלחימה.
מוסיף ואומר שאם אתה מגביל את עצמך למצבים וחוקים אתה למעשה מתרחק מהמקור והופך מלחימה על החיים למטרות הישרדות ללחימה ספורטיבית למטרות תחרות... כשמרגילים אותך שאסור לבעוט באשכים, אסור לבעוט בגב, אסור לדרוך על הברכיים, אסור להכות מתחת לחגורה, מכים רק עם כפפות, אסור אסור אסור אסור. לזה שמולך הכל מותר והוא ביתרון עליך.

William Kidd

New member
כמה דברים

אתחיל ואומר שהמרה של תכנים לשם תחרות באמנויות לחימה, לקרב ברחוב זאת בורות ומראה בעיקר על הכרות רדודה עם אמנויות לחימה כקונספט.
כל הדברים שכתבת, מבחינת קרב רחוב, כולם נכונים. רק שהאנשים שהיצרים הללו מאומנים אצלם הם בכלא או בקבר. אתה מכיר מישהו שמתנהג באופן ברוטאלי ביומיום ומצליח לקיים קרבות רחוב פעמיים בשבוע על בסיס קבוע, תוך שימוש בכל הפרמטרים שהשכלת לכתוב עליהם, בזמן שהוא עובד עליהם, מאמן, מלטש ומשפר אותם? האם יש שיטה שמאפשרת תירגול של הפרמטרים הללו בצורה "מבצעית" במלוא העוצמה? האם יש יריב אימון שיכול לספוג טכניקה כזאת?

הדברים האלו מאוד חשובים, במישור ההבנתי, מבחינה טכנית לדעתי קשה ואפילו בלתי אפשרי לגבות אותם.
מבחינתי יתרון של אמנויות לחימה בזירה היא היכולת לעמוד מול יריב (כן, תחת חוקים נוקשים ו"רחמנים" מאוד) ולהפגין ולהשתמש ביכולות שתרגלת, יש לזה המון יתרונות הן מבחינת גופנית והן מבחינה נפשית. למרות זאת, השלכה של היכולות האלו ליכולת בלחימת רחוב מראה שיש עוד דרך ארוכה בעיקר במישור ההבנתי (וזה נכון גם לגבי בעלי דעה על אמנויות לחימה בזירה).

הגנה עצמית, כפי שאני רואה את זה, צריכה להיות קונספט, ולא טכניקות ספציפיות. הגנה עצמית (לומה מבוססת מציאות, קרבות רחוב, לוחמה יוצרת מציאות- איך שתקראו לזה) אלו רעיונות והלך רוח. לצערי אני עדיין לא מבין כיצד אפשר לאמן בטכניקות ספציפיות שישמשו בפתרון של אינסוף בעיות.

העוג

New member
איפה לומדים את כל מה שכתבת עליו?

1 אכזריות ולהיות ללא חת - אני כל כך רוצה לקום בדם וביזע כגזע, גאון ואכזר,
2 לצבור נסיון חיים בלחימת רחוב [בלי שיפתחו לי תיקים במשטרה],
3 איך אני יכול ללמוד לגדול?
5 אז אם אני לא איישם טכניקות - מה בעצם ללמוד?
6 איפה אתה מאמן לנשוך ליריב את האף, להוריד לו על הראס אגרטל, לקרוע את איבר מינו של אנס פוטנציאלי, לבעוט באשכים,לבעוט בגב, לדרוך על הברכיים, להכות תחת החגורה, ללא כפפות מותר מותר מותר, וכמובן ללא מעצורים ובעצימות מלאה כדי שלא יהיו לי חלילה מעצורים בקנה בזמן אמת?
אני מתנדב לשיעור הראשון [ אבל רק בצד שנושך בועט דורך מוריד אגרטלים [ אפשר להביא גם אגרטל מהבית ובקבוק מהפיצוציה?], ומכה מתחת לחגורה ללא כפפות.- בתור זה שתולשים לו את איבר המין ודורכים לו על הענבים והברכיים באימון, תביא בבקשה מישהו אחר

Yin

New member
הפתרון קשור למוח הזוחלים

עדיסקליימר, אני לא מדען מוח. מי שכן, מוזמן לתקן או להוסיף.
המוח שלנו מורכב מכמה חלקים: החל ממוח הזוחלים הקדום וכלה בחלקים האחרים על המודעות העצמית וקבלת ההחלטות.
להבנתי, מוח הזוחלים אחראי על האינסטיקטים הבסיסיים וגם על ה-ברח או הילחם. ארל מונטגיו, המורה שלי טען שלחימה נעשית מהמוח הזה. במיוחד לחימה על החיים.

נדמה לי שלחימה ספורטיבית לא נעשית משם, אלא ממקומות אחרים במוח. אני אומר זאת בגלל שלל ההתניות הנדרשות ובגלל צורות האימונים המתאימות לספורט.
למעשה, כל סיטואציה הדורשת קבלת החלטות, נעשית מחלקים אחרים ממוח הזוחלים.

כשאני לומד טכניקות, התניות אם-אז, רוכש ארגז כלים, אני מתרחק מהאינסטינקטים הבסיסיים שלי ולמעשה מתרחק מהיכולת שלי להגן על עצמי.

המסקנה שלי - אין צורך ללמוד לנשוך וכאלה ידענו זאת בתור ילדים בגן, יש צורך להשיל לימוד וידע, לעסוק ב un-learning ובנקודה בה נזדקק למשהו, הוא פשוט יצוץ.

d y s

New member

אבל אם כן תלמד ותתמקצע במה שאתה לומד

אז יש מצב שלא תצטרך להגיע לאותם מקומות קדמונים של FFF, והתגובה שלך תבוא ממקום יותר רגוע ובטוח (ואינסטינקטיבי גם), לא?

William Kidd

New member
דווקא את הגישה שהציע Yin

אני איכשהו מבין. למרות שלסמוך על משהו שאומרים ש"טבוע בתוכך" זה לא ממלא אדם בביטחון.
אין ספק שאפשר וצריך להעצים את הרעיונות האלו, השאלה האם הגישה הטובה לעשות את זה באמצעות שינון של טכניקות שאי אפשר לתרגל ב 100% כח, או באמצעות "שיעורים תיאורטיים" שמסבירים שבצורה מסוימת צריך לנהוג.
ורן, איך אפשר להתמקצע כאשר מתרגלים תמיד "על יבש", בחצי כח, חצי מהירות וכו'?

כדי להתמקצע צריכים לשלב בין כמה דרכי אימון

דרכים שנעות על כל הסקאלה שבין מגע מלא לאיזורים מוגדרים לסימון (בעוצמות שונות) לאיזורים חופשיים, והכל תחת גישה אחת של הגנה עצמית.

William Kidd

New member
נכון

אבל אם מוותרים על דרכי אימון מסוימות, האם לא "מוכרים" מוצר שאינו מוגמר ועלול לא לשרת מספיק טוב בזמן אמת, כאשר אנו משוכנעים שהוא כן?

למען הסר ספק, אני לא מנסה להקשות על אף אחד, אלו שאלות שאני שואל את עצמי כל הזמן בתור מי שמחשיב את עצמו לעוסק באמנות לחימה, למרות שעיקר העיסוק שלנו הוא תחרותי וספורטיבי.

Yin

New member
האימונים הם אימוני עקרונות

ולא טכניקות ולא תאוריות.
כלומר אם מורה יודע להפעיל את מוח הזוחלים דרך כדורסל או ריקודי בטן - זה תקף בדיוק כמו כל דבר אחר.

Yin

New member
נראה לי שלא,

אך אני לא בטוח לחלוטין.
ראשית, כפי שאתה בוודאי יודע לא ניתן להתחיל משפט באבל. שוב אני דוחף משהו...

לגופו של עניין, הגנה עצמית בהגדרה הכי פשוטה וברורה שלה עוסקת אך ורק במצבים של חיים ומוות, ולכן נוגעת במקומות הקדמונים שלנו.

למעלה