אגרוף

boxing3

New member
אגרוף

שלום לכולם,
אני מעוניין להתחיל להתאמן באגרוף (יש לי רק רקע מועט ולא מאוד עדכני באומנויות לחימה ואני מעל 30 בגיל אבל בכושר סביר).
יש לי שתי שאלות:
1. ראיתי כאן דיונים על שיקולים שונים ומשונים מדוע לעסוק באומנות לחימה זו או אחרת.
לגבי אגרוף, רציתי לשאול ספציפית לגבי השיקול של יעילות ברחוב. שמעתי דעות שונות (ומנוגדות) לגבי שאלה זו - מצד אחד אמרו לי שיש לאגרוף, מכל מיני סיבות, "עלות-תועלת" גבוהה מאוד לעניין זה, ומצד שני, בין היתר, שריבוי החוקים הספורטיביים (כפפות, איסור על תקיפת נקודות רגישות ועוד) מונע מהאגרוף להיות יעיל באמת. אשמח מאוד לשמוע את דעתכם.
2. האם מישהו מכיר ספציפית את מאמני האגרוף גרשון ואלי לוקסנבורג בי-ם? (ברור שצריך לנסות בעצמך אבל אולי לא מזיק לקבל המלצות מראש)
תודה רבה מראש לכל העונים!

לדעתי הבלתי רצינית והבלתי מלומדת, איגרוף הינו

אומנות לחימה מאד יעילה להגנה עצמית. יכול להיות שיש כאלו שהן מעט יותר יעילות, אבל בגדול, אומנות הלחימה היעילה בעת הצורך להגנה עצמית היא זו שהצלחת להתמיד בה, לכן הכי חשוב באומנות לחימה זה שהיא תמשוך את הלב.
על גרשון ואלי שמעתי רק טובות. נסה לעשות חיפוש אחורה בפורום כדי לקרוא את ההמלצות בעצמך.

נתחיל בזה שאגרוף אינה אמנות לחימה

היא לא היתיימרה להיות אמנות לחימה, מתאגרפים הם ספורטאי זירה או ספורטאי קרב בדיוק כמו בג'ודו וטאקוונדו או אגרוף תאילנדי. לג'ודו יש את הגרסא הלוחמנית המקורית, לטאקוונדו יש את הטקיון וההפקידו, לאגרוף תאילנדי יש את המואי בוראן. מה שאנו רואים באולימפיאדות זה ספורט !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
האגרוף עלה לכותרות בגלל זירות הMMA והפופולריות שלו בגלל הזירות האלה שהן גם כן אינן אמנות לחימה אלה ספורט בפחות חוקים....
תחרויות הMMA הראשונות היו מותרות גם מכות לאשכים וגם אגרופים בלא כפפות והן נראו אחרת למרות זאת היו שם עדיין חוקים וגם שם היה יתרון לאנשי הקרקע כי הקרה הותאם לתת להם יתרון מה עוד שהקרב תמיד מול יריב אחד בסצנריו ברור מאוד. אותם אלופי MMA לא היו שורדים בבית סוהר אם היו מושכים מישהו לקרקע כמו סלמנדרות ...

William Kidd

New member
אבל השופט היה מפריד אז, לא?

סלמנדרות נראה לי לא תקני בהוקטגון...

מה זה השטויות האלה.. יעילות של שיטה...

הכל תלוי בנסיבות הקיימות.

אם משהו יבוא אליך עם סכין ברחוב, לא בטוח שאגרוף שאתה מתאמן בכפפות יהיה יעיל בשבילך..., כי בשביל לשרוד את ההתקפה של הסכין אתה תצטרך להסיט את הסכין ו/או לחסום אותה באופן כזה שגם תצא מהטווח של הסכין ,מבלי יכולת של התוקף להתעשת מפעולות ההגנה שלך, ולבצע התקפה שניה חוזרת , תצטרך להשתלט על היד התוקפת, תצטרך בסופו של דבר להשבית את התוקף. - אגרוף לא מלמד את זה....

קרב מגע יותר יעיל בעניין.

לעומת זאת אם איזה ערס בלי סכין יבוא אליך במגע ישיר וישתמש רק באגרופיו ו/או בעיטות, אתה בהחלט תהיה יעיל...

יניב

boxing3

New member
למה שטויות?

בעצמך ענית לגבי מתי לדעתך זה יעיל ומתי לא, אז מה הבעיה בשאלה?

ommerl

New member
ומצד שלישי

אם הוא לא יתמיד בשיטה הכי יעלה בעולם כולו- זה לא יעזור לו.

דווקא אהבתי מה שמיתר כתבה.

אהיה הכי בהיר שאפשר

ספורט האגרוף אינו אינו אינו מיועד ואינו מתאים ללחימה להגנה עצמית. יש יותר מידי חוקים ופחות מידי כלים ובעיקר חשיבה שמונעת התנהלות נכונה או קונספציה ללחימה ברחוב. לרחוב צריך לא להגביל שימוש בכלים ולצורך זה קראטה או טאקוונדו או קונג פו זהים, צריך ללמד חשיבה ללחימה ברחוב ולא לזירה ספורטיבית וכמובן ללמד להיות ברברי ברוטאלי ואגרסיבי.

d y s

New member
קראטה אינו מוגבל ואינו ספורטיבי במהותו ולדעתי

מעולה להתכוננות לסיטואציה שעשויה להתרחש ברחוב

William Kidd

New member
ואיך בודקים אחרי זה יעילות ברחוב?

מה הפרמטרים להשוואה ואיך ניתן להשוות בין אמנויות לחימה מתאימות ל-לא מתאימות?

ommerl

New member
דיבורים כמו חול

אתה גורם לזה להישמע כאילו מי שמתאגרף בצורה מקצועית חסר אונים ברחוב.

כל א"ל שתלמד תיתן לך יתרון ברחוב על פני מי שלא למד בכלל.
לא תצליח לשכנע אותי אחרת.

אם בן אדם אוהב יותר אגרוף הוא צריך ללמוד אגרוף כי בזה יותר סביר שהוא יתמיד ויעמיק וזה יעשה לו טוב.

d y s

New member
משורשר אלייך אבל מיועד לכל

אולי מישהו סוף סוף יוכל להסביר מה זה קרב רחוב.

אולי אחרי כן אפשר יהיה לדבר על מה ואיך

William Kidd

New member
אני מניח

שקרב רחוב הינו עימות ללא חוקים, אולי אלו שעוסקים בנושא יוכלו לחדד.

השאלה שלי עדיין תקפה, איך בודקים יעילות של שיטה שבבסיסה הכנה לקרב רחוב, או (מבחינתי) בשמה השני לוחמה מבוססת מציאות?

d y s

New member
לטעמי כל קרב רחוב שהינו בהתנהגות מעודדת

ובבחירה של שני הצדדים הוא קרב אגו טיפשי ואידיוטי ואני לא מלמד אנשים להיות אידיוטים.אני מוכן ללמד אנשים להגן על עצמם אם מישהו יבחר להפר את ההרמוניה שלהם בלעדית זה לא חייב לקרות ברחוב.המונח קרב רחוב מתייחס בדרך כלל לקרבות תרנגולים של אנשים מטומטמים. לא מבין מה זה לוחמה מבוססת מציאות ומבחינתי זה רק שם וגימיק אני בהחלט מבין מהי לוחמה יוצרת מציאות ולוחמה יוצרת מציאות בקונוטציה של אזרח היא הגנה עצמית אם ורק אם צריך.אנו מדברים על התמעת רפלקס ראשוני נוכח התקפת פתע מכל סוג אי לכך מדובר על התקפת נגד לאנשים שההטבעה הגנטית שלהם היא "הלחם" על מעבר מהיר מהגנה להתקפה לאנשים שההטבעה הגנטית שלהם היא "ברח" ועל מיזעור והכחדת אלמנט ה"קפא" ברמה הטאקטית מדובר על לחימה מכל טווח על הבנת האמצע וכ"ו מחינה טכנית מדובר על שיוף אינסופי של טכניקות.כל אומנות לחימה או לפחות שיטת אימון שאינה מוכוונת ספורט וחוקים שמבינה את העקרונות הבסיסיים של לחימה(פיזיקה,פסיכופיזיולוגיה פסיכולגיה וביומכניקה) תוביל לרפלקס טוב יותר כנגד התקפה כזו ואסור להתכוונן לתקיפה ספציפית שכן במציאות כמו באומנות אין דבר כזה אין דבר כזה.

William Kidd

New member
הדברים שכתבת מעניינים

ולי נדמה ששחקן כדורסל, לדוגמה, שחלק נכבד מהאימונים שלו הוא מתעסק בכח מתפרץ, שיפור רפלקסים והקשר בין העין ליד יכול לתת מענה לא רע במקרה של צורך בהגנה עצמית.
לטעמי, כמו שאמרת, הגנה עצמית היא יותר ברמה הבנתית ובמידה פחותה בהרבה מתבססת על טכניקה זו או אחרת - כל טכניקה היא טובה: "תעשה משהו- בזמן נכון".

אני עדיין מתעניין במישהו שיציע דרך להשוות בין אמנויות לחימה ברחוב, הכנה לקרב רחוב, לוחמה מבוססת מציאות, יוצרת מציאות ואיך שלא יקראו לזה.

d y s

New member
התנייה ברוח של איפון קומיטה היינו

איפשור של כוונה אחת ליריב ולאחריה רמיסה מנטאלית ופיזית ובהחלט טכנית בשילוב הבנת האייקי (פינוי ושילוב) קימה(מיקוד ובהירות) וקיאיי(להיות שם) יספקו תגובות מעולות.לי הקראטה והקורינדו בשילוב שיטות אימון נוספות בכלי נשק וידיים ריקות עשו ועדיין עושות את העבודה כמו גם למגזרים לא אזרחיים נוספים.

d y s

New member
ועוד משהו

שחקן כדורסל טניסאי מתאגרף וכ"ו בהחלט יתנו פיתרון ראשוני טוב העניין הוא בהמשכיות ושם לספורטאים עשויה להיות בעייה.נניח שההתקפה הראשונית היא בעיטה נמוכה....

קרב מגע למשל היא שיטה אקלקטית שלטעמי האישי כמי שעסק מ"ס רב של שנים בשיטה נשענת לעיתים על עקרונות פעולה מנוגדים שעלולים להוות בעייה בשליפת התגובה הראשונית.הלך רוח דומה בלחימה יהיה מיזוג של צייד וניצוד בו זמנית הצייד נע כל העת סביב האמצע הפגיע של הניצוד הצייד מסיט את האמצע הפגיע שלו ממרכז הכוח של היריב לחימה ברמה גבוהה היא שילוב של שניהם.
דרך עבודה חשובה באימון היא תרגול טכניקות תקיפה לא רק כהמשך להגנה וכך הטמעת התוקף תתמיע את המגיב(זה בדיוק נושא הפוסט הבא שיכתב בבלוג). מי שמבין את הקם להרוג מבין את ההשכם להורגו...במידתיות כמובן.

למזלי שימשתי שנים רבות ועדיין בתפקידים התקפיים וזה בהחלט משדרג את יכולת ההגנה ואין מדובר על ריקוד הקוף או קרב תרנגולים אלא על תכליתיות טוטאלית

למעלה