אוקיי, לא נשתוק עוד../images/Emo70.gif
האמת, אתה צודק, זה באמת לא הוגן לתת לך לעשות את הוויכוח הזה לבד (אפילו שאני לא מסכים איתך בכל האספקטים). אמנם לא שמעתי את הגרסא החדשה (ברשותי הגרסא הראשונית, עם מכונת התופים וכו'), אבל אני מניח שההבדלים לא עצומים והכיוון הוא אותו כיוון. ובכן, על פי מה שאני שמעתי (ודווקא האזנתי לאלבום לא מעט. אני אוהב אותו מאוד.), הקטע הראשון, שעל פי הסממנים הוא היצירה שההרכב הכי גאה בה, או לפחות הכי התאמץ עבורה (הסממנים - קטע ראשון, הכי ארוך, עיבוד ולחן מוצלחים ביותר, וגם אלו הכי מוקפדים שיש באלבום, באוזניי), הוא אכן לחן שמתאים להרכב פרוג-רוק לבצע, כיוון שהוא תואם להגדרה של מוזיקה קלאסית עם רוק (איתה אני מסכים). הבעיה היא - וכאן אני חולק עליך, אורי, היא שהביצוע הוא לא לגמרי רוקי. זה נובע, ככל הנראה, מהעובדה שמדובר בהרכב סטייל אשקלון קווילט; חבורה של מוזיקאים מוכשרים, שלא עובדים במסגרת 'להקתית' רגילה. אז הביאו נגנים אורחים, ועיבדו את הקטע בצורה נפלאה, אבל בשביל שזה יהיה באמת רוק, חסר כאן גיטרות, וחסרים כאן תופים והן היו יכולות להשתלב בקלות , לדעתי. לכן, באמת קשה לומר 'זה פרוג טהור!' (למען האמת זה גם לא ממש מעניין, אבל אם כבר וויכוח, אז עד הסוף), אבל אני מסוגל להצביע על זה כמשהו שמאוד קרוב לרוק מתקדם, מרחק נגיעה - הרי עיבוד והפקה הם לא עניינים גדולים כל כך אחרי שיש לחן ברמה שכזו. אמנם, זה לא בר מימוש, מפאת העיבוד הכל כך מגוון, לכל כך הרבה כלים, אבל היה מעניין את כל המעורבים בעסק לשמוע גרסא חיה של הקטע, בהופעה רוקית. מעניין איך זה היה מתקבל אצל האנשים שכאן.