אגרול ו-Mr. Toad הלילה ב-Deja Vu

למען האמת

ניגשתי למדריך, קראתי בחפיף את המאמר על טרספאס, ואז ניגשתי להורדות, ואני חייב להגיד, שהתרשמתי קצת יותר מהפעמיים ששמעתי אותם בהופעה. הם פשוט נשמעים הרבה יותר טוב בהקלטת אולפן, כנראה. סביר להניח בגלל תפקידים כפולים של הקלידים, שלא ניתן לבצע בהופעה אלא אם יש לך ארבע ידיים. ובערך באותו הנושא - קוואדרה, כן פרוג?

begone

New member
קוואדרה

פרוג-לייט, ובאמת לא תמצא אותי קונה חולצות שלהם.

begone

New member
עצם העובדה שאני כותב עליהם כאן

זה אומר שהם רלוונטיים. הם רלוונטים בגלל שהם טענו שהם X ולמעשה הם Y. סוג של טעות שהפכה לבלוף שהפך להתקפה אישית עלי.

begone

New member
לא שמעתי את צ'לסט

הם רלוונטיים בגלל שהם עוזרים לקבוע את גבולות הרוק המתקדם, למרות שמדובר בגבולות מטושטשים ולא פשוטים לקביעה. שים לב שאייל עמיר, למשל, כתב שהקטע הראשון הוא מעין-פרוגי, אבל שאר האלבום הרבה פחות. דהיינו אם אתה מוריד את הקטע הראשון מן הדיסק, אז בכלל אין לך כמעט במה להיאחז.

orbiti

New member
תיקון

לא שמעתי את האלבום, ואין לי דיעה עליו. אתה מתכוון לאליאב לביא (cut2), כנראה.

cut2

New member
אוקיי, עד כאן!

מה קרה, שיר, ברגע שהשרשור נהיה גדול מדי אתה מאבד את דעתך לחלוטין? (אחרי הכל, מושל הוא לא אבא שלי...
)

vdgg

New member
אנחנו כבר רגילים

רק הערה לגבי מידד (כי די פספסתי את השתלשלות העניינים) - אין לך שום סיבה לנסות ולקבוע את דעתו של מידד על האלבום, כי הרי מידד שמע את האלבום כמה וכמה פעמים לפני שהחליט להוציא אותו. ואתה חייב להסכים איתי (אפילו שאיתך כבר שום דבר לא יפתיע אותי) שמידד לא היה משוחד בהחלטתו כי אין לו דבר וחצי דבר עם אף אחד מברי הלהקה.

begone

New member
תראה, תשמע

מידד לא "משוחד" בבסיסו, אלא שהמוטיבציה שלו להוציא את הדיסק בכלל לא קשורה לעצם סיווג האלבום. מידד בעצמו כתב באתר שלו שמדובר ב"פולק בריטי", כך שאני חושב שדווקא מידד כן תומך בכיוון שלי. אני החלטתי שהם לחלוטין לא רוק מתקדם, כי המבחן שלי לגבי רוק מתקדם הוא קצת יותר פורמליסטי מאשר זה של מידד.

מידד

New member
יפה אמרת

ומכאן נשאלת השאלה עד כמה כל אחד מאיתנו מותח את גבולות הפרוג שלו. כנראה אצלי היריעה יותר גדולה ולכן כוללת גם את MR TOAD. מקובל? מידד

begone

New member
הכל עניין של הגדרה

אני מסכים שבסופו של דבר - בני אדם קובעים את ההגדרה, והכל סובייקטיבי אם אתה רוצה לחשוב שהכל סובייקטיבי. אבל מכיוון שה"סצינה" הישראלית כוללת לא מעט להקות שעושות רוק מתקדם מודע לעצמו, מובחן ומובהק, אני לא חושב שצריך לחפש מתחת לפנס את המטבע רק בגלל שיש שם הרבה אור. ואגב מיסטר טואד, מתי הם בכלל מתכוונים להופיע?

מידד

New member
הופעות...

אין לי מושג אבל אני מקווה שבקרוב. אגב החברה עובדים על תקליט שני... מידד

begone

New member
תקליט שני?

נקווה שהבא בתור יהיה יותר פרוג-רוקי.

vdgg

New member
אולי כדאי שנזמין אותך להקלטות

בתור משגיח כשרות

begone

New member
אולי כדאי שפעם הבאה

אני פשוט לא אקנה את הדיסק על סמך המלצות בפורום, כי אנשים יעשו הכל בשביל לקבל חשיפה. מסטרפיס!

vdgg

New member
מוזר

את זה אתה אומר לאחר שכבר אמרת כמה וכמה פעמים שאתה אוהב את המוזיקה. יותר מזה, כשכבר הכרת את הדיסק, הטרחת את עצמך ללכת לחנות ולהחליף את העותק שלך. טוב, נו. לא ציפיתי להגיון ממך. נ.ב: 1. האנשים שהוציאו את האלבום מעולם לא כתבו בפורום (נענע), ולא על סמך מילה שלהם קנית את האלבום. 2. מה הקשר למידד?

begone

New member
שום דבר לא מוזר, ידידי

"את זה אתה אומר לאחר שכבר אמרת כמה וכמה פעמים שאתה אוהב את המוזיקה" אמרתי שהדיסק יפה, אבל אם תקרא את השרשור, תראה שאני לא אוהב אותו. והאמת - זה בכלל לא רלוונטי לדיון. "יותר מזה, כשכבר הכרת את הדיסק, הטרחת את עצמך ללכת לחנות ולהחליף את העותק שלך" בוודאי שכן - כתבתי עליהם ביקורת, ורציתי לעדכן אותה. אני בחור ממש מוזר, מה? רוצה לעדכן ביקורות, איזה מוזר אני. "האנשים שהוציאו את האלבום מעולם לא כתבו בפורום" האמנם? אני יכול לתת לך לינק, אבל אין לי כוח. הם כתבו בפורום רוק מתקדם ועוד איך. "מה הקשר למידד?" עזוב אותך, מידד לא קשור לזה.

cut2

New member
אוקיי, לא נשתוק עוד../images/Emo70.gif

האמת, אתה צודק, זה באמת לא הוגן לתת לך לעשות את הוויכוח הזה לבד (אפילו שאני לא מסכים איתך בכל האספקטים). אמנם לא שמעתי את הגרסא החדשה (ברשותי הגרסא הראשונית, עם מכונת התופים וכו'), אבל אני מניח שההבדלים לא עצומים והכיוון הוא אותו כיוון. ובכן, על פי מה שאני שמעתי (ודווקא האזנתי לאלבום לא מעט. אני אוהב אותו מאוד.), הקטע הראשון, שעל פי הסממנים הוא היצירה שההרכב הכי גאה בה, או לפחות הכי התאמץ עבורה (הסממנים - קטע ראשון, הכי ארוך, עיבוד ולחן מוצלחים ביותר, וגם אלו הכי מוקפדים שיש באלבום, באוזניי), הוא אכן לחן שמתאים להרכב פרוג-רוק לבצע, כיוון שהוא תואם להגדרה של מוזיקה קלאסית עם רוק (איתה אני מסכים). הבעיה היא - וכאן אני חולק עליך, אורי, היא שהביצוע הוא לא לגמרי רוקי. זה נובע, ככל הנראה, מהעובדה שמדובר בהרכב סטייל אשקלון קווילט; חבורה של מוזיקאים מוכשרים, שלא עובדים במסגרת 'להקתית' רגילה. אז הביאו נגנים אורחים, ועיבדו את הקטע בצורה נפלאה, אבל בשביל שזה יהיה באמת רוק, חסר כאן גיטרות, וחסרים כאן תופים והן היו יכולות להשתלב בקלות , לדעתי. לכן, באמת קשה לומר 'זה פרוג טהור!' (למען האמת זה גם לא ממש מעניין, אבל אם כבר וויכוח, אז עד הסוף), אבל אני מסוגל להצביע על זה כמשהו שמאוד קרוב לרוק מתקדם, מרחק נגיעה - הרי עיבוד והפקה הם לא עניינים גדולים כל כך אחרי שיש לחן ברמה שכזו. אמנם, זה לא בר מימוש, מפאת העיבוד הכל כך מגוון, לכל כך הרבה כלים, אבל היה מעניין את כל המעורבים בעסק לשמוע גרסא חיה של הקטע, בהופעה רוקית. מעניין איך זה היה מתקבל אצל האנשים שכאן.

למעלה